ar cia tik ne man nori kazka mandraus pasakyt ? pasiskaityk savo tada palyginima apie stiklinius kotusKleckas1978 rašė:
Taigi reikia zmogui sustru pasirodyti ir viska su s.... sulyginti - turbut tikrajam gyvenime skriaude, kad dabar mandras nori pasirodyti (tipo zino brangius kotus)![]()
![]()
![]()
Geriau i tokius isvis demesio nekreipti
Na AVS96MF2 - vadinti kuolu man net liezuvis neapsivercia, liaunas gretas kotas ir tiekdarencas rašė:Kleckai o tu esi bandes prie vandens AVS96MF2? jis vobleriukus kuo puikiausiai sviedzia geru atstumu jau nekalbant apie vartikles ir dzigus as kitam sezonui jau pasiemiau iki 18gr kotuka 9.6 pedos salaciams sapalams ir lasiakams kadangi atsisakiau praktiskai metalo nors ir liaunesnis nei 21gr bet su metalu irgi puikiai tvarkosi seip cia skonio reikalas as nelabai megstu kuolu bet sie du kotukai kaip tik man labiausiai patinkair turbut savo zvejybos salygoms nelabai ka rasciau universalesnio
o tai ant kiek tas zenkliai daugiau skrido vobleris ?darencas rašė:metant sunkesnius masalus tokias kaip vartikles skirtumo tikrai nelabai pajausi bet kas liecia vobleriukus tai zenkliai jauciasi atstumai seis metais eksperementavom su croix kotukais abu kotai iki 21gr tik ilgiai skyresi vienas 9.6 kitas 9 pedu valai ir rites vienodi rites aplausai 300 ir valai 0.14 pinti vieno gamintojo ir rezultate vobleris kamsinas su 9.6 pedos kotu tikrai zenkliai toliau skrido nei su 9 pedushelwius rašė:Su ilgiu nepersistenk, metimas nuo ilgio nelabai priklauso, todėl trumpesnis bus jautresnis, lengvesnis ir mažiau ranką vargins. Dabar pats mąstau imt 8'6'' pėdos avidą didžiosiom upėm nuo kranto gaudyt, nors turiu ir 9'6'' pėdos du croix'us.
Ant kranto geriau matavimus atlikt, vandenį tikslu nebus, bet 10m skirtumas kažkaip nesitiki man.darencas rašė:is akies sunku pasakyt kiek toliau tiksliai bet +- apie 10m tikrai bus
nu nereik tik kurt legendu. su tuo paciu uzmetimo svoriu trumpesnis kotas yra kuoliskesnis, tai ir meta prasciau. paimk trumpesni ir lengvesnio uzmetimo svorio, kad akcija gautus plius minus panasi abieju kotu ir mesi ta pati. o 10m skirtumas vobleriui, tai cia as kaip suprantu trecdaliu toliau meti? nu netikiu...darencas rašė:kas beko ant kranto butu zymiai tiksliau tuo labiau tokiu bandymu nesiruosem atlikinet viskas gavosi spontaniskai ir is akies taigi tiksliu duomenu pateikti negaliu bet kad pranasumas ilgesnio spino pusei tikrai yra imant net toky varianta mano spinas 9 pedu bet teko jy patrumpint grubei sakant 4 cm ir iskart rezultatas akivaizdus dabar vobleriuko iki ten nedametu kur anksciau damesdavau o vartikle meta be jokiu pakeitimu skrenda kaip pasiutus
+1shelwius rašė:GL2 kotai, girdėjau, kad savo darbinėm sąvybėm prilygsta croix'o wild river modeliui, tai bus labiau "guminis" kotas nei avid'as. Avid'as bus žymiai kuoliškesnis.
todel kad koto akcija plius tai kaip koto galingumas atitinka metomo masalo svori uzmetimo nuotoli lemia zymiai labiau. todel norint toli metyt pirmoj eilej reikia rinktis metimuiteisingos akcijos kota, o koto ilgis... nu as net jokio protingo teorinio pagrindimo nesu girdejes, kad jis lemtu uzmetimo nuotoli. koto ilgis uzmetimo nuotoli lemia lygiai tiek, kiek prie skirtingu ilgiu skiriasi tos pacios galios koto akcija ir buna tinkamesne ar maziau tinkama konkretaus svorio ir aerodinamikos masalo metymui i toli.Tadunce rašė:Anksčiau ir man kažkaip nelabai su tais ilgiais tikėjosi,kad trupu normaliai užmesi, bet...
Tik nenusitrumpink su kotų ilgiais. Maža, ką ten šneka dėl metimo nuotolio, kad ir su trumpu tiek pat užmesi- gerai plūdininkai neskaito šitos temos, o tai su dvimetriniais kotais pradėtų gaudyt (gal.. žiemą:D). Pakalbėk Fabuose su jaunimu, patys gaudo su 3.2m croix'ais- paklausk kokiais sumetimais (apie lašius kalbu ). Kuo ilgesnis (ir minkštesnis kotas), tuo sėkmingiau varginsi žuvį. Paižiūrėk į muselininkus- su "botagėliais" gaudo.. Be to, vobleriukus užmesi lengviau, negu su kuolišku kotu. Tavo vietoje aš nepatingėčiau į Druskininkus (pas Ramoną) arba į Kauną nuvažiuot ir pačiupinėt G.Loomis kotus. Gali daryti šiokias tokias išvadas ir iš pasisakiusių, kurie per 12metų niekaip "neužlenkė" GL. Be to, jei gausdysi Neryje, bus tokių vietų, kur su trumpu kotu- atrodysi lb juokingai. Taip kad pats spręsk, o kuris labiau prilips (St.Croix ar GLoomis)- tai čia dar daug ir nuo paties priklausys :-)Zvejys86 rašė:nesukubu dar pirkt to spiningo , tik informacijos noriu surinkt , jo laukiu kol fabuose bus tos kaledines akcijos , buvau pas juos ciupinejau avidus , is pradziu vienas pardavejas siule 2.74 iki 21g , poto buvau dar, kitas dirbo toks pagivenes jau, sako jei neri zvejosi tai tik 2.92 imk , ir seip dabar nzn del to ilgio , o kas vilniui g.loomis priekiauja ? noreciau paciupinet tuos spiningus
tai va, tiek pludininkai, tiek ir ne pludininkai ilgus kotus jei ir naudoja tai ne del uzmetimo nuotolio, mano supratimu. bet aisku, tai kad su ilgu nemesi toliau, tai dar nereiskia, kad ilgas kotas kitokiu privalumu netures, kaip ir trukumu....Rapolas rašė:...Tik nenusitrumpink su kotų ilgiais. Maža, ką ten šneka dėl metimo nuotolio, kad ir su trumpu tiek pat užmesi- gerai plūdininkai neskaito šitos temos, o tai su dvimetriniais kotais pradėtų gaudyt ...
Nu tai joSauliusM rašė:... bet aisku, tai kad su ilgu nemesi toliau, tai dar nereiskia, kad ilgas kotas kitokiu privalumu netures, kaip ir trukumu....
begtum ilgai ir toli krantaisRapolas rašė:Nu tai joSauliusM rašė:... bet aisku, tai kad su ilgu nemesi toliau, tai dar nereiskia, kad ilgas kotas kitokiu privalumu netures, kaip ir trukumu....Gali įkabinti lašį (nu ir salatį ~5kg) ir su 1.5m kotu, bet tu jį ištrauk su tokiu kotu iš rėvos tarp akmenų
nesupranti.Vidma rašė:SauliauM, kodėl tu toks kategoriškas, kad spiningo ilgis nelemia metimo nuotolio, jeigu ir pats sakai, kad neskaitei jokio teorinio paaiškinimo. Paimk žvejybą jūroje su "surfais", kur reikalingas tolimas metimas. Kažkodėl nė vieno nemačiau žvejojant su trumpais kotais (išskyrus Palangos tiltą, kur vietiniai senukai su šluotomis gaudo). Aš nesu fizikas, bet man atrodo,liaudiškai aiškinant, kad metant vienodus svorius vienodų parametru dviem kotais skirtingų ilgių, ilgesnis mes toliau, nes metamą svorį ilgiau veiks metimo jėga( kadangi kotas ilgesnis, tai ir mostas platesnis). Arba aš kažko tai nesuprantu..., nors spiningu žvejoju jau 40 metų.
pernai neturejau tam spec koto, nuo sausio menesio su 1.8m kotu atvaiksciojau paupiais....Rapolas rašė:Nu tai joSauliusM rašė:... bet aisku, tai kad su ilgu nemesi toliau, tai dar nereiskia, kad ilgas kotas kitokiu privalumu netures, kaip ir trukumu....Gali įkabinti lašį (nu ir salatį ~5kg) ir su 1.5m kotu, bet tu jį ištrauk su tokiu kotu iš rėvos tarp akmenų
Jeigu būtų pakrantėse išasfaltuoti takeliai, priešingu atveju- liktų pasinaudot "žirklutėmis" (valui nukirpt )SauliusM rašė:... begtum ilgai ir toli krantaisir gana greitai...
o seip kiek tas gl2 1083s vertas pinigu siai dienai? nes kotas seip jau ir senasRapolas rašė:Tik nenusitrumpink su kotų ilgiais. Maža, ką ten šneka dėl metimo nuotolio, kad ir su trumpu tiek pat užmesi- gerai plūdininkai neskaito šitos temos, o tai su dvimetriniais kotais pradėtų gaudyt (gal.. žiemą:D). Pakalbėk Fabuose su jaunimu, patys gaudo su 3.2m croix'ais- paklausk kokiais sumetimais (apie lašius kalbu ). Kuo ilgesnis (ir minkštesnis kotas), tuo sėkmingiau varginsi žuvį. Paižiūrėk į muselininkus- su "botagėliais" gaudo.. Be to, vobleriukus užmesi lengviau, negu su kuolišku kotu. Tavo vietoje aš nepatingėčiau į Druskininkus (pas Ramoną) arba į Kauną nuvažiuot ir pačiupinėt G.Loomis kotus. Gali daryti šiokias tokias išvadas ir iš pasisakiusių, kurie per 12metų niekaip "neužlenkė" GL. Be to, jei gausdysi Neryje, bus tokių vietų, kur su trumpu kotu- atrodysi lb juokingai. Taip kad pats spręsk, o kuris labiau prilips (St.Croix ar GLoomis)- tai čia dar daug ir nuo paties priklausys :-)Zvejys86 rašė:nesukubu dar pirkt to spiningo , tik informacijos noriu surinkt , jo laukiu kol fabuose bus tos kaledines akcijos , buvau pas juos ciupinejau avidus , is pradziu vienas pardavejas siule 2.74 iki 21g , poto buvau dar, kitas dirbo toks pagivenes jau, sako jei neri zvejosi tai tik 2.92 imk , ir seip dabar nzn del to ilgio , o kas vilniui g.loomis priekiauja ? noreciau paciupinet tuos spiningus
Jei vertint pinigais, tai "jebėjuj" mačiau apie 230 amerikoniškų žalių, o Lietuvoj- apie 650 lietuviškų :Zvejys86 rašė:... o seip kiek tas gl2 1083s vertas pinigu siai dienai? nes kotas seip jau ir senas
ju yra labai daug skirtingu ir labai visokiu.Zvejys86 rašė:O kaip fenwick spiningai? Verti jie demesio ?
Siūlyčiau, nesiblaškytZvejys86 rašė:O kaip fenwick spiningai? Verti jie demesio ?