Ieskodamas valties,buvau ir as tuo Kolibriu susigundes.Pasiskaicius ivairius atsiliepimus,paaiskejo tos valties trukumas- nera kilio.Gal nedideliam ezere bus mazas skirtumas,o mariose,Nemune bus akivaizdus.frenk rašė:Sveiki perskaiciau visas jusu diskusijas apie valties ir variklio kombinacijas. Daba renkuosi sau. Tai po ilgu mastymu galvoju apie Kolibri KM330 + Suzuki DF 2.5
Pritariu Pypkoriui. Pats turiu Yamaha 4 AG ir Brig 330 man asmeniskai uztenka greicio dviem nuo tasko A iki B. Ant gliso jei labai noriu tai vienas lakstaupypkorius16 rašė:Kam mersas jei ir zazas vazioja.
Vienam svarbu nuvykti is tasko A i taska B
Kitam ta atstuma reikia nulekti su vejaliu
Treciam kad aplinkiniams lupa atviptu is pavydo.
Taip ir su valtim, ko tau reikia ir kiek slamanciu turi
O ka daryt kai pvz. Drukshiuose galingiausios lydekos ir kiliniai ashariai pakyla tik esant beveik shtorminiam vejui ir bangoms?Gdainius rašė:Šiek tiek galingesnis variklis visada geriau,bet su 2.5 irgi plauksi žymiai smagiau negu su elektrini, o kai vėjas 5-8 m/s, tai nėra ko lysti į didelį vandens telkinį, nebus įmanoma žvejoti, o esant normaliom oro sąlygom aš ir su elektriniu varikliu ir medine KM plaukiodavau ešerių gaudyti.Sakyčiau nereikia žmogaus klaidinti, kad nepaplauks ir nieko nesigaus.Dabar norėčiau paklausti tų , kurie turi 4-5 ag variklius ar jiems jų užtenka,man jau nebe.Taip, kad iki 5 ag varikliai, kai plaukioji dviese valtyje, įglisą neišeisi, greitis apie 10 -12 km/h geriausiu atveju, o pinigai tai dvigubai didesni.
Prie tokių oro sąlygų reiktų tuomet 8-10 ag,bet tikrai ne 4-5 agVitolis rašė:O ka daryt kai pvz. Drukshiuose galingiausios lydekos ir kiliniai ashariai pakyla tik esant beveik shtorminiam vejui ir bangoms?Gdainius rašė:Šiek tiek galingesnis variklis visada geriau,bet su 2.5 irgi plauksi žymiai smagiau negu su elektrini, o kai vėjas 5-8 m/s, tai nėra ko lysti į didelį vandens telkinį, nebus įmanoma žvejoti, o esant normaliom oro sąlygom aš ir su elektriniu varikliu ir medine KM plaukiodavau ešerių gaudyti.Sakyčiau nereikia žmogaus klaidinti, kad nepaplauks ir nieko nesigaus.Dabar norėčiau paklausti tų , kurie turi 4-5 ag variklius ar jiems jų užtenka,man jau nebe.Taip, kad iki 5 ag varikliai, kai plaukioji dviese valtyje, įglisą neišeisi, greitis apie 10 -12 km/h geriausiu atveju, o pinigai tai dvigubai didesni.
Be kylio http://www.autovega.lt/valtis.php?id=14frenk rašė: vat del kylio nebuvimo pas Kolibrius noreciau dar pasiteiraut - kokia realiai jojo funkcija yra ir kaip pasireiskia per bangas. Man ciavienas aiskino kad Kolibrio nosis stipriai uzriesta ir tas tipo labai gerai bangom iveikt, ar yra cia raco? O gal tadu reikia analogiska 3,3 m laiva su kyliu imt su tuo mazu motoriuku,bus gal geriau ir pinigine taip nenukentes, kaip kad varikliuka didesni jamant.
Ta tema jau buvo čia rašyta, bet pakartosiu - kilis būtinai reikalingas, nes be jo valtis labai sunkiai valdoma. Nepaplauksi nei prie vėjo, nei ant greičio, labai sunkiai manevruosi. Jei jau sugalvosi tokią nusipirkti tai ir varikliuką pirk tą minėtą 2,5 AG, nes galingesnio nėr nė prasmės ant tokios dėti.frenk rašė:.... o vat del kylio nebuvimo pas Kolibrius noreciau dar pasiteiraut - kokia realiai jojo funkcija yra ir kaip pasireiskia per bangas. Man ciavienas aiskino kad Kolibrio nosis stipriai uzriesta ir tas tipo labai gerai bangom iveikt, ar yra cia raco? ......
o liuks...as ir apie didesne istikro galvoju...reiks uzsukt...gal dar pameni kaina?Gdainius rašė:Ta pati problema ir man buvo, laivyne nusipirkau didesnę.Hookaz rašė:gal kas kur mate pirkt vilniuj pompa pvc valciai ale standartine?...buvusi komplekte prasitryne leidzia ora pro sona pati...labai jau ilgai tenka minkyt kad valty pripust (brig 330)