Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #330385   SauliusM
 04 Sau 2012 15:09
zvejukasas rašė:...kaina turetu but iki 200LT...
....tragedija , per zvejyba po kelias barzdas...
iki 200 tai jokiu kitokiu stebuklu ir nebus manau. nebent per ispardavima kokia rite uz puse kainos paimsi.
 #330390   SauliusM
 04 Sau 2012 15:15
zvejukasas rašė:O kaip su tais zxsais, exceleriais?
neber zx. exceleriu senuju irgi neber. nebegaminami modeliai. nebent ebajuj kas nors savo turima pardavines.
ramu?
 #330394   zvejukasas
 04 Sau 2012 15:20
Tada koki exage fc reik griebt. Gal ARC spule susitvarkys su barzdom :-D
 #330395   SauliusM
 04 Sau 2012 15:23
jei tik nuo spules viskas priklausytu...
 #330398   zvejukasas
 04 Sau 2012 15:26
O tarkim ryobi excia? apie ja vieni gerai, kiti blogai, nesuprasi
 #330400   SauliusM
 04 Sau 2012 15:32
zvejukasas rašė:O tarkim ryobi excia? apie ja vieni gerai, kiti blogai, nesuprasi
nu normali rite, bet laiks nuo laiko barzdas irgi numeta. o plius tu dar ir balvankes 20gr belst nori. tai kazin kiek ilgai gyvens ana...
ar tu nori nusipirkt rite uz 200 ir nudobt ana per 5 zvejybas?
dasidek geriau litu ir pasiimk soron stx 40 tai ramia galva turesi. ir nenudobsi ir kilpu nemetys...
 #330402   zvejukasas
 04 Sau 2012 15:35
Pagrinde dzigai 12-15 gr. 20 gr isskirtiniais atvejais, maksimumas.
Nu paziuresiu, gal kazka ir is ABU
 #330403   SauliusM
 04 Sau 2012 15:36
zvejukasas rašė:Pagrinde dzigai 12-15 gr. 20 gr isskirtiniais atvejais, maksimumas.
Nu paziuresiu, gal kazka ir is ABU
bus nauji orra modeliai greitu laiku. galbut butent tai ko tau reikia....
 #330427   zvejukasas
 04 Sau 2012 17:08
dar vienas klausimas. Daiwos 2506 dydis, jei lygint su shimano mazdaug 2500 ?
 #330431   henyte
 04 Sau 2012 17:27
zvejukasas rašė:Ieskau rites konkreciai starkiam , dzigui nuo kranto
Kadangi tuo uzsiemu tik vasara, tai kaina turetu but iki 200LT
Gaudyciau iki 20 gr galvom
Dabar turiu WFT BraidSpin. Tipo specialiai pintam valui, tai tragedija , per zvejyba po kelias barzdas.
Ant 270cm koto.
DEkui
Turiu tokia pat rite 5 ar 6 sezonas jai bus, 90 % laiko dzigavimas... Per tuos sezonus barzdos ant vienos rankos pirstu susiskaiciuotu... Valo jokio kito kaip pintas nenaudoju ( isskyrus kelias ziemines zvejybas, kai naudojau mono)... Skirtingai nuo panasios klases, bet brangesniu "daiw'u", nebijo jokiu apkrovu. Is kur barzdos ir dar zvejojant guminukais, neisivaizduoju, aisku mintyse galvoju, kad valas is riteles suvyniojamas teisingai, nepriviniojama perdaug, vediklio ritinelis karts nuo karto sutepamas, kad suktusi... Jei visa tai padaryta, matyt belieka paklausyt stilingu zmoniu patarimo ir pirkt ka nors virs 200lt kainuojancio, gal ten koks uzkalbejimas i komplektacija ieina.
 #330437   SauliusM
 04 Sau 2012 17:51
zvejukasas rašė:dar vienas klausimas. Daiwos 2506 dydis, jei lygint su shimano mazdaug 2500 ?
bugno diametras daiwos didesnis. o ka dar lygint?
 #330439   SauliusM
 04 Sau 2012 17:52
henyte rašė:Turiu tokia pat...
tai va taip ir yra su tais ryobiais, vienas OK, kitas ne. ner atsikartojamumo gamyboj.
 #330447   henyte
 04 Sau 2012 18:08
SauliusM rašė:...ner atsikartojamumo gamyboj.
nu suprantu dantraciu pagrindiniu sukimosi svelnumas ar kazkas panasaus (lyginau neseniai patriot-ecusima, su spro-ecusima ir ryobi-ecusima, tai patriot taip viskas "suleista", kad atrodo visai kita rite butu), bet barzdu metymas ir dar dzigaujant...
 #330448   SauliusM
 04 Sau 2012 18:11
henyte rašė:
SauliusM rašė:...ner atsikartojamumo gamyboj.
nu suprantu dantraciu pagrindiniu sukimosi svelnumas ar kazkas panasaus (lyginau neseniai patriot-ecusima, su spro-ecusima ir ryobi-ecusima, tai patriot taip viskas "suleista", kad atrodo visai kita rite butu), bet barzdu metymas ir dar dzigaujant...
nu applause esu turejes viena kuri suvis su pintu draugaut nenorejo. kodel? nezinau... gal vala truputi kitaip suklodavo ir anas tarp viju isipjaudavo gal dar kas...
 #330454   henyte
 04 Sau 2012 18:26
SauliusM rašė:nu applause esu turejes viena kuri suvis su pintu draugaut nenorejo. kodel? nezinau... gal vala truputi kitaip suklodavo ir anas tarp viju isipjaudavo gal dar kas...
nezinau, nesu turejes brangiu riciu, visos apie 100$, bet is ju tik "ryobi" ir "tica" bedu nekele, "daiwa" (turejau ir xia, tik ne 1000) palyginus su anom vienas galvos skausmas, tiesa nei vienos daivos nepribaiginejau dar, gal ir stipri ju konstrukcija, bet mane jos pacios pribaigineja tie ju klaksejimai, roliku zvimbimai ir tavo zodziai, kad dzigavimas su 20gr jau atseit baladojimas...
 #330456   SauliusM
 04 Sau 2012 18:31
henyte rašė:
SauliusM rašė:nu applause esu turejes viena kuri suvis su pintu draugaut nenorejo. kodel? nezinau... gal vala truputi kitaip suklodavo ir anas tarp viju isipjaudavo gal dar kas...
nezinau, nesu turejes brangiu riciu, visos apie 100$, bet is ju tik "ryobi" ir "tica" bedu nekele, "daiwa" (turejau ir xia, tik ne 1000) palyginus su anom vienas galvos skausmas, tiesa nei vienos daivos nepribaiginejau dar, gal ir stipri ju konstrukcija, bet mane jos pacios pribaigineja tie ju klaksejimai, roliku zvimbimai ir tavo zodziai, kad dzigavimas su 20gr jau atseit baladojimas...
nu daiwos pigiausia varianta pasiemes tai nedaryk isvadu apie ja. as jau rasiau kad procasteri po pirmos zvejybos pardaviau. o XiA yra dar zemesnio lygio mano supratimu. nu realiai daiwa yra nuo excelerio (seno amerikonisko, ne europinio) ir i virsu.
 #330463   henyte
 04 Sau 2012 18:58
ok. Leisiu isvadas tau padaryt. Kam man bandyt brangesne daiva, ka ji man tokio gali duot geresnio nei mano mineta ecusima, exia, zauberis, nei viena is situ riciu nemeto barzdu, dantraciai netrupa, neklaksi ir neuzia, kai tuo tarpu brangesni uz ryobius daivos modeliai tai turi (ne apie dantracius cia), tai tu siulai pasijamt man kazka dar brangesnio, kad gauciau ta ka man duoda kinietiska ecusima uz 120 lietuviu ? Jei dar kabintis prie tavo zodziu, pigiausiu variantu (sweepfire ir t.t.) nebandziau, bandyta yra ekseleris+(pas mus nepataikius ant nuolaidu kaina visai nevaikiska :), po vienos zvejybos parduota),xia(kokia 10 zvejybu ir parduota),prokasteris (kaip ir tu, po pirmo bandymo pardaviau), na ir dabar kabelasinis tierra... Nei viena situ riciu man dziaugsmo nesuteike. Ka sakai man tokio suteiktu rite stovinti auksciau situ ?
 #330468   SauliusM
 04 Sau 2012 19:06
o tierra kuom neitiko? beje, mano supratimu vienintele verta demesio is tu ka isvardinai.

o del kam man tos ar anos. nu tai klausimas neteisingas. skirtingi zmones turi skirtingus poreikius. kitam ir kokios salmo ritukes uz pydisoka pilnai gana ir geresnes jam nereik. o kad kruva ryobiu ir nei vienas is ju tau barzdu nemeto, tai ka as zinau ka ir kaip tu zvejoji. nu nesakau kad daznai, nu bet laiks nuo laiko numeta barzdas ir ryobi. net ta pati excia. nebent kokiom balvankem mesk trauk gaudyt tai tada jo, pofig ten kokia ta rite.
 #330470   Donasssss
 04 Sau 2012 19:11
o man zauberis vienintelis bedu kele ir ziauriai,o kazkas galva gali paguldyti gindamas ta rite. Tai kazkaip keistai viskas gaunasi...
 #330483   henyte
 04 Sau 2012 19:59
Donasssss rašė:o man zauberis vienintelis bedu kele ir ziauriai,o kazkas galva gali paguldyti gindamas ta rite. Tai kazkaip keistai viskas gaunasi...
viska atmetus kas anksciau sneketa,vienintele tu keistumu priezastis gali but, kad pvz tu didziaja laiko dali praleidi tvicindamas, as dzigaudamas...
p.s. visada, ant visu riciu darau konusa kaip ant daivu abs bugnu, gal ir tas prisideda prie barzdu nebuvimo.
SauliusM rašė:...o tierra kuom neitiko?...skirtingi zmones turi skirtingus poreikius...o del kam man tos ar anos. nu tai klausimas neteisingas...
tai juk kazkada rasiau, kad stuksi (mano nuomone neapkrauta :-D , tavo baladojama). Ka as galiu pasakyt apie poreikius, poreikiai gali skirtis tarp skirtingu seksualiniu orientaciju zmoniu (man pvz patinka juoda veliava su balta kaukuole, kitam veliava su vaivorykste), na o apie rites kalbant, manau tai cia jau poreikiai turetu sutapt, rite turi dirbt, atitikt tam tikras normas (salmo uz pydisoka as prie ju nepriskiriu). Na dar zinoma gali but paprasciausias nenoras imt pigesnio daikto jei nesunkiai gali leist sau pasiimt brangesni, nesvarbu ar kokios naudos is to bus (snobizmu atrodo tai vadinama)...
Na tokio kaip klausimo ir nebuvo, jei ir buvo, tai daugiau retorinis :grin: , parasei, kad neteisingas isvadas darau, o as tik paprasiau parodyt kur suklydau ir ka prarandu suklydes... Bet kazkodel tu nenori man pasakyt, tik kazka apie skirtingus poreikius rasai, isduok kuom tie musu poreikiai taip skiriasi.
 #330484   zvejukasas
 04 Sau 2012 20:07
henyte rašė:
zvejukasas rašė:Ieskau rites konkreciai starkiam , dzigui nuo kranto
Kadangi tuo uzsiemu tik vasara, tai kaina turetu but iki 200LT
Gaudyciau iki 20 gr galvom
Dabar turiu WFT BraidSpin. Tipo specialiai pintam valui, tai tragedija , per zvejyba po kelias barzdas.
Ant 270cm koto.
DEkui
Turiu tokia pat rite 5 ar 6 sezonas jai bus, 90 % laiko dzigavimas... Per tuos sezonus barzdos ant vienos rankos pirstu susiskaiciuotu... Valo jokio kito kaip pintas nenaudoju ( isskyrus kelias ziemines zvejybas, kai naudojau mono)... Skirtingai nuo panasios klases, bet brangesniu "daiw'u", nebijo jokiu apkrovu. Is kur barzdos ir dar zvejojant guminukais, neisivaizduoju, aisku mintyse galvoju, kad valas is riteles suvyniojamas teisingai, nepriviniojama perdaug, vediklio ritinelis karts nuo karto sutepamas, kad suktusi... Jei visa tai padaryta, matyt belieka paklausyt stilingu zmoniu patarimo ir pirkt ka nors virs 200lt kainuojancio, gal ten koks uzkalbejimas i komplektacija ieina.
Man jos uztektu tikrai, nes sukasi puikiai, na kaip nauja, jokiu pasaliniu garsu. Bet buna ismeta kilpa is bugnelio apacios, tada turi visa vala nuviniot kol iki jos daeini, ir susidaro kusiai :(
O tas nervina, nes pastovus variantas. Kaip suprantu realiai beda gali but tik vediklyje?
P.S baigiant vasara buvau sudrozes valo kad liko tik per uzmetima, ir tai ,suka, kilpas mete :-niak'
 #330487   henyte
 04 Sau 2012 20:41
jausmas kad didelis tarpas bugno ir valo bugnelio apacioje, ten ko gero ir uzstringa valas, pabandyk saiba storesne po bugneliu padet ir nuvyniojes vala koki 20 metru su ranka ant bugnelio uzvyniot kad konusas gautusi plonejantis i bugnelio apacia...
 #330503   SauliusM
 04 Sau 2012 21:27
henyte rašė:... nuvyniojes vala koki 20 metru su ranka ant bugnelio uzvyniot kad konusas gautusi plonejantis i bugnelio apacia...
idomiai cia, tai visgi supranti kad daiwos ABS yra geris, bet daiwa vistiek tau nepriimtina, geriau vat tei va mazochizmu uzsiiminet.
 #330504   SauliusM
 04 Sau 2012 21:29
henyte rašė: ...mano nuomone neapkrauta :-D , tavo baladojama...

...apie rites kalbant, manau tai cia jau poreikiai turetu sutapt...
nu vat cia turbut net ir nereikia komentaru :-D
 #330508   Donasssss
 04 Sau 2012 21:36
ta priezastis netinka,nes tada as dar apie tvicinima nebuvau net girdejas
 #330597   henyte
 05 Sau 2012 09:53
SauliusM rašė:
henyte rašė:... nuvyniojes vala koki 20 metru su ranka ant bugnelio uzvyniot kad konusas gautusi plonejantis i bugnelio apacia...
idomiai cia, tai visgi supranti kad daiwos ABS yra geris, bet daiwa vistiek tau nepriimtina, geriau vat tei va mazochizmu uzsiiminet.
nu juk atrodo ir nesakiau, kad daiva tas pats kas salmo uz pydysoka ir viskas joje blogai, tik noretusi jei jau daugiau sumoketa nei uz kita daikta, tai kad ir dirbtu neblogiau uz pigesni daikta... O toks jau ten vargas (mazochizmas), vala taisyklingai uzvyniot, cia man mazesnis blogis uz visokius klaksejimus...
Donasssss rašė:ta priezastis netinka,nes tada as dar apie tvicinima nebuvau net girdejas
Na tada viskas aisku, jei apie tai ir girdejes nebuvai, tai reiskia ir apie teisinga valo suvyniojima ir rites prieziura girdejes nebuvai... Google visam kam galva tada...
Xrapas rašė:Šeštadienį dar kartą įsitikinau, kad žvejot tikrai netrukdo :-D
:grin: Tu esi labai ramus ir tolerantiskas zmogus (imho :) )... Man siaip niekas del to taip pat nesubyrejo, bet nervai nelaiko kai kazkas kazkokius garsus ir drebuliukus nei is sio nei is to leidzia :-D , o dar ta rankenele is nagu issokanti ant zacepo :evil: ...
 #330599   SauliusM
 05 Sau 2012 09:59
henyte rašė:nu juk atrodo ir nesakiau, kad daiva tas pats kas salmo uz pydysoka ir viskas joje blogai, tik noretusi jei jau daugiau sumoketa nei uz kita daikta, tai kad ir dirbtu neblogiau uz pigesni daikta...
nu tai issirink rites dydi tinkanti pagal tavo taikyma ir viskas bus OK. o dabar man susidaro vaizdas kad tu pagrinde sunkiu dzigu ir permazo tam dydzio ritem baladoji uztai ir kriokia bedvesdamos tos daiwos perkrautos pas tave.
nes nu 20gr ir didesnem balvankem dzigaut tai is pigiuju daiwu dydiss turetu but 3500 (advantage ir pigesnes) o is brangesniuju jau galetum i 2500R ar 3000 ziuret(fuego, new freams ir brangesnes). o jei pasiimi tierra 2500 ar 3000 dydzio ir pradedi belst su balvankem, nu tai naturalu kad kalatotis prades ta rite.
 #330600   SauliusM
 05 Sau 2012 10:01
henyte rašė:...bet nervai nelaiko...
biski ne i tema, bet tai gal ne rite kalta o uspakajoncu ikalt reik, kad su nervais viskas tvarkoj butu? butu tau kas kokia tierra pries 20 metu padaves, kai visokie delfinai ir orionai valde, tai turbut karstu vandeniu apsisiusiojes is laimes butum. o dabar jau negerai kazkas mat.
  • 1
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė