Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kas, kur, ant ko šiuo metu kimba ir kt. aktuali informacija
 #375080   SauliusM
 22 Geg 2012 10:22
paska rašė:... aš galiu nuvažiuot per diena aštuonis kartus pažvejot..
ir nieks tau nei vieno blogo zodzio nepasakys, jei tu turesi leidima tai dienai.
 #375081   hamis
 22 Geg 2012 10:24
paska rašė:Jeigu visi taip mastytu,nereiketu nei taisykliu nei GA,bet deja...Jeigu leidimas vienai dienai ,o ne vienai žvejybai ,tai irgi nesamone ,nes aš galiu nuvažiuot per diena aštuonis kartus pažvejot..
Noredamas pazeisti istatyma visad rasi budu tai padaryti. Ne apie tai kalba. Kiekvieno istatymo traktavimas labai daznai remiasi i asmenines morales normas.
 #375082   SauliusM
 22 Geg 2012 10:27
hamis rašė: Kiekvieno istatymo traktavimas labai daznai remiasi i asmenines morales normas.
va dabar labai gerai ir teisingai pats parasei
 #375093   Urlys
 22 Geg 2012 11:06
Hami, būtu įdomu sužinoti kuom baigėsi čia forume minėtas incidentas su GA inspektoriumi vertinant gyvą/negyvą (silikoninę) žuvelę :?:
Jei GA pradėtu iš tikrųjų piktnaudžiauti, traktuojant įstatymų/taisyklių neaiškumus savo naudai, tuomet tikrai reikėtu viešinti tokius faktus ir reikalauti išaiškinimų. Nesu juristas, bet tikiu, kad teismas esant neaiškumams atleistu pilietį nuo atsakomybės. Taip, kad manau - problema tik ryžte atstovėti savo tiesą.
 #375101   SauliusM
 22 Geg 2012 11:21
Urlys rašė:...tikiu, kad teismas esant neaiškumams atleistu pilietį nuo atsakomybės....
eitum teismais tampytis del tokios hujnios? labai smarkiai veikt neturi ka?
 #375102   hamis
 22 Geg 2012 11:28
Su ta zuvele as taip ir likau nesuprates. Sekiau sekiau zurnalus, bet jokios info neradau. Problemos autorius dar buvo rases, kad atseit ten ranka ranka plauna ir taip baigesi. Kaip ten viskas buvo istikruju velniai ji zino. :)
 #375154   Urlys
 22 Geg 2012 13:58
SauliauM, kiekvienas mes savo veiksmų rentabilumą skaičiuojame panašiai (pliusuojame/minusuojame), skiriasi tik įkainiai, mano savigarba brangiai kainoja, jei man pinigų užteks tai ir teismais pasinaudoti apsimokės, ir kitiems gyventi bus ramiau :grin:
 #375158   SauliusM
 22 Geg 2012 14:08
Urlys rašė:SauliauM, kiekvienas mes savo veiksmų rentabilumą skaičiuojame panašiai (pliusuojame/minusuojame), skiriasi tik įkainiai, mano savigarba brangiai kainoja, jei man pinigų užteks tai ir teismais pasinaudoti apsimokės, ir kitiems gyventi bus ramiau :grin:
as tai ne apie pinigus, o apie tai kad man gaila savo laiko butu tokiais smelio dezes karais su kastuveliais po teismus uzsiiminet...
 #377161   Mr. Nobody
 30 Geg 2012 14:43
Kur galima būtų įsigyti leidimą Panevėžyje? Internetu perkant man kažkas neaišku, dar girdėjau, kad galima ir sms'u užsisakyt, bet išsamesnės info neradau... Gal kokiam Perlo terminale galima? Dabar visokias baudas ir panašius dalykus priema :D
 #377244   Mr. Nobody
 30 Geg 2012 18:05
O kokia tvarka jo isigijimo? Reikia koki saskaitos lapuka gaut ar kazka, ar tiesiog nueiti pasakyt ta rinkliavos koda: 101081 varda, pavarde ir sumoket? Dekui.
 #377252   vyrgaz
 30 Geg 2012 18:20
Pats dar nepirkau, bet musėt taip ir yra, pasakysi kodą rinkliavos, vardą pavardę ir dar AK berods reikia..ir atspausdins bilietą..
 #377255   Shtulas
 30 Geg 2012 18:39
Jei paprastas leidimas valstybiniuose tvenkiniuose, tai nieko ten nereikia. Nuėjai, pasakei, kad nori žvejo leidimo, pasakei AK, sumokėjai 50.85 ir pasiėmęs "teleloto" bilietą einį žvejot. P.S. Vardą, pavardę turėsi įsirašyt pats, AK ant to bilietuko net nėra išvis.
 #377445   Tadunce
 31 Geg 2012 08:35
Dabar toks klausimėlis.
O tai per ALIS nebus galima nusipirkti MŽD leidimo, kuris galioja visuose rajono telkiniuose, kurie priklauso MŽD?
 #377473   hipy
 31 Geg 2012 09:40
MZD isigudrino kiekvienam telkiniui leidimus atskirai pardavinet apeidami max limita... nusipirkt gali, bet ir kisene teks papurtyt
 #377476   Tadunce
 31 Geg 2012 09:47
O kitais metais jau nebebus galima nueiti ir išsirašyti į patį mžd leidimų, jo?
 #377498   Shtulas
 31 Geg 2012 10:34
Būtų nelogiška. Juk ne kiekvienas naudojasi internetiniais bankais ir pačiu kompiuteriu. Turėtų pardavinėt ir MŽD patys leidimus.
 #377522   tukasG
 31 Geg 2012 11:42
Tadunce rašė:O tai per ALIS nebus galima nusipirkti MŽD leidimo, kuris galioja visuose rajono telkiniuose, kurie priklauso MŽD?
Aš tai taip supratau, kad privilegija turėt leidimą į visus rajoninio MŽD skyriaus nuomojamus telkinius yra suteikiama to skyriaus MŽD nariams (lyg ir savotiška lengvata, taikoma už narystę organizacijoje), o kiti, priklausomai nuo to kaip nusprendžia vietiniai MŽD skyriai, perkasi arba atskirai kiekvienam norimam telkiniui, arba visiems telkiniams bendrą. Pavyzdžiui, pas mus vis dažniau pasigirsta siūlymai suskirstyt rajoninį skyrių į būrelius, kaip kad yra medžiotojų gretose, tuomet turbūt ir esant draugijos nariu vienos sąlygos bus savojo būrelio teritorijoj, kitos žvejojant svečiuose.
 #377544   hipy
 31 Geg 2012 12:33
kitaip tariant, dirbtinai, per prievole, kuriami rajoniniai MZD... kiek nariu butu, jei kainoje nebutu jokio skirtumo, del narystes (turbut koks pirmininkas ir buhaltere)?.. o po to aiskinama: kokie mes reikalingi, kiek pas mus daug nariu...
 #377554   tukasG
 31 Geg 2012 12:58
Kita vertus MŽD turbūt atviriausia organizacija išsikovojanti teisę į norimus vandens telkinius ir ta teise pasidalijanti (kol kas) beveik su kiekvienu pareiškusiu norą (juk MŽD nariu būti - tapti gali bet kas ir bet kada). Klubų ar pavienių asmenų įsigytuose, ar nuomojamuose vandens telkiniuose situacija dažnai būna kiek kitokia. Ten saviems taip pat galioja didesnės ar mažesnės privilegijos, lyginant su pašaliniais, tik skirtumas nuo MŽD tas, kad tai dažniausiai būna uždari rateliai turintys baigtinį narių skaičių, į kurių tarpą bet kam pakliūti nėra taip ir lengva...
 #377564   tukasG
 31 Geg 2012 13:14
Aš suprantu, kad tai "socializmo atgyvena", bet negaliu teigt, kad tokia organizacija nereikalinga - nenaudinga masėms "eilinių žvejų". Turbūt sutiksit, kad po kažkiek laiko MŽD bus "nustumta" nuo arenos. Ne todėl, kad ji niekam nereikalinga, neefektyvi, prastai organizuojama, valdoma ir t.t., o todėl, kad turintiems įtaką ir pinigus bus kur kas patogiau susikurt uždarus, mažyčius, efektyviau valdomus ratelius, nustumiant į šalį visą "murzių" masę, negu, kad stumdytis pečiais prie nutryptų ir nužvejotų pakrančių... Tik laiko klausimas kada tai įvyks. Kadangi nesu ir turbūt, kad nebebūsiu iš tų pasiturinčiųjų luomo, tai man ir tokiems kaip aš kol kas naudingesnė esama tvarka, kai kad ir nelabai dažnai, bet sąlyginai pigiai galima žvejot beveik bet kur...
 #377569   hipy
 31 Geg 2012 13:20
o tai kuo ji naudinga ir kam reikalinga? lengvatinem salygom issinuomot balas, upes ir imt uz tai kapeika? ten realiai ir yra tik pirmininkas koks ir buhaltere, visi kiti draugijos nariai fiktyvus, pigiau nusipirke "leidimus". kiek suprantu Vilniuj ner MZD (ar bent jau telkiniu nesinuomoja), nu ir gyvenam, speju, neprasciau nei koks pasvalietis...
 #377571   tukasG
 31 Geg 2012 13:31
Tuo ir naudinga, kad lengvatinėmis sąlygomis išsinuomojusi tikrai neblogas rajono balas, leidžia bet kuriam norinčiam rajono žmogeliui už sąlyginai mizerną užmokestį naudotis tų balų turtais, kas kokiam statistiniam pasvaliečiui ar kupiškėnui, gyvenančiam iš minimalios algos, ar vokelio, kartais ir tos minimalios nesiekiančio, tikrai naudingiau, negu kad pirkt leidimus į komercinius "valinsko tvenkinius"...
Aišku, galima sakyt, kad nėr ko ten iš vis tiem "ubagam" žvejot, tegu geriau anglijon, norvegijon dirbt važiuoja...
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė