Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #462332   Donis
 30 Kov 2013 11:16
:gutgut idomios blizgutes

gal tu kartais ir ziemai blizgutes gamini?
 #462333   giedriuzzz
 30 Kov 2013 11:18
Na auksarankiai, reikia truputėlio Jūsų pagalbos.

Turiu tokį vobleriuką DUEL Zombi River Crank

Paveikslėlis

ir jo darbas labai agresyvus. Na juo pažvejojus kokią valandą dar pusę dienos rankos dreba :lol:
Taigi gal galit patarti kaip sumažinti jo agresyvumą?
Jo liezuvėlis gana platus,plačiausioje vietoje 1,8cm, kai pats vobleriukasyra tik apie 1,4cm pločio, liežuvėlio ilgis 2cm.

Taigi kokie būtų patarimai? Turbūt reiktų liežuvėlį siaurinti, bet iki kiek, nes nenoriu sugadinti jo, gal dar pravers :grin:
Paskutinį kartą redagavo 1 giedriuzzz. Iš viso redaguota 30 kartus.
 #462354   ciapajavas
 30 Kov 2013 12:36
giedriuzzz rašė:Taigi gal galit patarti kaip sumažinti jo agresyvumą?
o kam tau ji modifikuoti, jeigu jis jau toks buvo pagamintas gamykloje? matyt ne is oro taigi. ar stoli nekimba ant jo?
 #462378   giedriuzzz
 30 Kov 2013 14:11
Aš sakau, pažvejojus su juo paskui rankos pusdienį dreba :lol:
Daug žvejojęs su juo nesu tai ir tuščias jis kol kas :roll:
 #462408   savas
 30 Kov 2013 16:42
Kabink pradziai koki gaidi ant galinio trisakio arba sukres lapa vietoj kablio - virpesiu amplitude sumazins. O su lopetos mazinimu - nu galima po milimetriuka nuiminet ir tikrint po kiekvieno etapo, alia buna toks sposas - dirba, dirba, o po kazkurio mikro paslifavimo gatavas visai patampa, todel neperzengt tos plonytes ribos labai sunku...
 #462433   giedriuzzz
 30 Kov 2013 18:31
Aha aš ir pagalvojau, kad reik kokį trišakį su musele mačnesne užmest. Na reiks mėgint eksperimentuot :)
 #462929   S.A.G
 01 Bal 2013 19:16
::hai-bai

shelwius;diego;Rapolas ::liux

Rapolas

Žiurėjau tavo rolika,labai geras žaidimas.
Man tai labai patinka ... ::liux

Na va,ir mano blynas ... :lol:

Ažuolas 16 cm,plauk.mod.užg.8-9 m

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #462946   Vijūnas
 01 Bal 2013 20:00
Pagal išvaizdą Rapala Shalow Shad Rap klonas.
 #462952   S.A.G
 01 Bal 2013 20:15
Vijūnas

Na jo kolega,tipa klonas,tik parametrai,na ir užgilum.biski kitoki ... ;-)
 #462963   Vijūnas
 01 Bal 2013 20:32
Aš ne piktai :gutgut
Manau modelis net dailesnis gavosi nei Rapala :-D Nors iš Rapala tai tai vienas mano favoritų seklesniuose ežeriukuose gaudant lydekas.
 #462990   Vegys
 01 Bal 2013 21:19
Vijūnas rašė:Pagal išvaizdą Rapala Shalow Shad Rap klonas.
Pagal dydį, panašesnis ne į Shalow, o į didesnį "broliuką" Super, katras 14 cm.
Va Rapalinis neria tikrai ne daug. Gal kokius 3 m. velkiaujant.
 #463013   Satan
 02 Bal 2013 01:57
Sveiki meistrai, žiūrinėjau žiūrinėjau aš šitą temą, kaupiau žinias kaip kas čia ką, senai ir pirštai niežtėjo... ir pagaliau prisiverčiau parsitempt namo jau anksčiau paruoštą liepos pliauską ir pabandyt kažką išdrožt. Turėjau mintį pasigamint kelis 60-70 minnow kurių nebūtų gaila kišt po pagaliais pavasariniam upėtakiui. Viskas prasidėjo nuo šitų keturių (tik tas varlės akis amputavau dažymo eigoj).
Paveikslėlis
Ir užkabino mane šitas reikalas. Net pats nepastebėjau, kaip per gerą savaitę sudrožiau savo tą pliauską, išėjo virš 20 vnt. įvairų vobleriukų. Gamybai nieko nepirkau specialiai,visos medžiagos-kas namie pasitaikė po ranka, mediena vogta, dažai akriliniai, viela iš nerūdijančių savaržėlių, lakas parketinis (likutis iš padvalo, kažkoks gintarinis, kas sluoksnį tamsina) , net impregnanto medienos puslitrį radau, folija skirta kepimui (kažkada klausiau Vital kokią ten foliją naudoja, jis patarė lipnią iš santechnikos skyriaus, bet seniuose rulonas 45lt kainuoja, tai susilaikiau ir be lipnios, suėjo kepimo. tik ji labai daug nervų atima braižant visas tas linijas), plastikas nuo reklaminio stendo. Prieš dažant voblerius impregnavau ir dėjau po skiestą sluoksnį lako, norėjosį įsitikint ar dirba ir tik tada folijuot ir dažyt. Žinoma pasitakė keli nedirbantys, o nedarbo priežastis paprasta - tiesiog prasta simetrija kūnelio,liežuvėlio ir kilputės atžvilgiu. Vėliau, kai labai didelį dėmesį skyriau kruopštumui ir simetrijai, nedirbančių jau nepasitaikė, tiesiog kaikuriem reikėjo kilputę palankstyt, kad šonu neeitų. Tuos, kuriems užteko trišakiukų ir žiedelų apginklavimui pasistengiau ir padariau beveik idealiais arba idealiais suspenderiais. Labai marudnas darbas, bet pavyko, matavau jau su vielos pavadėliu, kad poto nekabotų ar neskestų nosim žemyn. Labai nudžiugino mano margųjų darbas, net labai nudžiugino, tiek tvičinant tiek savitas, nesitikėjau net, kad dirbs taip gerai.

..va gaila, kad akis patingėjau gražias padaryt (su markeriu apipetskiojau) ir su dažymu nelabai gavosi, žuvys gal nebrokuos, visgi teptuku ir tirštu akrilu nepavyko išpildyt kaip norėjosi. Aerografu turbūt gautūsi žymiai geriau, jau būtų prekinė išvaizda. Dabar labai knieti įsigyt tą mechaninį teptuką, tuo pačiu ir padorių dažų, lako, vielos ir medienos ir t.t. , turbūt netolimoj ateity...matau, kad nepaliksiu jau šito reikalo, nors ir pirmi čia mano drožiniai, bet jau norisi tobulėt ir smarkiai.

Didieji 110-130, vienas 90-tukas, keli po 60-70 ,visi like penki 50-55mm mažyliai jau apžuvinti upėtakiais, tik labai gaila, šešto netekau pagaliuose:( Vabalų nematavau. Fotografas iš manęs prastas, bet dėl bendro vaizdo štai, prašau, Jūsų teismui, mano pirmieji:

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #463023   Rapolas
 02 Bal 2013 08:03
Visus savadarbių masalų autorius- su Šv. Velykomis ir.. daug gražių kūrybinių įdėjų įgyvendinimo ;-)
S.A.G rašė: Rapolas
Žiurėjau tavo rolika,labai geras žaidimas.
Man tai labai patinka ... ::liux
Dėkui, kolega;)
Va, per neįprastas "kalėdines" Šv. Velykas papildžiau dar keliais "kiaušiniais" savo kolekciją :-D
http://www.youtube.com/watch?v=DgtRrGnq ... e=youtu.be
Toks visai išraiškingas dvigubas judesys gavosi, tik sūnus testavo Šventojoje, tai sakė, jam per giliai "aria" :-D
p.s.:
S.A.G
Tavo "blynas" visai ne blynas, ir ne Super Shad Rapas ((pas Rapala ans tik iki 14cm "teužaugo"), o tikras 16-os divizijos generolas (nieko sau 9m gylis) :gutgut
 #463024   Rapolas
 02 Bal 2013 08:09
Satan rašė:... Ir užkabino mane šitas reikalas....
Sveikas, dar vienas "ligonėli" :-D Linkiu nepasveikti nuo šitos ligos :-D
:gutgut kaip pirmas blynas- tai labai skanus, ir ne tik man.. :-D
 #463201   Satan
 02 Bal 2013 16:48
Rapolas rašė:
Satan rašė:... Ir užkabino mane šitas reikalas....
Sveikas, dar vienas "ligonėli" :-D Linkiu nepasveikti nuo šitos ligos :-D
:gutgut kaip pirmas blynas- tai labai skanus, ir ne tik man.. :-D
Jo, ačiū, ne tik kad nepasveikti, bet ir visiškai nepagydomai susirgti, ir kad liga išplistų į kitus organus:D
 #463233   Kairys
 02 Bal 2013 19:38
Satan, pridrožei visą armiją, galėsi drąsiai kokį puolimą organizuoti. :gutgut Šaunus pavyzdys tiems, kas labai nori ir nelabai iš ko turi, pasirodo, labai norint viskas įmanoma ir daug kas tam tinka. ;-)
 #463247   marenas
 02 Bal 2013 20:30
SAG,nelabai tikiu kad uznardinsi iki 8m 9m kad ir 16cm.Seip super darbas,grazu.o gal :roll:,
 #463248   marenas
 02 Bal 2013 20:34
Vegys rašė:
ir tas kaskur tiek ners,nes liezuvis ne gyliui skirtas,nebent skestantis,labai skestantis.
 #463266   Vegys
 02 Bal 2013 21:07
S.A.G asmeniškai pažįstu, nėra jis iš labai didelių melagių :) (Aleksandr, prasti, no inagda byvajiet i "nie savsiem" pravdy) Gal kiek ir padidino, nors man ir sunku suprast kaip toks liežuvis gali užgilint iki 8-9 m.
Kiek man tekę susidurt, daugiausiai pavykę užgilint su Salmo Whitefish 18 cm skęstantis, tas iki 12 ėjo .... Bomber'į į kokia 10-11 įkišęs esu ....Daugiau nesugebu .... Tiesa, kai kurie masalai dar neišbandyti per daug arba bandyti per dideliuose gyuliuose, kad suprast, kur jie eina. + dauguma velkiavimui skiriu ~ 15-17 cm, gal koks 25 cm (tokį tik vieną turiu) gal būtų galima ir giliau užgilint ,,,

Ale ... Čia jau ne apie savadarbius masalus kalbėt pradėjau ...
 #463300   PRobe
 02 Bal 2013 21:51
Satan - sveikas prisijunges prie "hand maderiu".
Gražūs ir teisingi darbai :gutgut .
p.s.
Pradžioje darai iš to ką turi ir su kuo turi, vėliau investicijom galo nebus :-D
 #463345   Satan
 02 Bal 2013 23:31
PRobe rašė:Satan - sveikas prisijunges prie "hand maderiu".
Gražūs ir teisingi darbai :gutgut .
p.s.
Pradžioje darai iš to ką turi ir su kuo turi, vėliau investicijom galo nebus :-D
Ačiū. Sutinku, norint padaryt ''tavarnij vyd'' jau reikia įrangos ir nepigių medžiagų, maždaug pasiskaičiavau ko ir kiek reiktų - ajajai, sumelė susidaro. Na bet pamažu pamažu... Gal su laiku jau nebus gėda ir kolegoms vieną kitą perleist, nes įtariu, kad neturėsiu kur aš jų dėt, jeigu ir toliau tokiais tempais. :cig.
 #463355   Rapolas
 03 Bal 2013 07:08
marenas rašė:
Vegys rašė:
ir tas kaskur tiek ners,nes liezuvis ne gyliui skirtas,nebent skestantis,labai skestantis.
"Įkišiu" savo "tris kapeikas" į šitą diskusiją.. Pirmiausia, Rapala SSR14 svoriai gan smarkiai yra "pabarstyti". Kuriuos aš turiu (suomišką, airiškus ir estiškus), tai nuo 38-46g (skęstančių net neminiu:D). Vidutinis nėrimo gylis ~4m velkiaujant. Bet turiu vieną, su kuriuo laisvai pasiekiu 6m gylį (45g). Gylis priklauso nuo voblerio svorio, valo storio, išleidimo atstumo ir plaukimo greičio. Taip kad Hawk SSR16, pagamintas iš ąžuolo, pilnai gali pasiekti 8m, o gal net ir 9m (su plonu pvz. 0.16mm pintu valu). Ir net nereikia, kad ans būtų skęstantis..
Taigi, teks patikėti mano žodžiu (ir asmenine patirtim), jei S.A.G ir nepatvirtins :-D
 #463397   Vitolis
 03 Bal 2013 10:31
Satan rašė: ..... Gal su laiku jau nebus gėda ir kolegoms vieną kitą perleist, nes įtariu, kad neturėsiu kur aš jų dėt, jeigu ir toliau tokiais tempais. :cig.
Ačiū meistrams PRobei, Savas, kurių gaminėlių pavyzdžius jau turiu. Savas storulis kabo garbingoj vietoj, kaip suvenyras ;-var-var.
Paveikslėlis
picture hosting
.Pvz. PRobes "ešerys" užtikrintai gaudo lydekas jau ir Norvegijoj :gutgut (didžiausia pernai sugauta lydeka ant jo 9,5kg. ;-var-var. Ešerys 1,5kg ;-var-var.) Sūnėnas išprašė ir dabar labai saugo :grin: Mielai norėčiau išbandyt ir kitų auksarankių gaminius. Rapolo labai jau patiko vizualiai. :gutgut Taip, kad Satan, nenuleisk rankų. Mielai išbandyčiau ir taviškius. Norėčiau turėt Iš visų auksarankių nors po pora gaminėlių pvz. velkiavimui negiliam telkinyje. kad nėrimas neviršytų 3m. Spalvinimai, pagal jūsų pasirinkimą. Žinoma už užmokestį ir + persiuntimo išlaidos mano.
 #463439   Rapolas
 03 Bal 2013 12:08
Vitolis rašė:... Mielai norėčiau išbandyt ir kitų auksarankių gaminius. Rapolo labai jau patiko vizualiai. :gutgut ...
Ačiū už gerą žodį ;-) Teks padirbėt, kokią undinę vieną arba dvi (nes sūnėnas iškaulys:D) paruošt tamstai sezonui :-D
Pasistengsiu iki gegužės 1-os :/brazasista ,bet tik ne į vitriną.. o ežeran (kokia undinė be vundenio:D) ;)
 #463485   Vitolis
 03 Bal 2013 15:06
Vegys rašė:
Rapaliniai(Plaukiantis Shallow Shad Rap 9,3gr., kitas
suspendingas X-Rap Shad Shallow 13,6gr)pas mane irgi neria velkiaujant iki 3m. Ežeras negilus ir jo didžiausias gylis 3.5m. tai nei viens nei kits nekabina dugno. Nors tokiu pat liežuviu PRobes dovanotas, nerdavo kur kas giliau ir tam ežere negalėdavau jo leist už ilgo pavadžio, nes dugną ardavo :-D
Tokiais pat liežuviais dar du klonai, nors ir po 8gr. ir"probkės", bet neria panašiai, kaip Rapaliukai.
Paveikslėlis
free photo upload
 #463497   Vijūnas
 03 Bal 2013 15:37
Nežinau, kaip kiti, bet pažymėtas - puikiai dirba.

Paveikslėlis
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė