Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #457059   Vegys
 14 Kov 2013 10:55
Aj, kitur suradau parašyta, kad rankų darbo. Nu tada gal kaina ir normali ... Bet nepirkčiau, man brangoka.
 #457071   robkam
 14 Kov 2013 11:54
Jo vobleriai ranku darbo, pamirsau parasyti :)
Matai as ju dar neatsiveziau, todel man svarbi nuomone zmoniu, kurie panasiais gaudo, jei niekam jie nebus idomus, tikrai jais nebandysiu prekiauti, turiu geresne kandidatura, bet apie kita gamintoja pranesiu veliau, tai irgi bus ranku darbo vobleriai, bet daug ivairesni, gal ir pigesni :)
 #457096   Rapolas
 14 Kov 2013 13:56
Tai, kad lietuvaičiai jau išmoko patys pasigamint upėtakinius (ir netik upėtakinius ) voblerius. Tik tiek, kad daugiau dėl savęs ir savo draugų gamina, bet tai nereiškia, kad neužsuks ko nors rimtesnio ateity. Beto, Lietuvoj upėtakinės upelės su savo šiokia tokia specifika (nu lyginant su Lenkija), tai nemanau, kad lenkiškais vobleriais čia dabar kažką labai benustebinsi. Tai tokia mano nuomonė, o dėl pigesnių voblerių- Vėgys teisus, pilnai pakanka neblogų Dorado ir Salmo modeliukų (dar Gloog-ų ir Kenart-ų lentynose užsilikusių galima rąst:D) :-D
 #457098   Arvidys
 14 Kov 2013 13:58
robkam rašė:Jo vobleriai ranku darbo, pamirsau parasyti :)
Matai as ju dar neatsiveziau, todel man svarbi nuomone zmoniu, kurie panasiais gaudo, jei niekam jie nebus idomus, tikrai jais nebandysiu prekiauti, turiu geresne kandidatura, bet apie kita gamintoja pranesiu veliau, tai irgi bus ranku darbo vobleriai, bet daug ivairesni, gal ir pigesni :)
Nemanai, kad pats katik atsakei į savo klausyma ar verta prekiauti tais kur įmetei linką? :ks> O šeip tai čia dabar atrodo, kad nori atsisakyti rizikos prieš pradedant prekyba... Pažiurėjus iš nuotraukų manau tikrai būtų įmanoma pagauti upėtakių ant jų tikrai. Tik va klausymas kokia ta kokybė? Ar nesutrukinės lakas? Ar visi laikys srove ir panašiai, o nebus kad iš 10 voblerių tinkamai dirbs tik 2... Niuansų manau nemažai yra na, o palyginus kainas tai Vegys jau paminėjo kad yra daug panašiu konkurentų kurių masalai pigesni...
 #457105   Rapolas
 14 Kov 2013 14:14
giedriuzzz rašė:Manau dar aktualus klausimas, kaip tie vobleriukai atlaiko lydekų dantis. Nes jei ten jį greit perkanda, tada nafik juos :twisted:
Balsa ir ale "makrofleksas" visuomet gerai atlaiko lydekų dantis, t.y. dantys lieka dažniausiai sveiki, nu tik kartais apsineša gelsva "koše" :-D
Be to, čia gi upėtakiams masalai, o ne lydekoms ;-)
 #457110   ramkis
 14 Kov 2013 14:24
giedriuzzz rašė:Na bet juk gaudant upėtakius pasitaiko ir lydekų :twisted:
Vadinasi kvailos lyszekos :-D kokio pimpalo jom buti ten kur ju niekas nelaukia? :-D Taigi del lydeku dantu ir vobleriu, tai pofig, kaltos lydekos nes kiurkso ne ten kur reikia. Situo klausimu vobleriai nekalti :-D :-D :-D
 #457213   marenas
 14 Kov 2013 19:13
robkam rašė:O ar kas nors bande tokius voblerius:
http://www.woblerypapaja.pl
Turiu galimybe jais prekiauti Lietuvoje, kadangi pats upetakiu negaudau, bent jau iki siol, tai nezinau ar uzsiimti ar ne, ar butu paklausa, ar butu norinciu isbandyti bent? Pardavimo kaina butu ju po 28-30 lt, bet jei yra norinciu isbandyti tai galiu 6 arba 12 vnt, t.y. po 1 arba 2 spalvas kiekvieno modeliu gauti ir parduoti pigiau, pvz po 15-17 lt, bet su salyga kad zmogus ta vpbleri pratestaves pateiks viesai issamia ataskaita, o jei bus vilnietis tai galeciau net kartu vaziuoti i zvejyba, pafilmuoti, pafotkinti ir panasiai, na ka manot upetakiu guru ?
Jei yra savanoriu bandymams rasykit i pm, vobleriai atkeliautu manau per 2-3 savaites...
paprasti medinukai lengvai pagaminami,tik grazei nudazyti ir tiek.,gal net lengviausiai tokius gamint tokeis liezuveis.uztokia kaina tikrai nieks nepirks.
 #457292   PRobe
 14 Kov 2013 22:16
Rapolas rašė:Tai, kad lietuvaičiai jau išmoko patys pasigamint upėtakinius (ir netik upėtakinius ) voblerius. Tik tiek, kad daugiau dėl savęs ir savo draugų gamina, bet tai nereiškia, kad neužsuks ko nors rimtesnio ateity.
Po truputi bandom užsukti :-D
http://www.trisakis.lt/index.php?option ... 50&lang=lt
 #457293   rosas
 14 Kov 2013 22:19
marenas rašė:
robkam rašė:O ar kas nors bande tokius voblerius:
http://www.woblerypapaja.pl
Turiu galimybe jais prekiauti Lietuvoje, kadangi pats upetakiu negaudau, bent jau iki siol, tai nezinau ar uzsiimti ar ne, ar butu paklausa, ar butu norinciu isbandyti bent? Pardavimo kaina butu ju po 28-30 lt, bet jei yra norinciu isbandyti tai galiu 6 arba 12 vnt, t.y. po 1 arba 2 spalvas kiekvieno modeliu gauti ir parduoti pigiau, pvz po 15-17 lt, bet su salyga kad zmogus ta vpbleri pratestaves pateiks viesai issamia ataskaita, o jei bus vilnietis tai galeciau net kartu vaziuoti i zvejyba, pafilmuoti, pafotkinti ir panasiai, na ka manot upetakiu guru ?
Jei yra savanoriu bandymams rasykit i pm, vobleriai atkeliautu manau per 2-3 savaites...
paprasti medinukai lengvai pagaminami,tik grazei nudazyti ir tiek.,gal net lengviausiai tokius gamint tokeis liezuveis.uztokia kaina tikrai nieks nepirks.
jau tikrai geriau prideti kelis litus ir gera japona paimti :-D pritariu tai nuomonei, kad geriau keli brangus vobleriai nei visa kolekcija pigiu ar visiems zinomu masalu. Siuo atveju sie vobleriai gali suveikti vien de to, kad musu zuvys nera ju mate... o kiek is savo praktikos esu pastebejes, tai nezinomu masalu zuvys zymiai intensyviau domisi (aisku jei tas masalas nera tiesiog medzio gabalas, o su siais panasiai gali buti...kol kas nors neisbande :koliorava). Juk anksciau salviams nr. 1 masalas buvo pjautines, o dabar jau mazai kas su pjautinemis juos gaudo... Esu skaites straipsni, kur pasakojo kaip mokslininkai dare tyrima - nuleido tvenkini, isseme visa zuvi ir prileido lydeku kruva, tada pasamde kita kruva zveju (ech gaila man nepasiule :-D ), kuriems pasake - gaudot pirma savaite tik su blizgemis. Pirma diena kibimu be proto, po to mazejo ir savaites pabaigoje vienas kitas. Antrą savaitę su vobleriais, trecia su gumom. Rezultatai analogiski. Isvada - atsimena zuvys masalus, ju virpesius ir pan. Ir ta atmintis nera trumpalaike (alia po valandos jau viska pamirsusi bus). Ne veltui maziukai margiai kabinejasi ant bet ko, o didieji jau atsirenka. Siaip mano visi virs 40 cm sugauti su is esmes Lietuvoje neminimais vobleriais, nes gaudau tikrai intensyviai ekspoatuojamuose upeliuose, kur margiu ne prudai... Na bent jau pasirodo didieji pasiziureti kas per naujove ;-var-var. aisku vobleris yra vobleris, vis tiek jam itartina :grin:
Bet visa moralo esme - ne nuo masalo sekme priklauso, o nuo zvejo ''plot
 #457353   Rapolas
 15 Kov 2013 08:44
PRobe rašė:
Rapolas rašė:Tai, kad lietuvaičiai jau išmoko patys pasigamint upėtakinius (ir netik upėtakinius ) voblerius. Tik tiek, kad daugiau dėl savęs ir savo draugų gamina, bet tai nereiškia, kad neužsuks ko nors rimtesnio ateity.
Po truputi bandom užsukti :-D
http://www.trisakis.lt/index.php?option ... 50&lang=lt
:gutgut buvau jau šiek-tiek anksčiau pastebėjęs :-D tik didesnio asortimento pasigedau ;-) bet pradžia padaryta tai tikrai gera, galėtų ir daugiau Lietuvos meistrų prisijungt :gutgut
 #457504   Rapolas
 15 Kov 2013 14:57
Jo, tikrai faini, bet tik euro įvedimą planuoja nuo 2015 metų (lygtais), tai reiks biškumėlį luktert kol įves :-D
 #457573   SatanKlaus
 15 Kov 2013 17:26
arabas rašė:
SatanKlaus rašė:Plintuso voblikai :gutgut :yaaah!
Kas dar per Plintusas? Lietuviškai būtų grindjuostė :cig.
Kas dar per Arabas? Į lenkų kalbą gal išverst? :) :tia-tau
 #458024   Aqua v.
 17 Kov 2013 13:56
Tadunce rašė:Su salota tikrai valgoma
Mano nuomone ypac ryskios spalvos upetakiams nera butinos. Kimba (kaip ir lydekos ant fotoaparato :) ), bet objektyvios butinybes tokiais gaudyt nebuna. Ypac drumstam srauniam vandeny upetakiu gaudyt neverta, tada jie pasyvus ir nesivaiko siukslu ir "siukslu" (gal kad nenustiptu nuo issekimo :) ).
Taigi man uztenka naturaliu, plius kokia raudona (rusvai), morka, geltona (cia jau rysku!);
o toliau pagal zvejo skoni, kad ir fioletavi, kimba ir ant tokiu.
 #458032   Tadunce
 17 Kov 2013 14:41
Tai rašė "su salota",o sidabrinis voblikas su salotine nugara (kurios beveik nemato upėtakis) ir papilve salotine, tai man sueina..
 #458355   Daugirdas
 18 Kov 2013 15:09
Pirmiausia reikia prie vandens nuvažiuoti, o tada spalvas atsirinkinėti :koliorava Spalvos pasrinkimas priklauso nuo vandens lygio/drumstumo. Na aišku pačio meškeriotojo įsitikinimai ir tikėjimas masalu irgi labai svarbu :cool:
 #458607   arabas
 19 Kov 2013 10:25
Daugirdas rašė:Pirmiausia reikia prie vandens nuvažiuoti, o tada spalvas atsirinkinėti
Pirmiausia, ką reikia daryti nuvažiavus prie vandens,- įsitikinti, kad jis neužšalęs. :grin:
 #458626   Rapolas
 19 Kov 2013 10:50
Nu tam dalykui yra balansyrai (jei pvz. vanduo ne kiaurai užšalęs), atsirenki vieną ,grąžtą per petį ir pirmyn :-D
 #458634   Kataforezis
 19 Kov 2013 11:00
Na mano upeliuose vanduo dar po ledu, vasaros lygio(praėjusį savaitgalį vaikštinėjau), džiaugiuos, ad dar ramiai gyvena ir auga upėtakiai.
 #461176   Ovidijus
 26 Kov 2013 23:37
siandien buvau nulekes gimtinej pasivaiksciot prie upelio gerai kad spin turejau. vanduo nelabai dar issilaisvines is ledo bet imest vobla buvo kur tai pamaciau pirma kart toki monstra upetaki kokio dar neteko matyt, kelis kart atseke bet nekibo '''bum , tikriausiai dar neisalkes ir neapsisprendes buvo. :roll: bet nieko pakentesiu tai gal pasiseks pasidziaugt juo ant kranto. :)
 #463260   WooHoo
 02 Bal 2013 20:58
Sveiki,
po poros nesėkmingų bandymų pagauti pirmą upėtakį, skelbiu jiems karą :twisted: Dabar rimtai jais užsiimsiu, bent kol pirmo nepagausiu :)
Paskutinis mūšis buvo aprašytas čia:
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 99#p463099
:)

Gal galite duoti patarimų karo arsenalui? Nes pradedu abejoti ar tikrai teisingą strategiją ir įrankius pasirinkau, kad nieko nepagaunu.
Čia visi mano turimi mazgiai:
Paveikslėlis
Paskutinį kartą daugiau orientavausi į ~5 cm didį. Gal kiek per dideli kaip tokiam upeliui, kuris matosi aukščiau pateiktos nuorodos foto?
Kuriuos iš mano turimų rekomenduotumėte bandyti įbrukti upėtakiui? Gal kažkurių tikrai net neverta bandyti? PVZ iš dešinio stulpelio esu bandęs tik tą baltą (Dorado Stick), nes manau, kad jie bus kiek didoki. Tie antro stulpelio minnow irgi tokie abejotini, atrodo, kad labiau ešeriams, nors tą upėtakio spalvinimo rigge tai buvau ne kartą užsitaisęs.

Dar turiu tokį įtarimą, kad kartais per brangias kulkas naudoju ir tikrai ne 100% drąsiai jas mėtau į pačias sudėtingiausias vietas, + dar ir bridkelnių normalių neturiu, tik guminius iki klyno. Tokiais atvejais kai pasidaro baisoka, jei nepatingiu užsitaisau kokią nors Salmo ar panašaus kainos lygio kulką :)

Taikinių bandau ieškoti prie visokių kliuvinių, tekmės sulėtėjimų. Kol šalta, pravedimai negreiti, retkarčiais lengvas tvičingas. Gal čia kažką negerai darau..?
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė