Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#34855   Vegys
 05 Lie 2007 23:26
tuomahaukas rašė:Galiu pasakyt tik tiek kad tikrai gerai yra 3 mikrikų girlianda, bet... neįdomu, nepreciziška, užknisa ir blablabla.
Sutinku, sutinku ''plot
Bet ... tai labai geras budas suzinoti, kokios spalvos guminuka eseriai valgo SIANDIEN. Suzinojus - siulau pasikeist i sistema su vienu guminuku ir svareliu ant pavadelio - taip mano manymu yr didesnis sansas sugaut rimtesni eseri.

#34937   Jackfish
 08 Lie 2007 21:34
vital (vilnius) rašė:Rasikit, prikabinti 3-4 mikrikus :roll: man asmeniskai cia ne UL :roll: ;-)ir neiduomu,as jau "isaugau" is sitos "mikriko-girliandos amzio "
;-)
yra visokiu zveju ir kiekvienas megsta kazka savito, todel manau nereik jiem priestaraut ;-) as megstu briunetes, o gal kitam labiau blondines patinka - skonio reikalas :-D as sakau, kad kai yra skirtingi zmones, tai jie turi kuo vienas kita papildyt: vienas apie guma daugiau zino, kitas apie voblikus - stai ir forumu egzistavimu tikslas :!:

#34951   tuomahaukas
 09 Lie 2007 09:45
:-ou-je, Jackfish
P.S. Ir nebandykit virš vobleriuko ar sukriukės rišt muselės/mikriko, nes čia nebe UL ! :kocelas!

#34985   saciokas
 09 Lie 2007 15:11
Vital, kiekvienas gaudo UL'u kaip gali, kaip leidzia finansai ir t.t Pavyzdziui as tikrai uz jokius pinigus nepirkciau tokio koto tik pabandyt. nu ne seksas man gaudyt tuos eseriukus. va draugelis sekmadieni ikirto 2kg starki, nu cia jau laimikis del tokiu ir kitu tu ir zvejoji. Aisku tu jau kitoj Visatoj, tau tik veiksmas rupi, zuvies dydis kaip ir nelabai. Nu mes zemes kirminai dar vis tikimes pagaut ta svajoniu zuvi. O tai padaryt su UL labai sunku, todel vis linkstam i kitas sritis ir vis kitaip ivardijam tavo UL standartus. Man mikroguminukai UL'as tau ne. Nu va ir stop masina. Kai zmones neskaite UL taisykliu taip ir gaunasi :grin: :grin: gal koks kodeksas yra? :grin:

#35006   lauris u
 09 Lie 2007 22:09
KAip manot ar labai blogai bus jeigu as zvejosiu su grafitiniu bugneliu , Kazin nenukentes uzmetimo nuotolis :idea:

#35044   tuomahaukas
 10 Lie 2007 09:35
vital, neužsiiminėk destrukcijom.
Pats neseniai džiaugeisi pranešimų skaičiumi (dabar ~1600), o tavo nuotaikų svyravimai tikrai neįtakos jokių apklausų sudarymo.
P.S. Pvz. mano nuomone tema "spiningo masalų top'ai" yra "kreiva". Bet tai tik mano nuomonė, todėl sėdžiu ir nekarksiu, juolab nesiūlau trinti/keisti ar pan. fignia užsiiminėti.

#35237   tuomahaukas
 12 Lie 2007 10:58
Beje, vakar spiningaudamas plonu pintu valu nenorom priėjau atitinkamų išvadų ir pasekoje nuvyniojau jį k čiortovoj materi :donknow'
Šiaip jau pirmąkart teko siųsti masalą kuo toliau (mėčiau Lukos ež. nuo lieptų išilgai kranto linijos, įstrižai ir t.t., vnž. reikėjo mest toli). Anksčiau juo teko gaudyti kur man tolimas metimas nebuvo būtinas (Neryje ieškoti pakrančių ešeriukų, BV kanaluose, tvenkiniuose, Verknėje), tai pretenzijų kaip ir nebuvo, išskyrus keletą nedickų barzdelių, bet maniau kad reikia "pašlifuoti" metimą ir viskas bus čiki.
Deja, ežere viskas kitaip. Po 6 ( :!: ) barzdų ir ženkliai sumažėjusių valo metrų nuotaikos nekokios. Tiesa, galima mest, užmest, bet labai reikia žiūrėt kaip meti, čia jau mano problemos ir klaidos.
Oras buvo kiek vėjuotas, "atsainiau" (žiopliau ? :oops: ) sviedžiant toli lengvutį guminuką, valas išsilenkia ant vandens, masalui besileidžiant ir pajautus timpt+kertant gaunu barzdą :oops: Apturėjau ir metant nulines sukriukes virš žolių ir iškart traukiant masalą.
Pasikartosiu- manau kad reikia žiūrėt kaip meti ir daryt tai teisingai, bet... nuvyniojus pintuką ir palikus 0,14 mm Gamakatsu G-line likau daugiau negu patenkintas ir nereikėjo sukt galvos dėl metimų, kirtimų, traukimų- bus ta faking barzda, ar ne ? Kyla klausimas- kam tada stengtis kad procesas vyktų sklandžiai, jei galima nesistengti ;-)
Antra, man nepatiko pinto valo plūdrumas- čia nėra srovės, kuri atliktų savo darbą. (Nuriebalint, esant reikalui, mono visai nesudėtinga). Nepatiko ir užmetimo atstumas.
Manau kad pinto valo naudojimas UL ras savo vietą vietą kitur... bet ne ežere :roll: (nors pradedu abejoti ar išvis ras... greičiausiai pasiliksiu prie varianto "pabandžiau ir ačiū")
P.S. Jeigu klystu- prašau pataisyti :neutral:

#35248   Xrapas
 12 Lie 2007 12:05
Tuomahaukai, o kokiu kotu gaudei? WR ar SERT'u? Jei lyginti juos abu, kuris toliau meta tuos pačius masalus?
Apie tuos užmetimo atstumus jau rašiau, tose vietose, kur gaudau, kuo toliau nuo valties, tuo daugiau kibimų.
Man kol kas visai neblogai pasiteisino tas komplektas, kurį mėginai Atmatoj, pagavau ešeriukų ir ant Pontoon 21, ir MM Shad, ir Shizuku Chan, ir ant Vital dovanoto (ačiū, Vital :/brazasista , uždėjau, kaip patarei, stambesnius trišakius: vos- vos plūduriuoja, o žaidžia :gutgut ), tik tokia žvejyba ir laimikiai nelabai rimta atrodo, bet čia jau kita kalba... :-D
Stygos nepasigedau, naudoju savadarbius plonyčius 10 cm pavadėlius iš 19 gyslų (Jaxon Micro)- kiek suprantu iš ešerių elgesio, jiems netrukdo. Užmetant valas per kabliukus persimeta labai retai- gal dėl to, kad ilgas kotas ir metimas gaunasi švelnus, tolygus? Tvičinguojant persimetimų irgi nepasitaikė, bent jau nei vienas iš turimų vobleriukų nedaro tokių staigių judesių, kad trišakiu pasigautų valą (čia SLAIDER'is dažnai tokius cirkus krečia ;-) ) :roll:
Na o dėl pintuko- kaip nemėgau jo anksčiau, taip nepersilaužiu ir dabar. Kai mėginau starkiauti Atmatoj įsitikinau, kad ten jis būtinas, velkiaujant ir džerkaujant- labai patogu, bet spiningaujant vobleriais gero mono valo nekeisčiau į jokį pintą. Gal čia irgi "tikėjimo reikalai"? :-D
P.S. Valą "bukaškėms" dabar naudoju šitą, 0,144 mm:
Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 Xrapas. Iš viso redaguota 12 kartus.

#35280   tuomahaukas
 12 Lie 2007 20:32
Xrapai, WR ir SERT'o masalams yra 2 atskiros dėžutės, "migracija" pasitaiko, bet reta.
Jeigu lyginti, "prancūzas" meta toliau, priedo man smagiau juo mesti masalus, kurios vadiname UL.
Specialiai eksperimentų neatlikinėjau, o ir nemačiau prasmės- mėtyti su WR 1 g mikriką įmanoma, bet žaisti... :roll: (upės užutekis , stov. vanduo). Tas pats jei supainiočiau dėžutes ir svaidyčiau ~10 g masalus su sert'u.
Vnž. WR atidėtas upeliams, manau kad jiems jis puikus spiningėlis (ačiū vital kad man jis tapo biudžetiniu ;-) ).
imho :lol:

#35281   tuomahaukas
 12 Lie 2007 20:38
Xrapas rašė:Stygos nepasigedau, naudoju savadarbius plonyčius 10 cm pavadėlius iš 19 gyslų (Jaxon Micro)- kiek suprantu iš ešerių elgesio, jiems netrukdo.
Kiek pastebėjau iš ešerių elgesio, jiems netrukdydavo ir 0,17 pintas valas + tavo gamybos lydekinis pavadėlis, kai ėst reikia ... ir visai ne jiems siūlomą masalą.
Čia be ironijos.

#35296   tuomahaukas
 12 Lie 2007 22:57
Kas link Agio pastabos dėl segtuko/suktuko dydžio:
ką rišau- tą rišau, negalima pykt :lol:
tądien Lukoje daugiau buvo bandyti "italian snap" (berods taip vadinasi, vaizdas apačioje)-
Paveikslėlis
patinka kad galas apvalus, tik reikia peiliuku pakoreguoti segtuko užsegimą- nenori eiti per sukriukę ar galvakablio auselę. Būtų gerai dar mažesni, bet jaučiu kad problemų su masalo užsegimu prisidėtų :roll:
Šiandien "Rovanoje" įsigijau
Paveikslėlis
,pabandysiu. Tokie užsegimai man nepatinka, bet nebeturėjau iš ko rinktis :donknow'
Kas link greito masalų keitimo patogumo, "fabiniai" labiausiai patiko, bet 2 pakuotes spėjau nutraukt/išdovanot. Minusas, kaip anksčiau minėjau- reikia aukščiau rišt suktuką, jei ruošiesi bandyti ir su sukriuke.

#35304   Xrapas
 13 Lie 2007 08:04
O šitie, Nr 18- 16 nepatiko?
Segasi kiek sunkokai, bet prisitaikius su pincetu visai nieko.
Didesniems vobleriams labiausiai patiko Nr 14- jokių netikėtumų :gutgut

Paveikslėlis

#35306   cesius
 13 Lie 2007 08:08
Ka vyrai manot apie CORTEST karabinus, naudoju jau kokiu 4m ir nera pavede :!:

#35309   Agis
 13 Lie 2007 08:26
A kokia ju forma, bo kartais islaikymas karabinui bent jau man ne pagrindinis dalykas.Man svarbiau jo uzkabinimo uz masalo laikas ir patogumas.Pvz.Rapaliniai puikus karabinai, bet pabandykit uzkabinti galvakably :evil:

#35315   tuomahaukas
 13 Lie 2007 09:48
Xrapai, Nr.20 turėjau omenyje mažiems masalams, tiesa kartais reikia segant voblerį replytėmis už auselės prilaikyti, ypač kai vobleriukas su žiedeliu (aš nezgrabnas, man vis išsprūsta :oops: ).
18-16 nesu bandęs.

#35351   lydekiukstis
 13 Lie 2007 22:13
Katik nuo Neries Kaune. Prisiminiau senaja geraja mini turbinele ( su propeliariuku ) Susimeistraves nulekiau paziuret kas geresnio mano senose vietelese. Pirmu metimu jau kad "ziebs" :!: salatis, deja issilaisvina... Paskui dar apturejau keleta kibimu, bet tusciu. Galiausiai uzkibo aukslyciu, strepetuku. Sapalioku, deja ne... Ant sukriukes keli atsargus barstelejimai. Zuveles panoro tik tu viliokliu , kurie turejo suristas museles. Salaciu matesi, bet neispudingai. Kas keisciausia, nors vanduo ir aukstas, bet kaip Neryje - skaidrus. Net valas po zukles nepakeite spalvos :neutral:

#35374   audrutis
 14 Lie 2007 13:46
Sveiki UL ekspertai. Pas mane uzsuko draugelis ir paprase gaut informacijos apie "Talon" UL kotus. Gal kas esat apie juos girdejes, gal kas naudojat ar net zinot, kur butu galima isigyt? Labai dekui :) Ypac tikiuosi Eksperto Vital atsakymo :)

#35387   audrutis
 14 Lie 2007 22:34
As tai UL rankose nesu laikes, o ir siaip spiningistas esu nelabai rimtas, tad net tokios firmos nezinojau iki kol draugelis neuzklause. Jis spiningistas rimtesnis, taciau internautas visiskai prastas :) Nu zodziu pabusiu sugedusiu telefonu, t.y. paklausinesiu ji, kur jis istrauke, kad Talon gamina UL kotus. Nors siaip, kiek pamenu, sake, jog turejo rankoj Talon kota ir buvo suzavetas. Bet gal ne UL :roll: Dekui Vital, as dar patikslinsiu ;-)

#35395   vital (vilnius)
 15 Lie 2007 04:26
Prasau,ira tik "talon"-u "light" spinningu kaip pamenu nuo 3-10gr ;-)

#35398   Vegys
 15 Lie 2007 08:25
Vital, betgi anksciau rasei "Light nuo 10gr". As bent jau toki parasyma suprantu kad iki 10 g - UL, virsh 10 - Light. Tai kodel tada spiningeli 3-10 priskiri Light ?

#35713   Jackfish
 21 Lie 2007 11:42
saciokas rašė:Vital, kiekvienas gaudo UL'u kaip gali, kaip leidzia finansai ir t.t Pavyzdziui as tikrai uz jokius pinigus nepirkciau tokio koto tik pabandyt. nu ne seksas man gaudyt tuos eseriukus. va draugelis sekmadieni ikirto 2kg starki, nu cia jau laimikis del tokiu ir kitu tu ir zvejoji. Aisku tu jau kitoj Visatoj, tau tik veiksmas rupi, zuvies dydis kaip ir nelabai. Nu mes zemes kirminai dar vis tikimes pagaut ta svajoniu zuvi. O tai padaryt su UL labai sunku, todel vis linkstam i kitas sritis ir vis kitaip ivardijam tavo UL standartus. Man mikroguminukai UL'as tau ne. Nu va ir stop masina. Kai zmones neskaite UL taisykliu taip ir gaunasi :grin: :grin: gal koks kodeksas yra? :grin:
namanau kad UL tai vien eseriam, juk dar yra sapalai, upetakiai, kirsliai, meknes ir kt, o ju pasitaiko tikrai necigaretiniu dydziu, o kai kotas liaunas, o zuvis kokio kilogramo, tai ir smagiau lupt, nei starki 2kg, manau, as net lydekas gaudau ant mazu vobleriu :) o siaip, kaip ir visa kita, viskas priklauso nuo zmogaus poreikiu :idea: juk butu neidomu, jei visos merginos butu blondines - per daug monotoniska :grin: :-D

#35994   Vitolis
 27 Lie 2007 20:17
Sveiki.
Gerai kad per atstuma galim bendrauti. Kitaip manau seniai butume viens kitam i atlapus isikibe. Daugiau pakantumo ir tolerancijos viens kito nuomonei. Suprantu, kad koznas turi savo harakteri ir jo ne visi gali suvaldyti, taciau stengtis reikia. Kai gerb. Vital pradejo shia UL tema, ash tikrai apsidziaugiau, nes ir pats seniai pasiskaitinedavau ivairius puslapius rusu kalba. Ten tikrai ydomaus daug galima pasisemti apie tikra UL. Tik ash nesuprantu vieno, kam taip karshtai ginti savo nuomone ir nepripazinti arba visishkai ignoruoti kito pamastymus. O tai labai daznai girdeti ish Jusu gerb. Vital. Negalit ir jus visko doskonalno zinoti apie palyginti visishkai nauja zvejybos buda, ar tiksliau irankius ir masalus shiam budui realizuoti. Mes visi mokomes. Mokomes daugeliu atveju viens ish kito patirties. Labai daznai ishgirsta ar perskaityta minti pateikiame kaip savo. Prisipazinkim- buna. Manau, kad pas kiekviena yra neblogu minciu, jomis cia susitike ir dalinkimes, o nesisvaidykim viens ant kito. Gal kada susibegsim i kruva, tai kaip tada galesim bendrauti? Ash irgi jau seniai palyginti propaguoju shi buda, taciau kol nebuvo shios temos ir diskusiju, nedrysau pirkti gryno UL kotelio. Turiu yvairiu ir iki shiol naudodavausi man atrode visai padoriais irankiais shiam budui realizuoti, kol neisigijau tikrai nebloga irankeli ir dabar dar dazniau ishvykstu prie upiu, upeliu juo pamosuoti. Gauni neitiketinai geru emociju. Taciau viska paleidinet, kaip Vital ar kai kurie kiti rashote, ash tikrai taip nedarau ir nesuprastu manes ne tik zmona, vaikai, taciau ir draugai, kolegos, kuriuos laiks nuo laiko pavaishinu savo laimikiais. Nemetu ir spiningo, pasedziu ir prie dugniniu retkarciais ir su pludinuke norisi pazaisti. Manau, kad kiekvienas zvejybos budas turi savo privalumu ir suteikia dushiai malones. Taip kad gyvenkim draugishkai ir gerbkim kito nuomone. Jei nepatinka, neatsakinekim i kito rashliava ir tiek.

Persiprashau visu, taciau cia tikrai ne pamokslas. Cia tik mano nuomone. Neisizeisk Vital, jei mano zodziai kai kur tau ir nepatiko.

#36012   Agis
 28 Lie 2007 09:57
Manau Vitolis tikrai graziai nutilde sita ginca.Manau jis nebutu atsirades, jeigu dauguma, kurie atsakinedavo i Vital zinutes butu bent perskaite jo nurodytas nuorodas apie UL.Zinoma neturim mes tokiu lengvu spiningu ir norime visa zvejyba lengvais MASALAIS sukisti i tema apie zvejyba su LENGVU YRANKIU :!: nes jau prasidejo palyginimai net su Sbirulinu :lol: Viskam yra temos, susiraskim ir parasykim apie zvejyba lengvais masalais tam skirtose vietose ir nezinodami nesigincykime temoje apie zvejybos buda, kuriuo negaudome.Situos zodzius skiriu tiek sau, tiek kitiems cia labai karstai puolusiems Vital.

#36018   Skumbrotas
 28 Lie 2007 10:46
Vitolis ir Agis labai gražiai sudėjo visus taškus tame ginče. Ar būtina vėl tęsti šį kvailą floodą šioje puikioje temoje :?: :-ug
Kažkoks magnuso sindromas susigeneravo :!: :evil:

#36038   lydekiukstis
 28 Lie 2007 11:43
Uzteks tu intrigu... Geriau reikia pratesti tema :grin: Vakar su draugu nusprendeme patikrinti kaip laikosi nedideles upeles. :che-he: Is pradziu visgi nusibeldeme iki Sesuvio...Vanduo... !:nujop...! Gryna kakava. Pora valandeliu pasvaide sukriukes nusprendeme keliauti kitur. Ancia. Vandenelis skaidrus, seklu. Vos vietomis gylis pasiekia rutuliukus :lol: Cia sugavome eseriuku, po viena lydekaite. Draugui atsikabino upetakiukas. Geriausiai sudirbo "mepps" aglia 0 nr. gelsva. Ka gi traukiame toliau. Akmena. Vieteles neblogos, zoliu kasos slepia ne viena zvynuotaja. Vanduo irgi normalus. Cia ir smulkme, bet grazi gamta ir paslaptingai sruvantis vanduo hipnotizuoja. Keletas strepeciu panoro paragauti trisakiuko. Kimba ir ant 2,5 cm hornetuko. Kagi keletas nuotrauku zurnalui ir reidame atgal. Dar pakeliui tvenkinukas. O ten lydekaites, eseriai issiilge mikro masaliuku. Kiek pagaude traukiame namo. Nuotaika gera, tik gaila, jog zvaigzdunu nesugavome.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė