tuomahaukas rašė:gelmes, o "pakankamai stiprus pagrindinis valas" tavo nuomone
koks ? Gal galima būtų konkrečiau iš praktikoje bandytų ir rekomenduotinų kitiems: diametras, gamintojas ?
Dar mane domina- kas, ėjęs bandymu keliais, palygino
+ ir
- jungiant pagr. valą su pintu pavadėliu: ? Padabnas lynas- įtari žuvis, kažko nesinorėtų tikėti kad visiškai nesibaido storos žilkos be jokio pavadėlio

Bandau atsakyti.
Privertei mane knistis tarp savo rakandų ir ieškoti pavadinimų

Aš to niekada nefiksuodavau. Valas, tai ne spinas ir ne meškerė, kad atsiminčiau jų duomenų bazę
Iš karto pasakau, kad dėstau savo mintis ir nesispecializuojuosi vien ant lynų.
Pernai metų lynų gaudymo duomenys:
1.Valas-Mikado (Carp) Hi-TECK.Diametras- 0,22. Italy.Spalva-labai tamsus, vos ne juodas.Spalvą pasirinkau tokią, nes norėjau pritaikyti prie Kupiškio marių vandens ir dugno. Visi žino, kad lynai mėgsta dumblą. O ten - ruda
valas nėra storas, nes man neteko matyti, kad ten pagautų lyną sverentį daugiau kaip 2kg. Manau su tokiu valu 1-1,5kg lyną paimsiu.Apie 1kg tikrai ištraukiau.
2.Valas-Salmo, Hi-TECH power steel (dėl raidžių atsiprašau, nusitrynę ir man nesimato)Jis Monofilamentinis.Germany. Splava-lyg ir žalsvai pilka.Diametras- 0,27. Jį naudoju stipriai užžėlusiose vietose.Ant ritės rašo-7.27 kg.(Tais užrašais beveik netikiu- pasitikiu tik išbandęs)
3.Specifil 0,25 (Karpfen) Rudas.
4.Kabliukus naudojau rusiškus. Dar nuo senų laikų buvau prisizapastinęs jų atsakančiai. Nepavedė, nes nei karto neatsilenkė.Gana aštrūs, tvirti, ne tamsūs.
5. Kabliukų matmenis renkuosi pagal sliekų dydį. (Nr-neklausk)
6. Kaip jau sakiau, pintu ir paprastu valu- neeksperimentavau.
7.Kartu su šėryklėle
kartais papildomai naudoju ir slankiojantį švyną.(5-10gr)
Tai tiek iš mano pusės.