Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #423636   looking4snow
 17 Lap 2012 18:01
Jeigu cia man adresuota, tai as gi sakau - cia ne kasdieniska zvejyba, o taip buna, kai pataikai i sukilima. O jeigu rasei xmindax - jus abu is Kauno - galite pasiorganizuoti. :)
 #423667   Taacis
 17 Lap 2012 20:35
xmindax rašė:Nera tas upetakis toks baikstus, jei eini pries srove tai praktiskai gali prie jo prieit tiek kad net sukres uzmest nereikia, tik nuleidi i vandeni ir pratrauki kaip su kranu.
...asmeniskai visa sezona su aglia 0, sidabriniu su raudonas taskeleis pragaudziau.
Gal pasakyk, apie kokio dydzhio upetakius kalbi... O jeigu dar su foto, tai visai ydomu butu.
 #423668   Taacis
 17 Lap 2012 20:38
looking4snow rašė:pvz., penkis kartus zvejoji ir atrodo kad ten dideliu upetakiu nera, o nuvyksti sesta karta ir kas pusvalandi parsitrauki po >45 cm egzempliorius.
:roll: Tu girtas tai parašei?
 #423675   xmindax
 17 Lap 2012 21:29
Taacis rašė:
xmindax rašė:Nera tas upetakis toks baikstus, jei eini pries srove tai praktiskai gali prie jo prieit tiek kad net sukres uzmest nereikia, tik nuleidi i vandeni ir pratrauki kaip su kranu.
...asmeniskai visa sezona su aglia 0, sidabriniu su raudonas taskeleis pragaudziau.
Gal pasakyk, apie kokio dydzhio upetakius kalbi... O jeigu dar su foto, tai visai ydomu butu.
Isudingiausius savo laimikius esu jau cia idejas
 #423681   Taacis
 17 Lap 2012 21:53
xmindax rašė: Pranešimo tema: Re: Upėtakių žūklė Parašytas: 13 Geg 2012 22:06

Prisiskaiciau cia idomei ir nusprendziau ryt pats mint upetakio ieskot. Upelyj niekad zvejojes neesu tai pora klausimeliu turiu, kaip sukre pravest, pasroviui ar pries srove tempt ir kaip tikslingiau eit,aukstyn ar zemyn upe?
Na kaip žvejys, kuris lupa upėtakius jau gana seniai, tai galėtum ir daugiau patarimų duot beigi paaiškint kur upėtakiai gyvena ir ant ko anie geriausiai kimba.

P.S.: Nors kai taip sparčiai kaip žvejys progresuoji, tai manau, kad kitais metais jau būsi viską apie upėtakius išsiaiškines ir galėsi naujas žuvis ir kitas žvejojimo technikas įsisavint...
 #423686   xmindax
 17 Lap 2012 22:45
Taacis rašė:
xmindax rašė: Pranešimo tema: Re: Upėtakių žūklė Parašytas: 13 Geg 2012 22:06

Prisiskaiciau cia idomei ir nusprendziau ryt pats mint upetakio ieskot. Upelyj niekad zvejojes neesu tai pora klausimeliu turiu, kaip sukre pravest, pasroviui ar pries srove tempt ir kaip tikslingiau eit,aukstyn ar zemyn upe?
Na kaip žvejys, kuris lupa upėtakius jau gana seniai, tai galėtum ir daugiau patarimų duot beigi paaiškint kur upėtakiai gyvena ir ant ko anie geriausiai kimba.

P.S.: Nors kai taip sparčiai kaip žvejys progresuoji, tai manau, kad kitais metais jau būsi viską apie upėtakius išsiaiškines ir galėsi naujas žuvis ir kitas žvejojimo technikas įsisavint...
Zvejojau si sezona vien upetakius, tose paciose vietose ir gant daznai, tad patirties prisisemiau pilnas bridkelnes ir kibimu tendencijos matosi. Tu 10 ar 20 metu zvejoji upetakiu giliai *PYP*, specifine elgsena jie savo turi.
 #423689   Daugirdas
 17 Lap 2012 22:55
:D tuo diskusija ir baigsiu. Prieš tokį upėtakių siaubą nepasiginčysi. Tik kai kitą kartą eisi upėtakiauti, bent klouno nosį nusiimk...
 #423691   aras-paukstis
 17 Lap 2012 23:04
duokit zmogui pasisakit ;uolrait velkiau galesim palyginti kaip jis kalbejo atgaudes viena sezona ir kaip uzkalbes atgaudes bent du metus. manau skirtumas bus akivaizdus ir jis pats su tuo sutiks be dideliu priestaravimu :-D
 #423696   Taacis
 17 Lap 2012 23:22
aras-paukstis rašė:galesim palyginti kaip jis kalbejo atgaudes viena sezona ir kaip uzkalbes atgaudes bent du metus. :-D
Kogero visas jo infantilumas yra dėlto, kad:
xmindax rašė:Zvejojau si sezona vien upetakius, tose paciose vietose
Nu nieko- užaugs dar jis, ir pagaut išmoks. Svarbu, kad pasitikėjimo savimi jam netrūksta.
 #423715   looking4snow
 18 Lap 2012 00:36
Taacis rašė:
looking4snow rašė:pvz., penkis kartus zvejoji ir atrodo kad ten dideliu upetakiu nera, o nuvyksti sesta karta ir kas pusvalandi parsitrauki po >45 cm egzempliorius.
:roll: Tu girtas tai parašei?
Siemet 4 ar 5 tokios zvejybos buvo, kai pagavau >45 cm upetakiu po 3-5 vnt. per zvejyba. Kiekvienais metais pagaunu po koki 20 upetakiu 45-50 cm ir keleta 50-55 cm. Didesnio niekaip nepavyskta suvilioti, nors nuo pavasario iki rudens praktiskai tik juos ir tegaudau ir tai darau 2-3, kartais ir 4 kartus per savaite. Jeigu jus gaudote tik savaitgaliais, tai niekas kitas nekaltas, kad nepataikote i sukilimus. Ne technikoje ir masaluose esme, o butent kai pasiseka pataikyti atsirasti prie vandens per didziuju aktyvumo pika. Gal pagaliau nusipirksiu GoPro iki kitos vasaros - gelesiu parodyti video. Beje, tikslingai didziuosius gaudau tik 2 upese. Seniau tik 1 tokia upe turejau, siemet radau ir antra. O pajuryje patys suprantate kiek upiu ir upeliu... Taip, kad ten kur ju nera, tai ir nepagausite (ir as nepagaunu - nesu stebukladarys).
 #423997   SatanKlaus
 19 Lap 2012 10:22
Dėl upėtakių sukilimo tai absoliučiai pritariu, būna dienų (valandų) kad nesupranti kas darosi. Kad sukyla tokie 40-45 cm tai čia baika, bet kartą per 1,5 val pagavau vieną 50, kitą 58, tarpe jų vienas monstras atlenkė kablius ir atia... :superšokas .
 #424004   looking4snow
 19 Lap 2012 10:49
Siu metu isimintiniausia zvejyba buvo, kai uzmetes per du meskeres ilgius ir patraukes masala apie metra pasikinkiau 55 cm grazuoli. Tampemes nezinau kiek, gal 10 kartu is kliuviniu vadavau, bet uztikrintai buvo pamemes, tai vistiek pavyko nugaleti. Po pusvalandzio buvo isvis neitiketinas ivykis: uzmeciau gal 10 m nuo saves pries srove plaukianti vobleriuka, tiek kad ten sroves beveik nesijaute, nes tokia kaip sietuvele posukyje. Isibrides buvau, gylis apie metra, bangas dideles sukeliau, tikrai turejo upetakis jausti mane. Suku suku rite, jau beveik parsitraukiau masala prie saves ir netiketai kazkokiu budu valas susipyne bugnelyje. Vobleris per ta laika iskilo i pavirsiu. Pradejau tvarkyti as ta barzdele ir uz kokiu 5 sekundziu tik bubulkt! Vobleris tuo metu buvo per meskeres ilgi, nu gal pusmetriu toliau, bet maksimum 3 m atstumu. Net nesupratau kas ivyko, bet automatiskai per akimirka baigiau narplioti vala ir kirtau. Nu ir ka - po trumpos kovos berods 45 cm grazuolis jau rankose. Taip kad vyrai, daugiau zvejokit ir pataikysite i sukilimus, ir nereikes malti s, kad Lietuvoje nera upetakiu. Ir, kaip jau minejau, as turiu tik dvi upes rades, kur tu >45 cm yra pilna. Tik jie kazkodel nekimba kiekviena zvejyba. Bet kai pataikai i sukilima, tada kartais buna net taip kaip aprasiau - kimba is po koju.
 #424061   Taacis
 19 Lap 2012 13:37
looking4snow rašė:tada kartais buna net taip kaip aprasiau - kimba is po koju.
Tokiu ir panasiu istoriju galiu ir ash ish savo patirties atsimint- buvo ir kliovas po kojomis, ir ant palaido voblerio, ir draugelio patampytas upetakis kitu metimu jau man kale- beabejo, kad be tokiu nutikimu zhvejyba nyki butu. Bet, kad kas šeštą žvejybą kas puse valandos 45-iniai kabinėtūsi :roll: O tie sukilimai dažniausiai pasireiškia mažų upėtakių kabinėjimusi- kas pradžioj būna linksma, o paskui supranti, kad ir upetakeliu gaila ir žvejot jie trukdo- rimtesnė žuvis nesikabina.
Na bet tiek to- nurašysim visa tai ant "per retai žvejoju", nes spiningaut po 3-4 kart per savaite deja neišeina
 #424136   looking4snow
 19 Lap 2012 17:37
Darkart pabreziu, jeigu nebuciau rades tu dvieju upiu, tiksliau net ne upiu, o gan trumpu ju ruozu, kur metai is metu gyvena labai daug ir labai dideliu upetakiu, tai as irgi buciau toks skeptikas, kokie jus dabar esate. Jeigu upeje nera zuvies, kaip tu ja sugausi? Ieskokite, ieskokite, ieskokite ir po kazkiek metu tikrai surasite tai, ko ieskote. ::hai-bai

Mano naudojama taktika yra labai paprasta: tuos pacius paciausius ruozus aplankau gan daznai, o visus kitus bent kiek perspektyvesnius ar dar nebandytus aplankau tik po viena karta per sezona. Seniau bandytu neperspektyviu ruozu isvis nebelankau arba aplankau tik po kokiu 5 metu. Tokiu budu vis atsinaujinu informacija, kur ko galima tiketis, kaip pasikeite per kelis metus tam tikri ruozai ir t.t.

Siai dienai jau esu gaudes praktiskai visuose Minijos, Veivirzo, Danes-Akmenos, Juros, Ventos, Virvytes, Dubysos intakuose ir paciose siose upese, o taip pat Aukstaitijos Sventojoje ties Antaliepte ir jos intakuose, Siesartyje, todel dabar zinau ko vertas kiekvienos upes atitinkamas ruozas, o kur geriau net nevargti.

Galiu tiek pasakyti, kad viena is mano geriausiuju dvieju upiu yra gerai zinoma pajurio upetakiautoju tarpe, bet matyt radau visu uzmirsta ruoza. O kita upe yra ne tipine upetakine su daugumoje vietu labai leta srove ir daug dumblinu ruozu. Perspektyvus jos ruozas tesiasi vos pora km. Nei auksciau to ruozo, nei zemiau jau eile metu nepavyksta rasti tu didziuju. Vat traukia ta siaura atkarpa juos kazkokiu magisku budu ir tiek. Ten ir pedu praktiskai niekada nebuna, tik viena zveja per eile metu buvau sutikes. Ijungiau durniuka, sakau "kaip jum sita upe, man tai nelabai, daugiau 35 cm nesu pagaves". Zmogus papuole atviras, sako "teko ne karta ir po 2 kg grazuoliu isvilioti". Pasirodo ne man vienam jie ten kimba. Labai tikiuosi, kad kazkada perlipsiu ir ta magiska 60 cm riba.
 #424249   Icis
 19 Lap 2012 22:51
tai va kieno pedas daznai randu veivirzo intake ir kurios mane labai erzina...
 #425770   Arvidys
 24 Lap 2012 20:09
Looking4snow, tai ko nepasidalini savo laimikiu nuotraukomis? Aplankyti ruožą vieną kartą per metus ir sakyti, kad jis neperspektyvus tai manau yra nesamonė... O jei pirmoi žvejyboi X ruože kažką pagauni tai jis jau tampa topas ir tikrini dažnai kažkaip, nelogiškai man čia skamba... Net vienoi upei ar upelyje nesėdi tie upėtakiai vienoi vietoi... Viena karta gali juos rast vienoi atkarpoi, kita kart kitoi... Ir tam turi daug kas įtakos... Nu nors kas kaip gaudo, savaip ir pagauna... Bet vistiek butu smagu pamatyt fotkiu :/braj;
 #425813   Slovak
 24 Lap 2012 23:46
Taacis rašė:
Buvo ne viena karta, kad tie nuo 40 cm prileido prie saves arciau negu trys metrai. Kitas klausymas ar daznai iseina realizuoti, kai atstumas yra toks mazas.
Paskutine zvejyba si sezona, isejimas uz du metrus nuo manes, nepataike. Antras uzmetimas vel isejimas, vel tuscias, trecias tas pats. Atsargiai pasitraukiau 2-3 m atgal. Kitas masalas, nulis demesio, keiciu vel i buvusi masala, uzmetimas, ramesnis pravedimas, yra. 43 cm grazuolis. Oras: lietus, vakaras.

Ispudingiausias upetakis, kuris deja atsipurte uzkybo prie pat koju, seke masala apie du metrus. tiesa sakant as stovejau krante, o ne vandenyje ir tai buvo per "vilko valanda".
 #425818   Slovak
 25 Lap 2012 00:22
looking4snow, tas jusu pazystamas ichtiologas galetu jau koki projekta uzsukti uz europos pinigelius, kad pagaliau issiaskinti kaip ir kur migruoja upetaikia.
PVZ. siame straipsnyje yra parodyta kaip i lasisas ir slakius istatineja zymeklius kad paskui issiaikinti migracijos kelius: http://grynas.delfi.lt/tv/zuvivaisos-st ... d=59988249

Manau daugelis is esamu cia zveju prisidetu prie tyrimu :)
 #425833   Taacis
 25 Lap 2012 08:53
Slovak rašė:looking4snow, tas jusu pazystamas ichtiologas galetu jau koki projekta uzsukti uz europos pinigelius, kad pagaliau issiaskinti kaip ir kur migruoja upetaikia.
:roll: ir kokia tų tyrimų mokslinė nauda būtų? Net man kaip žvejui nelabai naudos įžvelgiu...
 #425862   looking4snow
 25 Lap 2012 12:29
Arvidys, zvejybose tik zvejoju. Fotoaparata pasiimu tik eidamas i miskus ir laukus stebeti zveriu.

Tau nesamone, o man tai vienintele patikima taktika susirasti naujus gerus ruozus. Man lygiai taip pat nesamone atrodo, kaip kiti gali vis ten pat gaudyti, nors ne stebuklus tepagauna. Man labiau patinka patikrinti 30 nauju ruozu po 1 karta, negu 6 ruozus po 5 kartus. Gal neteisingai supratai, kaip as atsirenku ruozus, i kuriuos vaziuoju dar karta. Tikrai ne pagal turetu kibimu skaiciu. Kazkiek ziuriu ir i kibimu skaiciu, bet visa demesi kreipiu i upetakiams tinkamu buveiniu skaiciu, vandens lygi ir t.t. Net jeigu neturejau kibimu, bet ruozas buvo labai idomus, as ten sugriztu dar vienai kitai kontrolinei zvejybai.

Del atkarpu tu is dalies teisus. Tas tinka upems, kur istisai tinkami jiems gyventi ruozai nuo zemupio iki aukstupio. Bet yra pakankamai daug upetakiniu upiu, kur upetakiai priversti nuolat gyventi ir netgi nersti tuose paciuose izoliuotuose ruozuose del netinkamu jiems buveiniu auksciau ar zemiau.

Slovak, nu ka reiskia pazystamas? As pas ji tik pasikonsultuoju kartas nuo karto man rupimais klausimais apie margucius ar kitas lasisines. Prie butelio nesedejome. :grin: Telefonai ir el.pastas atviras visiems - jeigu tau aktualu sekti, kur kas plaukia, gali brukstelti jam ar pasukti.
 #432589   Sakys
 19 Gru 2012 15:20
Senai bebuvau čia užsukęs, bet kai paskaičiau jūsų rašliavą supratau, kad ne man vienam stogą jau rauna :twisted: :ruko iki sezono atidarymo liko pora sav. ;;yel
 #433033   looking4snow
 21 Gru 2012 11:26
Iki Nauju metu 11 dienu. Gal neburkit is ilgameciu prognoziu... Nes butent taip sudaroma viskas, kas >3 dienos plius minus pakoreguojant esamomis salygomis. Bet tikslumo is to jokio.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė