Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #340435   Tadunce
 08 Vas 2012 19:57
Jau ir taip Pontoonai padielkos yra, tai dar naudot padielkų padielkas,,, Ne ne :liež-uvis :grin:
Kol kas pilnai tenkina ir kaina pontoonų, ir darbas, ir gaudymas...
 #340441   Marius1
 08 Vas 2012 20:05
Nebūk naivus pantoon21 yra prekybinis ženklas, ir jie tų voblų 100 proc. negamina, o gamina kažkur kinijoj, ir tam fabrikui pofig kokį prekybinį ženklą dėt užsakovui, patikėk su prekyba šiek tiek reikalų turiu :ruko
 #340445   Tadunce
 08 Vas 2012 20:08
Negriauk man iliuzijų :-D
Aš gaudau su jais, ir gaudysiu, kol pradės š. malt jie, arba nebegalimės daugiau gaut... :liež-uvis
 #340449   Marius1
 08 Vas 2012 20:12
Kalėdų senis irgi graži iliuzija :-D
 #340498   Menke
 08 Vas 2012 21:26
Marius1 rašė:Nebūk naivus pantoon21 yra prekybinis ženklas, ir jie tų voblų 100 proc. negamina, o gamina kažkur kinijoj, ir tam fabrikui pofig kokį prekybinį ženklą dėt užsakovui, patikėk su prekyba šiek tiek reikalų turiu :ruko
Tikrai taip, pontoon 21 toks pat kiniskas Š... kaip ir visos kitos padielkes ir nevert jie daugiau nei 15Lt. Bet tai nereiskia kad jie negaudo zuvies. Tikrai gaudo, vieni geria, kiti prasiau, bet gaudo ;)
 #340500   Marius1
 08 Vas 2012 21:29
Gaudyt tai tikrai gaudo :gutgut ir kokybė :gutgut aš asmeniškai nesu jautrus made in china :ruko
 #340506   Menke
 08 Vas 2012 21:35
As irgi, bet su tais made in china labai ekserimentot reikia, nes vienas modelis gaudo, o kita modeli tos pacios firmos visiskai ne. O va imi tikra grynakrauji japona ir jo visi modeliai gaudo. Kiek turiu japonu(apie 20vnt.), visi daugiau mazau ragauti
 #340512   Marius1
 08 Vas 2012 21:43
Menke rašė:As irgi, bet su tais made in china labai ekserimentot reikia, nes vienas modelis gaudo, o kita modeli tos pacios firmos visiskai ne. O va imi tikra grynakrauji japona ir jo visi modeliai gaudo. Kiek turiu japonu(apie 20vnt.), visi daugiau mazau ragauti
Šitoj vietoj su tavim nesutinku, tiesiog tau tas modelis negaudo, o kitam :gutgut
Turiu megabassų, tarkim edonis ir jis nekaltas, nors tai nereiškia, kad jis blogas
 #340550   SauliusM
 09 Vas 2012 00:09
Menke rašė: O va imi tikra grynakrauji japona ir jo visi modeliai gaudo. Kiek turiu japonu(apie 20vnt.), visi daugiau mazau ragauti
nu cia tai jau persistengta biskiuka japonu naudai. nes jei koks vobleris vienakart ragautas guli dezutej tai sakyt kad jis gaudo, tai jau biski taipsakant... pagal parasyma tai jei vobleris japoniskas, tai jau vos ne belekur belekada ir belekaip merk ana ir zuvis pati i kranta islips. nu ner taip...
 #340601   Rolas
 09 Vas 2012 10:25
Ir dar, jeigu tame vandenyje žuvies kaip šulinyje... Tikriausiai, visi matėte tuos klipukus kur rusai ir ant morkos ir ant fotoaparato zuvis gaudo...
 #340633   Vitolis
 09 Vas 2012 11:46
Rolas rašė:Ir dar, jeigu tame vandenyje žuvies kaip šulinyje... Tikriausiai, visi matėte tuos klipukus kur rusai ir ant morkos ir ant fotoaparato zuvis gaudo...
Pas ruselius:
-Nu a vody tam mnogo?
- Net vody po koleno, za to ryby tam daug :-D
 #340642   Menke
 09 Vas 2012 12:19
SauliusM rašė:
Menke rašė: O va imi tikra grynakrauji japona ir jo visi modeliai gaudo. Kiek turiu japonu(apie 20vnt.), visi daugiau mazau ragauti
nu cia tai jau persistengta biskiuka japonu naudai. nes jei koks vobleris vienakart ragautas guli dezutej tai sakyt kad jis gaudo, tai jau biski taipsakant... pagal parasyma tai jei vobleris japoniskas, tai jau vos ne belekur belekada ir belekaip merk ana ir zuvis pati i kranta islips. nu ner taip...
Jeigu pagal paskirtį naudoji, tam tikram gyli ir pritaikai tam tikra pravotke, tai meti ir gaudo :gutgut negaudo veina spalva, keiti kita, ir ta tada gaudo, neima lydekos tai eserį išprovokuoji. Nei vienu Japonu nenusivyles :)
 #340649   Vitolis
 09 Vas 2012 13:17
Nenusivyliau ir aš kolkas japonu. Na yr keletas neprakalbintų kad ir tų pačių LC Pointeriukų. Na nesurandu rakto kai kuriom spalvom nors tu ką. Dažniau reiks keist telkinius su įvairaus skaidrumo undenėliu. Turėtų atsirakint. Dar pvz. Greidi Gutsikai ne visi atrakinti, Juozukai, StrikePro, net ir Megabasai. Manau irgi šaknys ne tame, kad jie nedirba ir zuvęs nevylioja, bet matomai ne ten ir ne tuo laiku arba ne taip 'viarkt aš juos naudoju. Nieko, prakalbinsiu ;uolrait Pagrinde visus perku tik išklausęs daugelio nuomones apie vieną ar kitą tam tikro gamintojo modelį. Dauguma atvejų neapvilia, pasiteisina. Kas neprilimpa- išleidžiu kitiems (labai dažnai net :gutgut gaudančius, tačiau jau pabodusius man pačiam). Tačiau karts nuo karto nuperku vieną kitą labai jau patikusį man pačiam ir ne taip žinomo gamintojo kloną, panašų kaip du vandens lašai į originalą. Norisi gi išbandyt :-D Bet po kiek laiko juos atiduodu anūkui, kitam kokiam pradedančiam ribokui ar panaudoju pats kokiuose šabarkštynuose, nes jie būna žymiai pigesni, nei originalai. Bet ir aš pritarčiau Menkei, kad kol kas už japonukus, nieko nematau geriau.
 #340656   SauliusM
 09 Vas 2012 13:37
Menke rašė:Jeigu pagal paskirtį naudoji, tam tikram gyli ir pritaikai tam tikra pravotke, tai meti ir gaudo :gutgut negaudo veina spalva, keiti kita, ir ta tada gaudo, neima lydekos tai eserį išprovokuoji. Nei vienu Japonu nenusivyles :)
su tokiom salygom kad ne vienoj tai kitoj vietoj, ne viena tai kita spalva tai turbut ant belekokio voblerio kazka pagaut galima, nebutinai japonisko, ir beviltisku vobleriu turbut nera tada. nes rusai ta jau irode lydekas gaudydami ant fotoaparatu ir morku...
 #340657   SauliusM
 09 Vas 2012 13:39
Vitolis rašė:Bet ir aš pritarčiau Menkei, kad kol kas už japonukus, nieko nematau geriau.
va cia tai dabar teisingai suformuluota. :-D
 #340662   Evaldas Z
 09 Vas 2012 14:01
nagi, parekomenduojat man koki japanska sapalu zudika mazoms upelems, katras be konkurencijos ir gailescio rinktu storasprandzius.
 #340665   Menke
 09 Vas 2012 14:04
Evaldas Z rašė:nagi, parekomenduojat man koki japanska sapalu zudika mazoms upelems, katras be konkurencijos ir gailescio rinktu storasprandzius.
Jauciu kad tokiu nera, nes kas tinka viskam, tas netinka niekam. Kiek girdejau netgi toj pacioje upeje skirtinguose ruozuose skirtingi masalai dirba, o tu nori 1 viskam :)
 #340667   SauliusM
 09 Vas 2012 14:12
Evaldas Z rašė:nagi, parekomenduojat man koki japanska sapalu zudika mazoms upelems, katras be konkurencijos ir gailescio rinktu storasprandzius.
is grynakrauju japonu tam naudoju tik rigge 35 F bet kad jis veiktu visur ir visada be isimciu tai irgi nepasakyciau. nors isvis nezinau sapalam tinkancio voblerio kuris veiktu visur ir visada. dar lucky craft cra pea. ir tsuribito baby minnow. bet ar paskutinis tikras japonas ar ne, tai nezinau. o taip tai yra tam ir labai neblogai dirbanciu lenku kokiu kaip kad salmo tiny ir panasiai... tiniukas tuo poziuriu tai isvis fantastinis vobleris ir ana isvis turbut ima visos zuvys kurios tikslingai gaudomos spiningu ir ne tik tos net...
 #340669   Evaldas Z
 09 Vas 2012 14:18
cia toks juokas pusiau buvo. sapaliniu vobliku dvipuse deze sunkiai uzsidaro jau... salmo, strike pro, tsuribito, pontoon 21, illex, daiwa... turiu savo favoritus atitankamom salygom ir vietom, bet vis maza. tai sakau, gal kas koki parekomenduos, o as tai apsvarstysiu.
 #340673   SauliusM
 09 Vas 2012 14:24
nu as siaip neisivaizduoju kaip galima sapalus sekmingai gaudyt bet kur ir bet kokiom salygom turint tik viena vobleri. nu as ir taip ir kitaip dabar mastau nu man bent 4 vobleriu (salmo tiny ir rigge 35f mazom upem ir LM44 ir cheerful didelem) tai minimum reiktu. bet cia minimumu minimumas. o kad pilnai komfortiskai jaustis tai turbut ir 5 x tiek ne riba...
 #340685   Evaldas Z
 09 Vas 2012 14:45
SauliusM rašė:nu as siaip neisivaizduoju kaip galima sapalus sekmingai gaudyt bet kur ir bet kokiom salygom turint tik viena vobleri.
vat butent todel mano deze jau sunkiai ir beuzsidaro, o ten dar ne visas arsenalas sukrautas... vat rigge vis neuztaikau pajamt. isgraibsto juos akimirksniu.
 #340697   SauliusM
 09 Vas 2012 15:04
siunteis ar kazkas prekiaut ant LT pradejo OSP?
 #340698   Menke
 09 Vas 2012 15:07
Siunciausi is ebay, bet pasirinkimas labai prastas :(, dabar dar noriu O.S.P. ASURA RUDRA 130SP, bet ju net ebay nera :( kaskur latviu forumuose skaiciau, kad latvijoje parduotuvese prekiauja.
http://www.ribak.lv/viewtopic.php?f=63&t=1925&start=135

Stai adresas: Рига, Лубанас 82
Paskutinį kartą redagavo 2 Menke. Iš viso redaguota 9 kartus.
 #340702   Tadunce
 09 Vas 2012 15:10
Jo, žiauriai aiškiai matosi...
 #340751   Rapalas
 09 Vas 2012 16:58
Ne visada padjobkes gerai dirba.
  • 1
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156