Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Masalai; gaudymo ypatumai, vietos; priedai, naudingi dalykėliai žūklėje
 #423925   upinis
 18 Lap 2012 21:51
Sveiki. Įsirašiau ir aš į vėgėliautojų armiją. Iš antro karto. Nes bandžiau praeitą savaitgalį Nemune, netoli Jurbarko, bet pataikiau tuo momentu, kai vanduo kilo ne valandom, o minutėm, tai teko žvejot ne ten, kur norisi, o ten, kur prieiti galima. Rezultatate - net kibimo nemačiau.
Pakartojau bandymą šeštadienį Neryje, netoli Vilniaus. Vėl su nuotykiais. Vėlavau. Tai lėkiau kūlversčiais. Kaip tokiais atvejais ir turi būti - naktinių sliekų nėra vienoj, antroj, trečioj parduotuvėj... Galiausiai, gavau visko, ko ieškojau, bet prie upės aš jau betemstant. O ten, kur norėjau apsistoti - jau įsikūrusi kompanija, kiek tolėliau - vėl užimta. Vėgėliautojų prie upės - gausu, patogių vietelių - nedaug.
Galiausiai sustojau ten, kur esu buvęs gal prieš 3-4 metus, vieta nelabai pažįstama. Srovė pasirodė per stipri, tai paėjėjau keliasdešimt metrų prieš srovė, kur lyg ir nedidelis užutakėlis. Sumečiau meškeres jau beveik visai tamsoj.
Ryte, kai prašvito, mane beveik ištiko šokas - ten, kur aš perėjau ir sumečiau meškeres - smėlio sekluma, gylio gal pusmetris. Tiesa, už jos gilėja gan staigiai. Turbūt tai mane ir išgelbėjo, nes kartais tamsoje užmesdavau ant seklumos, o kartais toliau už jos. Todėl kibimų buvo. Prasidėjo apie 19.00, baigėsi gal prieš vidurnaktį. Viso - šeši neabejotini kibimai, ištrauktos dvi vėgėlės ir vėgėliukas. Buvo ir daugiau smulkių viršūnėlės virpinimų, pereinančių į nestiprius trūkčiojimus. Bet tada pagalvojau, kad čia masaliniai kilbukai nerimsta, dabar abejoju dėl to, gal reikėjo ilgiau palaukt ir neliest meškerės. Galbūt, patyrimo trūkumas.
Beje, visi kibimai - ant kilbuko, ir nei vieno - ant naktinio slieko. Pagavus pirmą mažylę, pasisekė ją gražiai atkabinti ir paleisti, bet kilbukas buvo stipriai sumaitotas. Tačiau jo nekeičiau, o vėl užmečiau. Už gero pusvalandžio užkibo visai padori vėgėlė.
Taigi, rezultatas - teigiamas.
 #423953   RoBass
 18 Lap 2012 22:49
Man su draugu irgi yra taip buve, atvaziavome i plaskiu, vietu nebuvo, tai nusibroveme i pati sona ( jau buvo tamsu), uzsimetem meskeres ir iki ryto nei kliovo. Ryte praausus pamateme, kad uzmete esame i tokia sekluma, jog vietomis matesi smelio kalniukai. Tai sokas ir mums buvo nemazas:) o dar didesnis buvo, kai vaziuodami namo pro kitus zvejus suzinojome jog neblogai ta vakara kibo vegelikes. '''bum
 #423963   Andrius0522
 19 Lap 2012 00:53
RoBass rašė:Man su draugu irgi yra taip buve, atvaziavome i plaskiu, vietu nebuvo, tai nusibroveme i pati sona ( jau buvo tamsu), uzsimetem meskeres ir iki ryto nei kliovo. Ryte praausus pamateme, kad uzmete esame i tokia sekluma, jog vietomis matesi smelio kalniukai. Tai sokas ir mums buvo nemazas:) o dar didesnis buvo, kai vaziuodami namo pro kitus zvejus suzinojome jog neblogai ta vakara kibo vegelikes. '''bum
su vegelem ydomiai yra...man kimba tau uz koki 200-300 metru gali nekibti...paprasciausiai jos eis kita vaga ir pro tavo masalus nepraeis,o kita diena gali buti atvirksciai,kiek kas yra zvejoje nekarta buna,man kimba kitiems uz 300 metru nekimba...
 #424076   RoBass
 19 Lap 2012 14:40
teisingai Sauliau, tai yra buve ir ne karta. O ka as buvau parases, tai esme buvo ne atstume, o imestos meskeres i smelio dezes :lol:
 #424097   Donasssss
 19 Lap 2012 15:36
iskart supratau ka norejai pasakyti... o kas del atstumu,tai kartais nereikia nei 15 metru. buna sumestos kokios 6-8 meskeres,o visos zuvis istrauktos ir visi kibimai buna ant vienos meskeres,ar ant dvieju salia esanciu. o visos kitos nesuskamba nei karta per zvejyba,nors sumestos visai netoli viena nuo kitos
 #424196   RoBass
 19 Lap 2012 20:46
Donasssss rašė:iskart supratau ka norejai pasakyti... o kas del atstumu,tai kartais nereikia nei 15 metru. buna sumestos kokios 6-8 meskeres,o visos zuvis istrauktos ir visi kibimai buna ant vienos meskeres,ar ant dvieju salia esanciu. o visos kitos nesuskamba nei karta per zvejyba,nors sumestos visai netoli viena nuo kitos
Vienas is daznesniu variantu su tom vegelikem...
 #424693   sliekas
 21 Lap 2012 15:24
O kur kibesnes vietos Nemune, ties Plaskiais ar Rambynu? ryt mastom i ta puse palekt tai nenusprendziam kur dislokuotis..
 #424731   paska
 21 Lap 2012 16:54
new one rašė:Sakuciuose daugiau niekas nebuwo?idomu kajp wandens lygis?
Pirmadieni buvau,vanduo normalus,iki 23h vienas šlipsas.Žveju nemačiau
 #424735   paska
 21 Lap 2012 16:58
sliekas rašė:O kur kibesnes vietos Nemune, ties Plaskiais ar Rambynu? ryt mastom i ta puse palekt tai nenusprendziam kur dislokuotis..
Ties Plaškiais su vietom jau nekas,prie geresniu dambu eilese stovi :ruko ir namas ant ratu yra :superšokas
 #424776   sliekas
 21 Lap 2012 18:37
net ir darbo dienom? o ties kuriuom vietom ten tos geresnes dambos? jei ne paslaptis aisq.. nes mum nuo klp tolokai vaziuot, tai kazkaip noris viska padaryt kad tusciom negryzt. Esu du kartus tuose vietovese zvejojes praeita sezona, viena karta koks puse kilometro iki boksto, kita karta po paciu bokstu, ir abu kartus tusciai :(
 #424794   Shtulas
 21 Lap 2012 19:02
Tai palauk, jos dar nepradėjo eit normaliai, kai pradės, tai darbo dienom nei naktį nei dieną vietos negausi, nekalbu jau apie savaitgalius :)
 #424907   Donasssss
 22 Lap 2012 01:13
Shtulas rašė:Tai palauk, jos dar nepradėjo eit normaliai, kai pradės, tai darbo dienom nei naktį nei dieną vietos negausi, nekalbu jau apie savaitgalius :)
nu cia gan stipriai perdetai pasakiai... svarbiausiai iki pietu buti prie nemuno ir gauni tu vietu be problemu,cia aisku darbo dienom. nekalbu apie tas kelias vietas kur nameliai stovi ir zmenes keiciasi. o vat pernai tai isvis stebejomes ant kiek mazai zveju buvo...
 #424950   Donasssss
 22 Lap 2012 09:56
nu ka as zinau... kadangi mes niekada nepagaunam tu kosminiu skaiciu ir neteke matyti kad kas aplinkui pagautu,o tik tenka isgirsti legendu kaip per kelias valandas pagauna po 15-20 vegeliu,tai sezonas buvo kaip sezonas....
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 71
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė