Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #447035   mindoze
 07 Vas 2013 17:04
arabas galejai nors neri parodyti kam geras vietas isduodi :D o varle galejai man palikti as nors vegeles paserciau:)
 #447046   kessstas
 07 Vas 2013 18:15
sveiki,gal kas gali pasakyti kaip upeliai zemaitijoje uzsale ar pasileido nuo ledu.dekui
 #447072   Ignelis
 07 Vas 2013 19:20
Daugirdas rašė:
Ignelis rašė:
Robertas55 rašė:o pontoon 21 sukres naudojat kas ?
sukres :gutgut mepsu pamazejo kai tas atradau :/braj;
O kur jas perkat jei ne paslaptis?
zukles kode0 pirkdavau...., bet pask metu neuzmesdavau akiu i ta stenda.
 #447750   martiz-zz
 10 Vas 2013 22:41
vaidai :gutgut ir upetakis be delyciu... mano tai penktadienio visi upetakiai buvo aplipe visi... nesu dar mates tiek deliu ant ju :-D
 #447760   vaidas.e
 10 Vas 2013 23:08
martiz-zz rašė:vaidai :gutgut ir upetakis be delyciu... mano tai penktadienio visi upetakiai buvo aplipe visi... nesu dar mates tiek deliu ant ju :-D
Buvo ant jo dėlyčiu keletas. Prieš paleidžiant buvo nukirmintas sėkmingai :grin:
 #447766   martiz-zz
 10 Vas 2013 23:21
na o mano 3 buvo su kokiom 15-20 delyciu... juodi nuo ju. ir vienas su kokiom 5-7 :?
 #447770   Slovak
 10 Vas 2013 23:43
Satan rašė:
Slovak rašė:Satan, tu pastoviai ziema braidzioji po upe ? Cia vat patyre vyrai sako, kad taip lizdus galima sumindyti.
Tokiu oru nelabai pabraidysi, bet kai krante šabakštynas, tai tenka pakraščiu praeit arba masalą atkabint. Kokiam gyly tie lizdai būna? Man kažkaip nusistovėjo mitis, kad upėtakiai lipa į aukštupius ir intakėlius, ten papėtakių peryklos, ar klystu? Kažkaip abejoju, kad braidant galima padaryt žalos.
Nezinau del tu aukstupiu ir intakeliu, del to ir ichtiologai neapsisprendzia. Bet visur rasoma, kad upetakiams reikia vandens su tam tikra temperatura ir deguonies kiekiu, kad srove butu pakankamai stipri ir butinai upes dugnos turi buti suformuotas is mazu akmenuku. O lizdai dazniausiai buna iki 1m upes gylyje, bet gali buti ir giliau.
Tai kaip as suprantu upetakiai ramiai gali daugintis tokiose nemazuose up. Merkyje, Vilneleje taip ir labai mazuose intakuose.
 #447829   arabas
 11 Vas 2013 12:05
martiz-zz rašė:na o mano 3 buvo su kokiom 15-20 delyciu... juodi nuo ju. ir vienas su kokiom 5-7 :?
Kaip supratau, tai mes dabar dieles gaudome, o ne upėtakius :-D . Na, tai pasigirsiu ir aš. Žvejota vakar. Kai paleidau šitą 37cm distrofiką, tai ant sniego liko 23 dielės :liež-uvis .
Paveikslėlis
free image hosting
O šitas kažkaip įtartinai nusipenėjęs, todėl nusipelnė tapti rytojaus pusryčiais:
Paveikslėlis
image ru
 #447856   Tadunce
 11 Vas 2013 13:15
O kuo nusipenėjęs? Ar tuščiu skrandžiu?
 #447872   Replay
 11 Vas 2013 13:39
Nejuokingai skamba...kojas issukinesiu braidant tokiose vietose ? Tai gal kitas tau atgal pasakytu...ta pati jei pamatytu kad upetaki imi ir valgai pusryciams.Bisky manau truksta kulturos...pirma nuo saves pradet ziuret reikia.
 #447906   vava
 11 Vas 2013 14:53
o kur parasyta, kad negalima upetakio pusryciams valgyt??
 #447915   MINDULE
 11 Vas 2013 15:05
vava rašė:o kur parasyta, kad negalima upetakio pusryciams valgyt??
O kur pasakyta kad ash negaliu perbristi upes ten kur man patogu? Labai ten sutrinsi paleistus ikrus kurie tarp akmenu sukrite ar zhuvis ishbaidysi... po 3-5min jie vel suplaukia i ta pachia vieta, jei vieta tinkama nershtui...
 #447916   Rapolas
 11 Vas 2013 15:06
vava rašė:o kur parasyta, kad negalima upetakio pusryciams valgyt??
:-D vava, nebuvo kalbos, kad negalima valgyti, tiesiog "Replay" pasirodė (ir ne jam vienam), kad galima buvo "arabui" žymiai kultūringiau išsireikšti.
Nors kartais "grubus" posakis ir lengviau pasiekia bukus protus ;-)
 #447921   arabas
 11 Vas 2013 15:28
Replay rašė:Nejuokingai skamba...kojas issukinesiu braidant tokiose vietose ? Tai gal kitas tau atgal pasakytu...ta pati jei pamatytu kad upetaki imi ir valgai pusryciams.Bisky manau truksta kulturos...pirma nuo saves pradet ziuret reikia.
Neburbuliuok.
Žinoma, kad nejuokinga. Kokie čia juokai sugrįžti iš žvejybos su išsukinėtomis kojomis? :?
Šiaip tai derėtų žinoti, kas tai yra hiperbolizavimas. Pasidomėk. Nors... nesivargink. Kai itin kultūringą žveją apšviesiu nemokamai:
Hiperbolizacija - raiškos priemonė, kai, norint sustiprinti įspūdį, kas nors padidinama, pasakoma perdėtai.

O upėtakius valgiau, valgau ir valgysiu.

Dėl braidymo... Ką aš galiu pasakyti? Žinoma, kad niekur neparašyta, kad draudžiama, ir niekas nenubaus. Jei autobuse neužleisite vietos senam žmogui irgi niekas nenubaus.
Kažkas, kažkam dar neaišku?
 #447927   arabas
 11 Vas 2013 15:47
MINDULE rašė: Labai ten sutrinsi paleistus ikrus kurie tarp akmenu sukrite ar zhuvis ishbaidysi... po 3-5min jie vel suplaukia i ta pachia vieta, jei vieta tinkama nershtui...
Taip, labai sutrinsi.
Upėtakis - ne menkė. Patelė subrandina tik porą tūksatančių ikrų. Kiek jų lieka nerštavieteje? Kiek dar jų suvalgo kitos žuvis? Kiek dar jų sutraiško baidarastai? O po visko dar ateina Mindule prie upės ir "Dzin, man čia labai patogu upę perbristi".
 #447928   vaidas.e
 11 Vas 2013 15:53
arabas rašė:
MINDULE rašė: Labai ten sutrinsi paleistus ikrus kurie tarp akmenu sukrite ar zhuvis ishbaidysi... po 3-5min jie vel suplaukia i ta pachia vieta, jei vieta tinkama nershtui...
Taip, labai sutrinsi.
Upėtakis - ne menkė. Patelė subrandina tik porą tūksatančių ikrų. Kiek jų lieka nerštavieteje? Kiek dar jų suvalgo kitos žuvis? Kiek dar jų sutraiško baidarastai? O po visko dar ateina Mindule prie upės ir "Dzin, man čia labai patogu upę perbristi".
O kiek dar jų suvalgo Arabas. O juk galėtu ir jie išneršti :grin:
 #447932   arabas
 11 Vas 2013 16:02
Suvalgau aš jų nedaug.
Konkrečiau būtų taip. Šiemet legalių upėtakių jau pagauta apie 30 vnt., o gal ir daugiau, suvalgyta - 3vnt, t.y. kas dešimtas. Priimtinas santykis? :cool:
 #447936   xmindax
 11 Vas 2013 16:31
[MODERATORIAI : Nuotrauka ištrinta, nes neatitinka forumo dydžio standarto]

Sita mobili uztvanka stovi mazdaug 100m nuo upetakinio upelio ziociu, praeita vasara ir rudeni ji buvo pastatyta, o uz jos vanduo iki pat akmenu virsaus buvo. Kokia jos paskirtis, nebus cia koks imantrus brakonieriavimo budas?
 #447938   vaidas.e
 11 Vas 2013 16:42
arabas rašė:Suvalgau aš jų nedaug.
Konkrečiau būtų taip. Šiemet legalių upėtakių jau pagauta apie 30 vnt., o gal ir daugiau, suvalgyta - 3vnt, t.y. kas dešimtas. Priimtinas santykis? :cool:
Jeigu apie santykį tai : per menesi 3 upetakiai per metus bus apie 30. Mažesnį upelį išvalgote kolega per metus :grin: Na bet čia aš šiap :grin: (bez obid)
 #447941   pjuska
 11 Vas 2013 16:44
gal kas bande, ar bent jau mate kokia situacija yra su aukstaitijos upeliais? :twisted:
 #448045   MINDULE
 12 Vas 2013 04:31
Yep, ispudis toks, kaip ir temoje apie lashishas... Jei lashisha upes karaliene, tai upetakis vos ne dievas... Atsipalaiduokite jus viena karta... Jei LT zhuvies truksta, uzhsukite pas mane, po vienos upetakiu zhvejybos, fantazija atshoks juos gaudyti.
 #448049   Sakys
 12 Vas 2013 07:14
MNDULE čia Lietuva, čia lietus lyja... ir upėtakių mažai ne taip kaip pas jus.

arabas senai žinomas upėtakių siaubas :-D jis suvalgo daugiau negu aš pagaunu sarakovnikų per visa sezoną. ;uolrait bet ir žvejoja n kartų daugiau :roll:
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė