Sveiki meistrai, žiūrinėjau žiūrinėjau aš šitą temą, kaupiau žinias kaip kas čia ką, senai ir pirštai niežtėjo... ir pagaliau prisiverčiau parsitempt namo jau anksčiau paruoštą liepos pliauską ir pabandyt kažką išdrožt. Turėjau mintį pasigamint kelis 60-70 minnow kurių nebūtų gaila kišt po pagaliais pavasariniam upėtakiui. Viskas prasidėjo nuo šitų keturių (tik tas varlės akis amputavau dažymo eigoj).

Ir užkabino mane šitas reikalas. Net pats nepastebėjau, kaip per gerą savaitę sudrožiau savo tą pliauską, išėjo virš 20 vnt. įvairų vobleriukų. Gamybai nieko nepirkau specialiai,visos medžiagos-kas namie pasitaikė po ranka, mediena vogta, dažai akriliniai, viela iš nerūdijančių savaržėlių, lakas parketinis (likutis iš padvalo, kažkoks gintarinis, kas sluoksnį tamsina) , net impregnanto medienos puslitrį radau, folija skirta kepimui (kažkada klausiau Vital kokią ten foliją naudoja, jis patarė lipnią iš santechnikos skyriaus, bet seniuose rulonas 45lt kainuoja, tai susilaikiau ir be lipnios, suėjo kepimo. tik ji labai daug nervų atima braižant visas tas linijas), plastikas nuo reklaminio stendo. Prieš dažant voblerius impregnavau ir dėjau po skiestą sluoksnį lako, norėjosį įsitikint ar dirba ir tik tada folijuot ir dažyt. Žinoma pasitakė keli nedirbantys, o nedarbo priežastis paprasta - tiesiog prasta simetrija kūnelio,liežuvėlio ir kilputės atžvilgiu. Vėliau, kai labai didelį dėmesį skyriau kruopštumui ir simetrijai, nedirbančių jau nepasitaikė, tiesiog kaikuriem reikėjo kilputę palankstyt, kad šonu neeitų. Tuos, kuriems užteko trišakiukų ir žiedelų apginklavimui pasistengiau ir padariau beveik idealiais arba idealiais suspenderiais. Labai marudnas darbas, bet pavyko, matavau jau su vielos pavadėliu, kad poto nekabotų ar neskestų nosim žemyn. Labai nudžiugino mano margųjų darbas, net labai nudžiugino, tiek tvičinant tiek savitas, nesitikėjau net, kad dirbs taip gerai.
..va gaila, kad akis patingėjau gražias padaryt (su markeriu apipetskiojau) ir su dažymu nelabai gavosi, žuvys gal nebrokuos, visgi teptuku ir tirštu akrilu nepavyko išpildyt kaip norėjosi. Aerografu turbūt gautūsi žymiai geriau, jau būtų prekinė išvaizda. Dabar labai knieti įsigyt tą mechaninį teptuką, tuo pačiu ir padorių dažų, lako, vielos ir medienos ir t.t. , turbūt netolimoj ateity...matau, kad nepaliksiu jau šito reikalo, nors ir pirmi čia mano drožiniai, bet jau norisi tobulėt ir smarkiai.
Didieji 110-130, vienas 90-tukas, keli po 60-70 ,visi like penki 50-55mm mažyliai jau apžuvinti upėtakiais, tik labai gaila, šešto netekau pagaliuose:( Vabalų nematavau. Fotografas iš manęs prastas, bet dėl bendro vaizdo štai, prašau, Jūsų teismui, mano pirmieji:

Vienam žvejy kablys.