Gal kas jau bandete aplink Vilniu, Trakuose?
Kaip tas Ivoniškio ežerėlis aplamai - ar dar gyvas? Prieš kokius penkerius metus ten labai sėkmingai sezoną atidariau - neblogi ešeriukai, net karšį pavyko išprašyti. Tačiau po to ir nebebuvau...Mindžius rašė:Prie Gudeliu. As nuo kelio puses buvau uzlipes kelis metrus, bet toliau nejau. O ka, tu buvai uzlipes jau?marijampolskis rašė:papaskok katroi cia vietoi? netoli ivoniskio ezero gyvenuMindžius rašė:As vakar nuvaziavau ant Ivoniskio ezerelio. Uzlipau lyg ir laiko. Paejau kelis zingsnius ir pradejo brasketi, slapti ledo pavirsius, tai letai teko apsisukti ir vaziuot ant kitos netoli Marijampoles esancios balos. Cia ledo storis buvo 4-5cm. Kai atvaziavau, radau jau 26 rybokus. Nuo pietu gaudziau, tai kelis eserius ant lervos pagavau, o ant balansyro nei klibt. Vienas su skrituliu apie 4 kg lydeka iseme.
NA pernai neblogai buvau uztaikes pora kartu, bet tik pora kartu. Ten nesuprasi nuo ko priklauso kliovas. Viena karta gerai, kita visai nieko. Ta pacia diena jame gali nei kliovo nematyti, o nulekes i kita bala gali primust nemazai.Kaip tas Ivoniškio ežerėlis aplamai - ar dar gyvas? Prieš kokius penkerius metus ten labai sėkmingai sezoną atidariau - neblogi ešeriukai, net karšį pavyko išprašyti. Tačiau po to ir nebebuvau...Savaitgalį lipsiu jeigu ne ant jo, tai ant netoliese esančių telkinių.
reikes nulekti paziureti. kokiose vietose laikosi ten eserys?dainiuška rašė:Žinios iš Dzūkijos - kukliosSunkoka dar kur užsiropšti arba tiesiog apie tai neatėjo žinios iki manęs... Ūdrijoje - "maudosi", ledas nesaugus. Aniškio ežere ledas lyg ir nieko, tačiau su kybiu prastai. Kolkas geriausia - važiuoti pas suvalkiečius į Žaltyčio ežerą
Eina ir ešerį rast, ir lydekį...
Buvau šiandien užlipes ant Ivoniškio,prie kranto už žolių kaikur įmanoma prieiti, mačiau vėlevėles kažkas pastatęs, toliau gal ir eitų užlipti, bet peikena vienu smūgiu prakerta tad nerizikavau. kliovo jokio nebuvo.dainiuška rašė: Kaip tas Ivoniškio ežerėlis aplamai - ar dar gyvas? Prieš kokius penkerius metus ten labai sėkmingai sezoną atidariau - neblogi ešeriukai, net karšį pavyko išprašyti. Tačiau po to ir nebebuvau...Savaitgalį lipsiu jeigu ne ant jo, tai ant netoliese esančių telkinių.
ar vejas žiemą turi kibimams įtakos?HazeNN rašė:Siandien buvau daubariuos taij sekliojoj pusej ledas kaikur 12cmtik kibimas nelabai koks...
looking4snow rašė:Kazkada gaudziau Plateliuose dar be kablio ir per afigiena puga ikabinau krokodila. Itariu, kad labai panasus vejas buvo kaip ir siandien, tik siandien puste, o ne snigo. Bandziau prisisaukti ka nors i pagalba...nulis reakcijos, nors zveju buvo dafiga su biskiu is visu pusiu, bet taip uz 50-100 m artimiausi. Niekas taip ir neisgirdo. Lydeka tai nuvarginau per koki pusvalandi, bet daugiau neturejau ka daryti. Po kazkelinto pasimuistymo prie eketes nutrauke nafik ta 0,16 mm vala su visu 3 cm balansyru (taip, cia ne klaida - butent 3 cm). Tai va tokia mano istorija apie veja ziema. Cia vienas is kriteriju, kodel ir siandien bandziau. Bet dar per anksti iki geruju vietu saugiau nusigauti - nerizikavau.
Keista, as su balansyrais gaudanciu beveik nematau. Grubiai isreiskus procentais, kokie 75 proc. is sutiktu buna avizelininkai su balalaikomis, 20 proc. blizgiautojai ir tik tarkim 5 proc. balansyrais gaudo. Cia tokia mano sutiktu zveju statistika Plateliuose ir Rokiskio-Zarasu raj. Gal kur apie didmiescius ir labiau zmones "prakute" ir zino kas tas balansyras per viens.marijampolskis rašė:kiek pažiūriu dabar visi su balansyrais labai užsivedė, retai bematau kad avižėle kas gaudytų.
As jau nebegaudau atsistojes, nes per eile metu pastebejau, kad atsistojus ir atsisedus laimikiu santykis buna 1:10. Gal man rankos dreba ar ka, bet nemoku efektyviai zaisti stovint. Reikia normalios atramos, kartais net abiem rankom laikyti meskerele, nes mano atrastas man efektyviausias zaidimas yra gan delikatus, be jokiu dideliu amplitudziu ar staigiu judesiu.Jurginas rašė:Kad su lengva blizgute, jeigu stovint, šiandien jau irgi biški šūds buvo. Teko balansuot daugiau
gal galetum biski placiau apie efektivu be amplitudziu ar staigiu judesiu gaudimo buda papasakot ir mums , gal ir mums jis pravers . Ir ant kokios butent blizgutes tai veikia geriau ?looking4snow rašė:
nebegaudau atsistojes, nes mano atrastas man efektyviausias zaidimas yra gan delikatus, be jokiu dideliu amplitudziu ar staigiu judesiu.
Aš patarčiau ežere pasižvalgyt vietiniu žvejų, kaip jie gaudo, kaip blizgėm dirba.Tikrai info daugiau gausi.medvis rašė:gal galetum biski placiau apie efektivu be amplitudziu ar staigiu judesiu gaudimo buda papasakot ir mums , gal ir mums jis pravers . Ir ant kokios butent blizgutes tai veikia geriau ?looking4snow rašė:
nebegaudau atsistojes, nes mano atrastas man efektyviausias zaidimas yra gan delikatus, be jokiu dideliu amplitudziu ar staigiu judesiu.