Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #380048   Rapalas
 08 Bir 2012 08:49
Liezuvelis panasu kad isvis idetas skardinis, nors pagal viska turetu buti plastikinis. O ten mailiaus visada yra, saulazuviu tirsta :D
 #380051   Rapolas
 08 Bir 2012 08:57
Rapalas rašė:Liezuvelis panasu kad isvis idetas skardinis, nors pagal viska turetu buti plastikinis. O ten mailiaus visada yra, saulazuviu tirsta :D
Aliuminio skarda nėra blogas pasirinkimas, ypač gaudant upėse. Aisės klasikiniai (šlakiniai) vobleriai (ir Vivingros berods) taip pat su metaliniais liežuvėliais, geriau atlaiko smūgius į akmenis ir balansui dažnai "pamačyja" ;-)
Tiesa, ten tavo giminaitis "biški" kreivom rankom tą liežuvėlį įstatęs, nebandei gaudyt dar ant jo?
 #380055   Rapalas
 08 Bir 2012 09:08
As tai ant jo ir negaudau, jis bando, kadangi ten lydeku yra nemazai tai gal ir yra ka pagaves, as tik paziurejau ir tiek, butu mano as pasikeisciau liezuveli i normalesni, ir manau visai darbinis butu.
 #380057   SauliusM
 08 Bir 2012 09:11
dabar skaitau skaitau ir nieko nesuprantu. apie ka jus cia diskutuojat? apie viena suluzusi vobleri kuris ypatingas tuo, kad ant jo serijinis numeris yra? ar apie ka jus cia?
 #380062   Rapalas
 08 Bir 2012 09:16
Tu turbut Sauliau i visus klausimus turi atsakymus, ikeliau foto parodyti man nematyta vobleri, tai reikia dabar tau gilintis? Blem panasu tau jau i seima laikas... Jei ikelto voblerio kaina nesiekia bent 50 lt, tai nera ko kelti to voblerio ir diskutuoti apie ji. Geriau diskutuoti kaip kiekviena karta fabams uzsivezus zipu ir kitu voblu, stumdosi prie prekystaliu ir isperka.
 #380065   SauliusM
 08 Bir 2012 09:20
as tik pasitikslinau apie ka jus cia diskutuojat tiek ilgai. o nematytu vobleriu tai manau gerokai daugiau nei viena galima atrast.
 #380880   Ironfelex
 12 Bir 2012 21:47
Sveiki, jei kas turit Pontoon21 Crackjack, yra toks klausimas, kai svorelis yra prilipes prie magneto ar jis turi judeti? Nes pas mane dabar jis kaip garsinis vobleris. Gal brokas?
 #380939   Rapolas
 13 Bir 2012 07:21
Ironfelex rašė:Sveiki, jei kas turit Pontoon21 Crackjack, yra toks klausimas, kai svorelis yra prilipes prie magneto ar jis turi judeti? Nes pas mane dabar jis kaip garsinis vobleris. Gal brokas?
CrackJack-e, kaip supratau, yra du šratai. Vienas (tarp vidurinės ir užpakalinės kilputės) yra "prilipęs" prie magneto (magnetukas šalia vidurinės kilpelės) ir "atsiplėšia" metimo metu, t.y. ridenasi į uodegą ir pagerina voblerio užmetimo savybes, o "pravedimo" metu grįžta atgal prie magneto ir atlieka balanso funkciją. Antras (tarp vidurinės ir nosies kilputės/liežuvėlio) šratelis yra kaip balanso antra dalis ir kartu kaip "barškalas", patalpintas šiek-tiek didesnėje už jį patį oro kameroje. Tai vat, tas antras šratas ir turėtų "barškėti":
http://www.searingtackle.com.au/pontoon ... -a-58.html
 #380950   Rapalas
 13 Bir 2012 07:47
Man maziukas crackjack kai meti labai gerai girdisi kad sratukas nulekia i gala, o didziajame 95mm tai tikras koncertas vyksta gaudant :D
 #380960   Rapolas
 13 Bir 2012 08:04
Rapalas rašė:Man maziukas crackjack kai meti labai gerai girdisi kad sratukas nulekia i gala, o didziajame 95mm tai tikras koncertas vyksta gaudant :D
Aga, ir su Greedy Guts man tas pats, kartais (kai gerai užsimoji) toks garsas prašvilpia pro ausis, kad rodos su spiningo žiedeliu vobleris nulekė ;-)
 #380976   Tadunce
 13 Bir 2012 08:54
Rapalieriai, kai staigiai mosteli vobliką, tada magnetas pritraukia
 #380980   Rapolas
 13 Bir 2012 09:06
Tadunce rašė:Rapalieriai, kai staigiai mosteli vobliką, tada magnetas pritraukia
Nu nu, Tadunce, pratęsk savo mintį... :-D
Ta prasme, nori pasakyti, kad per staigiai mostelėjus (metimo metu) šratas nuvažiuoja į uodegą ir atsimušęs grįžta prie magneto (ir metimo metu būna prilipęs) ,ar kaip?
 #380984   Tadunce
 13 Bir 2012 09:21
Kam tas "per staigiai mostelėjus", čia kiekvieno mosto metu turėtų magnetas ar pritraukt, ar atšokt, dabar nepasakysiu, bet dėl užmetimo, o nusileidęs sugrįžta į kitą padėtį ir balansas vėl OK
 #380988   Rapolas
 13 Bir 2012 09:31
Manau, kad metimo metu šratas visą skriejimo kelią turi būti uodegoj, o voblerio žaidimo metu jau turėtų būti prilipęs prie magnetuko tam, kad vobleris vandeny stovėtų horizontalioj padėty ,nors esu labai sėkmingai gaudęs ir su tokiais (kada užpakalis kabo žemyn) ;-)
 #380990   Tadunce
 13 Bir 2012 09:39
Su tokiais skęstančiais, kurie sminga uodega žemyn, tai nelabai pauzių apsimoka daryt. Kažkaip laaaabai retai sulaukiu kibimo tuo metu.
Geriau, jei jau patvičini, surinkinėt valą taip, kad ir vobliką vos vos trauktum, kad jis bent judėtų, o ne smigtų žemyn uodega žemyn..
 #380993   Rapolas
 13 Bir 2012 09:46
Tadunce rašė:Su tokiais skęstančiais, kurie sminga uodega žemyn, tai nelabai pauzių apsimoka daryt. Kažkaip laaaabai retai sulaukiu kibimo tuo metu.
Geriau, jei jau patvičini, surinkinėt valą taip, kad ir vobliką vos vos trauktum, kad jis bent judėtų, o ne smigtų žemyn uodega žemyn..
Vat būtent, kad su plaukiančiais (vos nosis kyšo iš vandens) vobleriais (minnow tipo) esu labai gerai gaudęs ant pauzių, nes plėšrūnams atrodo, kad aukšlės museles nuo vandens paviršiaus rankioja, bent jau man taip atrodo ;;yel
 #380996   Rapalas
 13 Bir 2012 09:50
Nu arba as durnas arba nieko nesuprantu, bet pagal mane tai bagnetas yra per viduri, ir metimo metu sratas nulekia i uodega kad butu maximalus svoris uodegoi, o ikritus i vandeni ir padarius pirmaji timptelejima sratas grysta prie magneto ir pasidaro balansas. Tu tadunce kazka cia subludijai !
 #381007   Xrapas
 13 Bir 2012 10:14
Rapolas rašė:...Vat būtent, kad su plaukiančiais (vos nosis kyšo iš vandens) vobleriais (minnow tipo) esu labai gerai gaudęs ant pauzių, nes plėšrūnams atrodo, kad aukšlės museles nuo vandens paviršiaus rankioja, bent jau man taip atrodo...
Šitas labai įdomiai išsidirbinėja, nustojus traukt išnyra tik nosis ir akys :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=kXr9nSfoSvE
 #381052   Tadunce
 13 Bir 2012 13:12
Rapalai, aš būtent taip ir norėjau pasakyt, tik labai abstrakčiai apibūdinau ir nesusipratimas įvyko :)
 #381057   Rapalas
 13 Bir 2012 13:43
Turiu toki, skrenda gerai, veikia tikrai labai graziai, bet visu pavirsiniu beda, kad lydekos pastoviai nepataiko i juos, bet kapoja pastoviai :)
 #381147   Ironfelex
 13 Bir 2012 19:44
CrackJack-e, kaip supratau, yra du šratai. Vienas (tarp vidurinės ir užpakalinės kilputės) yra "prilipęs" prie magneto (magnetukas šalia vidurinės kilpelės) ir "atsiplėšia" metimo metu, t.y. ridenasi į uodegą ir pagerina voblerio užmetimo savybes, o "pravedimo" metu grįžta atgal prie magneto ir atlieka balanso funkciją. Antras (tarp vidurinės ir nosies kilputės/liežuvėlio) šratelis yra kaip balanso antra dalis ir kartu kaip "barškalas", patalpintas šiek-tiek didesnėje už jį patį oro kameroje. Tai vat, tas antras šratas ir turėtų "barškėti":
http://www.searingtackle.com.au/pontoon ... -a-58.html[/quote]

Aciu, nezinojau kad yra antras sratas. Galvojau kad tas prie magneto barska.
 #381193   Evaldas Z
 13 Bir 2012 22:01
Xrapas rašė: nustojus traukt išnyra tik nosis ir akys :lol:
jeigu be pavadelio gaudai
 #381218   Xrapas
 14 Bir 2012 06:49
Evaldas Z rašė:... jeigu be pavadelio gaudai...
Be žieduko nosy ir su 10- 12 cm "styga"- ;uolrait
 #381232   Rapolas
 14 Bir 2012 08:55
Rapalas rašė:Turiu toki, skrenda gerai, veikia tikrai labai graziai, bet visu pavirsiniu beda, kad lydekos pastoviai nepataiko i juos, bet kapoja pastoviai :)
Pauzes šiek-tiek ilgesnes reikia daryti, kad lydekos spėtų nusitaikyti, o jeigu upėje, tai tuo labiua :-D
 #381782   Kipas
 16 Bir 2012 12:40
kinai dirba :shock: .vienas 55lt kitas 14lt :grin:
Paveikslėlis
  • 1
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 407
  • VDS, VPS serveriai