Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kas, kur, ant ko šiuo metu kimba ir kt. aktuali informacija
 #356791   giedriuzzz
 30 Kov 2012 19:12
Dar taip pagalvojus, už tokį mokestį pakrantės turėtų blizgėt nuo švaros. Nes jei mokėt tokius pinigus ir žvejot savartyne tai, ką aš žinau :roll:
 #356800   Justas.07
 30 Kov 2012 19:28
hamis rašė:Ne, cia jei pats noresi. Menesiui 50lt, savaitei 30lt, parai 10lt lyg ir. Bet menesiais pigiau gausis pirktis, bent pagrindini sezona eis atzvejoti, o ziema bala nemate tu zuvu :D
O ka man daryt? As kiaurus metus zvejoju leitej, o ji tai ieina i NDRP. :roll: Reik tiketis kad ir toliau GA ten taip retai vazines ir zvejot kaip brakusa. :lol: Jei ka cia nerimtai. :lol:
 #356845   Skumbrotas
 30 Kov 2012 21:35
Visad NDRP buvo uždraustas arba kainuojantis vaisius. Praėjo 3 ar 4 metai kaip panaikintos licenzijos, ir dabar įvedamos vėl ta pačia nominalia verte kaip ir buvo, 10lt, nors per tą laiką tas 10lt ryškiai nuvertėjo, bet štai kokios aistros :/nu/n/x , atrodo kad pasaulio pabaiga :shock: Būtų tuos kelis metus niekas nesikeitę, tai būtų visi dabar kaifavę kad brangstant benzui licenzijos nebrangsta ''plot , o dabr štai vietoj to, kad padėkot jog keletą metų leido pažvejot nachaliavų, prsideda plaukų rovimasis ir galvų į sieną daužymas, vyrkavimas vai-vai-vai kaip čia bus, tik turčiai įstengs žvejot, kiti aute bus, bo licenzija parai net pusę pusbonkio valstybinės kainuos, kurio šiaip ten bačkom išgeriama...
Juokinga šiaip jau, ir visiems b us juokinga dėl šitų aistrų po kokių metų, kai vėl visi įpras apsimokėt... :lol: :ruko
 #356853   SauliusM
 30 Kov 2012 21:53
Skumbrotas rašė:...licenzija parai net pusę pusbonkio valstybinės kainuos, kurio šiaip ten bačkom išgeriama...
ir rusniskiam labiausiai verkt reik, mol net uz 50 Lt zuvies per menesy anys rukyklosna nesukisa :lol:
 #356860   sonca
 30 Kov 2012 22:00
tukasG rašė:Na, o dėl kapitalizmo ir socializmo, tai nežinau, ar "smetoninėj" Lietuvoj mano krašte tai buvo rašyta ar nerašyta taisyklė, bet tėvukas porina, kad kieno krantas to ir žuvis...
Dabar jau XXI amžius, prie Smetonos ir vairuotojus ragino gert ne degtinę, o alų būnant už vairo, mol geresnė reakcija apsvaigus nuo alaus, o ne haros :-D vis tik laikai keičiasi, kad ir kaip to kartais nenorėtumėm :)
 #356865   SauliusM
 30 Kov 2012 22:06
nu tai gal ir i gera cia viskas, jei surinkti pinigai tikrai izuvinimui ir panasiai nueis. tik va kad dar kasnors man durnam isaiskintu kuom ten tas bilietas nuo leidimo skiriasi... nu niekaip neisikertu kolkas...
 #356894   tukasG
 30 Kov 2012 23:02
SauliusM rašė: tik va kad dar kasnors man durnam isaiskintu kuom ten tas bilietas nuo leidimo skiriasi... nu niekaip neisikertu kolkas...
Aš tai taip supratau, kad meškeriotojo bilietas - į neišnuomotus valstybinius, leidimas - į išnuomotus ir privačius, meškeriotojo kortelė - į licenzinius. Jeigu klystu, pataisykit protingesni.
 #356903   tukasG
 31 Kov 2012 00:03
Na, bent jau kažkada radijo laidoj kai komentavo būsimą tvarką tai minėjo, kad turėtų atsirast galimybė internetu įsigyt leidimus ir į privačius telkinius (na gal ne į visus, gal tik į tuos kur savininkai to pageidaus). Žodžiu esmė tokia, kad žvejui svetainėje radus jį dominančio telkinio pavadinimą, matytųsi jo priklausomybė, žūklės kaina ir norint įsigyt leidimą nebereiktų ieškotis savininko, kad tai padaryti. O lėšos už įsigytus leidimus į konkretų vandens telkinį, neva tai turėtų pasiekt būtent to telkinio šeimininką.
Ar tai įgyvendinta/bus įgyvendinta nežinau, bet kalba apie tai buvo...
 #356989   tukasG
 31 Kov 2012 15:36
O šitame straipsny, kaip sakoma, paprasta žmonių kalba paaiškinta, kokius leidimus ir kokius dokumentus žvejys turi turėt žūklės vietoj, kad nieks prie jo nesikabinėtų: http://www.am.lt/VI/index.php#a/11691 .
Juokingiausia - tai, kad svajojom apie vieną visagalį žūklės leidimą, galiosiantį bet kuriame telkinyje Lietuvos teritorijoj, o gaunam keturių rūšių žūklės leidimus: meškeriotojo bilietą, meškeriotojo kortelę, žūklės leidimą ir žūklės leidimą limituotai žvejybai. Mažiau raštingiems ar žioplesniems bus dar sunkiau nepasiklyst šitose džiunglėse (kokia bala kam priklauso ir koks leidimas kur galioja). :)
Žodžiu norėjo, kaip geriau o išėjo kaip visada... :-D
 #356995   SauliusM
 31 Kov 2012 15:57
tukasG rašė:O va čia labai aiškiai išaiškinta kuo skiriasi meškeriotojo bilietas, meškeriotojo kortelė ir žūklės leidimas: http://www.am.lt/VI/index.php#a/11688 .
nu cia jau kaip ir aisku dabar viskas del bilietu ir del korteliu. bet del leidimu i tuos kur isnuomoti tai nelabai man dar aisku ar i visus isnuomotus bus galima tuos leidimus per ta Alis nusipirkt ar tik i tuos kur issinuomave veikejai sutinka kad per Alis isduodama butu ir yra savo saskaitas pateike.
 #357611   mantas60
 02 Bal 2012 15:44
Sveiki.Ar ysigaliojo naujas mokestis nemuno zemupyje, skirvyteje? Ejo kalbos,kad nuo balandzio bus dar kaskoks papildomas mokestis isskyrus leidimus zukliai. Aciu.
 #357659   bobas
 02 Bal 2012 17:56
Ar kas nors jau mėginote pirkti žūklės leidimą išnomuotame vandens telkinyje?
Ar pavyko? Iš visų bandytų pasirinkti rajonų, tik vieni Anykščiai ež. Ilgiui duoda įsigyti leidimą...
Kame replės?
 #357662   Sky'us
 02 Bal 2012 17:58
mantas60 rašė:Sveiki.Ar ysigaliojo naujas mokestis nemuno zemupyje, skirvyteje? Ejo kalbos,kad nuo balandzio bus dar kaskoks papildomas mokestis isskyrus leidimus zukliai. Aciu.
Kazkur jau teko skaityti, kad ir GA tas meskeriotojo korteles tikrino :)
 #358373   SauliusM
 04 Bal 2012 09:00
bobas rašė:Ar kas nors jau mėginote pirkti žūklės leidimą išnomuotame vandens telkinyje?
Ar pavyko? Iš visų bandytų pasirinkti rajonų, tik vieni Anykščiai ež. Ilgiui duoda įsigyti leidimą...
Kame replės?
va butent del tos pacios priezasties ir buvo mano zinute:
SauliusM rašė:...del leidimu i tuos kur isnuomoti tai nelabai man dar aisku ar i visus isnuomotus bus galima tuos leidimus per ta Alis nusipirkt ar tik i tuos kur issinuomave veikejai sutinka kad per Alis isduodama butu ir yra savo saskaitas pateike.
tai speciau, jei vandens telkiniu savininkai nepateike savo banko saskaitu duuoomenu, kur pinigai turetu nukeliaut perkant leidimus i ju telkinius per Alis, tai Alis ir neduoda i tuos telkinius pirkt.
 #358420   bobas
 04 Bal 2012 10:37
Ir aš būčiau linkęs sutikti, kad reikėtų dar truputi luktelti, o gal ir ne truputį...
 #359166   hamis
 06 Bal 2012 07:59
Kazin, vakare per ALIS galima nusipirkti leidima? Ar ten butinai pirkti darbo metu kol bankai pavedimus daro?
 #359227   sonca
 06 Bal 2012 09:45
Gali pirkt bet kada, tik leidimą galėsi atsispausdint kai bus padarytas pavedimas. Kiek pamenu VMI sąskaita yra Swed banke ir vedant iš Swed banko pinigai iš karto nueina, vedant iš SEB perlaida patvirtinama du kart paroj, kaip su kitais bankais nežinau. Bet pagal sistemos sumanymą turėtų pinigai nueit iš karto.
 #359231   hamis
 06 Bal 2012 09:48
Na as ir taip galvoju, nes sumanius 10 vakaro ryt lekti i zvejyba bus kebloka tada su kortele. Kitas klausimas ten koks nors kodas yra, ar butina atsispaudinti?
 #359288   hamis
 06 Bal 2012 11:04
Tai gal duoda koki identifikacini koda. Pasakai, iveda pas save i aparatus ir mato :D Tai jei nera printerio kaput.
 #359292   sonca
 06 Bal 2012 11:11
printerį nesunku rast bibliotekoj, ar interneto kavinėj kokioj, darbe, pas draugą kokį tai. Galų gale perlo terminale gali nusipirkt iki 8 vakaro.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė