Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #375831   Tanius
 24 Geg 2012 12:01
ku2002lt rašė:nezinojau kur paklaust, tai klausiu cia.. kas Klaipedoj gerai tvarko kotus? reiktu nuluzuse virsunele kazkaip prisabacint 'viarkt
Kodėl sauliau sakai, kad niekas? Yra kas taiso, gal nelabai tvarkingai, bet sutaisyt sutaiso. Nešk į liepų g, arba žūklės klasiką prie signalo, tas pats bičas ten kotus susirenka.
 #375856   SauliusM
 24 Geg 2012 14:09
Tanius rašė:
ku2002lt rašė:nezinojau kur paklaust, tai klausiu cia.. kas Klaipedoj gerai tvarko kotus? reiktu nuluzuse virsunele kazkaip prisabacint 'viarkt
Kodėl sauliau sakai, kad niekas? Yra kas taiso, gal nelabai tvarkingai, bet sutaisyt sutaiso. Nešk į liepų g, arba žūklės klasiką prie signalo, tas pats bičas ten kotus susirenka.
jau veziau ne viena taip sutaisyta pertaisyt. zmogus klause ne kur siaip taiso, bet kur GERAI taiso.
 #375911   Arvidys
 24 Geg 2012 18:47
Hebra padėkit man jaunam durnam :lol: Pildau garantinį www.STcroixrods.com ir iškilo bėdų, parašiau savo adresą,miestą, šalį. Kita grafa yra tokia: State/Province/Territory. Ir ji ura butina. Ką čia reikia įrašyti? Galima tik dvi raides arba skaičius? Tai gal rašyt LT? Tokia pat grafa reikalaujama ir po parduotuvės adreso, kurioje pirktas kotas. Tai abejuose rašyt LT? :oops:
 #375980   SauliusM
 24 Geg 2012 22:05
beleka irasyk tipo NE arba NONE ar dar ka nors panasiai ale NA. koks ten nafig skirtumas jei salis nurodyta kad Lietuva. nors gali ir LT ir EU rasyt jei patinka labiau :-D
 #376135   Vudis
 25 Geg 2012 17:30
Gal kas ciupinejot Dragon Fishmaker spininga? koki atsileipimai butu?
 #377009   PelkiuSenis
 30 Geg 2012 08:51
Gal kas zino ar Kaune kas prekiauja Dragon spiningais? Na, neskaitant Rovanos, nes ten keli ir tie patys brangus modeliai, nes lenku e-shop'uose pasirinkimas gana platus.
 #377013   Marius1
 30 Geg 2012 09:01
Šiek tiek, ne pačių brangiausių Dragon mačiau baracudoj, jonavos gatvėj
 #377145   Rafal
 30 Geg 2012 14:13
http://www.tackledirect.com/croixps86lm2.html
Gal kas bande, apturejo? Kokie butu atsiliepimai? O gal kazka pasiulysite kito, tik tokios pacios gramaturos ir ilgio panasiaus. Zvejosiu upeje, vobleriais. Skirtas bus sapalams ir eseriams ( ne jigausiu ) gal kartais kokia blizge ar sukre patrauksiu. Bet dazniausiai zvejosiu vobleriais.
 #377886   Rafal
 01 Bir 2012 12:54
Labas, turiu toki klausima. Ieskojau internete, bet ne suradau....Zinau jog spininge yra T ir S galunes, tai pilnavidures ir iklijuotos. Bet kokia S, ir kokia T nepriisimenu. Gal galetu kazkas padeti tuo klausimu? Ka reiskia S ( tai turbut iklijuota? ) Ar iklijuota tai T?
 #377888   Evaldas Z
 01 Bir 2012 13:06
S-solid (pilnavidure iklijuota)
T-tubular (tusciavidure)
 #377900   HazeNN
 01 Bir 2012 13:53
pasiulom koki spiningeli koki paprastesni nebrangu eseriu tvicui rite taikyciau catana 2500 kazin kaip jai su pintu sekas gal kas bandes ? o jai ka neitu su mono tu vobleriuku patampyt ?
 #377910   Rafal
 01 Bir 2012 14:11
Evaldas Z ,dekui ;uolrait
 #377912   Lamiglas
 01 Bir 2012 14:13
Sveiki , vakar parsiveziau st. croix avida 86mf2 zinojau kokius masalus ant jo kabinsiu , bet jeigu reiktu kur nors Nery pametyti ka nors sunkesnio kur manote butu jo riba mazdaug isivaizduoju bet visdelto idomu ka kolegos pasakys ...
 #377940   shelwius
 01 Bir 2012 15:33
Lamiglas rašė:Sveiki , vakar parsiveziau st. croix avida 86mf2 zinojau kokius masalus ant jo kabinsiu , bet jeigu reiktu kur nors Nery pametyti ka nors sunkesnio kur manote butu jo riba mazdaug isivaizduoju bet visdelto idomu ka kolegos pasakys ...
mf2 turiu tik ilgesnį, tai 28g mėtau, bet ne per drąsiausiai...
 #377955   SauliusM
 01 Bir 2012 16:43
Lamiglas rašė:Sveiki , vakar parsiveziau st. croix avida 86mf2 zinojau kokius masalus ant jo kabinsiu , bet jeigu reiktu kur nors Nery pametyti ka nors sunkesnio kur manote butu jo riba mazdaug isivaizduoju bet visdelto idomu ka kolegos pasakys ...
spiningo ribos jeigu ka tai smarkiai priklauso nuo to kieno jisai rankose. su tokiu iki uncijos metyciau. daugiau manau irgi mest imanoma, bet kazin ar bus komfortiska.
 #378025   Rafal
 01 Bir 2012 20:34
Sveiki. Gal kas bandes si spininga?
http://www.midacompany.ru/Products/1934-crs-s832.aspx
CRS-S832 Crostage Major Craft
Skaiciau kazkur internete, atsiliepimus apie ji. Sake jog testas yra sumazintas. Tai reiskia, galetu jis ir sunkesnius masalus metiti...Gal kas galetu patvirtinti tai, ar paneigti?
Is anksto aciu
 #378198   Domas
 02 Bir 2012 13:04
Sveiki,

Svarstau įsigyti Light/Ultralight spiningiuką, tik šiek tiek dvejoju dėl pasirinkimo..
Man patiko Mitchell Mag Pro Lite (http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... ts_id/1701)
Detalesnė foto: http://ukostra.com.ua/data/big/23_98.jpg

Žodžiu šitas kotas klasifikuojamas ne kaip "Ultralight", o kaip "Light", tai galvoju ar pakankamai mažas užmetimo svoris... (2-8g) Kaip manot ar pakankamai gerai užmetinės mažus vobleriukus, sukriukes (šapalinius, upėtakinius, ešerinius ir pan.)? Ar vis tik geriau eiti į kraštutinumą ir rinktis Ultralight'ą su užmetimu 0-5g?

Dėkui už nuomones :)
 #378205   TukasVS
 02 Bir 2012 13:12
Man taip pat būtų labai įdomu. Kažkaip nesinori apsiriboti ties vienu ar kitu, tačiau pirkti 2 kotus yra gan brangu. Gal kas turite kokių patarimų? :)
 #378207   Domas
 02 Bir 2012 13:18
Aš ir pagalvojau, kad jei padoriai veiktų su mažais masalais, tai gal net geriau toks "light" kotelis, jis būtų šiek tiek universalesnis, jei kartais koks padoresnis laimikis sugalvotų užkibt... :)
 #378208   Jurginas
 02 Bir 2012 13:19
Labai jau gerai čia norit, nusipirkt spiningą 2 in 1 - L ir UL. Jei pirkt du kotus brangu, bet vis tiek nori tokių specifikącijų, tai pirk vieną, pvz. nuovo finezza T. Galėsi ir microjigint ir minnow voblerius 8 cm tvičint. O tas mitchellas tai su UL gal nelabai ką bendro turi. Kaip lightas tvičui ar upėtakiui gal ir nieko, bet tikrai jau ne 0 nr sukrėm mėtyt anas bus.
 #378211   TukasVS
 02 Bir 2012 13:33
Nebūtinai 2 in 1, bet kažką per viduriuką. Asmeniškai aš išvis spiningavimo patirties turiu 0, todėl gal ir atrodo mintys kvailos. Šiaip ar taip, norisi žvejoti smulkiais masalais ir apskritai kiek esu matęs ir čiupinėjąs voblerių, kad ir didesnių, tai visi jie svėrė labai mažai, iki ~5-7g. Todėl ir baidausi galingesnių kotų ir todėl nežinau išvis ką pirkti. :?
 #378213   TukasVS
 02 Bir 2012 13:46
Hm. Tai iš esmės su UL spiningu galima gaudyti netik su labai mažais masalais? O kas jeigu užkimba didesnis žuveliokas? Ar kotas atlaiko daug?
 #378217   Domas
 02 Bir 2012 13:56
TukasVS rašė:Hm. Tai iš esmės su UL spiningu galima gaudyti netik su labai mažais masalais? O kas jeigu užkimba didesnis žuveliokas? Ar kotas atlaiko daug?
Natūralu kad kuo didesnis užmetimo svoris, tuo kotas atlaikys didesnę žuvį. Beje dar ir valo storis/tvirtumas daug lemia..
Paskutinį kartą redagavo 1 Domas. Iš viso redaguota 2 kartus.
 #378218   TukasVS
 02 Bir 2012 14:02
Na taip, bet spiningaujant tai ant to pačio masalo gali ir maža ir didelė žuvis užkibt ir jeigu ~5-7g vobleris skaitosi nelabai mažas, tačiau su UL tokį galima užmesti, tai yra rizika, kad tiesiog prarasi kotą?

Tačiau dabar toptelėjo į galvą, kad reikia juk valą derinti su kotu... :oops: Manau tikslingesnis klausimas būtų, kokią jėgą gali atlaikyti kotas, su 1-5g užmetimu?
 #378219   Domas
 02 Bir 2012 14:06
Jurginas rašė:Labai jau gerai čia norit, nusipirkt spiningą 2 in 1 - L ir UL. Jei pirkt du kotus brangu, bet vis tiek nori tokių specifikącijų, tai pirk vieną, pvz. nuovo finezza T. Galėsi ir microjigint ir minnow voblerius 8 cm tvičint. O tas mitchellas tai su UL gal nelabai ką bendro turi. Kaip lightas tvičui ar upėtakiui gal ir nieko, bet tikrai jau ne 0 nr sukrėm mėtyt anas bus.
Na tas tavo siūlomas Finezza, tai totaliai man ne pagal kišenę.. O šitas Mitchell'as tai daugiausiai kiek sutikčiau mokėt (iki 300), kadangi esu pakankamai žalias ir retokai žvejoju.

Esmė tokia, kad norėčiau pagaudyt šapalų, upėtakių (ir aišku ešeriam būtų gerai). Tai vat ir nežinau kas geriau Light ar Ultralight? Aš tokios nuomonės, kad visada geriau šiek tiek stipresnis kotas, nes visada norisi didesnę žuvį ištraukt, bet nežinau ar šituo atveju mano nuomonė teisinga :)
Aš taip primečiau, kad visokie karkvabaliniai vobleriukai šapalams būna apie 2-3g, tai kaip ir tiktų, o tuo pačiu iki 8g vobleriais galima ir kažką rimtesnio suviliot :) Guminukais mažais kažkaip nemėgstu žvejot, sunkesniems masalams turiu spinigėlį iki 25g.

Trumpai drūtai - kam labiau skirtas Light, o kam Ultralight, čia manau man labiausiai rūpimas klausimas...
  • 1
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė