Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #430769   marijampolskis
 12 Gru 2012 14:28
Buvau šiandien vėl ant Yglos užlipęs, ledo storis nuo 4 iki 5 cm, peikena eina kiaurai, galvojau dar rizikuoti, bet paejus 7m nuo kranto ledas braška. Nemaloni man ekstremali žvejyba tad apsisukau, net nebuvau balalaikos išsitraukęs. įdomu kaip ledas ant pelkių? pvz Amalvos ? ar įmanomaten ešerį kokį pagauti?
 #430773   Rukis
 12 Gru 2012 14:36
Kaip vakar ir zadejau su vienu forumieciu tikrinome kelias balas apie Mazeikius. Kur buvom nuleke,ten ir uzlipom. Po viena ezeriuka jau zvejai skersai isilgai davesi,bet as tai issizerges ejau,kazkaip nefasonas,kad is vienos bankes su dura skyle ibirbini,nors daviau saziningai nuo dusios :) Paskui karjera toki tikrinom,ten ledas jau apie 7cm,bet vietomis ir tik 3 tesiekia. Sugavom kelis eseriukus,lydekos tylejo. Visgi nutariau,kad man per silpni nervai ant tokio ledo railyneti. Laukiu drutesnio.
 #430816   dainiuška
 12 Gru 2012 16:52
Mindžius rašė:
marijampolskis rašė:
Mindžius rašė:As vakar nuvaziavau ant Ivoniskio ezerelio. Uzlipau lyg ir laiko. Paejau kelis zingsnius ir pradejo brasketi, slapti ledo pavirsius, tai letai teko apsisukti ir vaziuot ant kitos netoli Marijampoles esancios balos. Cia ledo storis buvo 4-5cm. Kai atvaziavau, radau jau 26 rybokus. Nuo pietu gaudziau, tai kelis eserius ant lervos pagavau, o ant balansyro nei klibt. Vienas su skrituliu apie 4 kg lydeka iseme.
papaskok katroi cia vietoi? netoli ivoniskio ezero gyvenu
Prie Gudeliu. As nuo kelio puses buvau uzlipes kelis metrus, bet toliau nejau. O ka, tu buvai uzlipes jau?
Kaip tas Ivoniškio ežerėlis aplamai - ar dar gyvas? Prieš kokius penkerius metus ten labai sėkmingai sezoną atidariau - neblogi ešeriukai, net karšį pavyko išprašyti. Tačiau po to ir nebebuvau... :roll: Savaitgalį lipsiu jeigu ne ant jo, tai ant netoliese esančių telkinių.
 #430835   mindoze
 12 Gru 2012 18:23
vziavau i santariskes sendien tai maciau 3 vienoi vietoi stovejo toi baloi kur po kaire salia ziedo, na jeigu 3 prie vienos eketes tai glima teigti kad ledas pakanamai tvirtas mazuose telkiniuose glima bandyti palei vilniu
 #430843   mindoze
 12 Gru 2012 19:30
nu reiskia ryt bandysiu lipti netoli rudaminos, saugumas pirmoje vietoje, uzuosiu negera nerizikuosiu,nes keleta kartu teko vienam kapanotis ir teko viena traukti.
 #431031   Mindžius
 13 Gru 2012 11:03
Kaip tas Ivoniškio ežerėlis aplamai - ar dar gyvas? Prieš kokius penkerius metus ten labai sėkmingai sezoną atidariau - neblogi ešeriukai, net karšį pavyko išprašyti. Tačiau po to ir nebebuvau... :roll: Savaitgalį lipsiu jeigu ne ant jo, tai ant netoliese esančių telkinių.
NA pernai neblogai buvau uztaikes pora kartu, bet tik pora kartu. Ten nesuprasi nuo ko priklauso kliovas. Viena karta gerai, kita visai nieko. Ta pacia diena jame gali nei kliovo nematyti, o nulekes i kita bala gali primust nemazai.
 #431137   albertas70
 13 Gru 2012 16:18
as sekmadieni semeliskese tokioj baloj buvau tai braska bet laiko,jeigu n.kombezas ar gera liemene tai nebaisu ir iluzt :),islipai i masina ir namo,kazkas antroj eketej blizgute ateme o siaip eseriuku pagavom
 #431149   mindoze
 13 Gru 2012 17:45
''plot atidariau sezona su bezmatilke ledo storis nuo 4 iki 7cm vietomis, buvo baisoka, bet paziurejau kad vietinis 100kg vyrukas laksto tai biski ramiu pasidare :lol: buvau uz rudaminos.
 #431152   mindoze
 13 Gru 2012 17:58
kaip pirmam kartui be matiliaus visai nieko per 2h 8 eseriukai nuo 100 iki 200gr taip sakant keptuve gera pagavau ;uolrait
 #431227   timocha
 13 Gru 2012 22:03
info is labanoro, iki 100 ha ežerai pakrasciais vaikščiojami, su mažesniais problematiškai netolygiai uzsale, kur vanduo buvo susimaises su sniegu saugu, kur ne ten 5-6 cm ledo-sniego kose, be peikenos ne žingsnio, nes viska užklojo vakarykštis sniegas. Tikrino 80 kg pingvinas :-D
 #431443   Edga5251
 14 Gru 2012 16:00
Buvau ir as siandien per 1.5h 10 eseriuku, aisku nedideli bet vistiek sezonas atidarytas :) vienas is ju didesnis sugautas ant balansyro :cool: Beje ledo storis 5-7 cm einant tik vietom subraska... :grin:
 #431450   dainiuška
 14 Gru 2012 16:36
Žinios iš Dzūkijos - kuklios :roll: Sunkoka dar kur užsiropšti arba tiesiog apie tai neatėjo žinios iki manęs... Ūdrijoje - "maudosi", ledas nesaugus. Aniškio ežere ledas lyg ir nieko, tačiau su kybiu prastai. Kolkas geriausia - važiuoti pas suvalkiečius į Žaltyčio ežerą :) Eina ir ešerį rast, ir lydekį...
 #431459   marijampolskis
 14 Gru 2012 17:56
dainiuška rašė:Žinios iš Dzūkijos - kuklios :roll: Sunkoka dar kur užsiropšti arba tiesiog apie tai neatėjo žinios iki manęs... Ūdrijoje - "maudosi", ledas nesaugus. Aniškio ežere ledas lyg ir nieko, tačiau su kybiu prastai. Kolkas geriausia - važiuoti pas suvalkiečius į Žaltyčio ežerą :) Eina ir ešerį rast, ir lydekį...
reikes nulekti paziureti. kokiose vietose laikosi ten eserys?
 #431599   marijampolskis
 15 Gru 2012 16:34
dainiuška rašė: Kaip tas Ivoniškio ežerėlis aplamai - ar dar gyvas? Prieš kokius penkerius metus ten labai sėkmingai sezoną atidariau - neblogi ešeriukai, net karšį pavyko išprašyti. Tačiau po to ir nebebuvau... :roll: Savaitgalį lipsiu jeigu ne ant jo, tai ant netoliese esančių telkinių.
Buvau šiandien užlipes ant Ivoniškio,prie kranto už žolių kaikur įmanoma prieiti, mačiau vėlevėles kažkas pastatęs, toliau gal ir eitų užlipti, bet peikena vienu smūgiu prakerta tad nerizikavau. kliovo jokio nebuvo.
Yglos ežeras pilnas properšų, Leiciškės irgi nebus užšalę. ant Kalnynų verta būtų nulėkus pasižiūrėti-ten būna stambių ešerių.
Žaltytyje šiandien kibimas buvo palyginti prastas. 'viarkt
 #431662   looking4snow
 15 Gru 2012 21:16
Kazkada gaudziau Plateliuose dar be kablio ir per afigiena puga ikabinau krokodila. Itariu, kad labai panasus vejas buvo kaip ir siandien, tik siandien puste, o ne snigo. Bandziau prisisaukti ka nors i pagalba...nulis reakcijos, nors zveju buvo dafiga su biskiu is visu pusiu, bet taip uz 50-100 m artimiausi. Niekas taip ir neisgirdo. Lydeka tai nuvarginau per koki pusvalandi, bet daugiau neturejau ka daryti. Po kazkelinto pasimuistymo prie eketes nutrauke nafik ta 0,16 mm vala su visu 3 cm balansyru (taip, cia ne klaida - butent 3 cm). Tai va tokia mano istorija apie veja ziema. Cia vienas is kriteriju, kodel ir siandien bandziau. Bet dar per anksti iki geruju vietu saugiau nusigauti - nerizikavau.
 #431673   marijampolskis
 15 Gru 2012 22:31
looking4snow rašė:Kazkada gaudziau Plateliuose dar be kablio ir per afigiena puga ikabinau krokodila. Itariu, kad labai panasus vejas buvo kaip ir siandien, tik siandien puste, o ne snigo. Bandziau prisisaukti ka nors i pagalba...nulis reakcijos, nors zveju buvo dafiga su biskiu is visu pusiu, bet taip uz 50-100 m artimiausi. Niekas taip ir neisgirdo. Lydeka tai nuvarginau per koki pusvalandi, bet daugiau neturejau ka daryti. Po kazkelinto pasimuistymo prie eketes nutrauke nafik ta 0,16 mm vala su visu 3 cm balansyru (taip, cia ne klaida - butent 3 cm). Tai va tokia mano istorija apie veja ziema. Cia vienas is kriteriju, kodel ir siandien bandziau. Bet dar per anksti iki geruju vietu saugiau nusigauti - nerizikavau.
''plot su blizgutėmis ir balansyrais gal ir nieko, bet marmūškinti su lengva avižėle jau nelabai smagu :D kiek pažiūriu dabar visi su balansyrais labai užsivedė, retai bematau kad avižėle kas gaudytų. :roll:
 #431677   Jurginas
 15 Gru 2012 23:13
Kad su lengva blizgute, jeigu stovint, šiandien jau irgi biški šūds buvo. Teko balansuot daugiau, ale laimikiai tai neypač.. Bet iš da lies vėjas gerai, prapustė ir dar prapustys sniegą nuo ledo, šiandien visą dieną maknojau po apledėjusias balas, turėtų greit jas sutraukt ir vos ne padvigubint ledo storį. Jeigu biški daugiau šaltuko, jau ir kažkur rimčiau man atrodo greit galėsim lipt..
 #431684   looking4snow
 16 Gru 2012 00:33
marijampolskis rašė:kiek pažiūriu dabar visi su balansyrais labai užsivedė, retai bematau kad avižėle kas gaudytų. :roll:
Keista, as su balansyrais gaudanciu beveik nematau. Grubiai isreiskus procentais, kokie 75 proc. is sutiktu buna avizelininkai su balalaikomis, 20 proc. blizgiautojai ir tik tarkim 5 proc. balansyrais gaudo. Cia tokia mano sutiktu zveju statistika Plateliuose ir Rokiskio-Zarasu raj. Gal kur apie didmiescius ir labiau zmones "prakute" ir zino kas tas balansyras per viens. :lol:
 #431685   looking4snow
 16 Gru 2012 00:38
Jurginas rašė:Kad su lengva blizgute, jeigu stovint, šiandien jau irgi biški šūds buvo. Teko balansuot daugiau
As jau nebegaudau atsistojes, nes per eile metu pastebejau, kad atsistojus ir atsisedus laimikiu santykis buna 1:10. Gal man rankos dreba ar ka, bet nemoku efektyviai zaisti stovint. Reikia normalios atramos, kartais net abiem rankom laikyti meskerele, nes mano atrastas man efektyviausias zaidimas yra gan delikatus, be jokiu dideliu amplitudziu ar staigiu judesiu. :roll:
 #431691   medvis
 16 Gru 2012 09:36
looking4snow rašė:
nebegaudau atsistojes, nes mano atrastas man efektyviausias zaidimas yra gan delikatus, be jokiu dideliu amplitudziu ar staigiu judesiu. :roll:
gal galetum biski placiau apie efektivu be amplitudziu ar staigiu judesiu gaudimo buda papasakot ir mums , gal ir mums jis pravers . Ir ant kokios butent blizgutes tai veikia geriau ?
 #431764   looking4snow
 16 Gru 2012 15:04
Nu kaip tau zodziais toki dalyka nupasakoti? :roll: Kelk 103 mm pradedamas 35 mm/s greicu ipusedamas 58 mm/s ir baigdamas 15 mm/s? Paskui 8 s pauze ir kelk 95 mm pam param tram taram? :lol: Taigi nenupasakojami tokie dalykai. Daugiau zvejokit ir maziau sukit galva. Mano surastas zaidimas tinka mano psichiniams ir fiziniams sugebejimams. Gal kitas ranka issisuks taip darydamas ar psichologiskai bus per sunku. Kiekvienam savas zaidimas, cia gi ne kazkoks idealus visiems budas. O ant blizguciu as isvis negaudau, tai juo labiau nepapasakosiu ant kokios blizgutes geriau...
 #431780   aidas32
 16 Gru 2012 17:38
medvis rašė:
looking4snow rašė:
nebegaudau atsistojes, nes mano atrastas man efektyviausias zaidimas yra gan delikatus, be jokiu dideliu amplitudziu ar staigiu judesiu. :roll:
gal galetum biski placiau apie efektivu be amplitudziu ar staigiu judesiu gaudimo buda papasakot ir mums , gal ir mums jis pravers . Ir ant kokios butent blizgutes tai veikia geriau ?
Aš patarčiau ežere pasižvalgyt vietiniu žvejų, kaip jie gaudo, kaip blizgėm dirba.Tikrai info daugiau gausi. :)
O dar pašnekinus tai žiurėk ir parodo masalus papasakoja kur ir kaip gaudyt.Toks *PYP* tikrai neturėtu pasiust :lol:
 #431781   Tadunce
 16 Gru 2012 17:51
O aš jums patarčiau apie rankų kilnojimo technikas šnekėti tam tinkamesnėse temose :/braj;
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 69
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė