Antas rašė:kas kas, bet citroen xantia ir xm hidraulika maziausiai gendantis dalykas.
siaip xantia patvaresne nei xm, bet xm yra aukstesnes klases, todel ja remontuoti yra zymiai brangiau, ypac kai isigyjamas 2,5 td arba 3 litrai benzas , be to xm buvo gaminami iki 2000 m ( kurie tik dabar isnyra is europos gludumu), kai tuo tarpu xantijos iki 2002 ir su hdi varikliais yra, ir be to xantia labiausiai nusisekes modelis (parduota daugiausiai).
Turbūt apie citroenus ne atsitiktinai sakoma, kad tai auto, kurį arba įsimyli iš pirmo žvilgsnio arba imi nekęst...
Dėl hidraulikos, tai iš tikro nėra ji toks baisus dalykas, kaip kad daug kam atrodo iškart. Pūslės ne kiek ne brangesnės už gerus įprastinius amortikus, pasikeist nelabai sunkiai galima ir savarankiškai, vamzdelius galima nelabai sunkiai pačiam su paprasta lietlempe susilituot jei kur prapūna, visokie ten paskirstytojai irgi nesunkiai remontuojas guminius manžetėlius keičiant, tik prie vožtuvėlių nereik nagų kišt. Jeigu viskas sutvarkyta, tai laiko irgi neblogai, važiuot labai malonu, bet... Nuroviau kartą bekele važiuodamas žvejybon hidraulikos vamzdelį ir atsigulė XM - as vidurį laukų ant pilvo. Nebepasikelia. Maža to nebeveikia ir stabdžiai su vairo stiprintuvu, nes visi šie mazgai ta pačia hidraulika valdomi. Keikiausi ilgai, kol namo parsitarabanijau...
Kitą kart kitas XM "navarotas" buvo šposą iškrėtęs: beveik visų kiek man teko matyt xm - ų durelių spynelės turi tokį "navarotą", kad rakteliu atsirakina tik pataikius raktelio padėtį spynelėj, priešingu atveju raktelis sukasi spynelėj aplinkui ir nerakina, rakina tik centrinio pultelis, taigi, nusėdo kartą akumas (šviesas įjungtas pamiršau), centrinis neberakina, rakteliu nei vienos durys, nei bagažinė neatsirakina, teko gatvėj ardytis priekines groteles, kad kažkaip kapotą atsidaryt ir pasijungt kitą akumą, kad bent jau centrinio pulteliu duris atsirakint ir mašinon patekt.
Tokios ir panašios smulkmenos mano "meilę" citrinoms atvėsino gerokai, bet iš esmės tai aš jų labai nepeikiu, tik kaip Antas minėjo tai ne ta mašina, kurią kažkada kainavusią 100000 lt nusipirkus po 20 m už 2000 lt galima tikėtis stebuklų. Už tokią kainą golfas tūkstantį kartų geriau (čia iš asmeninės patirties).