Atrodo mačiau pas brolius šilainiuose ir berods Algis Karmalitų pardėj turėjo...Daugirdas rašė:
O kur jas perkat jei ne paslaptis?
Atrodo mačiau pas brolius šilainiuose ir berods Algis Karmalitų pardėj turėjo...Daugirdas rašė:
O kur jas perkat jei ne paslaptis?
zukles kode0 pirkdavau...., bet pask metu neuzmesdavau akiu i ta stenda.Daugirdas rašė:O kur jas perkat jei ne paslaptis?Ignelis rašė:sukresRobertas55 rašė:o pontoon 21 sukres naudojat kas ?mepsu pamazejo kai tas atradau
Buvo ant jo dėlyčiu keletas. Prieš paleidžiant buvo nukirmintas sėkmingaimartiz-zz rašė:vaidaiir upetakis be delyciu... mano tai penktadienio visi upetakiai buvo aplipe visi... nesu dar mates tiek deliu ant ju
Nezinau del tu aukstupiu ir intakeliu, del to ir ichtiologai neapsisprendzia. Bet visur rasoma, kad upetakiams reikia vandens su tam tikra temperatura ir deguonies kiekiu, kad srove butu pakankamai stipri ir butinai upes dugnos turi buti suformuotas is mazu akmenuku. O lizdai dazniausiai buna iki 1m upes gylyje, bet gali buti ir giliau.Satan rašė:Tokiu oru nelabai pabraidysi, bet kai krante šabakštynas, tai tenka pakraščiu praeit arba masalą atkabint. Kokiam gyly tie lizdai būna? Man kažkaip nusistovėjo mitis, kad upėtakiai lipa į aukštupius ir intakėlius, ten papėtakių peryklos, ar klystu? Kažkaip abejoju, kad braidant galima padaryt žalos.Slovak rašė:Satan, tu pastoviai ziema braidzioji po upe ? Cia vat patyre vyrai sako, kad taip lizdus galima sumindyti.
Kaip supratau, tai mes dabar dieles gaudome, o ne upėtakiusmartiz-zz rašė:na o mano 3 buvo su kokiom 15-20 delyciu... juodi nuo ju. ir vienas su kokiom 5-7
O kur pasakyta kad ash negaliu perbristi upes ten kur man patogu? Labai ten sutrinsi paleistus ikrus kurie tarp akmenu sukrite ar zhuvis ishbaidysi... po 3-5min jie vel suplaukia i ta pachia vieta, jei vieta tinkama nershtui...vava rašė:o kur parasyta, kad negalima upetakio pusryciams valgyt??
vava rašė:o kur parasyta, kad negalima upetakio pusryciams valgyt??
Neburbuliuok.Replay rašė:Nejuokingai skamba...kojas issukinesiu braidant tokiose vietose ? Tai gal kitas tau atgal pasakytu...ta pati jei pamatytu kad upetaki imi ir valgai pusryciams.Bisky manau truksta kulturos...pirma nuo saves pradet ziuret reikia.
Taip, labai sutrinsi.MINDULE rašė: Labai ten sutrinsi paleistus ikrus kurie tarp akmenu sukrite ar zhuvis ishbaidysi... po 3-5min jie vel suplaukia i ta pachia vieta, jei vieta tinkama nershtui...
O kiek dar jų suvalgo Arabas. O juk galėtu ir jie išnerštiarabas rašė:Taip, labai sutrinsi.MINDULE rašė: Labai ten sutrinsi paleistus ikrus kurie tarp akmenu sukrite ar zhuvis ishbaidysi... po 3-5min jie vel suplaukia i ta pachia vieta, jei vieta tinkama nershtui...
Upėtakis - ne menkė. Patelė subrandina tik porą tūksatančių ikrų. Kiek jų lieka nerštavieteje? Kiek dar jų suvalgo kitos žuvis? Kiek dar jų sutraiško baidarastai? O po visko dar ateina Mindule prie upės ir "Dzin, man čia labai patogu upę perbristi".
Jeigu apie santykį tai : per menesi 3 upetakiai per metus bus apie 30. Mažesnį upelį išvalgote kolega per metusarabas rašė:Suvalgau aš jų nedaug.
Konkrečiau būtų taip. Šiemet legalių upėtakių jau pagauta apie 30 vnt., o gal ir daugiau, suvalgyta - 3vnt, t.y. kas dešimtas. Priimtinas santykis?