Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos, taktika; pašarai, masalai

#5479   giedriuzzz
 14 Bal 2006 13:01
Na siaip as cia turejau galvoje upes. Siaip pas mus tai seniau, pries kokius 3-4 metus, tai atsimenu lynus jau gaudydavom praejus kokiai porai savaiciu po ledonesio, jei silti orai kelias dienas laikydavosi. Vienais metais tai dar ledu kruvos ant krantu buvo, o mes jau lynus traukem, ir visai geruliu pasitaikydavo, po 2kg ;-) Tik vat siemet dar kazkodel nesigirdi, kad kas pagautu jau.
Taip kad dede aukstaitis nevaryk cia :grin:

#5501   VirTus
 14 Bal 2006 18:45
Aukstaiti :arrow: kaip bebutu keista,bet Musoje(prie kurios Giedriuzzzz)gyvena)lynai suduksta butent anksti pavasari,vos ledams isejus :roll: ...anomalija,bet taip yra.Nezinau kodel,bet tai tikri faktai...Va siemet dar neturiu info,kad ten pagautu,bet manau uz savaiteles lynai ten prades kibt.
Keistas reiskinys,bet tai tesiasi jau metu metais.Ir butent Musoje :!:

#5502   mende
 14 Bal 2006 18:55
VirTus rašė:Aukstaiti :arrow: kaip bebutu keista,bet Musoje(prie kurios Giedriuzzzz)gyvena)lynai suduksta butent anksti pavasari,vos ledams isejus :roll: ...anomalija,bet taip yra.Nezinau kodel,bet tai tikri faktai...Va siemet dar neturiu info,kad ten pagautu,bet manau uz savaiteles lynai ten prades kibt.
kauno mariu ilankoj prie dovainoniu irgi kai tik ledas nutirpsta lynai kimba :roll: bet ten gal 4 normalesnes vietos zvejybai tai as net negalvoju nuo 4 ryto vieta uzsiiminet :evil:

#5537   alkanas
 15 Bal 2006 18:05
:roll: tai musoj vietiniai, kurie gerai zino upe ir is po ledo lynu istraukia. vienas vietinis net nuotrauka rode, kol alaus parnese, ir nuotrauka prikabino, nes netikejom :shock:

#5540   žVYNAS
 15 Bal 2006 20:08
VirTus rašė:Aukstaiti :arrow: kaip bebutu keista,bet Musoje(prie kurios Giedriuzzzz)gyvena)lynai suduksta butent anksti pavasari,vos ledams isejus :roll: ...anomalija,bet taip yra.Nezinau kodel,bet tai tikri faktai...Va siemet dar neturiu info,kad ten pagautu,bet manau uz savaiteles lynai ten prades kibt.
Turesi info kai bus praejes visas kliovo bumas. ;-) taip buna dazniausiai

#7537   alkanas
 15 Geg 2006 13:02
sekmadieni svogeris siauliu juroj sugavo 7 lynus nuo 800 iki 1,5 kg ir viena raude ar kuoja apie 500 gr. gaude ant slieko ir dziko. buvo vejuota gan, tai kol susirado ramesne vieta, susivelino, sako kad nuo pat ryto tik isausus kibo fantastiskai, netoli sedejes rybokas jau buvo istraukes 6 kai svogeris pradejo zvejot, taigi pienes zydi, reisk lynai kimba

#8719   Gedasas
 06 Bir 2006 21:37
alkanas rašė: taigi pienes zydi, reisk lynai kimba

kolkas per pirmajį žydėjimą lynai silpai kimba , lauksim antro vasaros pienių žydėjimo....., gal iki to laiko atšils :?: :?

#8724   kamstis
 06 Bir 2006 23:07
;-) Sutinku su Gedasu ;-) Bet uz dvieju savaiteliu ;-) Tai tikrai nieks manes nesulaikys :twisted: :mhu :mhu

#8726   Donis
 07 Bir 2006 00:26
Vyrai,parodykite is kur jiems kojos dyksta ::liux :lol: :lol: :lol:

#25116   ensteinis
 01 Kov 2007 16:34
norejau paklausti kada,lynai pavasary pradeda kibti koki menesi? :)

#27246   Sokratas
 25 Kov 2007 09:37
Jei toks oras, kaip šiandien ir vakar, tai neužilgo ir pradės. O šiaip, reikėtų palaukti ,kol sušils vanduo. Tinkanti lynų kibimui temperatūra būna tada, kai sužydi alyvos.

#27847   VirTus
 01 Bal 2007 00:50
bobis rašė:Jei toks oras, kaip šiandien ir vakar, tai neužilgo ir pradės. O šiaip, reikėtų palaukti ,kol sušils vanduo. Tinkanti lynų kibimui temperatūra būna tada, kai sužydi alyvos.
Oi broliukas,Tu labai klysti...vienur alyvos zydi,kitur,jau linu kibimas pasibaiges....Nezinau,as ir pats kodel :oops: ,bet pavyzdziui Mushoj,jauu prasideda linu gaudymas(tiesa,dar pavieniai mano ziniomis)..pas mus ezere linai ptrasides tik balandzio pabaigoj,geguze,o pats pikas tik birzelio menesi :!:

#27855   gelmės
 01 Bal 2007 08:13
Aną savaitgalį pravažiavau kelias vietas Mūšoje. Tai gaudytojai dar lynų nebuvo pagavę, bet žvejojančių buvo.

#28497   djxz
 10 Bal 2007 14:24
1 pagavau
jei pavyks idesiu foto bet pirma reikia isryskinti ir nzn ar issirisdkins nes su CMEHA mechanine fotkinau :oops:

#28831   tuomahaukas
 14 Bal 2007 10:36
Norėjau paklausti dėl valo ir pavadėlio naudojimo lynams: ar naudojate ?
Jeigu naudojate, tai koks valo ir pavadėlio storių santykis ?
Jei gaudoma su pvz. 0,20 mm valu, ar tikslinga rišti pinto valo atkarpą pavadėliui (pvz. 0,08-0,10 mm) ? Ar tokia sistema derinasi tarpusavyje, kai pagr. valas tąsus, o pavadėlis kietas ?
Klausimas kilo, nes buvau paskaitęs patarimų apie žūklę dugninėmis meškerėmis, kur buvo rekomenduojama nenaudoti skirtingų savybių pagr. valo ir pavadėlio :roll:
O gal bandyti žūklauti su pintu valu (~0,12) be jokių pavadėlių ? :roll:

#28841   djxz
 14 Bal 2007 11:24
as pavadeliu niekur niekada nenaudoju {isskyrus spininga}

#28844   mende
 14 Bal 2007 12:06
ryt bandysiu lyna-karosa gaudyt :oops: :shock: :roll:

#28848   alkanas
 14 Bal 2007 12:55
tuomahaukas- manau kad nesiderina tik pagrindinis pintas, o pavadelis mono, nes labai lengvai bekertant nutrauksi pavadeli, o jei pagr mono, o pavadelis pintas- tai nieko blogo, tik suktuka dedu :cool:

#28858   gelmės
 14 Bal 2007 18:34
Norėjau paklausti dėl valo ir pavadėlio naudojimo lynams: ar naudojate ? Aš nenaudoju. Kažkas įkalė į galvą, kad nutrūkus pavadėliui ir pats nervuosna eini ir lynui ne kas. Esant pakankamai stipriam pagrindiniam valui, ir pakirtus normalų lyną, tvirčiau jautiesi pats.Tai mano patirtas faktas.

Ar tokia sistema derinasi tarpusavyje, kai pagr. valas tąsus, o pavadėlis kietas ?
Nesiderina.Tamprumo jėga savo padaro. Mano nuomonė.

#28868   tuomahaukas
 14 Bal 2007 19:30
gelmes, o "pakankamai stiprus pagrindinis valas" tavo nuomone koks ? Gal galima būtų konkrečiau iš praktikoje bandytų ir rekomenduotinų kitiems: diametras, gamintojas ? :roll:
Dar mane domina- kas, ėjęs bandymu keliais, palygino + ir - jungiant pagr. valą su pintu pavadėliu: ? Padabnas lynas- įtari žuvis, kažko nesinorėtų tikėti kad visiškai nesibaido storos žilkos be jokio pavadėlio :roll:

#28877   kamstis
 14 Bal 2007 21:30
:roll: :roll: Nedaeina man :roll:
Kokio velnio reikalingas tas pintas pavadelis :?:
Kiek esu bandes,tai pagrindinis ,galetu buti pintas,gaudant,ziauriuose zolynuose,o pavadelis vistiek buna mono :!:
As lynam naudoju pagrindini,0.22-0.28mm pavadeliams atitinkamai,0.18-0.2mm,kelis kartus esu gaudes ,kai pagrindinis pintas,o pavadelis mono,bet nematau reikalo kvailiot ir isradinet dviracio ;-)
P.S gal as ko nors nesuprantu :?:

#28934   gelmės
 16 Bal 2007 08:10
tuomahaukas rašė:gelmes, o "pakankamai stiprus pagrindinis valas" tavo nuomone koks ? Gal galima būtų konkrečiau iš praktikoje bandytų ir rekomenduotinų kitiems: diametras, gamintojas ? :roll:
Dar mane domina- kas, ėjęs bandymu keliais, palygino + ir - jungiant pagr. valą su pintu pavadėliu: ? Padabnas lynas- įtari žuvis, kažko nesinorėtų tikėti kad visiškai nesibaido storos žilkos be jokio pavadėlio :roll:
Bandau atsakyti.
Privertei mane knistis tarp savo rakandų ir ieškoti pavadinimų ;-) Aš to niekada nefiksuodavau. Valas, tai ne spinas ir ne meškerė, kad atsiminčiau jų duomenų bazę :oops:
Iš karto pasakau, kad dėstau savo mintis ir nesispecializuojuosi vien ant lynų.
Pernai metų lynų gaudymo duomenys:
1.Valas-Mikado (Carp) Hi-TECK.Diametras- 0,22. Italy.Spalva-labai tamsus, vos ne juodas.Spalvą pasirinkau tokią, nes norėjau pritaikyti prie Kupiškio marių vandens ir dugno. Visi žino, kad lynai mėgsta dumblą. O ten - ruda ;-)
valas nėra storas, nes man neteko matyti, kad ten pagautų lyną sverentį daugiau kaip 2kg. Manau su tokiu valu 1-1,5kg lyną paimsiu.Apie 1kg tikrai ištraukiau.
2.Valas-Salmo, Hi-TECH power steel (dėl raidžių atsiprašau, nusitrynę ir man nesimato)Jis Monofilamentinis.Germany. Splava-lyg ir žalsvai pilka.Diametras- 0,27. Jį naudoju stipriai užžėlusiose vietose.Ant ritės rašo-7.27 kg.(Tais užrašais beveik netikiu- pasitikiu tik išbandęs)
3.Specifil 0,25 (Karpfen) Rudas.
4.Kabliukus naudojau rusiškus. Dar nuo senų laikų buvau prisizapastinęs jų atsakančiai. Nepavedė, nes nei karto neatsilenkė.Gana aštrūs, tvirti, ne tamsūs.
5. Kabliukų matmenis renkuosi pagal sliekų dydį. (Nr-neklausk)
6. Kaip jau sakiau, pintu ir paprastu valu- neeksperimentavau.
7.Kartu su šėryklėle kartais papildomai naudoju ir slankiojantį švyną.(5-10gr)
Tai tiek iš mano pusės.

#29110   tuomahaukas
 17 Bal 2007 10:28
Dankešion, gelmes , turėsiu omeny :/braj;
Kamsti, tiesiog pasiskaičiau kad lynų žūklėje naudoja pinto valo pavadėlius... Kam ? Todėl kad pagal keliamąją galią pvz. 0,12 mm pavadėlis ženkliai viršys mono valo keliamąją galią ir bus mažiau pastebimas dėl savo plonumo :donknow' Ten kalba ėjo apie stambių ir įtarių lynų gaudymą ;-)
Atvirkščiai daryt (pagr. pintas, pavadėlis mono) irgi nematau racijos.

#29114   kamstis
 17 Bal 2007 10:42
Racija tame :!: Kad kai gaudoma pludine meskere ir gaudymo vieta yra "ekete"2X2m ar panasiai,tai kai lynas paima ir reika ji suvaldyti tarp leliju :shock: pintas valas geriau nupjauna leliju stiebus, maziau pabega raudonakiu ;-)
P.S. Aplamai mazesniu nei 1kg.as neskaitau kad tai lynas :twisted: Tai lynukai ir apie ju zukle nera ka diskutuoti nes jie kvaili ir kimba bet kur ir bet kada ir bet ant ko :grin:

#29180   mende
 17 Bal 2007 19:02
kamstis rašė:Racija tame :!: Kad kai gaudoma pludine meskere ir gaudymo vieta yra "ekete"2X2m ar panasiai,tai kai lynas paima ir reika ji suvaldyti tarp leliju :shock: pintas valas geriau nupjauna leliju stiebus, maziau pabega raudonakiu ;-)
P.S. Aplamai mazesniu nei 1kg.as neskaitau kad tai lynas :twisted: Tai lynukai ir apie ju zukle nera ka diskutuoti nes jie kvaili ir kimba bet kur ir bet kada ir bet ant ko :grin:
eik tu sikt :-ug [oj-me: :evil:

#31653   gelmės
 16 Geg 2007 06:25
Gal kam jau pasisekė kokį egzempliorių sužvejoti :?: Ežeruose dar lyg ir ankstoką, bet kur negilu, vanduo turėjo apšilti ir gal lynai pajudėjo maitintis :roll: :?:

#31661   Dundis
 16 Geg 2007 07:42
Gelmes- sekmadieni maciau kaip sventosios zemupį zmogelas pajame 2 lynus, vakar ir pats bandziu ale- :!fig!

#31681   audrutis
 16 Geg 2007 10:06
Dundi, o kuria Sventaja tu turi omeny??? Siaip pajurio Sventojoj kazkada teko matyt, kaip draugelis pagavo 2 lynus spalio pabaigoj, kai buvo jau visai saltoka. O vienas is tu linu uzkibo vidurnakti, vakarojant prie lauzo, ant dugnines aisku. Kazkokia mistika ten buvo :)

#31819   rocke
 17 Geg 2007 08:59
Yra info,kad pas mus uztvankoj jau kimba lynai,vakar ryte vienas 5 turejo pagaves,tik nedideli iki 0,5 kg. :lol:

#32491   cesius
 26 Geg 2007 20:16
siandien Gargzdu skaidrejam gaude neblogai lynus, vienas turejo geruly apie 1-1,2kg, kibo visiem, kas ank slieko, kas ant apariko(dziko).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 38
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė