Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #377969   Wytux
 01 Bir 2012 17:12
Ant visu pagauta ir jau gaudyta 20+ metu ... nuotraukose aisku 'nuliovos', bet modeliai visi patikrinti :-D kelios eis i meeto prizini fonda- nes jam ir darytos. Del karoliuku tai man ir nelabai, bet tevukas siemet isbande- tipo pasiteisino ant eseriu (cia sy sezona su tais karoliukais zaidzia). Laiko uzima 'marios' aisku, bet buvo pradeta daryt kai "Meps'as" ar ne 7$ kainavo, ir atvezdavo kas 'uz kardono' neprdaugiausia, o 1$=4 lietuviski tada buvo...
 #378138   Rapolas
 02 Bir 2012 07:49
Wytux rašė:Na idesiu ir as jusu teismui savo tevuko kelis darbelius ....
Tokius darbelius ne į "teismą", o į parodą reikia dėt :gutgut :gutgut :gutgut
Supratau, kad karoliukai (ant kabliukų) - tai prizinės vietos numeris :-)
Super! Galėtum ir pats patirtį perimt ;-)
 #378878   Mr. Nobody
 04 Bir 2012 21:41
Sveiki, kur jus randat pirkti balzos be modeliu parduotuviu, nes pas mane ju nera, o siustis is kitu miestu velgi papildomai kainuoja
 #379283   Rapolas
 06 Bir 2012 07:45
Mr. Nobody rašė:Sveiki, kur jus randat pirkti balzos be modeliu parduotuviu, nes pas mane ju nera, o siustis is kitu miestu velgi papildomai kainuoja
O ką, be balzos medienos daugiau nėra Lietuvoj, ar kaip čia suprast tokį "specializuotą" norą... ?
 #379297   PRobe
 06 Bir 2012 08:38
Rapolas rašė:
Mr. Nobody rašė:Sveiki, kur jus randat pirkti balzos be modeliu parduotuviu, nes pas mane ju nera, o siustis is kitu miestu velgi papildomai kainuoja
O ką, be balzos medienos daugiau nėra Lietuvoj, ar kaip čia suprast tokį "specializuotą" norą... ?
Teisingai Rapolas klausia, o aš dar pridėčiau, nu nusipirksi balzos ir kas toliau? Ir visvien reikia siūstis kuom inpregnuoti, kuom gruntuoti, išlaidos neišvengiamos.
Patart galėčiau ieškotis meistreliu kurie įrenginėja pirtis, pas ju gali rasti abači arba drebulės atraižu (savas apie tai kažkur buvo rašes), tai taipat gera mediena vobleriams daryti ir gruntuojasi papraščiau ir pinigėliu sutaupysi.
 #379299   Rapolas
 06 Bir 2012 08:45
PRobe rašė:
Rapolas rašė:
Teisingai Rapolas klausia, o aš dar pridėčiau, nu nusipirksi balzos ir kas toliau? Ir visvien reikia siūstis kuom inpregnuoti, kuom gruntuoti, išlaidos neišvengiamos.
Patart galėčiau ieškotis meistreliu kurie įrenginėja pirtis, pas ju gali rasti abači atraižu (savas apie tai kažkur buvo rašes), tai taipat gera mediena vobleriams daryti ir gruntuojasi jis papraščiau ir pinigėliu sutaupysi.
Vienas senas pažystamas jau N metų iš drebulės voblerius drožia, kiti "varo" iš liepos, aš pvz. iš kietmedžio (švino mažiau reikia arba išviso bejo apsieinu) ,taip kad yra variantų apsieiti ir be balzos... ne aviamodelizmas gi čia :-D
 #379655   Rapolas
 07 Bir 2012 09:44
Mr. Nobody, pabandyk vieną pasigamint iš ąžuolo, lydekoms tikrai turėtų patikti, poto galėsi balzos ieškoti toliau :-D
Trumpą instrukciją pridedu, nors gali ir visą formumą persiskaityti, yra tikrai labai vertingų pavyzdžių ir patarimų ;-)
Taigi, kampuotas "FAT"-as:D ...
Pirmam paveiksliuky apjungti keturi „gamybos“ vaizdeliai, pagal kuriuos galima susidaryt bendrą vaizdą, kaip pasigamint voblerio maketą.. Į ką atkreipti dėmesį:
1.Visi keturi modelio “šonai“ – praktiškai, visiškai vienodi, nupiešti ant stačiakampės ąžuolo kaladėlės (8x2x2cmm) su tuo pačiu plokščiu šablonu (vienžo, simetrija:D)
2.Griovelis “karkasui” padarytas nugaroje, o ne (tradiciškai) pilve (jeigu pagrindinę voblerio kilpelę daryti liežuvyje, tai gal geriau būtų montuoti pilve).
3.Liežuvėliui įpjova beveik lygiagreti kūnui nuo „kaktos“ iki „kupros“.
4.Liežuvis iš plastiko (naudojamo reklaminiuose stenduose), lankstosi ir nelūžta (2mm).
5.Svarelius gali lengvai montuoti papilvėje (karkasas netrukdo) tarp vidurinės kilpelės ir liežuvėlio. Gali apsieiti ir be papildomų svarelių, t.y. užtenka ir pačių kablių svorių, kad vobleris normaliai dirbtų. Aš savajį šiek-tiek pasunkinau (~1g), kad būtų artimas „suspendingui“.
6.Suktukas karkase nėra būtinas, šiaip dėl „gražumo“ įmontavau, kartais vietoj trišakio sukrės lapelį prikabinu :-D
Paveikslėlis
Toliau, iš paveiksliukų turėtum viską “susigaudyti”… (arba klausk:D)
“Impregnuoti” ąžuolą, kad galėtum jau pratestuoti iki dažymo, gali su skystais klijais (tinka moment, yanopan ir kt., epo pradžiai nerekomenduoju). Na o po bandymų vonioj (joje “ot niechevo dielat”) ar baseine (prūde), jau prasideda dažymai, lakavimai ir t.t.
Vat, man gavosi maždaug toks kampuotas FAT-as 8cm, 16g, "vos" plaukiantis (t.y. "dar" neskęsta..):
Paveikslėlis
Jeigu nepatinka kampuoti, gali labai paprastai padaryti “apvalų” (nušveist viską ovaliai ir simetriškai:D)
Bandyk gamint (trečią), sėkmės nelinkiu ;-)
 #380216   savas
 09 Bir 2012 10:08
Truputis varliadrieziu issirito. Abacis, 90mm, apie 14 gr, savaime aisku, kad plaukiantys. Kazkokie poper-valkeriai.

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
 #380230   Vegys
 09 Bir 2012 11:35
savas, o kam juos vienodai dažei ? O jei spalva bus netinkama ?
Ir šiaip ... tau yra tokie masalai pasiteisinę kada nors ?
 #380238   cesius
 09 Bir 2012 12:36
tai kad kiek zinau popikam ir valkeriam nelabai svarbi ta spalva, vistiek visi is apacios meta tamsu sesely ant dugno.
 #380244   Mr. Nobody
 09 Bir 2012 14:01
Rapolas, dekui, bet tokiu budu turedavau problema, bandant iklijuot viela i griovely supylus epoksida jis visad isbegdavo.. Bandziau ir daugiau kietiklio det, bet vistiek jis isbegdavo. Galvoju biski kitaip, isdrozus ji per puse perpjaut, lengva bus svinus idet i talpa ispjauta, ir gal viela sugalvosiu kaip idet. Ir del vielos eilinis klausimas kur gaut pigesnios? Svarsciku pazistamu ner, o parduoda labai jau dideliais kiekiais.
 #380245   f'eD
 09 Bir 2012 14:03
cesius rašė:..vistiek visi is apacios meta tamsu sesely ant dugno.
:gutgut :lol: neprastai suraityta :-D
 #380325   Rafal
 10 Bir 2012 09:37
Mr. Nobody rašė:Rapolas, dekui, bet tokiu budu turedavau problema, bandant iklijuot viela i griovely supylus epoksida jis visad isbegdavo.. Bandziau ir daugiau kietiklio det, bet vistiek jis isbegdavo. Galvoju biski kitaip, isdrozus ji per puse perpjaut, lengva bus svinus idet i talpa ispjauta, ir gal viela sugalvosiu kaip idet. Ir del vielos eilinis klausimas kur gaut pigesnios? Svarsciku pazistamu ner, o parduoda labai jau dideliais kiekiais.
Man taip pat isbegdavo...bet as dar proe to pridedu drozliu. Kai slifuju vobleri, daug lieka. Epoksidke, tada pasidaro tirstesne. O jeigu ir tai nepadeda, yra rusu epoksidine derva. Ja galima pasiltinti, o tiksliau reikia. Nuo to pasidaro daug tirstesne.
 #380338   linkaz
 10 Bir 2012 12:39
juk ji kaip tik pasildzius skysteja (ЭДП, pavyzdziui), kam niekus rasyt? Stingimo laikas pasildzius -taip, trumpeja.
 #380465   Rapolas
 11 Bir 2012 07:06
Mr. Nobody rašė:Rapolas, dekui, bet tokiu budu turedavau problema, bandant iklijuot viela i griovely supylus epoksida jis visad isbegdavo.. Bandziau ir daugiau kietiklio det, bet vistiek jis isbegdavo. Galvoju biski kitaip, isdrozus ji per puse perpjaut, lengva bus svinus idet i talpa ispjauta, ir gal viela sugalvosiu kaip idet. Ir del vielos eilinis klausimas kur gaut pigesnios? Svarsciku pazistamu ner, o parduoda labai jau dideliais kiekiais.
Atsakau į tavo klausimus:
1.Užpildydamas griovelį (kuiame įstatas karkasas) naudoju smulkias medienos drožles, kurios susidaro šlifuojant voblerio maketą ir superglu arba cyanopan skystus klijus. Taip „sukabina“ tas drožles, kad lydeka dantis gali išsilaužti.
2. Nerūdijančios plieninės vielos būdavo „Senukuose“ (truputį minkštoka), o taip pat buvau atsisiuntęs iš čia:
http://www.cabelas.com/catalog/search.c ... l+Products
„Svarščikų“ pažystamu turiu, bet nebandžiau pas juos ieškot:D
3. Jei sugalvosi voblerį dalintį pusiau, tai prasmė yra tuomet, kai nori pagaminti tolimo užmetimo sistemą iš šratų (ir “barškalą” kokį). Kietoje medienoje montuoti karkasą nėra būtina (balzoje, putoje ar kokiame makroflekse neapsieisi), o taupant vielą galima gręžti skylutes ir įklijuoti kilpeles su epoksikde, prieš tai skylutes impregnavus su tais pačiais skystais (cianoakrilato pagrindu) klijais.
Na va, turi pilną instruktažą, valiaj… ;-)
 #380494   Rapolas
 11 Bir 2012 08:54
savas rašė:
Rapolas rašė:taupant vielą galima gręžti skylutes ir įklijuoti kilpeles
Klaidingas teiginys ;-)
Kodėl klaidingas? Jeigu paimti trijų kilpučių vielos perimetrą ir palyginti su karkaso perimetru, tai karkaso ilgesnis:D
Kitas dalykas, kaip kilputės daromos ir gal "gamintojas" nenori daryti ištisinio karkaso (arba per sudėtinga).
Beje, labai gražūs taviškiai "varliadriežiai" (iš paskutinės partijos), jaučiasi tikro menininko ranka ;-)
 #380502   savas
 11 Bir 2012 09:32
Paciose kilputese vielos gal ir panasiai kaip ir karkase, bet sukant kilputes, paliekami siek tiek ilgesni galai, katrie paskiau nusikarpo. Atrodo nedaug - kazkur po 1,5 cm ant vienos, kruopsciai dirbant - bet per 3 kilpas jau 4,5 cm issimeta. Ir cia geriausiu atveju, bo nelabai iseina idealiai vienodai sukarpyt viela. Jau kazkada buvau minejes, kad kilpos daugiau vielos "suvalgo" ir cia tikras faktas, is praktikos.
 #380508   Rapolas
 11 Bir 2012 09:54
Supratau, kaip darai kilputes. Susuki galus ir įstatai į kiaurymę (panašiai, kaip "įsriegi"), o kad taip susukti reikalingas rezervas, kuris nebepanaudojamas. Aš kilpučių galų nesuku, net ir didesniems vobleriams ("įkarpau" vielą ir viskas). Įklijuoju su epoksidine derva, "pratestinu" su 5kg plyta ir jeigu laiko, tai "skaitau" mano sąlygom užtenka:D Geriau "monstrai" tegul kilpą iš voblerio išrauna, negu kotus laužo (taimeniams ,aišku, karkasą dėčiau) ;-)
 #380708   Rapolas
 12 Bir 2012 09:49
shelwiau, taip liniuotę pridėjai, kad ilgio nelabai "įžiūriu", berods septintukas (pagal svorį tai taip ~išeitų) :-)
Užneša į ale palankstytą miniją (ar panašią), ar man pasirodė? rudeniui,ar ir vasarą gaudai?
 #380750   shelwius
 12 Bir 2012 12:49
Rapolas rašė:shelwiau, taip liniuotę pridėjai, kad ilgio nelabai "įžiūriu", berods septintukas (pagal svorį tai taip ~išeitų) :-)
Užneša į ale palankstytą miniją (ar panašią), ar man pasirodė? rudeniui,ar ir vasarą gaudai?
ilgis ~66mm
tinka visais metų laikais, bet pagrinde rudeniop.
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė