Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #372644   Rapalas
 14 Geg 2012 20:44
Tai kad ramiai tai aisku, jis ne tiek dauk ir sveria, jei su baspara 10 slaideriu uncijiniu musa tai gal ir su situ eitu, tada imciau baspara iki 21gr, butu lengvesniems masalams, o sitas michelas butu sakykim slaideriukams 10 ar kazkas panasaus, pointeriams gal 128. Nu grieztesnis toks. Tada antra rituke imciau shimano citica 201D,ar lengvesniems masalams kazka geresnio bet ne brangesnio patartumet?
 #372724   Natter
 15 Geg 2012 00:59
Sveiki spiningistai :-), gal kas esate matę tokio tipo kastinginį kotuką ( http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t104823180 ) Lietuvoje ar bent europoje, nes iš Cabelas siuntimas gal 5 kartus brangesnis už patį kotuką :-(, noriu būtent tokio vienarankiop su pistoleto tipo rankena ir labai trumpo - butų man lengvas kotukas ešeriokam ir šiaip pažaidimam.
 #372738   linkaz
 15 Geg 2012 07:03
Lietuvoj maciau pas biciuli :roll: :-D

jei rimtai , dar galima basspro paziuret (biciulis is ten gavo ), ar tiesiai pas gamintoja, gal ten siuntimo kainos padoresnes.
Paskutinį kartą redagavo 1 linkaz. Iš viso redaguota 15 kartus.
 #372757   SauliusM
 15 Geg 2012 09:00
linkaz rašė:Lietuvoj maciau pas biciuli :roll: :-D

jei rimtai , dar galima basspro paziuret (biciulis is ten gavo ), ar tiesiai pas gamintoja, gal ten siuntimo kainos padoresnes.
sitie nuo basspro skiriasi tik uzrasais. as sau paskui ir toki is cabelas atsisiunciau, tai kaip abu ciupinejes, tai galiu ta patvirtint.

Natter, sitas kotas yra visiskas slangas. nu totaliai visiskas. kas is tikruju yra labai gerai metimui su multiku. bet is kitos puses tai nors truputi choleriskos naturos zmogui zvejot su tokiu gali but nekomfortiska. cia tokie mano pastebejimai.
 #372777   Natter
 15 Geg 2012 10:10
Jo visiško šlango tai nenoriu, va koks yra ( http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t104823180 ) dar, bet jau 6' ilgio, norėtusi trumpesnio, kurtai apie 1,6m, bet tiktų ir toks bet vėlgi Cabelas užprašys 100 su viršum $ už siuntimą, gal kas žino kokią internetinę JAV parduotuvę, kur siuntimas adekvatus, suprantu, kad vienos dalies 2,7m koto siuntimas brangus bet šitas sudėtas tik 80cm.
 #372783   Natter
 15 Geg 2012 10:19
A todėl, kad negalvojau, jog jei stiklinis jau iš karto šlanga, neturiu nei vieno stiklinio tai ir nežinau turėjau tarybiniais laikais kažkokią meškerę bet jau nepamenu šlangas buvo ar kuolas, svarbu tais laikais, kad apskritai kažkas buvo :-). Va radau įdomų variantą bet jau pereboras - 4 dalių :-D ir čiut brangokas norėjau susirinkti pigų komplektuką - http://www.basspro.com/Bass-Pro-Shops-M ... 4876/46790
 #372947   maske
 15 Geg 2012 19:27
Rapalas rašė:, o sitas michelas butu sakykim slaideriukams 10 ar kazkas panasaus, pointeriams gal 128.
jei turi situos isvardintus masaliukus tai galim isbandyt ;-) ir suzinosi....
 #373100   linkaz
 15 Geg 2012 21:52
Natter rašė:Na va radau savo svajonių kotą - http://www.tackledirect.com/shakespeare ... g-rod.html problema dabar jį rast Europoje ar bent jau kad siųstų į Lietuvą už kokius 10-20$ gal kas žino, kas prekiauja Europoje Shakespeare produkcija?
zvejojes, ir nemazai, ir geltonu :gutgut (jis gan smagus slangas), ir ugly sticku, stiklui reikia but megeju, ar tikrai toks esi... abu sitie kotai is tikro skirti net ne multikui, o uzdaro tipo neinercinei, multas jiems bet koks netinka. Nepatariu ypac ugly sticko, kas is to kad nesulauzomas, jis netik slangas, bet ir neprognozuojamas :-D ,ir svoris jo :superšokas , o metikas :/nek ,tada jau geresni ispudi palieka zebco z-glass, kur SauliusM minejo. Paieskok kokio kompozito (ugly stick atseit kompozitas, o is tikro iklija)ar zemo modulio anglies , tiesa, tokie daugiausia prasideda nuo medium.
 #373128   Natter
 15 Geg 2012 22:35
Zvejojes, ir nemazai, ir geltonu :gutgut (jis gan smagus slangas), ir ugly sticku, stiklui reikia but megeju, ar tikrai toks esi... abu sitie kotai is tikro skirti net ne multikui, o uzdaro tipo neinercinei, multas jiems bet koks netinka. Nepatariu ypac ugly sticko, kas is to kad nesulauzomas, jis netik slangas, bet ir neprognozuojamas :-D ,ir svoris jo :superšokas , o metikas :/nek ,tada jau geresni ispudi palieka zebco z-glass, kur SauliusM minejo. Paieskok kokio kompozito (ugly stick atseit kompozitas, o is tikro iklija)ar zemo modulio anglies , tiesa, tokie daugiausia prasideda nuo medium.
Dėkui už patarimus, o žiūrėk tai visi kotai su pistoleto tipo rankena netinkami multikam ar kaip, pagal ką čia atskirt aš pastebėjau, kad kai kur rašo kad casting kotas kitur jau spincast, matai nenoriu aš uždaro tipo neinercinės ritės ne dėl to kad nusistatęs prieš, tiesog multikas man labiau įprastas, be to nemačiau uždarų neinercinių ričių su rankena taisingoj (kairėj) pusėj (nors bendrai čia gal kaip ir paprastoj inercinėj rankenos padėtį galima keist :-)). Aš taip supratau kad tokio tipo kotukui reiktų multiko (muilinės aišku) su svoriu ~200gr.?
 #373146   linkaz
 15 Geg 2012 22:59
pistoletine rankena net labai tinka multams, ji patogi, metimai tikslus, o kotai dazniausiai trumpi, max 6',l.retai ilgesni, tik ju galia multams paprastai prasideda nuo medium, jie viendaliai.Gaminami ir lengvesnio testo, bet, kiek zinau, jie brangus ir gan reti , tai daug kas kreipiasi i rodbilderius . Galima ir su spincastiniais ul ar light testo, multu zvejot-bet rite, kaip minejau, turi tikt lengvuciams masalams, paprastai brangi , su lengva spule (rites svoris, beje,irgi dazniausiai buna nedidelis, teisingai pastebejai), ir igudziu reikia . Spincastiniai -dazniausi pigiausi, is pigiu medziagu pagaminti kotai pradedantiesiems, rankena, nors ne visada, pistoletine. Uztat ir ju testai g.b. ul ar light - juk skirti gaudymui neinercine rituke..Bet ,pazaidimui, isigyjami tokie ir multui.Visgi, geriau kai tai ne pirmasis kotas castingui :-D .
Multui, pagal rankenos tipa, skirstomi Cast(ing) - kotai su pistoletine rankena,su tiesia-trigger , o bendrai visi vadinami casting rods , visi turi gaiduka (kabli) ::hai-bai
 #373185   Rapalas
 16 Geg 2012 07:24
maske rašė:jei turi situos isvardintus masaliukus tai galim isbandyt ;-) ir suzinosi....
Nu va suklijavo micheliuka, tai savaitgali ir pabandysiu su slideriu 10 kaip anas elgiasi, pointerio 128 neturiu, bet kanors sumislysiu :D
 #373251   Natter
 16 Geg 2012 09:45
linkaz rašė:pistoletine rankena net labai tinka multams, ji patogi, metimai tikslus, o kotai dazniausiai trumpi, max 6',l.retai ilgesni, tik ju galia multams paprastai prasideda nuo medium, jie viendaliai.Gaminami ir lengvesnio testo, bet, kiek zinau, jie brangus ir gan reti , tai daug kas kreipiasi i rodbilderius . Galima ir su spincastiniais ul ar light testo, multu zvejot-bet rite, kaip minejau, turi tikt lengvuciams masalams, paprastai brangi , su lengva spule (rites svoris, beje,irgi dazniausiai buna nedidelis, teisingai pastebejai), ir igudziu reikia . Spincastiniai -dazniausi pigiausi, is pigiu medziagu pagaminti kotai pradedantiesiems, rankena, nors ne visada, pistoletine. Uztat ir ju testai g.b. ul ar light - juk skirti gaudymui neinercine rituke..Bet ,pazaidimui, isigyjami tokie ir multui.Visgi, geriau kai tai ne pirmasis kotas castingui :-D .
Multui, pagal rankenos tipa, skirstomi Cast(ing) - kotai su pistoletine rankena,su tiesia-trigger , o bendrai visi vadinami casting rods , visi turi gaiduka (kabli) ::hai-bai
Turiu aš vieną kastinginį komplektą viskas su jais aišku, man tiesiog pasidarė keista dėl tų kotukų, kurie mane dabar užkabino, kur visai trumpučiukai su pistoletine rankena, nes Cabelase prie vieno kotuko komentaruose parašyta, galima dėt bet kokį žemo profilio multą, kituose tinklapiuose prie to pačio koto jau rašoma kad jis skirtas spincast ritėm, bet kaip supratau pats kotas iš principo nesiskiria ar jis spinkastui ar multui, bandysiu ieškot kur nusipirkt ir eksperimentuot, man šiaip UL net nebūtinas, nes nieko su multu ULiško bieko nepamėtysi, man tiktų kažkur iki 15-16 gr. kad metimas būtų.
 #373718   gintars
 17 Geg 2012 08:39
Isbandziau vakar savo naujaji komplektuka: daiwa tornadoX vertical 1,8m 10-20gr. ir cormoran corcast al multika. Tiesa bandymai truko neilgai, nes prasaideja lietus ir vejas nuvijo nuo upes. Pradzioj meciau guma su 12 gr galva ir kibs vartikle 13gr. uzmetimo nuotoliu visai patenkintas, aisku masalai skrenda arciau nei su spiningu. Isidrasines uzsidejau strike pro sp-120sp, pointeri 78 bijojau dar det del galimo nusovimo :lol: Skraide jis irgi visai pakenciama atstuma, kurio mano zukles salygom turetu pakakti. Paskutini pabandziau 3d flat crank'a va nuo jo ir prasidejo barzdos ir lekdavo jis tik koki 15 metru :? Taigi apibendrinant komplektu esu patenkintas ir tvicui jis bus naudojamas su sunkesnem voblom, aisku reikia dar daug praktikos ir ismokti tinkamai susireguliuoti stabdzius, nes dabar pries pat masalo nukritima i vandeni tenka bugneli stabdyt pirstu, nes kitaip gaunasi barzda, ir aisku del to kencia atstumas, jeigu stabdi nustatau i aukstesne padeti, tada vel kencia uzmetimo atstumas.
 #373729   SauliusM
 17 Geg 2012 08:51
cia is DainiausM emei ta komplekta? teisingas tas komplektas. ir 3D flat cranka ir LM66 meciau as su juom be problemu. reik tik biski praktikos. nu ir vala nepasiplonink. nes su corcastu su plonu labai valu gali but bedu.
 #373756   gintars
 17 Geg 2012 09:51
Taip is DainiausM. Cia gal tavo buves kazkada, nes lyg irgi kazka panasaus turejai kiek atsimenu. Praktikos tai tikrai truksta, bet su laiku manau perprasiu, reikia tik issaiskint kaip tiksliai susireguliuot asini stabdi. Vala dabar suvyniojes sufixa kazkoki realaus 0,24 diametro, matysiu kaip bus o jei ka vyniosu power pro 20lb.
 #374230   SauliusM
 18 Geg 2012 13:02
siaip as gaudau su agat firmos kotu vien del to kad trumpo nieko kito neradau padoraus, ta prasme 1,6m.
o jei ilgesni tiktu tai yra smagus greys prowla kotai pvz. is pigiu tai ron thompson flexide puse bieso
 #374321   SauliusM
 18 Geg 2012 16:04
iki 100gr 1,62m naudoju agata. blankas afigiennai geras. ismusa simtgramini big bandita. bandziau dzigaut, tai skambus labai. bandziau ir pointerisimtini metyt/tvicint tai irgi imanoma, bet aisku gal jau be komforto didelio. ziedai belekokie, bet mane tas mazai jaudina. bet va rites laikiklis tai uzknisa. ilgiau pamecius trigeris mazoli ant pirsto pritrina. bet idant nieko padoresnio tokio ilgio nemaciau, tai kolkas taikausi su tuo rites laikikliu. kai galutinai uzknis, matyt bus nureztas ir i jovieta kasnors kito uzdeta. arba gal atrasiu ka patogesnio gal. va tiek vat.
 #374370   Nerius
 18 Geg 2012 19:00
O kaip rankenos ilgis? nedauzo sonkauliu? :) Koks tiksliai modelis? Vienadalis jis? Man reikia kodo ir ilgio iki 175cm. Nieko nerandu padoraus tokio ilgio. Tas kur turiu tai perskystas 100g. tasyt. Nu tasyt gali,bet mest nesmagu. Ir noriu vienadalio.
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė