Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #430681   SauliusM
 12 Gru 2012 08:49
kaledusenis rašė:zemaitis ;-var-var.
a kodel ne zirgo galva? :roll:
Mangiz rašė:Tai negi niekas "neatkales" dar ju ir nepatars? :)
bandyt bandziau, zuvi pagavau, bet stebuklu nepastebejau kazkokiu.
ilgiau paeksperimentavus gal ka ir atrastum juose.
ir pirkt juos reik amerikoj, kur jie kapeikas kainuoja.
 #430688   Rapolas
 12 Gru 2012 09:21
alkanas rašė:o mano kaimynas kai pabande juos, tai 2 metus vien jais pragaude, ir sako kad nera geresnio masalo, ir eserius ir lydekas semia, net kai niekam nekimba ;uolrait
Keista ,kad pats neperėjai ant spinerbeitų :-D
 #430692   kaledusenis
 12 Gru 2012 09:40
Rapolas rašė:
alkanas rašė:o mano kaimynas kai pabande juos, tai 2 metus vien jais pragaude, ir sako kad nera geresnio masalo, ir eserius ir lydekas semia, net kai niekam nekimba ;uolrait
Keista ,kad pats neperėjai ant spinerbeitų :-D
nuuu..? :grin:
kazkas ar sitame forume ar kitame minejo kad gal jie ir tinkami tikrinti seklesnes vietas, bet didelio susidomejimo jais tiesiog ner. dar kai po "pidisoka" pardavineja. mano nuomone tai cia uzjuriu, uzmariu masalas, kuri sutinku nebent tik per discovery
 #430695   Rapolas
 12 Gru 2012 09:52
kaledusenis rašė:...nuuu..? :grin:
kazkas ar sitame forume ar kitame minejo kad gal jie ir tinkami tikrinti seklesnes vietas, bet didelio susidomejimo jais tiesiog ner. dar kai po "pidisoka" pardavineja. mano nuomone tai cia uzjuriu, uzmariu masalas, kuri sutinku nebent tik per discovery
Nuorodą į "jutubę" netam įdėjau, kad galvotų jog negalima gaudyti. Tiesiog, galima prisitaikyti "ypatingoms" sąlygoms ir visks. Tik pas mus tokiose vietose labiau įprastos rapalos ir kibs'o neužsikabinančios blizgutės arba guminukai- ale varlytės :-D
 #430699   Rapolas
 12 Gru 2012 10:39
alkanas rašė:o kas cia keisto, kad as negaudau jais ? tas kaimynas juos darosi pats, as tikrai nesigaminsiu, o ir zvejoja jis "bliudukuose", kurie man igrise ir zvejoju tik ten kur kalnai kelmuoti, pakalnės nuplikę :ruko
Taip metaforiškai išsireiškei, kad tikrai nieko keisto. Jei masalus kaimynas gaminasi pats, vadinasi jis jais tiki, todėl nenuostabu, kad gerai gaudo ir kitų jam nereikia. Aš taip pat išsidrožiu vieną-kitą voblerį, bet esu mėgėjas išbandyt ir kitų sukurtus masalus, tame tarpe ir "spinerbeitus" esu bandęs.. :-D
 #447221   geemalu
 08 Vas 2013 10:16
trololo rašė:vis dazniau matau nuotraukose blizges su isgreztomis skylemis,gal kas bandete prigrezioti skyliu? kokio diametro skyles darote?
na aš skylių negrežioju, tačiau turiu tokią vieną arsenale idomią klasikinę blizgę kur vidus išpjautas, o jame įtaisyta toks mini sukriukės lapelis..ji dirba gerai ir pagaut lydekų įmanoma, tačiau metant kartais kabliai užsikabina. Bet iš esmės nežinau ar skylės ką duoda, juk svarbiausia klasikinės blizgės lenkimas manau
 #447286   geemalu
 08 Vas 2013 12:44
Xrapas rašė:
geemalu rašė:Kibs atrodo įdomios, reikėtų man jų kur Vilniuj paieškoti.. :)
Sunkiau rast parduotuvę, kur jų nėra :-D .
Gariūnai irgi pilni, jei ką :roll: ...

tai kad aš retai Vilniui perkuosi, todėl ir nelabai žinau kas kur yra ;-)
 #449475   Daxidas
 16 Vas 2013 19:55
nusipirkau mepps black fury 00 ir pastebejau kad ten kur uzlenktas ir islindes vielos galiukas(kazkur apie centra) nera jokio karoliuko tik tas kugis ir virs jo lapelis ar taip ir turi buti ,nes ant didesniu nei 00 mepsu tai yra tas karoliukas
 #450411   Rapolas
 20 Vas 2013 08:25
Rolandas K. rašė:Dauguma sukriukiu darausi pats(megstu knebinetis) ir po kugeliu visada dedu mazyti karoliuka,man taip atrodo kad lapelis del to greiciau uzsiveda ir gali suktis traukiant leciau.Pirktinems irgi visoms sudedu pas kurias nebuna.
:gutgut aš kartais dar ir lankelį, ant kurio užmaunamas lapelis, pakeičiu į kitokį, arba retsykiais vielą vos vos plonesnę panaudoju, tai taipogi turi įtakos lapelio sukimuisi (gerąja prasme) ;-)
 #450733   Rapolas
 21 Vas 2013 08:25
Vieni lieja iš švino, kiti iš kulkų ar suvirinimo ap.antgalių prisitaiko, dar kiti gariūnuose ar kalvariniam turguj kažką panašaus suranda.
Yra ir kitas būdas mėgstantiems pasiknebinėti, bet ne viską "nuo nulio" besidarantiems- tai pasieškoti štai tokių "lego" konstruktorių:
http://www.cabelas.com/product/French-S ... l+Products
Aš pats lapelių rinkinį, lankelius ir karoliukus iš Cabelas-o kažkada siunčiausi :-D
 #476795   egiduks
 12 Geg 2013 19:12
theK rašė:Mieli metalo mylėtojai, ar tikrai sukrės galvutės palenkimas padeda atsikratyti to valo susukimo bent kažkiek? :)
siek tiek padeda. bet gali ir pakeisti darba, buna maskatuotis pradeda. Geriausia , kai ilgesne sukre ir lenki kuo ilgesni galiuka, o ne tiesiai uz ziedelio.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 21
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė