Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #427396   darencas
 01 Gru 2012 17:20
taip metem abu pasikesidami spiningus ta prasme kelis metimus atlikau trumpesniu ir kelis metimus ilgesniu po to analogiskai atliko metimus kolega ir geresny rezultata parode ilgesnis spiningas
 #427423   alkanas
 01 Gru 2012 19:21
Kleckas1978 rašė:
Taigi reikia zmogui sustru pasirodyti ir viska su s.... sulyginti - turbut tikrajam gyvenime skriaude, kad dabar mandras nori pasirodyti (tipo zino brangius kotus) :-D :-D :-D
Geriau i tokius isvis demesio nekreipti :idea:
ar cia tik ne man nori kazka mandraus pasakyt ? pasiskaityk savo tada palyginima apie stiklinius kotus ;;'plim jei ne man- tai sory is anksto.
o tam atsakyme parasiau varianta kad vienas uz kita blogesnis, galejau rasyt kad vienas uz kita geresnis, tai vienas ir tas pats tik is kitos puses ir tiek. sekantis klausimas buvo patikslinantis ko kolega iesko, tik tada tiksliau galima svarstyt koks kotas labiau tiktu. pamates jog kalba apie lasisas nieko nerasau, nes lasisu negaudau ir fantazuot nesiruosiu.
 #427441   Kleckas1978
 01 Gru 2012 20:37
darencas rašė:Kleckai o tu esi bandes prie vandens AVS96MF2? jis vobleriukus kuo puikiausiai sviedzia geru atstumu jau nekalbant apie vartikles ir dzigus as kitam sezonui jau pasiemiau iki 18gr kotuka 9.6 pedos salaciams sapalams ir lasiakams kadangi atsisakiau praktiskai metalo nors ir liaunesnis nei 21gr bet su metalu irgi puikiai tvarkosi seip cia skonio reikalas as nelabai megstu kuolu bet sie du kotukai kaip tik man labiausiai patinka ''plot ir turbut savo zvejybos salygoms nelabai ka rasciau universalesnio :gutgut
Na AVS96MF2 - vadinti kuolu man net liezuvis neapsivercia, liaunas gretas kotas ir tiek :idea:
ir AVS96MHF2 taip pat tik link kuolo bet ne visiskas kuolas.
Jei man patinka kieti standus kotai ir jei as nevirskinu pusbotagiu - tai ka dabar man daryti - meluoti ir pritarti tavo nuomonei?

Kodel man patinka kietesni?? todel kad jie su dzigu geriau - jautresni ir metyti didesnius svorius dzigo smagiau nei su perkrautu kotu :/nek (pagal gamintoja virsijus svori), o uzmetimo atstumas - tai cia dar klausimas ar su medium ar MH kotu toliau numesi (atsizvelgiant i masalo svori, vala, veja ir pan. beje jei priespriesinis vejas tai su minkstesniu bus zymiai prastesni rezultatai)
 #427446   darencas
 01 Gru 2012 20:58
pagal tavo ysireiskima iseina taip kad dzin koto gramaturos svarbu kad butu kuolas ir bus liuks :ruko kiekvienam kotui yra uzrasoma gramatura su kuria jis geriausiai dirba :ks> dzigui greitesnis kotas tikrai yra geriau uz mederata bet vobleriukams moderatas yra geriau uz extra fasta is prdaziu reik atsirinkti kuo nori gaudyti ir tada rinktis kota ir kaip visi zinom universaliu kotu nera bent jau kolkas ::hai-bai
 #427487   Robertas55
 01 Gru 2012 23:05
darencas rašė:
shelwius rašė:Su ilgiu nepersistenk, metimas nuo ilgio nelabai priklauso, todėl trumpesnis bus jautresnis, lengvesnis ir mažiau ranką vargins. Dabar pats mąstau imt 8'6'' pėdos avidą didžiosiom upėm nuo kranto gaudyt, nors turiu ir 9'6'' pėdos du croix'us.
metant sunkesnius masalus tokias kaip vartikles skirtumo tikrai nelabai pajausi bet kas liecia vobleriukus tai zenkliai jauciasi atstumai seis metais eksperementavom su croix kotukais abu kotai iki 21gr tik ilgiai skyresi vienas 9.6 kitas 9 pedu valai ir rites vienodi rites aplausai 300 ir valai 0.14 pinti vieno gamintojo ir rezultate vobleris kamsinas su 9.6 pedos kotu tikrai zenkliai toliau skrido nei su 9 pedu
o tai ant kiek tas zenkliai daugiau skrido vobleris ?
 #427500   darencas
 02 Gru 2012 06:14
is akies sunku pasakyt kiek toliau tiksliai bet +- apie 10m tikrai bus
 #427531   darencas
 02 Gru 2012 12:05
kas beko ant kranto butu zymiai tiksliau tuo labiau tokiu bandymu nesiruosem atlikinet viskas gavosi spontaniskai ir is akies taigi tiksliu duomenu pateikti negaliu bet kad pranasumas ilgesnio spino pusei tikrai yra imant net toky varianta mano spinas 9 pedu bet teko jy patrumpint grubei sakant 4 cm ir iskart rezultatas akivaizdus dabar vobleriuko iki ten nedametu kur anksciau damesdavau o vartikle meta be jokiu pakeitimu skrenda kaip pasiutus :gutgut
 #427534   DainiusM
 02 Gru 2012 12:20
tai nedameti ne del ilgio, o del metamos gramaturos "padidejimo", matomai...
 #427746   SauliusM
 03 Gru 2012 12:00
darencas rašė:kas beko ant kranto butu zymiai tiksliau tuo labiau tokiu bandymu nesiruosem atlikinet viskas gavosi spontaniskai ir is akies taigi tiksliu duomenu pateikti negaliu bet kad pranasumas ilgesnio spino pusei tikrai yra imant net toky varianta mano spinas 9 pedu bet teko jy patrumpint grubei sakant 4 cm ir iskart rezultatas akivaizdus dabar vobleriuko iki ten nedametu kur anksciau damesdavau o vartikle meta be jokiu pakeitimu skrenda kaip pasiutus :gutgut
nu nereik tik kurt legendu. su tuo paciu uzmetimo svoriu trumpesnis kotas yra kuoliskesnis, tai ir meta prasciau. paimk trumpesni ir lengvesnio uzmetimo svorio, kad akcija gautus plius minus panasi abieju kotu ir mesi ta pati. o 10m skirtumas vobleriui, tai cia as kaip suprantu trecdaliu toliau meti? nu netikiu...
 #427749   Tadunce
 03 Gru 2012 12:07
Anksčiau ir man kažkaip nelabai su tais ilgiais tikėjosi,kad trupu normaliai užmesi, bet...

Wild riverius du paėmiau. Vienas 10'6 pėdos, kitas (lygtai) 8'6

Pirmo užmetimas iki 14g, antro iki 21g

Deduosi khamsiną ir užmetinėju.
Kaip dabar per maps.lt primetu, kad numesdavau iki 40m su pintuku ~0,2 su 8'6 kotu
Su ilgesniuoju tiek neužmetu. Keletą metrų arčiau krenta masalas, kad ir kaip besistengčiau.

Kitas dalykas, kad su ilguoju valdyti, ar pamušti masalą nėra galimybių..

Paėmus į rankas UL 6'6 pėdos, tai tą patį masalą 10'6 kotas meta geriau daugumoj atveju, bet jokio tikslumo, jokio masalo valdymo..
 #427752   SauliusM
 03 Gru 2012 12:15
shelwius rašė:GL2 kotai, girdėjau, kad savo darbinėm sąvybėm prilygsta croix'o wild river modeliui, tai bus labiau "guminis" kotas nei avid'as. Avid'as bus žymiai kuoliškesnis.
+1
 #427757   SauliusM
 03 Gru 2012 12:19
Tadunce rašė:Anksčiau ir man kažkaip nelabai su tais ilgiais tikėjosi,kad trupu normaliai užmesi, bet...
todel kad koto akcija plius tai kaip koto galingumas atitinka metomo masalo svori uzmetimo nuotoli lemia zymiai labiau. todel norint toli metyt pirmoj eilej reikia rinktis metimuiteisingos akcijos kota, o koto ilgis... nu as net jokio protingo teorinio pagrindimo nesu girdejes, kad jis lemtu uzmetimo nuotoli. koto ilgis uzmetimo nuotoli lemia lygiai tiek, kiek prie skirtingu ilgiu skiriasi tos pacios galios koto akcija ir buna tinkamesne ar maziau tinkama konkretaus svorio ir aerodinamikos masalo metymui i toli.
 #427768   Rapolas
 03 Gru 2012 13:12
Zvejys86 rašė:nesukubu dar pirkt to spiningo , tik informacijos noriu surinkt , jo laukiu kol fabuose bus tos kaledines akcijos , buvau pas juos ciupinejau avidus , is pradziu vienas pardavejas siule 2.74 iki 21g , poto buvau dar, kitas dirbo toks pagivenes jau, sako jei neri zvejosi tai tik 2.92 imk , ir seip dabar nzn del to ilgio , o kas vilniui g.loomis priekiauja ? noreciau paciupinet tuos spiningus :)
Tik nenusitrumpink su kotų ilgiais. Maža, ką ten šneka dėl metimo nuotolio, kad ir su trumpu tiek pat užmesi- gerai plūdininkai neskaito šitos temos, o tai su dvimetriniais kotais pradėtų gaudyt (gal.. žiemą:D). Pakalbėk Fabuose su jaunimu, patys gaudo su 3.2m croix'ais- paklausk kokiais sumetimais (apie lašius kalbu ). Kuo ilgesnis (ir minkštesnis kotas), tuo sėkmingiau varginsi žuvį. Paižiūrėk į muselininkus- su "botagėliais" gaudo.. Be to, vobleriukus užmesi lengviau, negu su kuolišku kotu. Tavo vietoje aš nepatingėčiau į Druskininkus (pas Ramoną) arba į Kauną nuvažiuot ir pačiupinėt G.Loomis kotus. Gali daryti šiokias tokias išvadas ir iš pasisakiusių, kurie per 12metų niekaip "neužlenkė" GL. Be to, jei gausdysi Neryje, bus tokių vietų, kur su trumpu kotu- atrodysi lb juokingai. Taip kad pats spręsk, o kuris labiau prilips (St.Croix ar GLoomis)- tai čia dar daug ir nuo paties priklausys :-)
 #427770   SauliusM
 03 Gru 2012 13:16
Rapolas rašė:...Tik nenusitrumpink su kotų ilgiais. Maža, ką ten šneka dėl metimo nuotolio, kad ir su trumpu tiek pat užmesi- gerai plūdininkai neskaito šitos temos, o tai su dvimetriniais kotais pradėtų gaudyt ...
tai va, tiek pludininkai, tiek ir ne pludininkai ilgus kotus jei ir naudoja tai ne del uzmetimo nuotolio, mano supratimu. bet aisku, tai kad su ilgu nemesi toliau, tai dar nereiskia, kad ilgas kotas kitokiu privalumu netures, kaip ir trukumu....
 #427772   Rapolas
 03 Gru 2012 13:22
SauliusM rašė:... bet aisku, tai kad su ilgu nemesi toliau, tai dar nereiskia, kad ilgas kotas kitokiu privalumu netures, kaip ir trukumu....
Nu tai jo :-D Gali įkabinti lašį (nu ir salatį ~5kg) ir su 1.5m kotu, bet tu jį ištrauk su tokiu kotu iš rėvos tarp akmenų ;-)
 #427773   SauliusM
 03 Gru 2012 13:34
Rapolas rašė:
SauliusM rašė:... bet aisku, tai kad su ilgu nemesi toliau, tai dar nereiskia, kad ilgas kotas kitokiu privalumu netures, kaip ir trukumu....
Nu tai jo :-D Gali įkabinti lašį (nu ir salatį ~5kg) ir su 1.5m kotu, bet tu jį ištrauk su tokiu kotu iš rėvos tarp akmenų ;-)
begtum ilgai ir toli krantais :lol: ir gana greitai... :-D
 #427779   Vidma
 03 Gru 2012 13:49
SauliauM, kodėl tu toks kategoriškas, kad spiningo ilgis nelemia metimo nuotolio, jeigu ir pats sakai, kad neskaitei jokio teorinio paaiškinimo. Paimk žvejybą jūroje su "surfais", kur reikalingas tolimas metimas. Kažkodėl nė vieno nemačiau žvejojant su trumpais kotais (išskyrus Palangos tiltą, kur vietiniai senukai su šluotomis gaudo). Aš nesu fizikas, bet man atrodo,liaudiškai aiškinant, kad metant vienodus svorius vienodų parametru dviem kotais skirtingų ilgių, ilgesnis mes toliau, nes metamą svorį ilgiau veiks metimo jėga( kadangi kotas ilgesnis, tai ir mostas platesnis). Arba aš kažko tai nesuprantu..., nors spiningu žvejoju jau 40 metų.
 #427780   SauliusM
 03 Gru 2012 13:54
Vidma rašė:SauliauM, kodėl tu toks kategoriškas, kad spiningo ilgis nelemia metimo nuotolio, jeigu ir pats sakai, kad neskaitei jokio teorinio paaiškinimo. Paimk žvejybą jūroje su "surfais", kur reikalingas tolimas metimas. Kažkodėl nė vieno nemačiau žvejojant su trumpais kotais (išskyrus Palangos tiltą, kur vietiniai senukai su šluotomis gaudo). Aš nesu fizikas, bet man atrodo,liaudiškai aiškinant, kad metant vienodus svorius vienodų parametru dviem kotais skirtingų ilgių, ilgesnis mes toliau, nes metamą svorį ilgiau veiks metimo jėga( kadangi kotas ilgesnis, tai ir mostas platesnis). Arba aš kažko tai nesuprantu..., nors spiningu žvejoju jau 40 metų.
nesupranti.
kad ilgesnis kotas tai platesnis tavo mostas mestu teoriskai toliau, jei mosto trukme butu tokia pati kaip ir su trumpesniu kotu. realybej taip nera. ir su ilgesniu/sunkesniu kotu ir tavo mostas uztruks ilgiau ir jokio islosimo cia nebus. surfus ilgus naudoja todel, kad jei tu paimsi kota su uzmetimu iki 200gr kuris bus tik 2 m ilgio. tai jo akcija bus visiskai gaidiska. nu kaip sluotos koto. del to su tokio uzmetimo svoriu kotas ir turi but ilgas, kad jis nors kazka linktu ir nors kazkokia akcija turetu. ir beje, nors yra tu surfu prigaminta ir 5m ilgio bet pasaulio metimo i toli rekordai varzybose pasiekti kazkaip ne tais paciais ilgiausiai penkiametriniais...
 #427781   Ignelis
 03 Gru 2012 13:58
Rapolas rašė:
pernai neturejau tam spec koto, nuo sausio menesio su 1.8m kotu atvaiksciojau paupiais.... ;-) neviena shlaki ishtraukiau. siemet turiu tinkamesni, bus patogiau gaudyti... :)
 #427782   Rapolas
 03 Gru 2012 14:00
SauliusM rašė:... begtum ilgai ir toli krantais :lol: ir gana greitai... :-D
Jeigu būtų pakrantėse išasfaltuoti takeliai, priešingu atveju- liktų pasinaudot "žirklutėmis" (valui nukirpt ) :-D
 #427802   Zvejys86
 03 Gru 2012 15:06
Rapolas rašė:
Zvejys86 rašė:nesukubu dar pirkt to spiningo , tik informacijos noriu surinkt , jo laukiu kol fabuose bus tos kaledines akcijos , buvau pas juos ciupinejau avidus , is pradziu vienas pardavejas siule 2.74 iki 21g , poto buvau dar, kitas dirbo toks pagivenes jau, sako jei neri zvejosi tai tik 2.92 imk , ir seip dabar nzn del to ilgio , o kas vilniui g.loomis priekiauja ? noreciau paciupinet tuos spiningus :)
Tik nenusitrumpink su kotų ilgiais. Maža, ką ten šneka dėl metimo nuotolio, kad ir su trumpu tiek pat užmesi- gerai plūdininkai neskaito šitos temos, o tai su dvimetriniais kotais pradėtų gaudyt (gal.. žiemą:D). Pakalbėk Fabuose su jaunimu, patys gaudo su 3.2m croix'ais- paklausk kokiais sumetimais (apie lašius kalbu ). Kuo ilgesnis (ir minkštesnis kotas), tuo sėkmingiau varginsi žuvį. Paižiūrėk į muselininkus- su "botagėliais" gaudo.. Be to, vobleriukus užmesi lengviau, negu su kuolišku kotu. Tavo vietoje aš nepatingėčiau į Druskininkus (pas Ramoną) arba į Kauną nuvažiuot ir pačiupinėt G.Loomis kotus. Gali daryti šiokias tokias išvadas ir iš pasisakiusių, kurie per 12metų niekaip "neužlenkė" GL. Be to, jei gausdysi Neryje, bus tokių vietų, kur su trumpu kotu- atrodysi lb juokingai. Taip kad pats spręsk, o kuris labiau prilips (St.Croix ar GLoomis)- tai čia dar daug ir nuo paties priklausys :-)
o seip kiek tas gl2 1083s vertas pinigu siai dienai? nes kotas seip jau ir senas
 #427806   Rapolas
 03 Gru 2012 15:30
Zvejys86 rašė:... o seip kiek tas gl2 1083s vertas pinigu siai dienai? nes kotas seip jau ir senas
Jei vertint pinigais, tai "jebėjuj" mačiau apie 230 amerikoniškų žalių, o Lietuvoj- apie 650 lietuviškų :
http://www.gloomis.lt/category.php?id_category=18&p=3
Gal dar akcijos kokios bus, negaliu pasakyt, domėkis- dbr artėja geras laikas tokius pirkinius "daryt" ;-)
 #427810   SauliusM
 03 Gru 2012 15:40
po 550 Lt berods GL2 vaiksciojo kazkada. o kodel koto kaina turetu but pasikeitus, nes jis "senas" tai as nezinau.
 #427817   SauliusM
 03 Gru 2012 16:07
Zvejys86 rašė:O kaip fenwick spiningai? Verti jie demesio ?
ju yra labai daug skirtingu ir labai visokiu.
 #427820   Rapolas
 03 Gru 2012 16:17
Zvejys86 rašė:O kaip fenwick spiningai? Verti jie demesio ?
Siūlyčiau, nesiblaškyt :-D
Jei ieškai lašišinio koto ,tai imk patikrintą variantą. Aišku, "kryžių" pardavėjai girs susiriesdami Croix'ą, o jų konkurentai- GLoomį.
Svarbiausia, nenusipirk "kuolo" kokio džiginio, nes paskui teks pigiau pardavinėt- taip man asmeniškai ir buvo ;-)
Paskutinį kartą redagavo 1 Rapolas. Iš viso redaguota 3 kartus.
 #427821   SauliusM
 03 Gru 2012 16:23
jei zmogus neisdidus, tai gaudys jis tas lasisas ir su "dziginiu kuolu" be didesniu bedu.
nors as asmeniskai siemet kai su wild riveriu iki 21gr uzmetimo pagaudziau, tai lasisom matyt toki kota ir imciau, jei kitokio netureciau. arba gal jo analoga is GL2 koki. cia jau kaipsakant na vkus i cvet.... beje apie wildus kalbu tuos senuosius juodus. o ne tuos naujus siemet pasirodziusius zalius. kas tie per zverys tai negaliu zinot....
 #427824   Rapolas
 03 Gru 2012 16:37
Aišku, kad gaudys :-D ir net išdidus gali gaudyt. Pas mane pvz. senasis Wild River-is 8.6 pėdos, bet iki 35g užmetimo. Retai naudoju, bet tikrai nesiruošiu parduot- iš valties lydekoms nlb įsivaizduoju geresnio (ir velkiaut- pats gazas:D) ;-)
  • 1
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė