Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #456500   shimano 26
 12 Kov 2013 20:19
turiu toki vala,ka as zinau,man tai nepatinka jis,skirtingas jis ne paparastas monofilamentinis,lb slidus ,be atminties ir lengvai isbegantis is rites,tarkim priviniosi i rite truputi daugiau ne norma iskart pasileis ,nespesi rinkti likusia dali,zodziu reik isbandyti,paciupineti,nes man asmeniskai jis nepatinka..
 #456501   Julius's
 12 Kov 2013 20:21
shimano 26 rašė:turiu toki vala,ka as zinau,man tai nepatinka jis,skirtingas jis ne paparastas monofilamentinis,lb slidus ,be atminties ir lengvai isbegantis is rites,tarkim priviniosi i rite truputi daugiau ne norma iskart pasileis ,nespesi rinkti likusia dali,zodziu reik isbandyti,paciupineti,nes man asmeniskai jis nepatinka..
O tu gaudei su juo jau? Ar tik naujo pilna bugneli suvyniojai? :)
 #456505   shimano 26
 12 Kov 2013 20:28
Julius's rašė:
shimano 26 rašė:turiu toki vala,ka as zinau,man tai nepatinka jis,skirtingas jis ne paparastas monofilamentinis,lb slidus ,be atminties ir lengvai isbegantis is rites,tarkim priviniosi i rite truputi daugiau ne norma iskart pasileis ,nespesi rinkti likusia dali,zodziu reik isbandyti,paciupineti,nes man asmeniskai jis nepatinka..
gaudziau..na savybes gal ir geras turi,nieko nesakau,bet tik tas,kad b jau glotnus slidus,sakau buvau biski pervyniojes per daug riteej,tai kai pasileidzia,nespeji rinkti,paskui sutrumpinau gabala,padariau normaliai ,kad nebutu virs bugnelio ,vistiek tas pats,zodziu turi nedavynioti nemazai iki bugnelio virsaus,kad jis tau nebegtu is rites..nemoku ne apsakyti jo strukturos,bet ne toks jis kaip paprastas monofilamentas,..tolimiems metimams manau tiktu,bet sakau nestabiliai laikos bugneli,viena zvejyba pazvejojau ir padziioviau visam.. tau gal patiktu,cia kaip kam.
 #456506   Julius's
 12 Kov 2013 20:30
shimano 26 rašė:
Julius's rašė:
gaudziau..na savybes gal ir geras turi,nieko nesakau,bet tik tas,kad b jau glotnus slidus,sakau buvau biski pervyniojes per daug riteej,tai kai pasileidzia,nespeji rinkti,paskui sutrumpinau gabala,padariau normaliai ,kad nebutu virs bugnelio ,vistiek tas pats,zodziu turi nedavynioti nemazai iki bugnelio virsaus,kad jis tau nebegtu is rites..nemoku ne apsakyti jo strukturos,bet ne toks jis kaip paprastas monofilamentas,..tolimiems metimams manau tiktu,bet sakau nestabiliai laikos bugneli,viena zvejyba pazvejojau ir padziioviau visam.. tau gal patiktu,cia kaip kam.
Jo. Ir tarp pirstu jaucias, kad jis kazkoks netoks, kaip sarvuotas kazkoks. Ismeginsim :)
 #456520   RoBass
 12 Kov 2013 21:03
Cia biski ne i tema, bet...
Nzn kaip tas, bet turiu ir naudojau toki pat vala tik match zvejybai skirta, man jis patinka, slidus, gerai skrenda plude . Kaip shimano26 sako, tai jei biski daugiau valo bus, tai lips nuo bugnelio, ir man taip buvo, bet kai pradejau zvejoti, suslapo, gavo apkrovu, tai viskas issisprende kazkaip. tai tas match valas man patinka :gutgut tai tikriausiai ir tas feederinis turi buti geras :)
 #457329   Aika
 15 Kov 2013 01:40
Praita visa sezona atgaudziau, jokiu problemu, nei nuo rites bugnelio bego, nors ir iki virsaus suvyniotas, nei atmities kazkokios tai maciau :) jei gerai pamenu, nei kart neteko nuo virsutinio ziedo eiti atkabinti apsisukusi vala :)
 #457644   trukeris
 15 Kov 2013 21:30
Julius's rašė:Siandien papirktas 0.2 valiukas. Is paziuros toks gan kietas, manau turetu gerai susizvejoti :)

Zinoma pirktas po geru rekomendaciju :)
tikrai neprasoviai,atsiliepimai geri,ir ne vienas feeder specas su juo gaudo,
o jei bugnelio nedavyniosi keleto mm,tikrai barzdu neturesi.
 #457675   renaldas
 15 Kov 2013 23:19
Nezinau kaip kiti, as juo praktiskai isvis nesinaudoju, arba per stabdi su ranka vala atitraukiu ar jei reik daugiau valo, tiesiog atlenkiu lankeli. Nors is esmes po bugnu ta jungikli patagiau pasiekt, nei po rites laikikliu, tai cia kaip pliusa uzskaitau :)
 #457689   Julius's
 16 Kov 2013 02:17
Patogiai tas po apacia mygciuks :) bet neteko jo panaudot :) nebent seip rankoj sukiojant :D

pliusas uz tris negilius bugnus. O anglai nu giria jas, nors jie tiek prestona, tiek drennan'a labai jau liaupsina. O kokia kaina? Ultegra? Aeros? Nedomina? :) juk su ultegra ir pats Dumcevas gaudo :)
A kuom Fadeevas? :shock:
 #457811   MariusJa
 16 Kov 2013 17:17
Sveiki, nusprendiau pakeisti feederius (maniškai kuolai visiški). Galvojau ar jamt feederį ar pickerį, bet nusprendžiau kad feederis gal man labaiu prie širdies :) Taigi reikia patarimų. Reikia (eaišku dviejų) feederių su mažadau 60-70g užmetimu, ~360cm, ekonominės klasės, t.y. finansinė geba šiam pirkiniui būtų iki 150-160Lt/vnt. Gal kas kažką yra užmatę verto dėmesio ir patart galėtų? :)
 #457822   MariusJa
 16 Kov 2013 17:35
Julius's rašė:Visual. As tau y pikerius atrasiau.

Jei kaina turi kotui iki 150lt. Manau shimano alivio mediumas 3,6m, ron thompson c14 pro feeder mediumas.
Kažką girdėjau apie shimano feederius kad jiems galūnių nėra nusipirkt, ar čia tiesa ar aš ne taip kažkur kažką nuskaičiau?
  • 1
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė