Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #397121   SauliusM
 16 Rgp 2012 22:04
zuvys tai grazios, kad jis pats gaudo tai zinau 100%, kad negalima ten su spiningu, tai kas negalima jauciui, tas galima Jupiteriui... o lydekos pa liubomu grazios. o telkinio pakrantes tai graziai nusienautos, prie naturaliu ezeru retai taip buna.
 #397150   dainiuška
 17 Rgp 2012 06:21
SauliusM rašė:man tai cia kaip ir viskas ok su tuo Kirkilu, tik panasu kad ans mokamam prude gaude ir apie tai nutylejo. gal net sitam:
http://www.dideleszuvys.lt/
Buvau kartą šiemet šiame tvenkinyje - ko gero, kad čia ne Punia. Berods pernai ar tai užpernai prileido didelių amūrų - visame telkinyje nebesimato jokios žolelės, nors anksčiau per vidurį plantacijos buvo :) Galėtų ir kažkaip kitaip reklamuotis žvejams, o ne meluodamas su svoriais ir pažeidinėdamas (kažkodėl nemanau, jog paleido kažkurią lydeką) taisykles :e:e
 #397320   Sokratas
 17 Rgp 2012 18:33
šian man irgi buvo nestandartinė situacija:

Žvejoju aš sau atsipūtę, žuvys kimba silpnai, kelis karšiukus ištraukiau ir puskilinį lynuką per kelias valandas žvejybos.
Eilinio sitemos patikrinimo metu , tik paradėjau vyniot valą ir sunkumas didžiulis anam gale. Kaista, pamislyjau, negi karšis, ar lynas pagriebė judantį masalą? ...
Bet ko tik nebūna žvejyboje? gal ir karšis o gal ir ne. Šiaip taip valdau situaciją, bet nuojauta kužda, kad nepavyks man jo ištraukti, velniška jėga jaučiasi anam gale, o pavadukas tik 0,14 mono, kabliuka 8 nr Gamakatsu.
Stengiuos kelt į paviršių, galvodamas, kad karšis kvėptels oro ir praras jėgas. Ir staiga išlekia oran lydeka ir vėl su trenksmu plūkšteli atgalios. Galėjo būt apie 2 kg..
Traukiu toliau neskubėdamas, ir kai vėl iškeliu paviršiun, pamatau :superšokas , kad jin jau susipynusi sitemėlėj ir dabar aš ją jau traukiu ne galva pirmyn, bet užpakaliu, kas mano šansus dar labiau mažina... :e:e

Ir eilinio pasimuistymo metu, lydeka dingsta, ištaukiu, sistemėlė susisukus, bet nesmarkiai, ir sveika sveikutėlė, niekas nenutrūkę...
Gerai apžiūrėjęs pamatau kad nuo šėryklos nuskusti dažai, ko anksčiau nebuvo, tai tikriausiai jin buvo įsikandusi šėryklą.
Vėl pasemiu pašaro šėryklon, užmetu, tik spėju įtemti valą ir stiprus galingas tempimas, kertu, nieko anam gale nėra... Galiu tik spėlioti, kad lydekai patiko pašaro skonis ir vėl nusprendė paragauti :), o aš išplėšiau iš dantų vėl :grin:

Paskum atsinešiau spiningą ir uždėjęs sunkią ,,Jūratę", kad damesčiau, pamėginau aš jai dantis išdaužyti, kad netrukdytų žvejoti :twisted: . užmečiau gal porą kartų ir partraukiant įsegiau į kelmą... Patampaiu visai įmanomais būdais, neatsilaisvina, apvyniojau apie pagalį vala ir traukiu, kas bus tas bus, pokšt, ištraukiu, trūkęs pavadėlis per pusę... Valas buvo naujas Sasame samuline 0,16, tai nors įsitikinau, kad stiprus :lol:

Daugiau tingėjau bežaist aš su ja, prieš akis laukė laužo kūrimas ir tų kelių pagautų žuvelių rūkymas...
 #397344   Sokratas
 17 Rgp 2012 19:54
šį sezoną žvejojant žiobrius Ventoj, lydekiųkštis, gal puskilini,s atsekė šėryklą iki pat kranto, mačiau kaip žiūri į ją o ne į masalą, bet pult nesirįžo...
 #397351   Sokratas
 17 Rgp 2012 20:50
gali pabandyt, bet manau neverta...Yra geresnių masalų nei šėryklos, o ir pigesnių už jas, jei taip svarbu kaina, ir tikimybė sugundyt lydeką bus didesnė...
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 144
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė