Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #468706   Shtulas
 18 Bal 2013 14:25
Kažkada turėjau tokį 3.90 ilgio. Nu ką aš žinau... Kaip už 150 Lt. (tada tiek mokėjau), tai visai neblogas kotas. Tiesa, su juo kaip su feederiu negaudžiau, jis buvo man donkė :) Ir gal kiek sunkokas kaip dabar pamenu. Bet padarytas tikrai gražiai.
 #468927   macka
 19 Bal 2013 08:14
RoBass rašė:jo toks neblogas atrodo, tik kaip jis zuvi gaudo, idomu...? ziedeliai dideli, geri :gutgut
RoBass, o tu turėjai kažkokį Trabucco feederiuką. Kas ten per modelis? Užmetimas? Patiko / nepatiko ir kodėl?
 #468936   atomaxas
 19 Bal 2013 08:31
macka rašė:
RoBass rašė:jo toks neblogas atrodo, tik kaip jis zuvi gaudo, idomu...? ziedeliai dideli, geri :gutgut
RoBass, o tu turėjai kažkokį Trabucco feederiuką. Kas ten per modelis? Užmetimas? Patiko / nepatiko ir kodėl?
Turiu as Trabucco river MH. 3.60m, 30-150g. Komplekte buvo dvi virsuneles 2ir3 oz. Irankis tikraij mielas. Lengvas. Lipo prie rankos tik paemus.
 #468991   atomaxas
 19 Bal 2013 10:09
Diver rašė:na man trabuco nelabai prilipo. itariu pardavinesiu ji. palyginus su shakespeare mach xt2 man jis biski slangavotas.
Rimtai :shock: Man kaip tik atvirksciai pasirode. Nes purciau ir mach xt2, per liaunas pasirode. Bet velgi, daug kas priklauso nuo galunes.
Nes kazkur skaiciau, kad jeigu galune liauniausia, tai kai purtai parduotuveje, tai kaip slanga gali pasirodyt ir atvirksciai :)
 #469023   Shtulas
 19 Bal 2013 10:43
atomaxas rašė: Nes kazkur skaiciau, kad jeigu galune liauniausia, tai kai purtai parduotuveje, tai kaip slanga gali pasirodyt ir atvirksciai :)
Kaip šlanga gali pasirodyt tik galūnė, nes ji liauniausia. Tu logiškai pagalvok, kaip gali kietas kuolas su liauna viršūnėle pavirst minkštu tik dėl to, kad ir galūnė tokia :) Va tas Konger medalist kur blight'as minėjo, tai tu dėk ant jo kokią nori viršūnę, jis vistiek kietokas bus, nes pati meškerė tokia padaryta. O va kaip pencija sakė mach3, tai va jau jis šlangavotas net ir su kičiausia viršūnėle.
 #469050   Ramekas
 19 Bal 2013 11:55
pensininkas rašė:mach2 net su liauniausia virsune purtant, jis tikrai nebus slangavotas ;-)
vo mach3 jau biski prie slangu, bet jei lygint su drenanu, mach3 - kuolas :-D
Pensija, jei teigi, jog drennan slangos, ivardink konkretu modeli, nes tik klaidini zmones. Turiu drennan matchpro super feeder ir joks ten ne slanga, grynu gryniausias pusiau parabolikas. Pamenu kazkoks zinovas leptelejo, jog drennanai visi slangos ir daug kam prilipo, manau net nepurciusiems. Neklaidinkit taip zmoniu.
 #469064   atomaxas
 19 Bal 2013 12:27
Shtulas rašė:
atomaxas rašė: Nes kazkur skaiciau, kad jeigu galune liauniausia, tai kai purtai parduotuveje, tai kaip slanga gali pasirodyt ir atvirksciai :)
Kaip šlanga gali pasirodyt tik galūnė, nes ji liauniausia. Tu logiškai pagalvok, kaip gali kietas kuolas su liauna viršūnėle pavirst minkštu tik dėl to, kad ir galūnė tokia :) Va tas Konger medalist kur blight'as minėjo, tai tu dėk ant jo kokią nori viršūnę, jis vistiek kietokas bus, nes pati meškerė tokia padaryta. O va kaip pencija sakė mach3, tai va jau jis šlangavotas net ir su kičiausia viršūnėle.
Pabandyk papurtyt fideri su 1 oz ir su 3-4 oz, pajusi skirtuma ;-)

Manau kad kiekvienas kitaip supranta nuo kada slangavotas, nuo kada minkstas ir panasiai. Nes kai rinkausi fyderi, formuose visokiu nuomoniu prisikaiciau. O kai i rankas paemiau tai ir nuomone pasikeitai ;-) savaime suprantama, taip ir turejo buti.
 #469076   pensininkas
 19 Bal 2013 12:49
atomaxas rašė:Pabandyk papurtyt fideri su 1 oz ir su 3-4 oz, pajusi skirtuma ;-)
tai cia grynai kuolai, jei purtant, tik virsune purtosi :-D slangavoti juda ties sujungimu per viduri, visiski slangai principe nuo rankenos
 #469088   Antas
 19 Bal 2013 13:02
vel pradedat lyginti heavy fiderius su medium fideriais? Nu baikit. Be to ar daznai gaudote kai zoles eina, Gaudziau, labai patinka, kai visas sis su..s lieka ant virsutinio ziedelio - ziedeliai mazi, o ne nuo rites graibyti reikia. Be to kai zoles eina, tai jau geriau naudoti tik viena monovala ar visai su pludine, nes jei bus pintas su lidu pakimba ant mazgo ir tada virsunes luzta.
 #469102   atomaxas
 19 Bal 2013 13:21
pensininkas rašė:
atomaxas rašė:Pabandyk papurtyt fideri su 1 oz ir su 3-4 oz, pajusi skirtuma ;-)
tai cia grynai kuolai, jei purtant, tik virsune purtosi :-D slangavoti juda ties sujungimu per viduri, visiski slangai principe nuo rankenos
Tiesiog pats fyderis purtosi kitaip su kita virsune ;uolrait
 #469121   RoBass
 19 Bal 2013 13:47
macka rašė:
Turejau du Trabucco inspiron PW 3.90, viena pardaviau (naujas savininkas dar galetu kazka pasakyti, jei jau isbande, pirko Nemunui...), viena pasilikau, kaip galingesni feederti. Padarytas kaip ir tvarkingai, nera is lengvuju kotu, 2.3 ir 4 unciju galunes, man jis patiko, todel ir pasilikau viena sau, Nemunui, Atmata ar kur toliau mesti reikia ir didesne srove....beje man jis fast,as. Palyginus dideli ziedai. krc. toks is galingesniu feederiu. :gutgut
Inete raso, kad jo uzmetimas iki 145gr, bet as nepasakyciau, vot su ta 4oz galune, geriausiai (komfortiskiausia) tiek ir metyti (+- 110gr.)
http://baits.ru/catalog/75/5090
 #469125   RoBass
 19 Bal 2013 13:49
Diver rašė:na man trabuco nelabai prilipo. itariu pardavinesiu ji. palyginus su shakespeare mach xt2 man jis biski slangavotas.
Kotas nelygus kotui, vienas gali buti slangas, kitas ne ir jie abu gali buti Trabucco... :roll:
 #469253   shimano 26
 19 Bal 2013 18:35
atomaxas rašė:
pensininkas rašė:
Tiesiog pats fyderis purtosi kitaip su kita virsune ;uolrait
atomaxai, sneki vejus ir tiek..galune cia ne prieko ,jei kotas kietas jis bus kietas su bet kuria galune ir atvirskciai..
 #469323   atomaxas
 19 Bal 2013 20:43
shimano 26 rašė: atomaxai, sneki vejus ir tiek..galune cia ne prieko ,jei kotas kietas jis bus kietas su bet kuria galune ir atvirskciai..
Nu kaip cia pasakius. Nesigincysiu :)
Nepatingeju issitraukiau savo meskeryte ir papurciau namie. Skirtumas yra. Gal is heavy netaps medium, bet pats liaunumas skyresi ;uolrait
 #469330   Shtulas
 19 Bal 2013 20:50
Atomi, tai ką aš tau ir sakau, kad skiriasi pagrinde tik viršūnė. Purtant kotą, jaučiasi viršūnės liaunumas, ne koto. Va nebent jei tu kalbėtum apie karmūškes, tai su skirtingom karmūškėm kotą purtant aišku jausis kitoks jo darbas, jei purtysi iš pradžių su 20g., o paskui su 40g. :-D
 #469368   renaldas
 19 Bal 2013 21:44
Nu tai cia tas kaip ir su masinom, dauguma turbut pirma masina pirko koki kibira, ir juo labai dziauges, bet su laiku norejos kazko geresnio, galingesnio, kokybiskesnio, taip ir su udockom, bent pas mane pirmi fideriai buvo stikliniai ir po donkiu jie man stebuklas atrode, bet po biski atsirado supratimas ir noras kazka geresnio turet, nors ir daba gaudoau toli grazu ne su auksciausios klases kotais, bet jie mane kolkas tenkina. O tas purtymas ir ypac gincai, su kokia galune kaip kas purtos, nu biski betiksliai atrodo. Is purtymo mano manymu negaudzius su tuo kotu galima ivertint jo lengvuma ir standuma, daugiau nieko, visos savybos koto atsiskleidzia metant ir traukiant zuvi, tai yra gavus apkrovos.
  • 1
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė