Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #316401   henyte
 04 Lap 2011 15:26
Va i sita tai neatkreipiau demesio, perdaug susinervines buvau... Atrodo, kad galinese...
 #316407   Rapalas
 04 Lap 2011 16:01
O gal atsakysit kuri ritelė geresnė? Ar ryobi ixorne t-300 L ar abu garcia orra sx? Naudočiau su michel mag pro casting 6-28gr. Dėkui už ats.
 #316413   Xrapas
 04 Lap 2011 16:31
henyte rašė:... Atrodo, kad galinese...
O man toks jausmas, kad traukiant ką nors labiau besipriešinančio tolygiai tiesiog ritmingai kalena. Kartais net sunku atskirt, ar rankon atsiduoda voblerio judesiai, ar mechanizmo darbas.
Žvejot visumoj netrukdo :donknow'
 #316415   Xrapas
 04 Lap 2011 16:32
Rapalas rašė:O gal atsakysit kuri ritelė geresnė? Ar ryobi ixorne t-300 L ar abu garcia orra sx?..
Aš imčiau orra :roll:
 #316419   SauliusM
 04 Lap 2011 17:03
henyte rašė:Dar b*ia ir rankenele slidi kaip zabaltys, vis is nagu ant kokio akmens issoka :( ...
o cia negali but, kad blogam sokejui...
nu ta prasme baisiai jau daug nestandartiniu problemu kaip vienam zmogui.
 #316420   SauliusM
 04 Lap 2011 17:04
Xrapas rašė:
Rapalas rašė:O gal atsakysit kuri ritelė geresnė? Ar ryobi ixorne t-300 L ar abu garcia orra sx?..
Aš imčiau orra :roll:
jei ne dzerkus belst, tai as irgi orra imciau.
 #316425   henyte
 04 Lap 2011 17:30
Xrapas rašė:Žvejot visumoj netrukdo :donknow'
Netrukdytu, tai gal ir nepastebeciau... Zvejoju ir laukiu eseriuko " capt-capt", o cia man rite kalent pradeda, tai kaip kaip gali netrukdyt 'viarkt ? Nebent pirstines uzsidedu ir apsiaasarojusiom akim i galune ziuriu...
SauliusM rašė:nu ta prasme baisiai jau daug nestandartiniu problemu kaip vienam zmogui.
Paranoja gal ? Tiek prisikabint noriu, kad viskas saibom eina ? Jei as ta "knoba" i sauja pasijamciau, gal ir neslydinetu, bet juk ne su surfu ir 0.5 kg rite zvejoju ir be to su kitu riciu "knobais" ner jokiu bedu. Jausmas, kad tos rites padarytos akiai pritraukt ir euforija parduotuvej sukinejant sukelt, istraukus is dezes ir pasukus pirmakart, pirma mintis buvo "ohoho, tai bent smagumelis", bet po keliu zvejybu ir ankstesniu "daiwu" - :e:e ... Pabandysiu as ja dar tokiom salygom kaip "ryobi" padrozt, bet nuojauta man kuzda, kad ir puses tiek ta "diawa" netvers... IMHO aisku...
 #316427   SauliusM
 04 Lap 2011 17:36
henyte rašė:Paranoja gal ?
:lol: tu cia pats parasei... as taves "uz liezuvio" netempiau...
 #316434   gytis
 04 Lap 2011 18:00
Nu dabar tai toks jausmas, kad tuoj visi internautai ZXais zvejos- ant vandens bus galima atskirti kas forume lankosi :-D Na dabar kai jau visi isigijo, papasakosiu kur ta rite gliuka turi. Po kiek laiko pradeda uzti valo vediklis. Ir butent vediklis o ne jo guolis. Reiks keisti tas tarpinukes kurios is abieju vediklio pusiu sudetos (plonytes shaibukes). Gerai gaunasi is teflono. Xrapas tures grazaus darbelio. :-D
 #316449   SauliusM
 04 Lap 2011 18:58
gytis rašė:Gerai gaunasi is teflono. Xrapas tures grazaus darbelio. :-D
iskaitant kad as teflonu ji jau aprupinau, tai tas jam ilgai neuztruks labai :lol:
 #316451   Xrapas
 04 Lap 2011 19:13
gytis rašė:... papasakosiu kur ta rite gliuka turi...
Aha...o aš dar vieną "strašilką" pridėsiu, kad ne taip ramiai miegotųsi :-D

Fotografijoj- metus eksploatuotas "amiarikoniškas" Exceler 2500:

Paveikslėlis

Savininkas, kaip rašo, jo perdaug negailėjo, pagrinde džigavo 20- 30 gr. svoriais.
Mechanikai nusiskundimų neturi, bet dėl šitų detalių rotoriuj išsidėvėjimo "nuplaukė" valo klojimas, reguliavimo tarpinės nebepadeda :? .
Panašių perspėjimų esu radęs ir pas lenkus. Kliuvo ir "kiksodams", konkrečiai SOL su jos plastikiniu rotorium. Tegul ritė ir keliom galvom "aukštesnė" už ekseleroidus, bet neprižiūrint smėliukas gan greit iš kiaurymės padaro "kiaušinuką" su po to sekančiom valo klojimo problemom :?
Tokių problemų prevencijai tą vietą reikėtų dažniau valyt ir tept. Nevengiantiems pasikrapštyt galima pagalvot apie kokio plonasienio vamzdelio gabaliuko (pvz., nuo antenos) įstatymą.
Labai nesveikas visoms :lol: , bet ypač žalingas tokios konstrukcijos ir iš tokių medžiagų iškeptoms ritėms įprotis traukt įsikabinusį dugne ar žolėse masalą užblokavus būgnelį pirštu.
SauliusM rašė:...as teflonu ji jau aprupinau, tai tas jam ilgai neuztruks labai :lol:

To niekingo gabaliuko, kur davei vargu ar savoms užteks :-D :/brazasista
 #316452   SauliusM
 04 Lap 2011 19:25
Xrapas rašė:...Exceler 2500...Savininkas, kaip rašo, jo perdaug negailėjo, pagrinde džigavo 20- 30 gr. svoriais.
bet tai psichu reik but kad tokio dydzio rituke tokiais svoriais gaudyt... cia kaip tam anekdote kur gateris lauztuvu nepjauna...
Xrapas rašė:To niekingo gabaliuko, kur davei vargu ar savoms užteks :-D :/brazasista
nu kai baigsi tai mano telefona zinai. aisku va dabar pripratinsiu, o kai tavo teflono naudojimo verslas suklestes, reiks kokius tai procentus imt pradet :lol:
P.S.: ka sekmadieni darai?
 #316459   gytis
 04 Lap 2011 19:49
2 Xrapas

Jei reikia teflono, tai kol kas turiu beveik neribotai. Tiesa, diametras 0.1mm, bet galima kelias shaibikes sudeti.
 #316463   henyte
 04 Lap 2011 19:57
SauliusM rašė:
Xrapas rašė:...Exceler 2500...Savininkas, kaip rašo, jo perdaug negailėjo, pagrinde džigavo 20- 30 gr. svoriais.
bet tai psichu reik but kad tokio dydzio rituke tokiais svoriais gaudyt... cia kaip tam anekdote kur gateris lauztuvu nepjauna...
:v-ar nu matyt ir as esu paranojikas ir psichas, kelis metus negailestingai "ecusima 3000" droziu ir niekaip nesudroziu 20-40-50 gr svoriais, o dabar knieti dar ta "barskancia" ant ju isbandyt... Is isvaizdos neatrodo, kad tam "tierra" butu detales smulkesnes nei tritukstantiniam "ryobi"... Ar klystu ?
 #316465   SauliusM
 04 Lap 2011 20:02
nu del ecusimos nezinau bet 3000 dydzio zauber ar applause bus stipresnis uz 2500 daiwa o excia silpnesne. bet tokiem svoriam bet kokiu atveju protingas zmogus turetu naudot 3500 daiwa rituke jei shimano tai 4000.... kitaip tai yra rites uzdrozinejimas ir tiek.
 #316477   Vaidis
 04 Lap 2011 20:41
Aš Ecusimos 4000 negaliu sudrožt niekaip.....kiek jau pradžigauta, jūroj kiek maudyta, menkes tysiau .....karoč,guli dabar tam reikalui, jei į jūrą padžigaut ar pilkeriukus 60g patasyt :gutgut
 #316478   eimantasv
 04 Lap 2011 20:42
kiek ryobi zauberin 3000 telpa pintuko koki 0.20mm storio? kas mazdaug galit pasakyt?
 #316482   SauliusM
 04 Lap 2011 20:46
Vaidis rašė:Aš Ecusimos 4000 negaliu sudrožt niekaip.....kiek jau pradžigauta, jūroj kiek maudyta, menkes tysiau .....karoč,guli dabar tam reikalui, jei į jūrą padžigaut ar pilkeriukus 60g patasyt :gutgut
bet tai anos rankena ta plastmasine ant knopkes, koks malonumas tokia sukt po tokiom apkrovom juroj, kai jinai deformuojas?
 #316494   SauliusM
 04 Lap 2011 21:06
Vaidis rašė:Niekas ten nesideformuoja :donknow' Nesuki gi kai išprotėjęs, va kaip čia http://www.youtube.com/watch?v=2xkQtsPS ... re=related :-D
to bobutei papasakok, kad plastikine rankenele pilkeri, o dar blogiau jei ana menke isikandus, is gelmes parsipumpuojant, nesideformuoja...
siaip ryobio pires daiwa matau 2 esminius trukumus:
1. va tos silpnos rankenos. kurios tarkim ju SPRO analoguose ale red arc ar blue arc ir issprestos.
2. visgi jus sakykit ka norit, bet ryobiai kilpas su pintalu ne ypac daznai bet laiks nuolaiko numeta. o vat pas daiwa tuo klausimu totali ramybe ir relaxas (kalbu aiskuapie daiwas su digigear o ne ten visokius ale procaster ar sweepfire).

daugiausiai zvejojes esu tai galiu palygint kad va tarkim tarp daiwa regal ir ryobi applause ritukiu skirtumu as esminiu nebematau jokiu. bet aukstesnes klases daiwos yra aukstesnes klases rites nei ryobi.
o jei kazkam daiwos baladojasi, nu tai naturalu, kai ritei pagal jos dydi duodi neprotingu apkrovu, tai jinai ir prades baladotis...
 #316495   SauliusM
 04 Lap 2011 21:07
apie shimano symetre FJ kas nors kokia nors nuomone turit?
 #316712   Rapalas
 05 Lap 2011 06:42
henyte rašė:Va i sita tai neatkreipiau demesio, perdaug susinervines buvau... Atrodo, kad galinese...
O tada geriau abu orra ar shimano citica? Dekui
 #316713   Xrapas
 05 Lap 2011 06:57
Rapalas rašė:... abu orra ar shimano citica?..
Balsuoju už CITICA :roll: :)
 #316719   henyte
 05 Lap 2011 08:31
SauliusM rašė:to bobutei papasakok, kad plastikine rankenele pilkeri, o dar blogiau jei ana menke isikandus, is gelmes parsipumpuojant, nesideformuoja...
siaip ryobio pires daiwa matau 2 esminius trukumus:
1. va tos silpnos rankenos. kurios tarkim ju SPRO analoguose ale red arc ar blue arc ir issprestos.
2. visgi jus sakykit ka norit, bet ryobiai kilpas su pintalu ne ypac daznai bet laiks nuolaiko numeta. o vat pas daiwa tuo klausimu totali ramybe ir relaxas (kalbu aiskuapie daiwas su digigear o ne ten visokius ale procaster ar sweepfire).

daugiausiai zvejojes esu tai galiu palygint kad va tarkim tarp daiwa regal ir ryobi applause ritukiu skirtumu as esminiu nebematau jokiu. bet aukstesnes klases daiwos yra aukstesnes klases rites nei ryobi.
o jei kazkam daiwos baladojasi, nu tai naturalu, kai ritei pagal jos dydi duodi neprotingu apkrovu, tai jinai ir prades baladotis...
Rankenos su tais "batonais" erzina del nemazo klibejimo, bet kad ten kazkas deformuotusi nepastebejau... Nezinojau, kad digigear prisideda prie kilpu nemetymo. Esu turejes "regal" kazkokia melyna prifarsiruota guoliu, tai "ecusima" tikrai stipresne ir geresne rite. Aukstesnes klases "daiwos", tai katros cia ? Jei tos kurios kainuoja dvigubai daugiau uz "zauberi", tai pagal ideja ir turetu but aukstesnes klases (is aukstesnes klases reikalauciau padidinto stiprumo prie didesniu apkrovu, o ne superinio sukimosi parduotuvej ar zvejojant 10 gr masalais) ir dvigubai galingesnes-patikimesnes, bet nezinau ar taip gali but ir nebandysiu... Del neprotingu apkrovu, kai kurios dvigubai pigesnes rites uz "digigearus" tokio pat dydzio-svorio dirba su tom neprotingom apkrovom ilgus metus be jokio baladojimosi ar kazko panasaus. Kodel tada tureciau rinktis "digigearus" ?
SauliusM rašė:apie shimano symetre FJ kas nors kokia nors nuomone turit?
Turejau kazkada, norejosi ta nauja bugna ir lankeli isbandyt :-D , vienoj zvejyboj isbandziau, nepatiko kazkodel darbas, issikeiciau i kita. Bet keiciau i "muiline", prie kurios taip ir nepriratau. Dabar gailiuos 'viarkt .
Rapalas rašė:O tada geriau abu orra ar shimano citica? Dekui
Nepatogu, vargina mane zvejyba kai rite virsuje...
 #316721   SauliusM
 05 Lap 2011 08:37
henyte rašė:is aukstesnes klases reikalauciau padidinto stiprumo prie didesniu apkrovu, o ne superinio sukimosi parduotuvej ar zvejojant 10 gr masalais
va cia manau ir yra pagrindine problema, kad tu (dalinai as irgi) reikalauji stiprumo ir ji laikai kaip ir pagrindiniu parametru, o vat mases kaip tik to svelnumo tikisi is brangiu riciu.
 #316723   SauliusM
 05 Lap 2011 08:41
henyte rašė:
SauliusM rašė:apie shimano symetre FJ kas nors kokia nors nuomone turit?
Turejau kazkada, norejosi ta nauja bugna ir lankeli isbandyt :-D , vienoj zvejyboj isbandziau, nepatiko kazkodel darbas, issikeiciau i kita.
o gal galima detaliau kas butent nepatiko? nes as parduotuvej ana pasukiojau, tai nors shimanu as nemegstu, sita visai idomi pasirode, ypac dar kaip uz tuos nedidelius pinigus. va mastau principe 4000 dydzio nemunui pabaladot galetu tikt. arba gal 500 dydzio ziemai
 #316724   SauliusM
 05 Lap 2011 08:45
Xrapas rašė:
Rapalas rašė:... abu orra ar shimano citica?..
Balsuoju už CITICA :roll: :)
kodel? man orra labiau patinka. piredo orra tai realiai yra winch'as su islengvintu bugnu...
 #316725   Xrapas
 05 Lap 2011 08:55
SauliusM rašė:...kodel? man orra labiau patinka. piredo orra tai realiai yra winch'as su islengvintu bugnu...
Nu tai balsuok už orra :donknow' :lol:
O aš tokiems svoriams:
Rapalas rašė:...Naudočiau su michel mag pro casting 6-28gr...
Imčiau tik CITICA ;uolrait
 #316732   SauliusM
 05 Lap 2011 09:10
Xrapai, nebalsuosiu uz orra, nes apie citica beveik nuomones neturiu ir negaliu sulygint. uztai ir klausiu kodel .
  • 1
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė