Liezuvelis panasu kad isvis idetas skardinis, nors pagal viska turetu buti plastikinis. O ten mailiaus visada yra, saulazuviu tirsta :D
SomeWhereInTheLakeFishing
Aliuminio skarda nėra blogas pasirinkimas, ypač gaudant upėse. Aisės klasikiniai (šlakiniai) vobleriai (ir Vivingros berods) taip pat su metaliniais liežuvėliais, geriau atlaiko smūgius į akmenis ir balansui dažnai "pamačyja"Rapalas rašė:Liezuvelis panasu kad isvis idetas skardinis, nors pagal viska turetu buti plastikinis. O ten mailiaus visada yra, saulazuviu tirsta :D
CrackJack-e, kaip supratau, yra du šratai. Vienas (tarp vidurinės ir užpakalinės kilputės) yra "prilipęs" prie magneto (magnetukas šalia vidurinės kilpelės) ir "atsiplėšia" metimo metu, t.y. ridenasi į uodegą ir pagerina voblerio užmetimo savybes, o "pravedimo" metu grįžta atgal prie magneto ir atlieka balanso funkciją. Antras (tarp vidurinės ir nosies kilputės/liežuvėlio) šratelis yra kaip balanso antra dalis ir kartu kaip "barškalas", patalpintas šiek-tiek didesnėje už jį patį oro kameroje. Tai vat, tas antras šratas ir turėtų "barškėti":Ironfelex rašė:Sveiki, jei kas turit Pontoon21 Crackjack, yra toks klausimas, kai svorelis yra prilipes prie magneto ar jis turi judeti? Nes pas mane dabar jis kaip garsinis vobleris. Gal brokas?
Aga, ir su Greedy Guts man tas pats, kartais (kai gerai užsimoji) toks garsas prašvilpia pro ausis, kad rodos su spiningo žiedeliu vobleris nulekėRapalas rašė:Man maziukas crackjack kai meti labai gerai girdisi kad sratukas nulekia i gala, o didziajame 95mm tai tikras koncertas vyksta gaudant :D
Nu nu, Tadunce, pratęsk savo mintį...Tadunce rašė:Rapalieriai, kai staigiai mosteli vobliką, tada magnetas pritraukia
Vat būtent, kad su plaukiančiais (vos nosis kyšo iš vandens) vobleriais (minnow tipo) esu labai gerai gaudęs ant pauzių, nes plėšrūnams atrodo, kad aukšlės museles nuo vandens paviršiaus rankioja, bent jau man taip atrodoTadunce rašė:Su tokiais skęstančiais, kurie sminga uodega žemyn, tai nelabai pauzių apsimoka daryt. Kažkaip laaaabai retai sulaukiu kibimo tuo metu.
Geriau, jei jau patvičini, surinkinėt valą taip, kad ir vobliką vos vos trauktum, kad jis bent judėtų, o ne smigtų žemyn uodega žemyn..
Šitas labai įdomiai išsidirbinėja, nustojus traukt išnyra tik nosis ir akysRapolas rašė:...Vat būtent, kad su plaukiančiais (vos nosis kyšo iš vandens) vobleriais (minnow tipo) esu labai gerai gaudęs ant pauzių, nes plėšrūnams atrodo, kad aukšlės museles nuo vandens paviršiaus rankioja, bent jau man taip atrodo...
Man tai šitas lb patinka, pažiūrėk kokią gražią bangą sklendžia ir judesiai tobuli (be jokio twičo:D):Xrapas rašė:...Šitas labai įdomiai išsidirbinėja, nustojus traukt išnyra tik nosis ir akys![]()
http://www.youtube.com/watch?v=kXr9nSfoSvE
jeigu be pavadelio gaudaiXrapas rašė: nustojus traukt išnyra tik nosis ir akys![]()
Be žieduko nosy ir su 10- 12 cm "styga"-Evaldas Z rašė:... jeigu be pavadelio gaudai...
Pauzes šiek-tiek ilgesnes reikia daryti, kad lydekos spėtų nusitaikyti, o jeigu upėje, tai tuo labiuaRapalas rašė:Turiu toki, skrenda gerai, veikia tikrai labai graziai, bet visu pavirsiniu beda, kad lydekos pastoviai nepataiko i juos, bet kapoja pastoviai