O man toks jausmas, kad traukiant ką nors labiau besipriešinančio tolygiai tiesiog ritmingai kalena. Kartais net sunku atskirt, ar rankon atsiduoda voblerio judesiai, ar mechanizmo darbas.henyte rašė:... Atrodo, kad galinese...
Netrukdytu, tai gal ir nepastebeciau... Zvejoju ir laukiu eseriuko " capt-capt", o cia man rite kalent pradeda, tai kaip kaip gali netrukdytXrapas rašė:Žvejot visumoj netrukdo
Paranoja gal ? Tiek prisikabint noriu, kad viskas saibom eina ? Jei as ta "knoba" i sauja pasijamciau, gal ir neslydinetu, bet juk ne su surfu ir 0.5 kg rite zvejoju ir be to su kitu riciu "knobais" ner jokiu bedu. Jausmas, kad tos rites padarytos akiai pritraukt ir euforija parduotuvej sukinejant sukelt, istraukus is dezes ir pasukus pirmakart, pirma mintis buvo "ohoho, tai bent smagumelis", bet po keliu zvejybu ir ankstesniu "daiwu" -SauliusM rašė:nu ta prasme baisiai jau daug nestandartiniu problemu kaip vienam zmogui.
Aha...o aš dar vieną "strašilką" pridėsiu, kad ne taip ramiai miegotųsigytis rašė:... papasakosiu kur ta rite gliuka turi...
SauliusM rašė:...as teflonu ji jau aprupinau, tai tas jam ilgai neuztruks labai
bet tai psichu reik but kad tokio dydzio rituke tokiais svoriais gaudyt... cia kaip tam anekdote kur gateris lauztuvu nepjauna...Xrapas rašė:...Exceler 2500...Savininkas, kaip rašo, jo perdaug negailėjo, pagrinde džigavo 20- 30 gr. svoriais.
nu kai baigsi tai mano telefona zinai. aisku va dabar pripratinsiu, o kai tavo teflono naudojimo verslas suklestes, reiks kokius tai procentus imt pradetXrapas rašė:To niekingo gabaliuko, kur davei vargu ar savoms užteks![]()
SauliusM rašė:bet tai psichu reik but kad tokio dydzio rituke tokiais svoriais gaudyt... cia kaip tam anekdote kur gateris lauztuvu nepjauna...Xrapas rašė:...Exceler 2500...Savininkas, kaip rašo, jo perdaug negailėjo, pagrinde džigavo 20- 30 gr. svoriais.
bet tai anos rankena ta plastmasine ant knopkes, koks malonumas tokia sukt po tokiom apkrovom juroj, kai jinai deformuojas?Vaidis rašė:Aš Ecusimos 4000 negaliu sudrožt niekaip.....kiek jau pradžigauta, jūroj kiek maudyta, menkes tysiau .....karoč,guli dabar tam reikalui, jei į jūrą padžigaut ar pilkeriukus 60g patasyt
to bobutei papasakok, kad plastikine rankenele pilkeri, o dar blogiau jei ana menke isikandus, is gelmes parsipumpuojant, nesideformuoja...Vaidis rašė:Niekas ten nesideformuojaNesuki gi kai išprotėjęs, va kaip čia http://www.youtube.com/watch?v=2xkQtsPS ... re=related
Rankenos su tais "batonais" erzina del nemazo klibejimo, bet kad ten kazkas deformuotusi nepastebejau... Nezinojau, kad digigear prisideda prie kilpu nemetymo. Esu turejes "regal" kazkokia melyna prifarsiruota guoliu, tai "ecusima" tikrai stipresne ir geresne rite. Aukstesnes klases "daiwos", tai katros cia ? Jei tos kurios kainuoja dvigubai daugiau uz "zauberi", tai pagal ideja ir turetu but aukstesnes klases (is aukstesnes klases reikalauciau padidinto stiprumo prie didesniu apkrovu, o ne superinio sukimosi parduotuvej ar zvejojant 10 gr masalais) ir dvigubai galingesnes-patikimesnes, bet nezinau ar taip gali but ir nebandysiu... Del neprotingu apkrovu, kai kurios dvigubai pigesnes rites uz "digigearus" tokio pat dydzio-svorio dirba su tom neprotingom apkrovom ilgus metus be jokio baladojimosi ar kazko panasaus. Kodel tada tureciau rinktis "digigearus" ?SauliusM rašė:to bobutei papasakok, kad plastikine rankenele pilkeri, o dar blogiau jei ana menke isikandus, is gelmes parsipumpuojant, nesideformuoja...
siaip ryobio pires daiwa matau 2 esminius trukumus:
1. va tos silpnos rankenos. kurios tarkim ju SPRO analoguose ale red arc ar blue arc ir issprestos.
2. visgi jus sakykit ka norit, bet ryobiai kilpas su pintalu ne ypac daznai bet laiks nuolaiko numeta. o vat pas daiwa tuo klausimu totali ramybe ir relaxas (kalbu aiskuapie daiwas su digigear o ne ten visokius ale procaster ar sweepfire).
daugiausiai zvejojes esu tai galiu palygint kad va tarkim tarp daiwa regal ir ryobi applause ritukiu skirtumu as esminiu nebematau jokiu. bet aukstesnes klases daiwos yra aukstesnes klases rites nei ryobi.
o jei kazkam daiwos baladojasi, nu tai naturalu, kai ritei pagal jos dydi duodi neprotingu apkrovu, tai jinai ir prades baladotis...
Turejau kazkada, norejosi ta nauja bugna ir lankeli isbandytSauliusM rašė:apie shimano symetre FJ kas nors kokia nors nuomone turit?
Nepatogu, vargina mane zvejyba kai rite virsuje...Rapalas rašė:O tada geriau abu orra ar shimano citica? Dekui
va cia manau ir yra pagrindine problema, kad tu (dalinai as irgi) reikalauji stiprumo ir ji laikai kaip ir pagrindiniu parametru, o vat mases kaip tik to svelnumo tikisi is brangiu riciu.henyte rašė:is aukstesnes klases reikalauciau padidinto stiprumo prie didesniu apkrovu, o ne superinio sukimosi parduotuvej ar zvejojant 10 gr masalais
o gal galima detaliau kas butent nepatiko? nes as parduotuvej ana pasukiojau, tai nors shimanu as nemegstu, sita visai idomi pasirode, ypac dar kaip uz tuos nedidelius pinigus. va mastau principe 4000 dydzio nemunui pabaladot galetu tikt. arba gal 500 dydzio ziemaihenyte rašė:Turejau kazkada, norejosi ta nauja bugna ir lankeli isbandytSauliusM rašė:apie shimano symetre FJ kas nors kokia nors nuomone turit?, vienoj zvejyboj isbandziau, nepatiko kazkodel darbas, issikeiciau i kita.
Nu tai balsuok už orraSauliusM rašė:...kodel? man orra labiau patinka. piredo orra tai realiai yra winch'as su islengvintu bugnu...
Imčiau tik CITICARapalas rašė:...Naudočiau su michel mag pro casting 6-28gr...