Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #438546   egiduks
 11 Sau 2013 12:41
xpp rašė:Na va Asvejos ledas išbandytas. Storis apie 15cm,ledas kietas ir visur vienodas,net tose vietose kur pavasarį būna praplauta srovių. Bėgiot galima skersai išilgai:)
buvote stintinese vietose, ant gyliu ar eserius medziojot?
 #438560   Vegys
 11 Sau 2013 13:02
Sodininkas rašė:Romka_ ka turejai omeny su tuo nyksciu zemyn ? Leda ? ar ezera paty ?
Apie ledą nežinau.
Apie ežerą daug prirašyta yra. Paskaityk Vilniaus ežerų skiltyje.
Kai gyvenau Fabijoniškėse - man šis ežeras buvo ok, nes arti, patogus privažiavimas, kibimas kaip ir daugumoj ežerų. Dabar atstumas iki jo man toks pat, bet yra ežerų arčiau, tai nesilankau beveik (šį žiemos sezoną nebuvęs).
 #438573   Kykas
 11 Sau 2013 13:30
Sveiki,
šymet dar nebuvau ant ledo.
O norisi.
Kaip situacija aplink Kauną?
Yra kur saugiai su grąžtu užlipt?
(Aš tik pernai po vaikystės pradėjau poledinę žūklę, tai tik ant Kauno marių ir buvęs ir nelabai žinau kaip čia aplink kauną su ledu būna...)
 #438575   stintapukis
 11 Sau 2013 13:33
egiduks rašė:
xpp rašė:Na va Asvejos ledas išbandytas. Storis apie 15cm,ledas kietas ir visur vienodas,net tose vietose kur pavasarį būna praplauta srovių. Bėgiot galima skersai išilgai:)
Ar kasnors žvejoja prie Dubingiu tilto kur nors ešerius? Gal kas žino kokie ten gyliai maždaug, nelabai nutolus nuo tilto?
Niekada nežvejojes Asvejoje, tai norėčiau pabadtyti :)
 #438605   xpp
 11 Sau 2013 15:04
egiduks rašė:
ant ešerių ėjau, bet visai vangus kibimas buvo. avižėlės visai nenorėjo,o balansyru domėjosi ir visai gražūs:)
prie tilto nesu gaudęs,na bet esmė ieškok stačių šlaitų: mėgsta stovėt 7-8m gilyje, bet būna pasitraukia giliau 10-12 ir giliau.
 #438624   stintapukis
 11 Sau 2013 15:37
xpp rašė:
egiduks rašė:
ant ešerių ėjau, bet visai vangus kibimas buvo. avižėlės visai nenorėjo,o balansyru domėjosi ir visai gražūs:)
prie tilto nesu gaudęs,na bet esmė ieškok stačių šlaitų: mėgsta stovėt 7-8m gilyje, bet būna pasitraukia giliau 10-12 ir giliau.
Ačiū, už patarima ;-)
 #438674   remis k
 11 Sau 2013 19:07
Rytoi varau ant asvejos,prie tilto.Praita ziema buvau kelis kartus,visai patiko.Masina paliekam prie pavesines,pereinam tilta ir i kaire,palei piliakalni.Gyliai kaip beveik visoi asvejoi,gan status krantai,o piliakalnio gale yra seklius 7-9 m.
 #438742   stintapukis
 11 Sau 2013 23:40
remis k rašė:Rytoi varau ant asvejos,prie tilto.Praita ziema buvau kelis kartus,visai patiko.Masina paliekam prie pavesines,pereinam tilta ir i kaire,palei piliakalni.Gyliai kaip beveik visoi asvejoi,gan status krantai,o piliakalnio gale yra seklius 7-9 m.
O as irgi rytoj su broliu vaziuosiu prie tilto, niekada nebuvom, tai bandysim laime :)
Ačiū, visiems už patarimus ir pasidalinta informacija :)
 #438918   remis k
 12 Sau 2013 20:45
Na va buvau siandien asvejoi.Ledas liuks sniego kokiu 10 cm bet minkstas.Na o rezultatai nekokie.Mano kokiu 50 cigaretiniu draugelio apie 30 vnt.Bandem is ryto balansyrint nulis.Tada as su marmyske,draugelis su blizgute.Rezultatas beveik vienodas,netgi sakyciau ant marmyskos keli stambesni.Gylius isbandem yvairius nuo 9 m,iki 1,5m,visur tas pats- cigaretiniai.Stintapuki,cia gal jus uz musu atvaziavot,Mes buvom su opel meriva.O kaip jums sekesi,anksti nusiemet,tai turbut tas pats.
 #438950   stintapukis
 12 Sau 2013 22:25
remis k rašė:Na va buvau siandien asvejoi.Ledas liuks sniego kokiu 10 cm bet minkstas.Na o rezultatai nekokie.Mano kokiu 50 cigaretiniu draugelio apie 30 vnt.Bandem is ryto balansyrint nulis.Tada as su marmyske,draugelis su blizgute.Rezultatas beveik vienodas,netgi sakyciau ant marmyskos keli stambesni.Gylius isbandem yvairius nuo 9 m,iki 1,5m,visur tas pats- cigaretiniai.Stintapuki,cia gal jus uz musu atvaziavot,Mes buvom su opel meriva.O kaip jums sekesi,anksti nusiemet,tai turbut tas pats.
Man regis, kad mes uz jusu sustojom, su audi universalu melynu. Su broliu nelabai ka pagavom as keleta eseriuku, brolis truputi daugiau, bet visi nedidukai, cigaretiniai :) Bandem ir iki 12m gyli, bet nieko gero, tada judejom lik kranto, tai prie pat kranto ir kibeliojo tie cigaretiniai, bet svarbiausia sezonas atsidarem jau gerai :grin: Jo mes ankstokai nusiemem, reikejo puse 4 namie jau but, tai teko vaziuot. O kaip i pavakare gal pagerejo kibimas? Dar idomu dalyka pastebejau , prie pilekalnio pabaigos ledas buvo kietokas toks, o atejom pabaigoje prie tilto ir brolis su peikena is 3 kartu pramuse leda, nors storis lyg ir toks pats kaip ir prie pilekalnio galo, tai taip ir nesupratau, ten ledas prie tilto minkstesnis, nuo masinu ismetamuju duju kurios per tilta vaziuoja ar kaip ten iseina? :)
 #438965   zhaltys
 13 Sau 2013 01:21
stintapukis rašė:tai taip ir nesupratau, ten ledas prie tilto minkstesnis, nuo masinu ismetamuju duju kurios per tilta vaziuoja ar kaip ten iseina? :)
asveja lyg pratekantis, bent teoriskai, ezeras, gal srove ten yra :?
siauriausia vieta kaip ne kaip
 #438990   Domas
 13 Sau 2013 11:33
Buvom vakar Kaune, Nemuno "įlankoj/prieplaukoj" kur prie Marvelės. Ledo storis 15-25cm. Ešeriukų - tik spėk traukt (beveik visą laik variau ant tuščios avižėlės :)), bet dauguma nedideli, apie 15cm, ir kokia 90% iš jų labai gausiai taškuoti, kai kurie net melsvi tokie, kažkaip nelabai estetiškai atrodo, dabar galvoju ar verta tokius darinėt, kept ir valgyt? (kol kas kameroj). Ar tie taškai tik ant odos ar ir mėsoje būna?
 #439054   kosta
 13 Sau 2013 16:27
Domas rašė:Buvom vakar Kaune, Nemuno "įlankoj/prieplaukoj" kur prie Marvelės. Ledo storis 15-25cm. Ešeriukų - tik spėk traukt (beveik visą laik variau ant tuščios avižėlės :)), bet dauguma nedideli, apie 15cm, ir kokia 90% iš jų labai gausiai taškuoti, kai kurie net melsvi tokie, kažkaip nelabai estetiškai atrodo, dabar galvoju ar verta tokius darinėt, kept ir valgyt? (kol kas kameroj). Ar tie taškai tik ant odos ar ir mėsoje būna?
Tie taskai zmogui nekenkia... o kaip tu ten zvejojai, kiek zinau - prieplaukoj zvejoti neleidzia :ruko
 #439056   Domas
 13 Sau 2013 16:36
Na ten ne prieplauka turbūt, tik taip pavadinau, ten ko gero kažkam buvo planuotas tas telkinys bet matyt neįgyvendinta... "Įlanka" irgi turbūt nepavadinsi :)
Žodžiu čia: http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=490 ... ector_2_5d - čia negalima žvejoti? Šiaip buvo žvejų ir be mūsų...

Dėl tų taškų tai ok jei nekenkia, bet jei odą nulupus ir ant mėsos bus juodi taškai, tai turbūt nevalgysiu, kažkaip tiesiog neestetiškai/ neskaniai atrodo... :-vimt
 #439059   Domas
 13 Sau 2013 16:42
Atsiprašau, tiesiog nežinojau kaip pavadint...
 #439100   VitalijusK
 13 Sau 2013 19:02
Jurginas rašė:
Rotanas rašė:Gal kas jauciat kaip Rubikiuose ledas?Yra planai vaziuoti,bet ar normalus "lakstomas" jau tas ledas? :ruko
Lakstomas pilnai jau trečia ar ketvirta savaitė :grin:
Aisku,liuks :grin: Saltis,sniegas,atsilimas ir pan sakau gal ne visur normaliai uzlipt galima.
Tada varau bandyt :ruko
 #439130   SauliusM
 13 Sau 2013 20:28
ant Kauno mariu Rumsiskese ledas ~ 7 cm. keturiese suejus i kruva traska. o vietom ir plonesnio radom dar biski. o kliova beveik nikakova. kas viena, kas du (as) eserius, kas net keturis, o daugiausiai mano pusbraliukas, 7 ikabino. eseriai tai grazus tokie po 200-350gr. tik kiekis varganas. as du istraukiau ir dar du kliovus turejau. paskui luzo spiningelis eseri betraukiant ir daugiau nebepagavau nieko. nu paskolino man ten toki spiningiuka, bet niekaip neprisitaikiau as su jo teisingai su velniu gaudyt.
 #439234   Kykas
 14 Sau 2013 09:40
2013 01 12 Kauno Marios- ties Grabučiškėm ledas geras (apie 15-20cm).
Avižėle kliovo jokio... Nei cigaretinis nepabandė (o toj vietoj penai visai gerą žvejybą turėjau).
Nekibo... ;(
 #439235   Mindžius
 14 Sau 2013 09:41
Vegys rašė:Mindžius, jei pabuvosi Prapunte - pranešk rezultatus. Mielas man tas ežeras, mielas ... Nors kibimais ir nėra stebuklingas ...
P.S. ledo storio nežinau ...
Na buvau šeštadienį Prapunte. Kibimas nestebuklai. Mekšrai bado ant lervos, ant balansyro irgi keli ešeriokai. Ant balansyro apatinį kablį su akute užsidėjau, tai ešeriukai piršto dydžio. keturiese buvom, tai visiem tas pats. Uošvis vieną 950g lydekaite paėmė ir viskas. Ledo storis nemažiau 10cm.
 #441583   Mindžius
 21 Sau 2013 09:45
Sestadieni buvom Preiloj, tai ledas apie 10cm buvo, bet buvo dvi properseles ir tos jau uztrauktos. Einant subraskejo, tai teko apeiti, nes matesi, kad ledas nedaugiau 5cm. siaip visur kitur normaliai buvo.
 #441771   Dziedas
 21 Sau 2013 19:11
Manau ,kad šita tema jau turi buti uždaryta. Ledas yra. Gal pavasari ---pavadint-kiek ledo liko...bet manau geriau ne bandyt laimes ,ir nagai nepades... :)
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 69
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė