Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #368363   EdgaBoy
 30 Bal 2012 19:16
Sveiki, 6dieni ir mes su draugu (Mindkiller'iu) Valinsko prudus aplankem, atsizvelgus i jusu patarimus, uzsiserem, naudojom dzika ir slieka, dar "mankes" turejome kazkokios karameles lygtais skonio, bet nevykes masalas :lol: Tai va 7 tvenkinys, pludines, pakrikstytas gimtadienio proga gautas Larus Hunter 4.2 match'as. Nereali meskeryte, tolimi tikslus metimai, gerai amartizuoja zuvi, tokiam kaip man expertui tai :gutgut :grin:
Pirmojo kibimo prie nendriu ilgai laukt nereikejo, plude atsigule, bet deja reakcija ryte nebuvo dar isibegejusi :-D Kitas kibimas jau buvo realizuotas.. nuo pat ryto buvo apniuke, zmoniu daug, bent man taip pasirode, ispudi paliko gera, viskas tvarkingai, kimba be atvangos ;uolrait Be nuotykiu ir neapsieita, kaip Vava cia rase buvo kazka TOKIO pasikinkes, taip ir man netiketai kazkas TOKIO paeme masala. net kibimo nebuvo. norejau persimesti, kilst meskerykoti surinkineju vala ir jauciu "zacepa" galvoju zoles blyn.. o zoles kad prades eit sonu i tvenkinio viduri :-D :-D Draugelis ramiu veidu paziurejo, graibsta salia kedes pasidejo, rankas susimete uz galvos atsilose ir juokias kad dar pazvejos, nes matos ilgam as cia. Frikcijonas cype kaip pabludes, zuvis visiskai kitaip elges nei pagauti karosai, lynai ar karsiokai (puskarsiai greiciau), spaudesi prie dugno, kaip kelmas. As kaip jaunas ir nepatyres viena kart kilstelejau nuo dugno antra.. o trecia jau mazgas prie suktuko atsisake dalyvaut toliau dvikavoje 'viarkt. taip ir nepamaciau kas ten buvo..
Reziume n karosu (didziausias Mindkillerio svertas 500g) , 3 lynai po +- 200g ir trys puskarsiai. viso apie 4 kg zuvies nuo 7 iki 11 val. Zuvys paimtos pasigerint antrosioms pusems, kad taip anksti is lovu islipom ir palikom vienas :-D beje, kai pradejo sviesti saule kibimai smarkiai apretejo. Bet fyderistams tai itaikos neturejo, tie stabiliai lupo viena paskui kita mesdami i kita puse tvenkinio prie nendriu.
 #368380   Shtulas
 30 Bal 2012 20:30
Teko ir man laukt saulutės, tikėjausi karosų išprotėjimo, o gavau :!fig! Visiškai nustojo kibimas, o ant feederio, tai jei ne prie pat meldų meti, kibimas yra, bet vangus. Karpiai išvis subinę rodė, saulei išlindus net nebesimaudė, o tupėjo bandom sustoję prie kranto.
 #368679   Rolandas Burauskas
 01 Geg 2012 21:40
Laba vakara. Siandien isnaudojau laisvadieni teigiamai. Nuvezes zmona ir vaikus i kaima pajudejau link Salcininkeliu tvenkinio. Tai buvo pirmas mano vizitas ten. Praplaukiojes 5 valandas jau galvojau nurasyt ta bala kaip ir visas esancias tam kraste... bet lygiai 17h pirmas kibimas. ir nors nediduke,bet 52cm lydekaite jau valtyje. Po keliu minuciu seke dar vienas kibimas,bet paleistuve liko savo namuose,o pirmoji vaziavo su manim :)
http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... a0140.jpg/

nezinau ar dar grisiu ten. nuotaika sugadino 2 lavoniukai prie kranto (eserio apie 200g ir karosiuko). Reikes ieskot kitos balos tam kraste. Tai tiek.
 #369220   KarolisK
 03 Geg 2012 13:21
Katik is Balzio ezero. Su grupioku taikemes i lydekas, veliau pabandziau ir pamikrint eseriu, bet nei barkst. Matem gal virs 10 pirsto dydzio lydekos vaiku, bet paciu lydeku nesutikom. Ezeras gan grazus, sutvarkytas, tik idomu ar be alaus ir saslyku yra ka prie jo veikti su meskere?
 #370064   Feedaristas
 06 Geg 2012 20:04
Kas ten vyksta 21 tvenkinyje arnionyse? Su svogeriu snekejau sake siais metais turbut neleis zvejot karosu ten... Sake tik per draugus dabar galima pagaudyt karosu.
Ka jiem ten pinigu nereikia?

Beje kas ka galit papasakot apie http://www.žūklė.lt/komercines-zuklavietes/uab-bartzuve--komercine-zukle
Kaip ten verta vaziuot i Gilušio ežera?
 #370087   shuo
 06 Geg 2012 20:29
Feedaristas rašė:Kas ten vyksta 21 tvenkinyje arnionyse? Su svogeriu snekejau sake siais metais turbut neleis zvejot karosu ten... Sake tik per draugus dabar galima pagaudyt karosu.
Ka jiem ten pinigu nereikia?

Beje kas ka galit papasakot apie http://www.žūklė.lt/komercines-zuklavietes/uab-bartzuve--komercine-zukle
Kaip ten verta vaziuot i Gilušio ežera?

suzinosiu ir pranesiu :)
 #370135   Rolandas Burauskas
 06 Geg 2012 22:05
krikstatevis sake del 21 ,kad buvo nuleidinejamas ir dabar berots nori zuvint naujai,todel neleidzia nieko zvejot. Ir visiem nesvarbu tai. Sake daug zmoniu pasislepe krumuose lupa viska iseiles, o seimininkai net mentus kviecia... bet tai nepadeda.
P.s. krikstatevis pazista seimininkus...
P.s.s. kaip yra is tikruju tai nieks konkreciai nezino...
 #370138   Feedaristas
 06 Geg 2012 22:08
Rolandas Burauskas rašė:krikstatevis sake del 21 ,kad buvo nuleidinejamas ir dabar berots nori zuvint naujai,todel neleidzia nieko zvejot. Ir visiem nesvarbu tai. Sake daug zmoniu pasislepe krumuose lupa viska iseiles, o seimininkai net mentus kviecia... bet tai nepadeda.
P.s. krikstatevis pazista seimininkus...
P.s.s. kaip yra is tikruju tai nieks konkreciai nezino...
Na mano svogeris buvo ten pazvejot per pazystamo draugus ten kazkaip tai pagavo normaliai, karosai kimba gerai, bet kas ten tiksliau vyksta tai nieks neaisku...
 #370268   Saimonas
 07 Geg 2012 11:35
Norėčiau paklausti dėl Valinsko tvenkinių. Kokiu paros matu ten geriau žvejoti (tarkim lynus karosus karpius ) nuo ryto važiuoti ar vakarop ? ar nera didelio skirtumo ?
 #370277   vava
 07 Geg 2012 12:00
zinok, kaip kada. Labai didelio skirtumo tikriausia nera, bet pasitaiko, kad karosai kabaliojasi ryte, paskui aprimsta. O kartais visai gerai ir vakarop pagauni
 #370645   Saimonas
 08 Geg 2012 10:58
Vakar susigundžiau nuvažiuoti i tuos Valinsko tvenkinius pabandyti užmerkti meškerę. Aišku oras nebuvo puikus, bet kadangi nebuvo kas veikt ir prie kompo sedet atsibosta, tai nusprendžiau pabandyt. Pagrindinis tikslas buvo pagauti lyna. Tikslas įvykdytas. Kibo tai labai silpnai. Bet viena 430g lyna pavyko pagauti. O daugiau delniniai karosai.
P.s Pirma karta buvau tuose tvenkinuose, pirmas įspudis nėra ypatingas, bet gal pasirinkau netinkama tvenkinuką arba blogą ora ;)
 #370647   pensininkas
 08 Geg 2012 11:11
Teisingas mastymas. Geriau zvejyba nei kompas. Juolab, ir uzsibrezta tiksla pasiekei :gutgut kokius masalus, jaukus naudojai? kuriame prude sedejai? Kiek laiko praleidai, koks bendras svoris?
 #370862   Saimonas
 08 Geg 2012 22:53
Jauką tai nusipirkau tiesiog linui karosui ir tiek. O masalus tai bandžiau dziką, slieką, kukurūzą. Labiausiai pasiteisino sliekas.O tvenkinuką aš tai nedideli pasirinkau kur šalia to sargo namelio. Nemačiau ten skaičiaus net. Tiesiog paklausiau kur lynai yra, parode kad yra čia... Pagalvojau nedidelis prudelis bus lengviau pagaut :)
 #371320   an2riuxa
 10 Geg 2012 05:38
tas tavo pazymetas 3nr tai vienas is geriausiu tvenkiniu, nueik i pati gala prie tualeto ten tai karosu tokiu po 1kg pagaudysi ant karmuskiu ir karpiai iki 8kg kabinejasi gan neblogai,dar graziu karosu yra tame kur is kitos kelio puses to 3tvenkinio, o siaip labiau apsimoka i tribonis vaziuoti :))
 #371420   Saimonas
 10 Geg 2012 11:58
Jei galima plačiau apie tuos tribonis norėčiau išgirsti. Dar galvoju nuvažiuoti pabandyti www.dideleszuvys.lt . Girdėjau gerų atsiliepimų, žmones neblogai pagauna. Ir man labai patinka jų pirmoji taisyklė "Visas sugautas žuvis būtina paleisti atgal i tvenkinį." Tai susidaro toks įspūdis jog žuvis iš ten niekur nedingsta, o jį dar ir įžuvina kartais. Tai galvoju po sesijos (dar už savaitės) nulėkti išbandyti. Manau dėmesio vertas tvenkinukas.
 #371449   Feedaristas
 10 Geg 2012 13:39
Apie tribonys: pries pora metu tik buvau, bet ispudziai nekokie liko, o ir pakalbejus su nuolatiniais ten zvejais atsoko noras ten sugryzti. Nebent dabar ten kazkas pasikeite. Mes tada ten praleidom visa diena. Nuo ankstaus ryto iki sutemos. Nepamenu kiek sumokejom ar tais 70 ar 80 litu uz visa diena zmogui ir zuvies gali pasiimt kiek nori. Ten vienas is nuolatiniu pasakojo kad pora dienu pries tai kibo visiems labai gerai visa diena, o vakare atvaziavo darbininkai supyle kelis maisus pasaro i tvenkini ir nuleido vandens. Ir vsio. Kibimai baigesi. Sake daznai taip daro... Noretusi ir man suzinot kaip ten dabar. Ar visdar uzsiimineja tokiom nesamonem jie?
 #371522   Vegys
 10 Geg 2012 19:00
Feedaristas,
tą esu iš kitų girdėjęs. Pats nežinau. Esu buvęs n metų atgal. Ale spėčiau "nėr dūmų be ugnies" ....
Užpernai berods Arnionyse buvau. Ten 35 lt dienai. Minusas - tvenkinys labai didelis, yra tik karosai. Ale po žiemos man tada patiko. Tingiu ieškot kada tai buvo, ale kažkada balandį manau ... Keista, kad apie Arnionis niekas nerašo. Nors ... Jie nėr toli Vilniaus, bet jau berods Molėtų rajonui priklauso ...
 #371531   Feedaristas
 10 Geg 2012 19:14
Arnionyse ir as buvau kelis kart. Ten kad priejimas nekoks, tik kelios geros vietos zvejybai. tvenkinys ten didelis, bet zuvies ten belenkiek. Ir ten ne tik karosai yra o ir lydekos iki 10kg, ziema svogeris su draugais nuo ledo gaude tai sake visai linksmai pasisedejo, o va su valtim neleidzia zvejot o nuo kranto nelabai pametysi spininga.
Tikesimes leis jie siemet zvejot ten visiems norintiems o tai lieka tik valinskas kur be laimikio negrysi.
 #371616   pensininkas
 10 Geg 2012 21:11
Del Arnioniu. Vot buvau cia balandzio paskutini savaitgali nuvaziaves. Zmones darbus dirba, atitvaras nuleistas - i teritorija :!fig! pateksi. Klausiau "e pacanai kame reples", sake kad paspausciau akseleratoriu ir ne kvapo manes nebeliktu. jokios rybalkos siemet nevykdys.
 #371652   Saimonas
 10 Geg 2012 22:30
Man tai labai smalsu gal kas iš forumiečių yra buvęs www.dideleszuvys.lt . Su pusbratkiu galvojam nuvaryt pabandyt, bet neaišku kaip ten kas. Gal kažkas girdėjot ką nors ar esat patys buvę ? Truputi toli važiuoti, bet jei įmanoma pagauti tu didžiųjų karpių tai su mielu noru važiuočiau. O gal norėtu kas nors su manim nuvaryt pabandyt ten pažvejot, kuro išlaidos mano sąskaita... :)
 #371653   Shtulas
 10 Geg 2012 22:37
Pagaut įmanoma, nes jų ten yra, tik klausimas ar būtent tau pavyks pagaut :) Iš patirties galiu pasakyt, kad geriausia pačiam nuvažiuot ir įsitikint kaip kas, nes prikalbėt gali daug ko. Transportas yra ar reik pačiam pasirūpint? :)
Bratka nevaryk ant pensininko. Visai jis geras žmogus atrodo, kol neišsitraukia savo įprastos 16 žiedų sietkos žuviai transportuot namo, nu žinai tą, kur šešiese reikia nešt kai jis pilną prigaudo.
 #371668   Saimonas
 11 Geg 2012 00:05
Turiu savo transporta. Passata vairuoju. senas bet dar gerai laiko :D norėčiau pasiimti žmogu kuris nusimanytų apie karpius, nes pats esu tik mėgėjas karpių žuklėje. Turiu pora karpinių meškerių. Bandžiau pagauti karpių keleta kartų, bet ko gero esu jų daugiau pagavęs netikėtai, gaudant karosus ir lynus.
 #371680   an2riuxa
 11 Geg 2012 06:45
arnionyse ten isvis kazkokia sharaskinu kontora... praitais metais skambini klausi ar galima pazvejot ,atsakymas NE,atvaziuoji i wieta sutari ir zwejoji ,nesuprasi ju ten... tribonyse pasikeites praitais metais direktorius kaina wisai dienai 50lt zuvies kiek pagausi tiek imk, del wandens lygio tai jie is sito tvenkinio papildo vandeniu kitus tvenkinius tai vanduo dienos begyje pastoviai palaipsniui krenta... ~22h jie ijungia siurblius ir pumpuoja wandeni i ta tvenkini... kibimas buna geras kai uztaikai kada buna zuvies ileide, bet ir siaip tusciom niekada negryzau... metimai turi buti tolimi kazkur link widurio,arciau kranto net kibimo nebus(pludines galima neimt) praitais metais per zvejyba pagaudawau vidutiniskai po 7karpecus ir pora amuru (1.5-3kg) aisku budawo kad ir po 20kg prilupi kai pataikai. i arvydus neapsimoka waziuot pagal ju ikainius ir leidziama meskeriu kieki :) budawo waziuodawau praitais metais tai nuolaidas darydawo dar tada puse bedos (kiek pamenu 100lt karaliskam tam tvenkiny) arvyduose vienintelis pliusas kad galima geru karpiu ir amuru paimt ,pats buvau istraukes 5,6,8kg ir t.t apie valinsko tvenkinius tai nera net ka sneket auksine zuwis gausis jei namo tempsi :)))) nebent karasiku paimt gali. kazkada senai senai teko baltosios vokes tvenkiniuose pabuvot tai atsimenu sudas wisiskas ten, kazin kaip dabar pas juos yra gal pradejo jau uzsiiminet komercine zvejyba???
 #371685   Shtulas
 11 Geg 2012 07:16
Ne visiems rūpi tik tempt žuvį maišais namo, užtat ir pilna žmonių pas Valinską, o aš tik džiaugiuosi, kad mėsininkų vis mažėja.
Saimonai, tai tu išsinuomok tą karpių gidą už pora šimtelių, papasakos tau viską kaip ir kas, a tai pasiimsi karpininka profą, tai ant vodkės ne ką mažiau išleisi :-D
 #371690   Bratka
 11 Geg 2012 07:25
[quote="Saimonas"]Man tai labai smalsu gal kas iš forumiečių yra buvęs http://www.dideleszuvys.lt . Su pusbratkiu galvojam nuvaryt pabandyt, bet neaišku kaip ten kas. Gal kažkas girdėjot ką nors ar esat patys buvę ? Truputi toli važiuoti, bet jei įmanoma pagauti tu didžiųjų karpių tai su mielu noru važiuočiau. O gal norėtu kas nors su manim nuvaryt pabandyt ten pažvejot, kuro išlaidos mano sąskaita... :)[/quote
Blin biskeli su kitu telkiniu sumaisiau,jau buvau prirases,bet ziuriu ne apie ta...
 #371852   an2riuxa
 11 Geg 2012 20:41
Shtulas rašė:Ne visiems rūpi tik tempt žuvį maišais namo, užtat ir pilna žmonių pas Valinską, o aš tik džiaugiuosi, kad mėsininkų vis mažėja.
Saimonai, tai tu išsinuomok tą karpių gidą už pora šimtelių, papasakos tau viską kaip ir kas, a tai pasiimsi karpininka profą, tai ant vodkės ne ką mažiau išleisi :-D

jei jau moki pinigus tai bent reikia zinot uz ka moki :) o pagawai paleik propoguoju laukiniuose ezeruose ,o ne ten kur uz zvejyba reikia susimoket, uz tai ir moki kad galetum namo kazka parsiwezt...
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 27
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė