Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #331598   f'eD
 07 Sau 2012 20:52
vital(vilnius) rašė:f'eD
:gutgut ant strimerio?
kaip ne keista, bet ant stambokos orange-tag nimfos virs strymerio ;-)
 #331781   SatanKlaus
 08 Sau 2012 16:57
Atsidariau ir aš vakar, tik gail kad nieko įspūdingo, bet laikas praleistas :gutgut :) . Kibimai kiap varlės, vos vos, nu bet pilvai prikimšti tai ką aš žinau :shock: , matyt šiemet jie nebadauja, bent jau kol kas :gutgut . Pavasarį jamsim atsiganiusius ;uolrait
 #331796   martiz-zz
 08 Sau 2012 18:05
SatanKlaus rašė:Atsidariau ir aš vakar, tik gail kad nieko įspūdingo, bet laikas praleistas :gutgut :) . Kibimai kiap varlės, vos vos, nu bet pilvai prikimšti tai ką aš žinau :shock: , matyt šiemet jie nebadauja, bent jau kol kas :gutgut . Pavasarį jamsim atsiganiusius ;uolrait
o man kaip tik kaip kale tai :roll: o del ju isvaizdos tikrai ne ziemine :D ir jegu turi
 #331800   SauliusM
 08 Sau 2012 18:19
siandien 5 kibimai nei vieno krante. Taaciui irgi analogiskai kazkas.... labai jau kazkaip atbulais dantim eme, jei tai emimu isvis galima pavadint. ejau kazkieno vakarksciom pedom. vienoj vietoj radau upetakio svieziai isplestas ziaunas ant sniego ir salia voliojosi rapala reples kuriom tos ziaunos isluptos buvo. kazkas is tos laimes, kad pavyko ziaunas islupt net reples pamirso. :lol: nu sakau kad tokia vietatai turi but. metu ir bum pezalas kazkoks ir irgi nepaeme... nuva mazdaug taip. bent kelis naujus spiningus su Taaciu isbandem.
 #331809   Agis
 08 Sau 2012 18:34
Čia likimas už žiaunas atlygino :lol:
 #331813   SauliusM
 08 Sau 2012 18:41
jo, ir man likimas atlygino. nors nuroviau viena vobleri ir sedau i pelke dumblan iki velyku su batu prisemimu, tai nors replem atsilygino :lol:
 #331823   MariusM
 08 Sau 2012 18:54
Neskaitant žiedelių apledėjimo, kibimų buvo, bet kaip kažkas minėjo labai jau vangūs tokie, bandant naujus žaislus pradžioje nesupratau pačiū kibimų :). Dienos reziume - išprašytas 38,5 cm.
 #331825   SauliusM
 08 Sau 2012 18:56
nu matai, tau ir siandien ziedeliai ledejo. o mumi ne. va vakar ledejo ir tvenkinukas uzsales buvo. o siandien ir viena tvenkinuka banguojanti visai pravaziavom ir ziedeliai visai neledejo. vot ka reiskia 100 km i sona...
 #331905   blight
 08 Sau 2012 23:09
Buvau ir aš šiandien, per 5 val. nužygiavus ~9km (pirmyn + atgal) neturėjau nei atsargaus bakst... Vanduo liejasi per krantus, srovė baisulinė... O kaip ten pas jus kitam Lietuvos gale reikalai su vandeniu?
 #331906   Slovak
 08 Sau 2012 23:35
Pirma karta ziema isvaziavau upietakiu. Rezultatas nulinis. 2 upes ir 2 upeles, 2 kibimai. Praejaum apie 12 km. Maciau 7 uodegos, viena istraukta tinkla, sutikau 4 "briedzius", pas juos ant 4 zmoniu vienas kibimas.
Vietos kur vasara ir rudeni ant vieno metro po upetaki buvo, maciau vos pora. Klausymas senbuviams, kur jie dingo ? Ar man tiesiog truksta patirties isviliuoti juos ziema ?
 #331909   Sokratas
 08 Sau 2012 23:52
kas čia tau dabar atsakys į tokius klausimus, nieko konkretaus nežinodamas...
Pvz, aš užpernai buvau atradęs tokį upeliuką, kur tiesiog knibždėte knibždėjo upėtakiais, nors nedideli, bet jau per vieną traukimą sekdavo po kelis smūgius. O jau pernai tose pačiose vietoje, nieko nebebuvo....
Irgi klausimai be atsakymų...
 #331921   SauliusM
 09 Sau 2012 09:06
blight rašė:Buvau ir aš šiandien, per 5 val. nužygiavus ~9km (pirmyn + atgal) neturėjau nei atsargaus bakst... Vanduo liejasi per krantus, srovė baisulinė... O kaip ten pas jus kitam Lietuvos gale reikalai su vandeniu?
ten kur buvau uzvakar vidutiniskai normaliai, ten kur vakar tai irgi daug labai vandens ir per krastus liejas.
 #331948   arabas
 09 Sau 2012 12:22
Truputis iliustracijų iš penktadienio žvejybos.
Tos dienos standartiniai (+/-35cm) ant tiuninguoto voblerio:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
O tokie radiniai tiesiog „biesina“ :-ug :
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Pabendravus su pažįstamu „teisingu“ ir unikaliu čiabuviu (Teisingu ir unikaliu, nes nedažnai sutiksi ant LT kaimo gyventoją žvejojantį tik su museline) nusprendėm, kad tai greičiausiai atvykėliai iš miesto, nes vietiniai ten nežvejojo, o jei ir žvejotų, tai sliekų nepirktų.

Šitokie natiurmortai irgi nežavi :-vimt :
Paveikslėlis

#331962   blight
 09 Sau 2012 13:02
arabas rašė:Info apie vandens lygį viename ar kitame griovyje galima rasti čia:
http://www.meteo.lt/hidro_informacija.php
Apie griovius ten nerasi !nea! Bet aišku orientuotis pagal motinines upes galima...
PS. O ką ten tam vobleriui tiuningavai? Nelabai matosi koks ten...
 #331965   arabas
 09 Sau 2012 13:06
Tiuninguotas spalvinimas.
Voblerio nugarelė padažyta, kad geriau jį vandenyje matyčiau. ../;nzv
 #331995   Vegys
 09 Sau 2012 14:22
7 cm manau norma. O va 9 cm - jau stipriai "na liubitielia" ... Dėl to ir užklausiau ...
 #331998   arabas
 09 Sau 2012 14:34
Beveik pataikyta – 8cm.
Užsidėjau didesnį - tikėjausi, kad mažiai rečiau kapos. Deja deja... Labai noriai jį ėdė ir nelegalai, tokie kaip šitas:
Paveikslėlis

#332001   arabas
 09 Sau 2012 14:40
Vegys rašė:7 cm manau norma. O va 9 cm - jau stipriai "na liubitielia" ... Dėl to ir užklausiau ...

Žiemą per didelių masalų nebūna. Na, nebent kas nors pamėgintų upėtakius gaudyti su džerkais. :-D
 #332062   Cekasss
 09 Sau 2012 16:50
sveiki zvejai gal biski ne i ta tema rasau bet matau kad gaudot ant vobleriu,siandien buvau sugautas GA kaune zvejojantis riperiu{guminuku} surase bauda nuo 50iki 200 jiu teigimu masalui naudojau zuvele,manau biski apsurdas, taip pat sake galima gaudyt tik ant blizges nes ji zuveles neimituoja o guminukai,vobleriai,balansyrai ir t,t imituoja zuvele.kaip jums si naujiena?
 #332064   mindzzia
 09 Sau 2012 16:59
Cekasss rašė:sveiki zvejai gal biski ne i ta tema rasau bet matau kad gaudot ant vobleriu,siandien buvau sugautas GA kaune zvejojantis riperiu{guminuku} surase bauda nuo 50iki 200 jiu teigimu masalui naudojau zuvele,manau biski apsurdas, taip pat sake galima gaudyt tik ant blizges nes ji zuveles neimituoja o guminukai,vobleriai,balansyrai ir t,t imituoja zuvele.kaip jums si naujiena?
geras, dar tokios nesamones negirdejau :-D
 #332067   Tadunce
 09 Sau 2012 17:00
Jo, čia briedas kažkoks, o jei dar ir pasirašei, tai kžn... :)
 #332068   Rapolas
 09 Sau 2012 17:03
Punktas iš AM puslapio:
"12.9. nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. vidaus vandens telkiniuose naudojant masalui žuvelę (šis draudimas netaikomas žūklei Kuršių mariose);"
Nuo kada guma yra žuvelė?
 #332077   Icagel
 09 Sau 2012 17:20
Cekasss rašė:sveiki zvejai gal biski ne i ta tema rasau bet matau kad gaudot ant vobleriu,siandien buvau sugautas GA kaune zvejojantis riperiu{guminuku} surase bauda nuo 50iki 200 jiu teigimu masalui naudojau zuvele,manau biski apsurdas, taip pat sake galima gaudyt tik ant blizges nes ji zuveles neimituoja o guminukai,vobleriai,balansyrai ir t,t imituoja zuvele.kaip jums si naujiena?
Taisyklese nurodyta tik, kad negalima zvejot naturalios kilmes masalais, jei tai tiesa, tai apsiko tave konkreciai... uzsimauni ant pludines dirbtini slieka ir vilioji sau i sveikata, tik va su tais dirbtiniais ne taip jau lengva isviliot. O kaip su muse? Musė imituoja naturalu vabzdi. Sekant tokia logika zvejot visai negalima :)
 #332078   Vegys
 09 Sau 2012 17:22
Diskusijas tęsiam čia http://zvejotribuna.net/forumas/viewtopic.php?f=1&t=16
O jei netyčiom vis tik taip nutiko, prašom pareigūno vardą / pavardę pvz čia http://zvejotribuna.net/forumas/viewtop ... f=6&t=3274 ar pan.
Vėliau šios žinutės bus pratrintos, nes jos "ne į temą"
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė