Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #313802   HIPIS
 25 Spa 2011 06:16
Jei velkiautoju tiek kaip Luksto ezere..nematyt kur velkiauji, greitas atvejis iki avarijos :lol: visa laik laviruoji tarp kolegu o kur dar karsininku flotile..Ir seip sekt noris kur plauki,jei ezera pazysti taikai per ,,taskus,, praplaukt..
 #313811   Rapalas
 25 Spa 2011 08:12
Jo ta ir turėjau minti, kad nematai kur plauki, ir turi pastoviai atsigrežinėti, man tai taspats kaip važiuoti mašina i prieki nusisukus, taigi tu reguliuoji kur plaukti, žiuri kartais kranto linija, tarps skrituliu varinėji, žoliu, nes jei neziuresi tai tuoaipat per žoles šienausi, aš visada sedžiu ant borto ir tada matau ir prieki ir meškeres pasižiuriu. O su kėdutėm kiek mates tai irgi didesnėse valtyse pasideda kėdute šonu ir plaukia šonu sėdėdamas ir žiuri kur plauki ir pasižiuri meškeres.
 #313822   Rapalas
 25 Spa 2011 09:14
Kiekvienam savo, man geriau i sona truputi pasukti galva kad pamatyti kota, nei atbulam plaukti ir atsisukinėti ir žiurinėti kur plaukti....
 #313874   HIPIS
 25 Spa 2011 14:46
As su benzu, kaskur tris, keturis kart greiciau velkiauju nei su elektriniu 2-3 begiu..Tai greitis visai nemazas ypac jei kliuciu pilna. Tiesiog pastebejau, kuo greiciau tuo kibimai daznesni..Tai irgi sedziu ant bambalio, o i kotus bubincikai isegti bandau..
 #313880   p.arturas
 25 Spa 2011 15:10
bet kaip diskusija isisiubavo!
kokios valtys, dydziai, gamintojai...
dabar sedejimo pozos :) lotoso ir tt...
biski galva psukta...
abi kojas sulenkiat, ar viena, o gal sedit istese kojas? :)
kaip geriau kimba? :)

jei kas nesuprato, tai cia ne piktai
 #314026   Kleckas1978
 25 Spa 2011 23:18
valties dydis niekada neitakos kibimu kiekiui cia 100% :-D
o kadangi nera patogu pvc sedet velkiaujant tai zmones ir bando israst kas patogu ir tiek.

manau labiau reikia rupintis, kad nereiktu kaskart vargti tiek, kad slapias butum (nes kol isplauki slapias buni nuo prakaito surinkinejant - cia su pvc is savo patirties nuo 265 iki 420) - kas zvejybai malonumo tikrai nedadeda :/nek
beje ko jus parinaties kas kam patinka - as nematau jokio skirtumo jei zmogui patinka kateriukai ar pvc ar kokios "plastikines" - svarbu kad jam tiktu ir patiktu nes kiek "pelkiu" tiek ir skirtingu nuomoniu - ir sakyt kad ~3m PVC valtis yra otimalumas tai yra totali nesamone ir tiek :/braj;
Beje nekaikuriem pasiulyciau is pradziu paaugti su amzium ir patirtim pries tai ko nesupranta '''bum
Ir pulti kitiem i akis ir patarineti tai kas pajuri yra totali nesamone - plaukioti po kursiu mares su 265PVC :superšokas ,
beje jei jis ikalbetu mane plaukioti po KM nemanau, kad tas siulytojas tikrai mano seimai mokes kompensacijas uz mano mirti, nes ten pakilus vejui virs 10m/s bangos pareina 1+m o su 265 tolygi - mirciai :/nek
 #314051   Donasssss
 26 Spa 2011 08:31
Kleckas1978 rašė:valties dydis niekada neitakos kibimu kiekiui cia 100% :-D
o kadangi nera patogu pvc sedet velkiaujant tai zmones ir bando israst kas patogu ir tiek.

manau labiau reikia rupintis, kad nereiktu kaskart vargti tiek, kad slapias butum (nes kol isplauki slapias buni nuo prakaito surinkinejant - cia su pvc is savo patirties nuo 265 iki 420) - kas zvejybai malonumo tikrai nedadeda :/nek
beje ko jus parinaties kas kam patinka - as nematau jokio skirtumo jei zmogui patinka kateriukai ar pvc ar kokios "plastikines" - svarbu kad jam tiktu ir patiktu nes kiek "pelkiu" tiek ir skirtingu nuomoniu - ir sakyt kad ~3m PVC valtis yra otimalumas tai yra totali nesamone ir tiek :/braj;
Beje nekaikuriem pasiulyciau is pradziu paaugti su amzium ir patirtim pries tai ko nesupranta '''bum
Ir pulti kitiem i akis ir patarineti tai kas pajuri yra totali nesamone - plaukioti po kursiu mares su 265PVC :superšokas ,
beje jei jis ikalbetu mane plaukioti po KM nemanau, kad tas siulytojas tikrai mano seimai mokes kompensacijas uz mano mirti, nes ten pakilus vejui virs 10m/s bangos pareina 1+m o su 265 tolygi - mirciai :/nek
ne nu tu duodi vaizdu toliau... mes kalbam apie senvages,kanalus,nedidelius ezeriukus,o tu ir vel apie savo mares ir bangavimus virs metro
 #314057   DainiusM
 26 Spa 2011 08:45
Kleckas ans ir afrikoj kleckas... :)
p.s. as kursmarese senai senai buvau su kitaiska "senukiska" plIAzine valtim isplaukes (reikejo nukapot nuo kranto pas draugus i kateri ir visai nemenka atstuma). Tai apie mirti gal nesnekesim- hebra luzo, sake tarpubangyje matosi tik kepures galiukas, o ant bangos kaip ant pjedestalo. Ir nelaso i vidu, ir ne purslo ant veido. Eina kaip plude pavirsium. :)
p.p.s. as pats turiu katerioka kuris sekmingai sedi be darbo, o plaukioju su 3m PVC ir 4AG, nes kai reikia nutempti (tegul ir su ratais anie pas mane abudu) iki vandens per nelygumus (nes dazniausiai DAZNIAUSIAI ner cia aplinkui patogaus ileidimo, kad su masina eitu istumt) tai nafik tas reikalas, tuo labiau, kad is 3m vienam zvejot yr liuks. 4AG merkuriukas i glisa traukia be poblemu, vietos pilnos akys viskam... o kompanijos laive as aplamai nemegstu. Vo tep vo. HAU! :)
 #314080   Kleckas1978
 26 Spa 2011 10:06
Tai kad nebuciau mates kaip parplaukia 265 valtis (valti vyras su zmona) su 5ag varikliu o valtyje virs grindu 5cm vandens (ir moteriske pila vis per borta vandeni is valties), tai ir nesakyciau nieko + jei nebuciau plaukiojas pora sykiu su 265 tai ir nerasyciau to ko nezinau, bet vejas 10m kursiu marios ir 265 valtis - man tolygu mirciai ir tokiem dideliem isbandymam kolkas as dar nepasiryzes :shock: kas nori rizikuoti - prasau tegul bando laime :[anuol
Beje visi puikiai zinom kad isplauki ryte - stilius, o tik ziurek uz 15 min jau ir 10m veja gali pusti be problemu - o jei nuplaukes nuo nuleidimo vietos 4-5 km 'viarkt tai ir ziurek kad nebutu :[anuol ne vienas per sezona ziurek paskesta ir su savo saugumu juokauti nepatartina '''bum
 #314219   Kleckas1978
 26 Spa 2011 19:26
Setnavolok rašė:Atsibodot BOBOS
Stai tu pas mus "TIKRAS VYRAS" esi tai rasyk kokia valti turi ir kur ir kaip naudoji, ir pagrysk kodel ir del ko ir tada pakalbesim - nes kiekvienas durnius gali atejas parasyti "BOBOS" ir su tokiais izeidinejimais pats atrodai kaip "BOBA".
stai man patiko DainiausM parasymas zmogus naudojasi tuom kas jam patogiau prie jo zvejybos budo, ir supranta kad patogiau butu is kateriuko bet kai nera galimybes naudojiesi tuom kas patogiau nusileisti ir t.t. ir tiek.
Manau jei DainiusM zvejotu istisai kokioj atmatoj ar KM tai zvejotu dazniau is kateriuko, bet kiekvienam savo ir tai turi visi suprast nes kas tinka kokiuose siauliuose tas klaipedoj gali pasirodyti nelabai tinkama ;-)
del to pareiskimai 265 - viskam - manau yra nesusipratimas ir tiek.
Beje DainiauM manau kad 3m vienam paciam tampyti yra sunkoka - ar nebutu lengviau kokia 245-265??? nors aisku i 245-265 jei prireiks kolega priimti bus 'viarkt
 #314231   DainiusM
 26 Spa 2011 19:57
Nasunku, Vitolis ant transo labai patogius ratukus padares buvo, pasiimi uz nosies ir eini daigtus i valti susidejas... :)
 #314242   Donasssss
 26 Spa 2011 20:40
Kleckas1978 rašė:
Setnavolok rašė:Atsibodot BOBOS
Stai tu pas mus "TIKRAS VYRAS" esi tai rasyk kokia valti turi ir kur ir kaip naudoji, ir pagrysk kodel ir del ko ir tada pakalbesim - nes kiekvienas durnius gali atejas parasyti "BOBOS" ir su tokiais izeidinejimais pats atrodai kaip "BOBA".
stai man patiko DainiausM parasymas zmogus naudojasi tuom kas jam patogiau prie jo zvejybos budo, ir supranta kad patogiau butu is kateriuko bet kai nera galimybes naudojiesi tuom kas patogiau nusileisti ir t.t. ir tiek.
Manau jei DainiusM zvejotu istisai kokioj atmatoj ar KM tai zvejotu dazniau is kateriuko, bet kiekvienam savo ir tai turi visi suprast nes kas tinka kokiuose siauliuose tas klaipedoj gali pasirodyti nelabai tinkama ;-)
del to pareiskimai 265 - viskam - manau yra nesusipratimas ir tiek.
Beje DainiauM manau kad 3m vienam paciam tampyti yra sunkoka - ar nebutu lengviau kokia 245-265??? nors aisku i 245-265 jei prireiks kolega priimti bus 'viarkt
negaliu patiketi kad tu patarineji geriau 245-265 pirkti...
 #314275   Absolutely
 27 Spa 2011 01:15
Kleckas1978 rašė: vejas 10m kursiu marios ir 265 valtis - man tolygu mirciai
sia vasara su 11m dukra mariose patekom i labai stipru shkvala,vejas turbut daugeu nei 10m buvo!
staiga pradejo stipriai pust isilgai tai per pora minuciu bangas pakilo tokias kad su savo 350 ir 5ag vos vos judejom,
i kelnes buvau pridejas, del dukros, nors ir su liemene abu bet shalia mukrano keltu... lijo taip, kad tuoliau savo valties nieko nemaciau, neticia gaza numeciau trumpam tai vandens gavom is tranzo puses ciut ne puse valties, nors ir 10-15 minuciu tas shtormas buvo-juokinga man tikrai nebuvo... nors ir buves jureivis ir visokiausiu ciudu mates
net neissivaizduoju kaip butu su mazesnem valtikem
 #314279   Gdainius
 27 Spa 2011 06:30
Kelckui
Jeigu supranti kaip reikia eit prieš bangą, tuomet ir su 265 valtele nieks ten tavęs neužpils, bet jeigu atstatai bortą, tuomet ir 5 m valty turėsi vandenuko :roll:
 #314337   henyte
 27 Spa 2011 09:55
Ziuriu kiti ir toliau rasineja, kad tik rasinet... Nesusigaudo kur aiskus sarkazmas, kur rimti zodziai... Aisku ir as tokiems nerasinesiu ir neaiskinsiu - kas kur...
Ir idomiu minciu pasitaiko, pasirodo jei zinai kaip eit pries banga, tai su 265 valtele gamta pasigailes ir neapvers, ir neuzpils... Na bet ka cia diskutuot jei zmogus mano, kad saugumo atzvilgiu mazesne-zemesne valtele lygi didesniai... Kazkas daro atradimus, kad vienam patogiau 3 metru negu dviems 3.6 metru, einsteinas, kitaip nepavadinsi... Net keistu daiktu fotkas kazkas kazkam deda... O kur dar daktarai kitu diagnozes nustatinejantys (aisku tik ne savo) ir linkus atseit samojingus dedantys...
 #314770   haumeris simsonas
 27 Spa 2011 22:41
sveiki zvejei. as rekomenduociau pries perkant valti-jei yra galimybe isbandyti kelis varijantus (pasiskolinti,issinuomuoti valti) kad pats zinotum kas geriau tau paciam tinka 2,75-4 m.
as turiu 3,80 m.kai dviese zvejojam tai geras daikciukas, bet kai reikia vienam tai pradedu svajoti apie mazesne valtele.
pas didele valti kartais pliusai virsta minusais.
 #314822   DainiusM
 28 Spa 2011 08:38
henyte rašė:Ziuriu kiti ir toliau rasineja, kad tik rasinet... Nesusigaudo kur aiskus sarkazmas, kur rimti zodziai... Aisku ir as tokiems nerasinesiu ir neaiskinsiu - kas kur...
Ir idomiu minciu pasitaiko, pasirodo jei zinai kaip eit pries banga, tai su 265 valtele gamta pasigailes ir neapvers, ir neuzpils... Na bet ka cia diskutuot jei zmogus mano, kad saugumo atzvilgiu mazesne-zemesne valtele lygi didesniai... Kazkas daro atradimus, kad vienam patogiau 3 metru negu dviems 3.6 metru, einsteinas, kitaip nepavadinsi... Net keistu daiktu fotkas kazkas kazkam deda... O kur dar daktarai kitu diagnozes nustatinejantys (aisku tik ne savo) ir linkus atseit samojingus dedantys...
MODERATORIAMS. Jei esat gudrus ir istrinat nekuriuos postus, tai kodel paliekat "informatyviausius"? Krislas logikos valantis kartais irgi nepamaisytu. :)
 #314952   -=Tadelis=-
 28 Spa 2011 13:58
Sakau gal reikėtų sukurti atskirą temą "Valčių ilgiai ir patogumas". kažkaip keista kai visi pešasi dėl nieko.Rinkdamas valtį pats sau paskaitinėjau ,pasiskolinau kelias valtis mažesnes ,didesnes ir nusprendžiau kokia yra man optimaliausia ir patogiausia transportavimo ,nusileidimo ,aptarnavimo patogumams.Kiekvienam savo geriausia ir patogiausia.Gal pradėkime žvejoti............
 #314956   Agis
 28 Spa 2011 14:15
Kartais tiesiog reikia atsirinkti "grūdus nuo pelų" ir su šypsena žiūrėti į nepamatuotus, bet kažkam labai jau priimtinus komentarus, o ne piktintis, bandant pakeisti nuomones.Nei vienas moderatorius nežino tiek, kiek Jūs visi žinote, todėl siūlomas žinučių atrūšiavimas kartais gali duoti didesnės bėdos, negu Jūsų pačių teisingi ar nelabai samprotavimai ir patarimai vienas kitam.
"Pabandyk pakeisti save ir pamatysi, kaip sunku pakeisti kitus" ;-)
 #314973   Marius1
 28 Spa 2011 16:41
Pagaliau nusipirkau priekaba valciai ''plot
Kaži ar gali būti kas blogai jeigu 4AG variklį transportuosiu ant valties transo :?:
Ar vis tik variklį geriau bagažinėj transportuot?
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė