Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto
 #312976   marijus*
 21 Spa 2011 06:22
aš gi ir nerašau, kad vien nuo marių ta srovė priklauso, o rašau, kad prisideda. kiek aš suprantu , tai tame ruože priekrantėje ir vyrauja 'iš pietų' srovė dažniausiai, o visa tai , kas išeina iš marių jos pasigaunama ir tai prisisdeda.
 #313539   hamis
 24 Spa 2011 07:50
gal savaitgali kas bande? savaites viduryje noriu pats pameginti "atsidaryti nauja buda", butu neblogai karstos info :D
 #313560   hamis
 24 Spa 2011 09:03
kai vietu nezinau, tai jauciu kazkur link kalotes. galvoju apie 3-4dieni. na gal 2dieno pavakare.
 #313738   marijus*
 24 Spa 2011 20:40
šįvakar prastai mums kibo. buvau su draugu nuo kranto. kelios valandos temstant. rezultate 8 plekšnės ir 4 bykai. sąlygos buvo geros žvejoti, bet kibimas prastas..
 #314103   Agis
 26 Spa 2011 12:33
Taigi rašė, kad ten maurai visur kaip vasarą ir nežino kodėl.Tikriausia dėl jų nėra krevečių, kitų gyvių, tai ir plekšnės nesilaiko.O, bet, tačiau, tai gali patvirtinti tik Skumbrotas, žinantis, kas jo kieme darosi :lol:
 #314133   dusys
 26 Spa 2011 14:27
Agis rašė:Taigi rašė, kad ten maurai visur kaip vasarą ir nežino kodėl.Tikriausia dėl jų nėra krevečių, kitų gyvių, tai ir plekšnės nesilaiko.O, bet, tačiau, tai gali patvirtinti tik Skumbrotas, žinantis, kas jo kieme darosi :lol:

Agi maciau as tas nuotraukas su dumbliais, bet nuvykus i vieta viskas buvo kitaip.
Vanduo kaip asara. Dumbliu ne kvapo.
 #314158   Skumbrotas
 26 Spa 2011 16:42
Prie mano namų šįryt nieko tokio nepastebėjau, nors tik nuo kopos ir apžiūrinėjau ūkį, reiks ryt iki vandens nueit :roll:
Greičiausiai čia bus kitas bajeris - dabar ties vartais įplaukos kanalo kraštus graužia galinga žemsiurbė, greičiausiai ten ji ir pajudino kažkokiuose užkobriuose iš marių užsinešusį šitą brudą :roll:
 #315627   giedriukas25
 31 Spa 2011 17:40
buwau cia pries pora dienu ant pleksniu bet blogai kad srove nesa zoles ir pakliuwa ant masalo tai pagavau 23pleksnes
 #315690   CERBERIS
 01 Lap 2011 10:32
giedriukas ir visi kiti like kas pagauna, jus pasakykit kur tas pleksnytes pagaunas, o tai as vaziuoju 2 savaites vos ne kasdien, o tai pagaunu max po 2-3, o ne 23, o ir dydziai ju kaip drebules lapeliai
 #315691   giedriukas25
 01 Lap 2011 10:56
visu pirma tai tu susirask duobe.nes dabar ne pavasaris kad nuaitum belekur ir gaudytum.ir dar ziurint ant ko zvejoji geriausia ant supjaustytu zuvies kabaliuku.
 #315692   CERBERIS
 01 Lap 2011 10:59
nu jomajo ligu ir randu ta duobele, gaudau butingej, bet ten konkretus kabalas, o ir gaudau ant zuvies :( , o jei konkreciau kaip ta duobele tiksliai atrast :roll:
 #315693   giedriukas25
 01 Lap 2011 11:08
nuaik ant kopu ir ziurek pagal bangas pagal vandens spalva kur mazesnes bangos ten jau reiskia gyliau kur tamsesnis vanduo ten jau irgi gyliau zodziu taip ir ieskok.bandyk ant kitu masalu jei jau taip neina ant zuvies gabaliuku.
 #315694   CERBERIS
 01 Lap 2011 11:21
bandziau giedriukas ir ant zuvies ir ant kreveciu ant visokiu makaronu ir ivairiu dydziu, kabalas ir tiek, nuo pat butinges beveik iki Liepojos pasienio nukeliavau ir absoliuciai nulis, kas tai itakoja, neisivaizduoju ir paciam keista daros kaip kiti pagauna o kiti skundzias :(
 #315802   Skumbrotas
 02 Lap 2011 00:11
CERBERIS rašė:bandziau giedriukas ir ant zuvies ir ant kreveciu ant visokiu makaronu ir ivairiu dydziu, kabalas ir tiek, nuo pat butinges beveik iki Liepojos pasienio nukeliavau ir absoliuciai nulis, kas tai itakoja, neisivaizduoju ir paciam keista daros kaip kiti pagauna o kiti skundzias :(
Žuvis visu pirma turi būti laaabai šviežia, o visa kita ką ne taip darai tai jau reiktu vietoj pamatyt, speliot manau beprasmiška.
 #315962   Kuzavas
 02 Lap 2011 20:34
Šiandien nuo 10val ryto iki 14 val patikrintos kelios vieteles ties Būtinge. Rezultatai kol kas apgailėtini - per 2 asm. apie 30 plekšnikių nuo 5centų monetos dydžio iki delninės :lol: Pradžioj pūtusį pietryčių vėją vėliau pakeitė pietinis, tai žūklė vapše pasidarė sunkiai įmanoma. Velniška srovė ir žolės :roll: Tad kol kas man jūroje žvejyba :/nek Galbūt kam nors sekėsi geriau? Netoliese žvejoję kaimynai irgi krapštė nosį...
 #315966   hamis
 02 Lap 2011 20:42
gal kas netycia turi foto kaip ta 5centu dydzio pleksnike atrodo? kazkaip nesuvokiu kaip tokia gali pasikabinti :D ar ne geriau vakare meginti laime? kiek skaiciau tema nuo pradzios, tai rimtesnes vakarop, ar cia rudeni nebegalioja? vis nepasiryztu... nors dbr laukiu kol stovas pareis meskerems gal bus papildomas paskatinimas ir per ta laika traukti pradesit :D nors man ir siaip parymoti uzteks prie ramesnio oro su pleckike.
 #315972   Kuzavas
 02 Lap 2011 20:51
hamis rašė:gal kas netycia turi foto kaip ta 5centu dydzio pleksnike atrodo? kazkaip nesuvokiu kaip tokia gali pasikabinti :D ar ne geriau vakare meginti laime? kiek skaiciau tema nuo pradzios, tai rimtesnes vakarop, ar cia rudeni nebegalioja? vis nepasiryztu... nors dbr laukiu kol stovas pareis meskerems gal bus papildomas paskatinimas ir per ta laika traukti pradesit :D nors man ir siaip parymoti uzteks prie ramesnio oro su pleckike.
Nebūk priekabus :grin: Aišku, kažkiek didesnės, nei 5 centų moneta, bet taip jau dažnai vadinamos tos mažosios. Praryja 4 Nr ilgakotį kablį taip, kad be operacijos neištrauksi :-D Todėl pagavai-paleisk plekšnių žvejyboje dažniausiai neturi prasmės. Nedažnai pavyksta kablį gražiai ištraukti.
 #315978   marijus*
 02 Lap 2011 21:31
na tas plekšnių pavadinimai 'pitačiokai', 'penkių centų monetos' biški perkeltine prasme vartojami. realiai tos mažosios 10-15cm tokios dažniausiai. man jų retai tenka pagauti ypač gaudant nuo kranto, nes porcijas dedu, kaip starkių žvejybose, t.y. dideles. paskutine žvejyba nusivežiau vieną stintinę girliandą, tai tik ant jos tų mažų pakibo, o stambios, kad nekibo, tai normalios dugninės ir liko be rezultato. o dėl kibimo laiko, tai būna visaip ir rudeni ir pavasari. būna, kad gerai sukimba diena, bet man geriausi kibimai būna prieš temstant ir sutemus dar kurį laiką. na jei šis ruduo bus ir toliau toks šiltas , tai manau dar gera mėnesi bus galima gerų rezultatų tikėtis.
 #315980   oli
 02 Lap 2011 21:34
Kuzavas rašė: Praryja 4 Nr ilgakotį kablį taip, kad be operacijos neištrauksi :-D Todėl pagavai-paleisk plekšnių žvejyboje dažniausiai neturi prasmės. Nedažnai pavyksta kablį gražiai ištraukti.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 82
  • VDS, VPS serveriai