Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #436334   shelwius
 05 Sau 2013 14:38
pagal blanko darbines sąvybes. Riveris ir GL2 yra gan guminiai kotai, o GL3 "fastesnis".
džigui nuo tvičo nedaug kuom, abu turi būti greiti "kuoliukai", bet džigui lbiau skambesnis/jautresnis turėtų būti.
 #436354   zet
 05 Sau 2013 15:50
alkanas rašė: kas cia paaiskins kuo skiriasi kotas dzigui (neklijonke) nuo koto skirto tvicui :?:
pagal darba: vienas geriau ismusa volberius, kito galune labiau rodo kada dugna liecia guminukas.

pagal kota: pvz yra du vienodi kotai, fastai. Norint is ju viena padaryti dzigini, reikia ta vieta kur linksta virsune (fast ar Xfast) susilpninti, lyg su dilde paploninti. Is to gaunasi pas antra kota du skirtumai.
1: Kad nuo mazesniu apkrovu linksta galune (lyginat su pirmu kotu).
2: Galune padaro didesni uzlinkimo kampa, kol perduoda darba likusiam koto gabalui.
Praktiskai su tokiu antru kotu tvitchinant gaunasi:
Siek tiek mazesni/lengvesni darbiniai vobleriai
Sioks toks velavimas tvicinant didesniais vobleriais, sunkiau isgauti staigu didesnio voblerio judesi.

Taigis, praktiskai, jei su pirmu kotu, gali gaudyti konfortiskai su 6-11 cm minnow, tai su apypjaustytu (dziginiu) tas konfortiskumas nukristu iki 9 cm, o nuo 9 iki 11 atsirastu velavimas bei staigumo nebuvimas. Tai aisku nereiskia, negali tvichinti, bet tai jau konforto nebuvimas, kai su masalu negali isgauti tai, ko tiksliai nori. Kai kam tai neaktualu, bet pvz jei ta virsutine minnow riba 11 cm yra reali, su kuria realiai nemazai zvejejoti, tai tas skirtumas tampa svarbus. Va del to ir yra kotai, su kuriais galima tvitchinti, ir tie, kurie buvo kurti, projektuoti grynai staigiam masalu ismusimui. O norint gaudyti su 11 cm minnow voblom ir imant "tinkanti" kota, teks imti biski sunkesni, griozdiskesni, kas man irgi nepatinka, nes krenta zuvies traukimo savybes bei tie papildomi gramai rankoje nera reikalingi.

Dar nelieciau to, kad pats blankas siek tiek skirtingas turetu eiti tvitchinginiams kotams ir blanko kruvio atlaikymo proporcijos einant nuo rankenos link galo. Kai kam patinka, kai tvitchinginiuose kotuose buna daugiau stiklo pluosto ar ko tai tens, kas primena darba spinu, su stiklo pluostu. Bet cia jau niuansai ir skoniai.

Cia tiesiog mano nuomone is praktikos.
 #436369   Maukis
 05 Sau 2013 16:42
PelkiuSenis rašė:Tokis klausimas, gal kas ciupinejo ir gali kazka gero pasakyt apie Major Craft? Domintu sis kotelis http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3979 idomu kiek jis susitvarkytu su lengvu dzigu. Nes apie Calzante ir kitus modelius graphiteleader neblogi atsiliepimai, tik sio MC kaina patrauklesne :) O as mastyciau sunaudot lengvam dzigui kokiu eseriu, ir tiem patiem upetakiams gal net.
Bassparos neturiu, bet turiu tokio pat tipo basini Major Craft modeli Go-Emotion. Labai daug domejausi internete ir apie basspara. Visi vieningai tvirtina, kad pagal tokia kaina, tai vienas is geresniu pasirinkimu, kas yra rinkoje. Basspara daugiau uzgalastas tvicingui. Jeigu zadi dzigauti eserius ar gaudyt upetakius neapsigauk pasirinkdamas uzmetimo svorio. Major Craft bassiniai modeliai turi labai dideli galios rezerva, todel rinkis lengvesni spiningeli. Tarkim, jeigu dzigausi su masalais iki 15 gr., tai rinkis iki 10,5 uzmetimo modeli.
 #436397   SauliusM
 05 Sau 2013 18:18
PelkiuSenis rašė:Tokis klausimas, gal kas ciupinejo ir gali kazka gero pasakyt apie Major Craft? Domintu sis kotelis http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3979 idomu kiek jis susitvarkytu su lengvu dzigu. Nes apie Calzante ir kitus modelius graphiteleader neblogi atsiliepimai, tik sio MC kaina patrauklesne :) O as mastyciau sunaudot lengvam dzigui kokiu eseriu, ir tiem patiem upetakiams gal net.
turiu kelias skirtingas kastingines basspara. afigienni kotai kastingu gaudyt sapala ar upetaki. ta prasme jei su multiku nori nusilengvint iki negaliu... o vat dzigui. nu tinka jie ir dzigui. bet yra tam geresniu kotu. neit ir kastinge yra mikrodzigui tinkamesniu kotu. pvz jackson red shady, o apie spininga tai net nekalbu. man asmeniskai tai basspara yra sapalam ar upetakiam kotas, galingesni yra lydekiniai kotai gaudyt krankais sukrem ar vartiklem. tvicint su basspara irgi galima visai puse velnio, bet tvicui gal irgi tinkamesni kota galima atrast.
 #436400   SauliusM
 05 Sau 2013 18:20
Fabai rašė:Realybeje atrodo prastai..
nezinau, galbut. realybej nemaciau. bet ideja ziedelio rema daryt is anglies poluosto man patinka. techiskai paskui ziedelius butu galima tiesiog "iaugint" i blanka. jautrumas turetu but afigiennas.
 #436428   PelkiuSenis
 05 Sau 2013 20:25
SauliusM rašė: turiu kelias skirtingas kastingines basspara. afigienni kotai kastingu gaudyt sapala ar upetaki. ta prasme jei su multiku nori nusilengvint iki negaliu... o vat dzigui. nu tinka jie ir dzigui. bet yra tam geresniu kotu. neit ir kastinge yra mikrodzigui tinkamesniu kotu. pvz jackson red shady, o apie spininga tai net nekalbu. man asmeniskai tai basspara yra sapalam ar upetakiam kotas, galingesni yra lydekiniai kotai gaudyt krankais sukrem ar vartiklem. tvicint su basspara irgi galima visai puse velnio, bet tvicui gal irgi tinkamesni kota galima atrast.
O tai ka dar tokio is spiningu pagal to Basspara kaina gali pasiulyt, kad jautresni butu lengvam dzigui ir paskui tam paciam upetakiui sunaudot? :)
 #436463   SauliusM
 05 Sau 2013 22:14
gal kokia daiwa megaforce ar dragon millenium HD senso jig.
 #436671   baramunda
 06 Sau 2013 19:09
Gal kas plačiau galėtų pakomentuoti apie šiuos spiningus-

St.croix ips avid AVS80MLM2 ir St.croix avid ips avs76mlxf2 ,kiek realūs nurodyti užmetimo svoriai?kuris pagal akciją labiau universalesnis butų?
 #436680   Aurism
 06 Sau 2013 19:25
sapaliniai upetakiniai vobleriai iki 7cm sukres iki 3nr bet 3 nr myran sukre 7 gr jau pereboras jam bet letoj srovej ymanoma zvejot, dzigas 2.5- 7gr ledas, manau ir 9 gramai butu ok (nebandziau dar) 9gr nors jis ir nedziginis kotas taciau viskas kuo puikiausiai jauciasi ir matosi. Kai rinkausi tai masciau taip kad reikia ilgesnio nei 210 nes zvejoju nuo kranto ir kartais brisdamas 2.10 jau trumpas o 2.70 man nepatiko nes perilgas, tai emiau 80 mlm2 Seip spiningelis su zuvim tvarkosi ;-var-var.
 #436751   Fabai
 06 Sau 2013 21:16
Idesiu savo komentara nes bandysiu apibudinti nekonkuruojancias prekes:)
Gan skirtingi kotai,mano manymu. AVS80MLM2 moderate akcijos kotelis tinkamas gaudyti nedideliais vobleriais ir sukremis. Upetakis, sapalas ir t.t.
AVS76MLXF2 yra zymiai "astresnis" nepaisant to,kad formali uzmetimo gramatura labai nedaug skiriasi. Jis puikiai tinka ne tik vobleriukams ,bet ir dzigui.
Vienareiksmiskai universalesnis spiningas.
Saulius
 #436785   Airis
 06 Sau 2013 22:23
tik uz 76, zymiai universalesnis. mlm slangavotas,megejams
 #436850   keris
 07 Sau 2013 00:24
Gal tuo paciu, jei jau uzvedet tema apie avs76MLXF2 galetumet patarti koki spininga issirinkti. Renkuosi tarp gloomis sr842-2 imx ir butent avs76mlxf2. Norisi kuo universalesnio koto, kad galeciau ir patvicinti voblerius ir gaudyti nesunkiu dzigu, gaudyciau nuo kranto stovinciame vandenyje, bet kartais ir nemune sapalus. Gaudoma zuvis butu eserys, sapalas, lydeka ir galbut kartais upetakis.
 #436903   SauliusM
 07 Sau 2013 09:55
Ignelis rašė: kad ne kristus, o petruskevicius po sita fraze pasirases :grin:
kas kam aktualu...
 #436906   baramunda
 07 Sau 2013 10:01
Fabai rašė:As nekomentuosiu. :-D
o kodėl neprakomentuoti :),Jei sakoma kad kaimynė tokia pat jauna ir graži kaip ir žmona,tik kurią rinktis nežino :).Reikia imti abi :)

Ačiū Fabams už atsakymą.
 #436908   Tadunce
 07 Sau 2013 10:04
Fabai suinteresuotas asmuo, turbūt todėl ir nekomentuoja, būtų taip sakant nekorektiška :-D
 #436911   baramunda
 07 Sau 2013 10:18
Tadunce rašė:Fabai suinteresuotas asmuo, turbūt todėl ir nekomentuoja, būtų taip sakant nekorektiška :-D
Na man atrodo ,jei kaina St.croix tokia pati kaip ir G.L tai klausymas išsisprendžia savaime.
 #436918   Rapolas
 07 Sau 2013 10:33
Vakar buvau nuvažiavęs prie Vilnelės užtvankos naujai iškeptų voblerių pratestuot.
Pasiėmiau travel spiningiuką, pernai iš Cabelas-o atsisiųstą, kad „pingvinų“ ant ledo neišbaidyt:
http://www.cabelas.com/product/St-Croix ... l+Products
Tai pasižiūrejau, kad visai neblogai „tvičinasi“, nors ir šlangavotas:D
Ir ilgis- 1.8m toks visai neblogas nuo tiltelio nuleidus spiningo galą :-D
 #436924   Tadunce
 07 Sau 2013 10:50
Aš irgi buvau travel triumph'ą užsisakęs trituruse prieš gerus metus, bet neatsiuntė su siunta, taip ir likau be jo..

Nežinau kokios gramatūros ėmei, bet triumph tikrai šlangos, o travel turėtų būti juo labiau..
 #436929   Rapolas
 07 Sau 2013 11:08
Tadunce rašė:...Nežinau kokios gramatūros ėmei, bet triumph tikrai šlangos, o travel turėtų būti juo labiau..
Ėmiau nuo 1/16 iki 5/16 (1.5g iki 8.75g) ir 6 pėdų ūgio (~1.80m). Labai patogu vežiotis ir nešiotis po pažąsčia.
"Pingvinai" ant ledo, kai išlipau iš mašinos, galvojo, kad eisiu ekečių gręžt:D, o aš užtvankos apačion nuėjau, kur ledo nėra (unt tiltelio). Šlangavotas (ne toks jau ir visai )lb gerai- ešeriams burnyčių neišdraskau, nu ir stengiuos smarkai nekirst. Gražiai ešerys "sėda" ir ant mikromasalų, ir mažų dorado stick-iukų ar kitų vobleriukų. Sukriukėms mažoms (iki 2 nr.) irgi visai nieko instrumentukas. Rudenį gaudžiau iš valties- tai visai smagu, nebenoriu jokio "kuolo". Suženyjau aš jį su Shimano Sedona 750-tine, o va dbr visai gerai ir žiemą pasitarnavo vobleriukus testuojant ;-)
 #437048   Aurism
 07 Sau 2013 15:52
Gal kas turit ir kas nors galit pakomentuot apie St croix legend tournament spininginius kotus kokius naudojate ir kokiose salygose bei ju ribos su masalais. Renkuosi kazka bet sunku cia su tais kotais kai ju yra nemazai... Seip norisi kazkokio kotelio kuris dauguma draugautu su dzigu ir butu imanoma reikalui esant 30 gramu svystelt (seip nesinori i virsune ziuret noretusi kad ir kokie 7-10gr i rankena jaustusi. Bei koki voblerieca timtelt lydekini iki kokiu 12cm. Ar nelabai cia jau su tais vobleriais ir dzigu iseis kazkas? ilgis max 230.
 #437180   Marius1
 07 Sau 2013 20:05
Turiu legend tournament LTWS68MXF. Gaudau juo pagrinde Kauno mariose starkius. Nuo 10 gr. sakyčiau jau jaučiasi į ranką dugnas. Max. ką mėčiau tai 28gr. galva + guma. Perkrova metant jaučiasi, bet iš bėdos gaudyt galima. Idealiausiai su juo džigaut apie 12 - 20 gr. galvom. Ant tvičo man asmeniškai xfastas nelabai patinka, bet tvičint jis gali pakankamai stambius voblerius. Iš bėdos tvičinau OSP Asura Rudra 130SP, o jis jau pakankamai besipriešinantis vobla, aišku griežtas tvičas nesigauna, bet...
Na ir paskutinis pastebėjimas, jei geras kliovas ( deja ne dažnai pasitaiko :( ) tai po ilgesnės žūklės, bent man, rieša pakerta nuo žuvies traukimo, čia dėl tos rankenos.
 #437188   zet
 07 Sau 2013 20:21
Aurism rašė:Gal kas turit ir kas nors galit pakomentuot apie St croix legend tournament spininginius kotus kokius naudojate ir kokiose salygose bei ju ribos su masalais. Renkuosi kazka bet sunku cia su tais kotais kai ju yra nemazai... Seip norisi kazkokio kotelio kuris dauguma draugautu su dzigu ir butu imanoma reikalui esant 30 gramu svystelt (seip nesinori i virsune ziuret noretusi kad ir kokie 7-10gr i rankena jaustusi. Bei koki voblerieca timtelt lydekini iki kokiu 12cm. Ar nelabai cia jau su tais vobleriais ir dzigu iseis kazkas? ilgis max 230.
as tournament walley iki 17 gramu voblom naudojau. Man buvo vidutiniskas kotas, turejo pliusu bei minusu.
 #437338   silkius
 08 Sau 2013 00:09
Aurism rašė:Gal kas turit ir kas nors galit pakomentuot apie St croix legend tournament spininginius kotus kokius naudojate ir kokiose salygose bei ju ribos su masalais. Renkuosi kazka bet sunku cia su tais kotais kai ju yra nemazai... Seip norisi kazkokio kotelio kuris dauguma draugautu su dzigu ir butu imanoma reikalui esant 30 gramu svystelt (seip nesinori i virsune ziuret noretusi kad ir kokie 7-10gr i rankena jaustusi. Bei koki voblerieca timtelt lydekini iki kokiu 12cm. Ar nelabai cia jau su tais vobleriais ir dzigu iseis kazkas? ilgis max 230.
Siaip jei daugiau dzigui ir tvicui tai 6,8"medium, ex-fast. iki 5/8 uzmetimo. Cia mano asmenine nuomone, nes kai kas gal sakys kad "moderate" jam geriau. Legendos serijos kotai yra visi geri, o toliau jau priklauso, kiek negaila pinigeliu palikti :-D Nes dauguma opciju kartojasi per visas kotu rusis, o kainele atspindi m-gu kokybe. ;-)
 #437556   Marius1
 08 Sau 2013 16:40
silkius rašė:
... nes kai kas gal sakys kad "moderate" jam geriau...
Nu, šiaip fast dar yra be moderate ir exfast :ks>
Ir man asmeniškai jei labiau tvičui, tai fast labiau patinka nei extra fast.
 #437755   Rapolas
 09 Sau 2013 09:08
silkius rašė:...Siaip jei daugiau dzigui ir tvicui tai 6,8"medium, ex-fast. iki 5/8 uzmetimo. Cia mano asmenine nuomone, nes kai kas gal sakys kad "moderate" jam geriau...
Na, aš galiu pasakyti, kad man pvz. "moderate" yra geriau. Atsisakiau fast ir ex-fast (pasilikau tik Lamiglas-ą fast-ą nevisai standartinį) kotų. Daugiausia gaudau vobleriais, rečiau- blizgėmis, bet tai nereiškia, kad voblerio negaliu "patvičint" ar "gumos" dugnan pastuksent. Jau buvo diskutuota, berods, kad akcija dar ir nuo charakterio priklauso :-D
 #437833   Rafal
 09 Sau 2013 11:43
Rapolas rašė:Vakar buvau nuvažiavęs prie Vilnelės užtvankos naujai iškeptų voblerių pratestuot.
Pasiėmiau travel spiningiuką, pernai iš Cabelas-o atsisiųstą, kad „pingvinų“ ant ledo neišbaidyt:
http://www.cabelas.com/product/St-Croix ... l+Products
Tai pasižiūrejau, kad visai neblogai „tvičinasi“, nors ir šlangavotas:D
Ir ilgis- 1.8m toks visai neblogas nuo tiltelio nuleidus spiningo galą :-D
O ka nors bent pagavai? :lol: Kiek ten bandziau, eseriokai mazi kimba. Vienas toks geresnis uzkibo karta... galvoju ar man vienam nesiseka, ar isvis neverta tenais gaudyti.
 #437866   Rapolas
 09 Sau 2013 13:55
Rafal rašė: O ka nors bent pagavai? :lol: Kiek ten bandziau, eseriokai mazi kimba. Vienas toks geresnis uzkibo karta... galvoju ar man vienam nesiseka, ar isvis neverta tenais gaudyti.
Kur aš buvau, tai tikrai neverta.. Antis prie salelės pamaitinau ir "pingvinus" pafilmavau, kaip užtvankos įlankėlėse 5-6cm ešeriukus traukia (o per vidurį vundenis tyvuliuoja). Nu sakė, kad kuojų neblogų pasitaiko, bet pats aš jų nemačiau, tik porą tuščių butelaičių pastatytų :-D
 #437986   silkius
 09 Sau 2013 19:36
Rapolas rašė:
silkius rašė:...Siaip jei daugiau dzigui ir tvicui tai 6,8"medium, ex-fast. iki 5/8 uzmetimo. Cia mano asmenine nuomone, nes kai kas gal sakys kad "moderate" jam geriau...
Na, aš galiu pasakyti, kad man pvz. "moderate" yra geriau. Atsisakiau fast ir ex-fast (pasilikau tik Lamiglas-ą fast-ą nevisai standartinį) kotų. Daugiausia gaudau vobleriais, rečiau- blizgėmis, bet tai nereiškia, kad voblerio negaliu "patvičint" ar "gumos" dugnan pastuksent. Jau buvo diskutuota, berods, kad akcija dar ir nuo charakterio priklauso :-D
Del skonia draugu nera :-D
Kitas dalykas - as dazniausiai dzigauju didesniuose gyliuse, todel man ir l.patinka x-fastai... :-D
O siaip visi teisus, kurie pagauna! :-D
 #438910   ksarinis
 12 Sau 2013 20:16
Apsistojau ties dviem pozicijom
http://parduotuve.spiningavimas.lt/lami ... -86-m.html
ir
http://parduotuve.spiningavimas.lt/lami ... -1307.html

Pasakykite prasau abieju spiningu skirtumus, kuo jie skirasi vienas nuo kito apart akcijos ir blanko. Kiek girdejau pirmasis renkamas Kinijoje, antras USA? Kuris spiningas kietesnis, "smaikstesnis"? Pirmaji varianta tek ciupineti, antrojo - ne. Antrojo spiningo akcija greitesne, taciau ar jis kietesnis nei pirmasis? Kas esate tureje ar turite siuos spiningus, parasykite prasau atsiliepimus. Dekoju is anksto.
  • 1
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė