Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #412787   Ramekas
 07 Spa 2012 18:40
gdeivis rašė:Tai tu atsipusk Ramekai, jei tau nekyla, mes uz tave ir pazvejosim...
Na tikejausi kazko rimtesnio nes cia daug profu yra kurie tikrai gali kazka tinkamo pasiulyti.
 #412808   Artūras-
 07 Spa 2012 19:27
Artūras- rašė:Sveiki. Renkuosi spininga dzigui iki 20gr galvom, tvicingui iki kokiu 12cm vobleriais, ilgis iki 2.2m, kaina iki 300lt.
Renkuosi tarp: Banax Spurt
Fenwick (HMG, HMX)
St. Croix (Premier, Mojo Bass, Triumph).
Idomios nuomones apie virsuj isvardintus kotus. Noriu issirinkti viena kota, bet nebutinai is isvardintu.
Tada atmetant HMG, kuri kota rinktis? Gal dar koki nors pasiulysit ? :roll:
 #412876   HazeNN
 07 Spa 2012 20:47
giedriuzzz rašė:Iki 10 gr guminukais, lydekoms :roll:
o kas jai negiliuose ezeruose,karjeruose ar kokioj nedidelioj upej pats tas iki 10gr :) atrodo jai jau lydekas gaudyt tai spiningas kai siupele...
 #412883   Ramekas
 07 Spa 2012 20:57
HazeNN rašė:
giedriuzzz rašė:Iki 10 gr guminukais, lydekoms :roll:
o kas jai negiliuose ezeruose,karjeruose ar kokioj nedidelioj upej pats tas iki 10gr :) atrodo jai jau lydekas gaudyt tai spiningas kai siupele...
Ta ir turiu galvoj :roll: na bet matau cia pagalbos sunku rasti. tiek to dekui ir uz tiek ;uolrait
P.S. Nesu spiningavimo ligonis, esu daugiau linkes i dugnine zvejiba, bet karts nuo karto norisi ir plesrunus spiningu pagaudyt, del to ir klausiu patarimu sitoj temoj, nes tikrai zinau, kad ne vienas ir ne desimt zveju gali pasiulyti kazka tinkamo, ajku jei netingetu :-D
 #412930   Taacis
 08 Spa 2012 05:53
Ramekas rašė: gali pasiulyti kazka tinkamo, ajku jei netingetu :-D
Juokiasi puodas, kad katilas juodas. Jus kolega [ats esate labai didelis tinginys- nes tingite paskaityti viso labo 200 puslapeliu ir tikrai ishsirinktumete ko jums reikia. Bet del savo tingumo geriau reikalaujate, kad kiti jums rashytu ir uzh jus viska sukomplektuotu :-vimt
 #412990   SauliusM
 08 Spa 2012 09:39
Artūras- rašė: O Fenwicka HMG esi turejes ?
kelis fenwickus esu turejes, konkreciai sita tai tik ciupinejes esu, bet rimciausias pasirode. kur tu fenwick HMG po 300 Lt uzmatei?
 #412991   SauliusM
 08 Spa 2012 09:40
Vegys rašė:AVS96MHF2 testas 2-11g - čia laikai geru patarimu ??? :shock:
siaip sito koto testas iki 28gr, toki imciau labiau vartiklem. o jam labiau vobleriam kaip suprantu patare iki 21gr.
 #412993   SauliusM
 08 Spa 2012 09:44
Ramekas rašė:Sveiki. Nekyla ranka knistis tarp 200 puslapiu ir ieskoti, tad gal galetumet sukomplektuoti man spiningeli su rite iki 500lt. Zvejiba tik is valties ezeruose guminukais iki 10g, zuvys lydekos, eseriai. Ilgis iki 2.40m
afigiennai, tau rankos nekyla pasiknist, nors spiningo tai tau reikia, o kazkam turi pakilt 10 kart ta pati per ta pati rasinet.
 #412994   SauliusM
 08 Spa 2012 09:47
Tomas2000 rašė:...man tada patare jai su medinukais gaudysiu geriau AVS96MLF2 3-18g...
su tokiu avidu tik puse pedos trumpesniu gaudau as sapalus su salaciais... slakiam principe irgi tiktu. lasisom? vo cia rimtas klausimas, ziurint kokio dydzio vobleriais gaudysi ir kokio dydzio upej. tokiai Minijai tai gal ir uztektu jo. bet Neri vietom ir jei dar vobleri ~10cm uzsikabint, tai gali biski slobnas but. jis man idealus zvejot 7-8cm vobleriais. tipo rigge 7, orbit 80, megabass X80, LM66, lee bait ir panasiai.
 #413046   Tomas2000
 08 Spa 2012 13:31
SauliusM rašė:
Tomas2000 rašė:...man tada patare jai su medinukais gaudysiu geriau AVS96MLF2 3-18g...
su tokiu avidu tik puse pedos trumpesniu gaudau as sapalus su salaciais... slakiam principe irgi tiktu. lasisom? vo cia rimtas klausimas, ziurint kokio dydzio vobleriais gaudysi ir kokio dydzio upej. tokiai Minijai tai gal ir uztektu jo. bet Neri vietom ir jei dar vobleri ~10cm uzsikabint, tai gali biski slobnas but. jis man idealus zvejot 7-8cm vobleriais. tipo rigge 7, orbit 80, megabass X80, LM66, lee bait ir panasiai.
Aisku, reiks tada apsisprest del 3-18g ar 7-21g., testo. Siaip gaudau Neri ir is valties retkarciais. Nors is valties turiu trumpesni 2.4m. O del ilgio ar pakanka 90 nuo kranto? Nes del ilgio ir nezinau kuri ar AV90 ar AV96.
 #413053   Rapolas
 08 Spa 2012 13:50
Aš, asmeniškai Neriai nuo kranto (arba įsibridus) imčiau 7-21g ir ilgesnį. Vakar mano akyse jaunuolis gaudė su 3.20m ilgio St.Croix'u, tai kova su stambiu lašišos patinu (turbūt, ne mažiau 25kg) atrodė labai įspūdingai, o kotas lb gerai atlaikė apkrovas ir gesino smūgius. Gaila, buvo labai nedėkongas upės ruožas "paimt" žuvį, tad "nuleido" (kaip gan dažnai- didžiuosius "paravozus"), t.y. po geros valandos buvo nupjautas valas į akmenis.
p.s.: su ilgesniu kotu lengviau apeiti kliūtis ir varginti žuvį ;-)
 #413054   SauliusM
 08 Spa 2012 13:53
Tomas2000 rašė: Aisku, reiks tada apsisprest del 3-18g ar 7-21g., testo. Siaip gaudau Neri ir is valties retkarciais. Nors is valties turiu trumpesni 2.4m. O del ilgio ar pakanka 90 nuo kranto? Nes del ilgio ir nezinau kuri ar AV90 ar AV96.
man asmeniskai tai ir 8'6'' pakanka... bet cia kas kam labiau patinka. plius yra teorija, kad ilgesnis kotas geriau zuvi amortizuoja (ko pasekoj greiciau nuvargina) bet lygiai taip pat ir paciam rankas greiciau pakerta. o del testo iki 18 ar iki 21gr tai atsakymas yra tame, kokio dydzio ir kaip smarkiai besipriesinanciais masalais gaudysi.
 #413059   SauliusM
 08 Spa 2012 14:00
Artūras- rašė:
SauliusM rašė:
Artūras- rašė: O Fenwicka HMG esi turejes ?
kelis fenwickus esu turejes, konkreciai sita tai tik ciupinejes esu, bet rimciausias pasirode. kur tu fenwick HMG po 300 Lt uzmatei?
http://www.fenwickfishing.com/cat.php?k=309714 ir cabeloj.
o tai kiek jie pabrangs kol iki Lietuvos atvaziuos neskaiciuoji?
 #413060   SauliusM
 08 Spa 2012 14:02
Rapolas rašė:Aš, asmeniškai Neriai nuo kranto (arba įsibridus) imčiau 7-21g ir ilgesnį. Vakar mano akyse jaunuolis gaudė su 3.20m ilgio St.Croix'u
tas iki 21gr ir 3,2m ilgio tai is visu avidu iki 21gr uzmetimo mano supratimu labiausiai pavykes modelis. nu tokios labai teisingos jis akcijos
 #413066   Rapolas
 08 Spa 2012 14:13
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:Aš, asmeniškai Neriai nuo kranto (arba įsibridus) imčiau 7-21g ir ilgesnį. Vakar mano akyse jaunuolis gaudė su 3.20m ilgio St.Croix'u
tas iki 21gr ir 3,2m ilgio tai is visu avidu iki 21gr uzmetimo mano supratimu labiausiai pavykes modelis. nu tokios labai teisingos jis akcijos
Galbūt. Tą modelį turiu ir pirkau būtent vobleriams. Bet, kadangi, perėjau prie G.Loomių (ir Croix muselinių blankų:D), tai dbr laikinai ans stovi kampe pastatytas, na bet išaus ir jo valanda dar ;-)
 #413076   Artūras-
 08 Spa 2012 14:42
SauliusM rašė: o tai kiek jie pabrangs kol iki Lietuvos atvaziuos neskaiciuoji?
o kam skaiciuot ? visviena per brangu bus.
 #413080   SauliusM
 08 Spa 2012 15:03
Rapolas rašė:Galbūt. Tą modelį turiu ir pirkau būtent vobleriams. Bet, kadangi, perėjau prie G.Loomių (ir Croix muselinių blankų:D), tai dbr laikinai ans stovi kampe pastatytas, na bet išaus ir jo valanda dar ;-)
tai tu man tada kaip protingas zmogus pasakyk. tie museliniai blankai turi privalumu kokiu nors lyginant su tuo 3,2m iki 21gr avidu kas link zuvies varginimo klausimo? nu tu pats supratai apie kokia as zuvi kalbu.
 #413085   Rapolas
 08 Spa 2012 15:20
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:Galbūt. Tą modelį turiu ir pirkau būtent vobleriams. Bet, kadangi, perėjau prie G.Loomių (ir Croix muselinių blankų:D), tai dbr laikinai ans stovi kampe pastatytas, na bet išaus ir jo valanda dar ;-)
tai tu man tada kaip protingas zmogus pasakyk. tie museliniai blankai turi privalumu kokiu nors lyginant su tuo 3,2m iki 21gr avidu kas link zuvies varginimo klausimo? nu tu pats supratai apie kokia as zuvi kalbu.
1.Jei atsakinėčiau kaip 'protingas' žmogus- tai atsakyčiau, kad turi, ir turi net varginant žuvį. Nekalbu apie tai, kad ant muselinio blanko (keturių dalių) surinktas spiningas turi ir kitų privalumų, lyginant su minėtu Croix'u (3.2m ir 7-21g).
2.Jei atsakinėčiau kaip durnas (arba artimas durniams )- tai atsakyčiau klausimu - o kam tuomet išvis reikalingi spinigistui museliniai blankai :-D
 #413088   SauliusM
 08 Spa 2012 15:31
supratau kad nesupratau, nors biski supratau :-D siaip esu rankose ne viena turejes ant tu muselku rinkta, bet jei atvirai tai kaikuriom legendom kolkas sunku patiket.
 #413092   Rapolas
 08 Spa 2012 15:44
SauliusM rašė:supratau kad nesupratau, nors biski supratau :-D siaip esu rankose ne viena turejes ant tu muselku rinkta, bet jei atvirai tai kaikuriom legendom kolkas sunku patiket.
matyt, kad supratai :-D
Nuo 2004 metų turiu ir lb uvažoju (kitaip sakant- išeiginis spiningas ) Gintauto Stančiko surinktą spiningą ant St.Croix'o rudo muselinio blanko (berods, aštunta klasė), o nesenai įsigyjau ("aukso " karštinės įtakoje:D)- dešimtos klasės (mėlyną). Jei jau ieškoti palyginimo su kitais spiningais- tai nebent su kažkuriuo iš G.Loomis serijos..
O iš mano turėtų (arba dar turimų) spiningų St.Croix'ų- tai jo, to 3.2m 7-21g akcija tokia labiausiai teisinga man pasirodė vobleriams ir gaudymui Nery ;)
 #413099   SauliusM
 08 Spa 2012 17:15
Rapolas rašė:O iš mano turėtų (arba dar turimų) spiningų St.Croix'ų- tai jo, to 3.2m 7-21g akcija tokia labiausiai teisinga man pasirodė vobleriams ir gaudymui Nery ;)
man asmeniskai 9 pedu iki 18gr labiau prilipo. o dabar akis ganau i legend tournamenta 7'6'' dvidali iki 10gr extrafasta. nu bet cia na vkus i cvet...
ai dar girdejau kad dvidalis legend tournament 8 pedu isvis super super yra, bet deja, sitas man i nagus nebuvo dar papuoles. bet gal ir gerai, kad nebuvo papuoles, nes neaisku, kuom tai butu pasibaige.
 #413798   Aurism
 10 Spa 2012 21:03
Svieki ka patartumet noriu spiningo pagrinde gumoms bei tik kartais koki vobleri patvicint, zodziu link universalesnio koto svoriai galvu iki 20 gr ilgis iki 2.4-max 2.6m, norisi gumos atsimusima jausti o ne stebet i solid virsunele kaip ji atlinkineja. Biudzetas iki G loomis ar ten Graphiteleaderiu nelabai traukia...o, bet, taciau croix avido dar ikandama. Klausiu nes net neisivaizduoju kur toki koteli rast pagal sias uzgaidas. Kiek kraciau tai ka ten gali pasakyt toj parduotuvej kai koto savybes atsiskleidzia tik zvejojant...
 #413801   SauliusM
 10 Spa 2012 21:08
Aurism rašė:Svieki ka patartumet noriu spiningo pagrinde gumoms bei tik kartais koki vobleri patvicint, zodziu link universalesnio koto svoriai galvu iki 20 gr ilgis iki 2.4-max 2.6m, norisi gumos atsimusima jausti o ne stebet i solid virsunele kaip ji atlinkineja. Biudzetas iki G loomis ar ten Graphiteleaderiu nelabai traukia...o, bet, taciau croix avido dar ikandama. Klausiu nes net neisivaizduoju kur toki koteli rast pagal sias uzgaidas. Kiek kraciau tai ka ten gali pasakyt toj parduotuvej kai koto savybes atsiskleidzia tik zvejojant...
pasiimk avida vienadali iki 21gr ir bus tau laime. anksciau Airis su tokiu zvejojo. Vegys su tokiu gaudo. tai gali pasiklausinet nuomones.
 #413831   Vegys
 10 Spa 2012 22:57
Kad neturiu ką apie tą vienadalį pasakot. Vobleriams ok, gumom negaudau beveik. Aš jį pirkau žūklei vobleriais iš valties. Man tam reikalui jis tinkamas ir juo patenkintas.
Šiaip jis man neatrodo universalus + žmogus ilgesnio ieško. Klausimas kaip su ilgesniu tvičinsis ir ką tvičins ...
Maniškio minusas - nėr kur namie padėt :), netelpa ten, kur kiti kotai telpa. Kambarį kampe laikau, rizikuoju, nes mažas vaikas namie yr. O tūbos tokios ko gero nenusipirksi. Nebent gamintis ...
 #413834   Kipas
 10 Spa 2012 23:13
Vegys rašė: tūbos tokios ko gero nenusipirksi. Nebent gamintis ...
rimas ramonas gauna tubas pagal ussakimus...pirkausi sau vienadaliui tai labai kokybiskai padarytos (apsiuta ir is vidaus ir is isores,rankena nesimui,dirzas ant peties)ir kaina nesikandzioja 80lt palikau uz 2,10m
 #413853   Marius1
 11 Spa 2012 07:32
Bent Kaune, tokių tūbų galima užsisakyti Žvejoklyje, Žuklyje
 #413874   shelwius
 11 Spa 2012 08:40
SauliusM rašė: pasiimk avida vienadali
Teko man su croixo Legend Extreme vienadaliu gaudyt, to senesnio modelio, kur su recoil žiedais. Ilgis jo berods 2,1m buvo iki 18g - super lengvas ir skambus kotas, džigui lengvesniam tikrai liuks aparatas.
 #413886   SauliusM
 11 Spa 2012 08:59
shelwius rašė:
SauliusM rašė: pasiimk avida vienadali
Teko man su croixo Legend Extreme vienadaliu gaudyt, to senesnio modelio, kur su recoil žiedais. Ilgis jo berods 2,1m buvo iki 18g - super lengvas ir skambus kotas, džigui lengvesniam tikrai liuks aparatas.
pas mane legend elite (su normaliais SiC ziedais) tai as su juo viskuo iki 28gr susitvarkau. bet zmogus rase, kad iki tokios kainos nepatemps.
  • 1
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė