Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS

#45539   saniokas
 18 Gru 2007 08:45
Kai dabar prisimenu per kokias bangas teko buti Kauno m,tai min reikia 4 AG. Dviese su 2.5 tai turbut per stiliu plaukti. Vienam tai 2.5 visai nieko,bet tada valtis max 2.80.

#45542   Gdainius
 18 Gru 2007 09:11
Šiek tiek galingesnis variklis visada geriau,bet su 2.5 irgi plauksi žymiai smagiau negu su elektrini, o kai vėjas 5-8 m/s, tai nėra ko lysti į didelį vandens telkinį, nebus įmanoma žvejoti, o esant normaliom oro sąlygom aš ir su elektriniu varikliu ir medine KM plaukiodavau ešerių gaudyti.Sakyčiau nereikia žmogaus klaidinti, kad nepaplauks ir nieko nesigaus.Dabar norėčiau paklausti tų , kurie turi 4-5 ag variklius ar jiems jų užtenka,man jau nebe.Taip, kad iki 5 ag varikliai, kai plaukioji dviese valtyje, įglisą neišeisi, greitis apie 10 -12 km/h geriausiu atveju, o pinigai tai dvigubai didesni.

#45555   pypkorius16
 18 Gru 2007 11:12
Kam mersas jei ir zazas vazioja.
Vienam svarbu nuvykti is tasko A i taska B
Kitam ta atstuma reikia nulekti su vejaliu
Treciam kad aplinkiniams lupa atviptu is pavydo.
Taip ir su valtim, ko tau reikia ir kiek slamanciu turi

#45558   vatson
 18 Gru 2007 12:06
frenk rašė:Sveiki perskaiciau visas jusu diskusijas apie valties ir variklio kombinacijas. Daba renkuosi sau. Tai po ilgu mastymu galvoju apie Kolibri KM330 + Suzuki DF 2.5
Ieskodamas valties,buvau ir as tuo Kolibriu susigundes.Pasiskaicius ivairius atsiliepimus,paaiskejo tos valties trukumas- nera kilio.Gal nedideliam ezere bus mazas skirtumas,o mariose,Nemune bus akivaizdus.
O del variklio tai toki rinktis galima del vienos priezasties,t.y.norint kazka sutaupyti.As pvz sau rinkciausi galingesni.

#45572   saniokas
 18 Gru 2007 14:40
pypkorius16 rašė:Kam mersas jei ir zazas vazioja.
Vienam svarbu nuvykti is tasko A i taska B
Kitam ta atstuma reikia nulekti su vejaliu
Treciam kad aplinkiniams lupa atviptu is pavydo.
Taip ir su valtim, ko tau reikia ir kiek slamanciu turi
Pritariu Pypkoriui. Pats turiu Yamaha 4 AG ir Brig 330 man asmeniskai uztenka greicio dviem nuo tasko A iki B. Ant gliso jei labai noriu tai vienas lakstau :lol:
Jei reikia dviem gliso tai Yamaha 9.9 Ag,kaina apie 10000 ltl.

#45577   Vitolis
 18 Gru 2007 15:28
Gdainius rašė:Šiek tiek galingesnis variklis visada geriau,bet su 2.5 irgi plauksi žymiai smagiau negu su elektrini, o kai vėjas 5-8 m/s, tai nėra ko lysti į didelį vandens telkinį, nebus įmanoma žvejoti, o esant normaliom oro sąlygom aš ir su elektriniu varikliu ir medine KM plaukiodavau ešerių gaudyti.Sakyčiau nereikia žmogaus klaidinti, kad nepaplauks ir nieko nesigaus.Dabar norėčiau paklausti tų , kurie turi 4-5 ag variklius ar jiems jų užtenka,man jau nebe.Taip, kad iki 5 ag varikliai, kai plaukioji dviese valtyje, įglisą neišeisi, greitis apie 10 -12 km/h geriausiu atveju, o pinigai tai dvigubai didesni.
O ka daryt kai pvz. Drukshiuose galingiausios lydekos ir kiliniai ashariai pakyla tik esant beveik shtorminiam vejui ir bangoms?

#45579   Gdainius
 18 Gru 2007 15:34
Vitolis rašė:
Gdainius rašė:Šiek tiek galingesnis variklis visada geriau,bet su 2.5 irgi plauksi žymiai smagiau negu su elektrini, o kai vėjas 5-8 m/s, tai nėra ko lysti į didelį vandens telkinį, nebus įmanoma žvejoti, o esant normaliom oro sąlygom aš ir su elektriniu varikliu ir medine KM plaukiodavau ešerių gaudyti.Sakyčiau nereikia žmogaus klaidinti, kad nepaplauks ir nieko nesigaus.Dabar norėčiau paklausti tų , kurie turi 4-5 ag variklius ar jiems jų užtenka,man jau nebe.Taip, kad iki 5 ag varikliai, kai plaukioji dviese valtyje, įglisą neišeisi, greitis apie 10 -12 km/h geriausiu atveju, o pinigai tai dvigubai didesni.
O ka daryt kai pvz. Drukshiuose galingiausios lydekos ir kiliniai ashariai pakyla tik esant beveik shtorminiam vejui ir bangoms?
Prie tokių oro sąlygų reiktų tuomet 8-10 ag,bet tikrai ne 4-5 ag

#45586   frenk
 18 Gru 2007 15:59
Dzenkuja uz nuomones mano klausimu. Del variklio ir pats jauciu kad 2,5 loshadkos yra pats minimum Nemunui, jei 2 sedi, bet kaip teisingai kolega pastebejo per "audras" nereikia lyst i didelius vandenis, tad ta suvogdamas tureciau nelyst,nebent arelkos is kito kranto parsivest :lol: , o vat del kylio nebuvimo pas Kolibrius noreciau dar pasiteiraut - kokia realiai jojo funkcija yra ir kaip pasireiskia per bangas. Man ciavienas aiskino kad Kolibrio nosis stipriai uzriesta ir tas tipo labai gerai bangom iveikt, ar yra cia raco? O gal tadu reikia analogiska 3,3 m laiva su kyliu imt su tuo mazu motoriuku,bus gal geriau ir pinigine taip nenukentes, kaip kad varikliuka didesni jamant.

#45593   vatson
 18 Gru 2007 16:33
frenk rašė: vat del kylio nebuvimo pas Kolibrius noreciau dar pasiteiraut - kokia realiai jojo funkcija yra ir kaip pasireiskia per bangas. Man ciavienas aiskino kad Kolibrio nosis stipriai uzriesta ir tas tipo labai gerai bangom iveikt, ar yra cia raco? O gal tadu reikia analogiska 3,3 m laiva su kyliu imt su tuo mazu motoriuku,bus gal geriau ir pinigine taip nenukentes, kaip kad varikliuka didesni jamant.
Be kylio http://www.autovega.lt/valtis.php?id=14
ir su http://www.autovega.lt/valtis.php?id=16
Kaina akivaizdziai skiriasi.

#45602   Skumbrotas
 18 Gru 2007 17:58
frenk rašė:.... o vat del kylio nebuvimo pas Kolibrius noreciau dar pasiteiraut - kokia realiai jojo funkcija yra ir kaip pasireiskia per bangas. Man ciavienas aiskino kad Kolibrio nosis stipriai uzriesta ir tas tipo labai gerai bangom iveikt, ar yra cia raco? ......
Ta tema jau buvo čia rašyta, bet pakartosiu - kilis būtinai reikalingas, nes be jo valtis labai sunkiai valdoma. Nepaplauksi nei prie vėjo, nei ant greičio, labai sunkiai manevruosi. Jei jau sugalvosi tokią nusipirkti tai ir varikliuką pirk tą minėtą 2,5 AG, nes galingesnio nėr nė prasmės ant tokios dėti.
Valties nosies riestumas padeda plaukiant prieš bangas, mažiau prisitaško. Bet čia pliusas tik valčiai su kiliu, be kilio bus minusas - vėjas ir bangų smūgiai tik dar labiau mėtys valtį į šonus.

#46581   Hookaz
 02 Sau 2008 11:24
gal kas kur mate pirkt vilniuj pompa pvc valciai ale standartine?...buvusi komplekte prasitryne leidzia ora pro sona pati...labai jau ilgai tenka minkyt kad valty pripust (brig 330) :?

#46582   Gdainius
 02 Sau 2008 11:34
Hookaz rašė:gal kas kur mate pirkt vilniuj pompa pvc valciai ale standartine?...buvusi komplekte prasitryne leidzia ora pro sona pati...labai jau ilgai tenka minkyt kad valty pripust (brig 330) :?
Ta pati problema ir man buvo, laivyne nusipirkau didesnę.

#46583   Hookaz
 02 Sau 2008 11:38
Gdainius rašė:
Hookaz rašė:gal kas kur mate pirkt vilniuj pompa pvc valciai ale standartine?...buvusi komplekte prasitryne leidzia ora pro sona pati...labai jau ilgai tenka minkyt kad valty pripust (brig 330) :?
Ta pati problema ir man buvo, laivyne nusipirkau didesnę.
o liuks...as ir apie didesne istikro galvoju...reiks uzsukt...gal dar pameni kaina?

#46597   Judokas
 02 Sau 2008 13:38
as tai kazkada senukuose tokia rankine nusipirkau..kur pucia ora ir traukiant ir stumiant..

#46600   Hookaz
 02 Sau 2008 13:43
a ne...man kojine patogiau...laisvos rankos...as megstu valty pusdamas po bishky spina surinkinet

#46602   Judokas
 02 Sau 2008 13:44
na bet prisipucia su ana kokis 2.5 karto greiciau...

#46604   pypkorius16
 02 Sau 2008 13:49
Pritariu. Rankine dvigubos akcijos tikra pasaka. Iki reikiamo (0.25) spaudimo be jokio vargo eina , o su kojine reikia visu svoriu uzgult :grin:

#46621   Xrapas
 02 Sau 2008 15:43
Kiek bandžiau, labiausiai patiko elektrinė čiužiniams skirta akumuliatorinė pompa. Ir rankos, ir kojos laisvos ;-) , o NYROK balioną pripučia per 1,5 min. Iki normalaus slėgio su ta dvigubo veikimo pompa pakanka apie 20 kartų pūstelti.

#46633   Gdainius
 02 Sau 2008 17:31
o liuks...as ir apie didesne istikro galvoju...reiks uzsukt...gal dar pameni kaina?[/quote]

52 lt, bet čia su nuolaida

#48734   pypkorius16
 22 Sau 2008 23:03
Begalvodamas kaip geriau pritvirtint echoloto davykli prie PVC trnaco, toptelejo mintis nusaut du zuikius. Daug prisneketa apie transiniu plytu (hidro sparnu) privalumus. O ar nebandet kas ehco davykli tvirtint ant hidro sparnu. Jei nebandet tai pamastykim kartu , kokie galimi minusai echoloto darbui prie tokio tvirtinimo.
Cia biski papaisiau, turetu but aisku.
Paveikslėlis

#48798   igoris
 23 Sau 2008 14:53
noriu isigyti valti is PVC apie 320m. kad galeciau i jura.Idomu butu suzinoti jusu nuomone apie hondwae, suzumar ir larus. apie pirmas 2 jus rasete, o apie larus ne. Ju kainos panasios ,tik kaip kokybe

#48809   pypkorius16
 23 Sau 2008 16:52
Is savo karcios patirties galiu duoti patarima , visu pirma nueik i VVVLI kur registruoja valtys , ir paklausk ar konkretaus gamintojo produkcija bus registruojama lietuvoi ant C kategorijos , ar pripazystami ju sertifikatai. Honwave sertifikatai Europoi galioja o ant Lt NEEEE :-D

#49763   alkanas
 03 Vas 2008 22:14
nu netingiu, ir sita skaiciau dar svieziai surasyta, bet jei pastebejai- tai pas mane valties galas kitoks, daug smailesnis, tai ir klausiu gal kas zino, ar iseitu ant tokios kaip mano valties uzklijuot, juolab maniskes valties ir pats galas dar uzriestas truputi i virsu, tai ir nzn nuo ko pradet ;-)

#49844   pypkorius16
 04 Vas 2008 17:14
Neizvelgiu jokio skirtumo , jei tvirtinimo asies vidurys trinsis i valti , daryk du kronsteinus pagal guminiu ausu ploti , ant dveju asiu . kronsteinu aukstis - kad nesitrintu i valties vidurio iskilima :grin:

#49858   alkanas
 04 Vas 2008 20:31
na kazka ir as per nakti susapnavau :roll: nulekiau i parduotuve pasiaiskint, kiek minimum gylio galima ileist propeleri i vandeni (pardavejas nezinojo) ir pasimatuot norejau kojos auksty tam, kad priputes valty paziuret, ar neklius rankena uz valties krasto, tai dar blyn rulete pamirsau :evil: nusprendziau kad blogas zenklas, ir senden nebevaziavau- bandysiu ryt i kita parduotuve uzvaziuot pasiklaust del to propelerio - ant kiek arti vandens pavirsiaus jis gali but, o gal jus zinot :?: taip jei mano manymu, tai svarbu kad butu vandeny, bet jei bangos didesnes- tada reik paleis propeleri gilyn kiek suprantu, tam ir yra variklio tvirtinimas slankiojantis gal :roll:

#49883   pypkorius16
 04 Vas 2008 22:36
Na principe propeleris turi buti nors 5 cm po valties dugnu, lengvos valties grimzdle apie 5 cm . tai gautus apie 10 cm . Kur garantuotas gylis , as leidziu ko gyliau. Kai ant mazo gylio keli aukstyn , tai atsiranda pavirsines sroves nuo sraigto, greitis mazeja. Kai nuo sparnuotes iki pavirsiaus kokie 5 cm tai pradeda gaudyt ora , valdyt valti darosi labai sunku , metasi tai iviena tai i kita puse.
Minnkota 32Lbs - max 52 cm nuo sparnuotes iki tranco virsaus.

#49891   alkanas
 04 Vas 2008 22:54
va dabar dar aiskiau, reiskias as galiu iskelt max 42 cm transa, ir dar reik primest kas virsuj gausis :roll:

#49892   Vitolis
 04 Vas 2008 22:59
Gali net neabejoti. bus viskas OK. Vien jau todel, kad gumiashkes grimzle mizeris, ne taip kai pvz. medines. Ir tai gali atsistojes valtyje turet rankena, net pasilenkt neraikia. Nors tavo gumines ir riestas galas, taciau gali but ramus, tikrai kojos ilgio visais atvejais uzteks. 100%ю
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė