Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #469306   dusys
 19 Bal 2013 20:10
SauliusM rašė:nesigincykit jus su zemaiciais... patikekit manim. mano zmona is zemaitijos, zinau ka sakau. gincytis beprasmiska ir beviltiska :lol:
Nezinau kas cia buvo, bet ponas matau mustis nori :ruko
 #469308   SauliusM
 19 Bal 2013 20:15
dusys rašė:
SauliusM rašė:nesigincykit jus su zemaiciais... patikekit manim. mano zmona is zemaitijos, zinau ka sakau. gincytis beprasmiska ir beviltiska :lol:
Nezinau kas cia buvo, bet ponas matau mustis nori :ruko
:lol:
 #469310   dusys
 19 Bal 2013 20:20
A kaip ta ulybona interpretuot. Tipo dziaukas, ar tipo nera ka musti ? :cool:
 #469316   slavikas
 19 Bal 2013 20:35
Kleckas1978 rašė:
slavikas rašė:Žvejoju ir aš su tokiu Avidu , sutinku , kad yra ir daugiau pritaikytų džigui modeliu , bet 7 gramus jau rankose atmuša. Kur daug dumblo tai ir kiti silpnai parodys , bet ant kieto dugno puikiausiai. Gal pas tamsta per storas pintukas ?
Koks gylis ir ar srovej ar ezere kokiam??
Tvenkinys ir iki 6 metrų.
 #469320   SauliusM
 19 Bal 2013 20:40
dusys rašė:A kaip ta ulybona interpretuot. Tipo dziaukas, ar tipo nera ka musti ? :cool:
:-D tipo man labai linksma nuo zemaitisku reakciju :lol:
 #469334   dusys
 19 Bal 2013 20:54
SauliusM rašė:
dusys rašė:A kaip ta ulybona interpretuot. Tipo dziaukas, ar tipo nera ka musti ? :cool:
Taigi sakei ,kad zmona zemaite turi. Turetum buti priprates. Ar tave su tuo paciu bajeriu 200 kartu galima pralinksminti ?
 #469336   SauliusM
 19 Bal 2013 20:56
dusys rašė:
SauliusM rašė:
Taigi sakei ,kad zmona zemaite turi. Turetum buti priprates. Ar tave su tuo paciu bajeriu 200 kartu galima pralinksminti ?
mane linksmina tas, kad jus labai nuspejami esat ir siaip su jumi nei gincytis nei diskutuot neimanoma, galima nebent fyzdavot zemaicius ir zvengt matant kaip anie putojasi is pykcio lygioj vietoj.
 #469342   dusys
 19 Bal 2013 21:01
Nu paniatkes interesnos pas tamsta. Tiek to Linksminkis ;uolrait
 #469344   SatanKlaus
 19 Bal 2013 21:05
henyte rašė:
SatanKlaus rašė:Henyte, kaina čia ne prie ko, kad ne made in USA irgi ne prie, nefantazuok. Pats teiginys kad avidas neskambus toks sakyčiau švelniai tariant... :roll: . Nesakau kad nėra skambesnių, yra, ir turbūt dx, bet, nu su teisingu modeliu užtenka to skambumo per akis :!:
nu pipiec, as fantazuoju... Tai juk rasiau kad su avidu skirtu zvejot 3-10gr bandziau zvejot 7gr ir su juo n.x nesijaucia masalo. Ir ka tu man dabar siulai pasakyt, kad tas kotas kazko vertas? Vobleriams-blizgems jis tinka, bet tik ne dzigui. Teisingas modelis ane? Tai koki avido modeli reiktu rinktis zvejojant 7-10gr dzigais?
Apturėjęs neaišku kokio modelio vieną avid serijos spiningą ir jau supratai ir žinai kad visa avid serija džigui yra šūds? :roll: Ir ar aš tau sakiau kad tavo tas modelis teisingas? Tu tikrai apsirūkęs jaučiu :ruko , nes pievas kalbi. Beje parašyk pats geriau tiksliai modelį kuriuo gaudei, labai įdomu ::hai-bai
 #469346   Kleckas1978
 19 Bal 2013 21:05
slavikas rašė:
Kleckas1978 rašė:
slavikas rašė:Žvejoju ir aš su tokiu Avidu , sutinku , kad yra ir daugiau pritaikytų džigui modeliu , bet 7 gramus jau rankose atmuša. Kur daug dumblo tai ir kiti silpnai parodys , bet ant kieto dugno puikiausiai. Gal pas tamsta per storas pintukas ?
Koks gylis ir ar srovej ar ezere kokiam??
Tvenkinys ir iki 6 metrų.
tada tikiu kad su 7-8gr tvenkini ant kieto dugno kad jauti i ranka.
Kalbeta buvo apie upe ir srove joje ir kietas dugnas 4m gylis, tokiu atveju tik su 10gr pradeda dirbti i ranka.
del to ir kyla kartais nesusipratimas kai vienas sako nuo 7-8 kitas kad nuo 10gr ir t.t.
o toj pacioj vietoj kiti spiningai parode geresnius rezultatus ;-) aisku buvo ir brangesniu ir pigesniu ;-)

ne stebuklas bet ir ne pats prasciausias tas avidas - na bet kam ko reikia, as visada sakiau ir sakysiu jei kazkam tinka ir patinka tai lai ir zvejoja, manes tai nekaso, tik paprasciausiai kai sakai kad yra ir jautresniu ir pigesniu ir t.t. ir pradeda durneliu tave laikyti net tokio koto rankoj nelaikes ir deda i suns dienas nu tai cia jau atleiskit :-ug
 #469348   Kleckas1978
 19 Bal 2013 21:06
SatanKlaus rašė:
henyte rašė:
SatanKlaus rašė:Henyte, kaina čia ne prie ko, kad ne made in USA irgi ne prie, nefantazuok. Pats teiginys kad avidas neskambus toks sakyčiau švelniai tariant... :roll: . Nesakau kad nėra skambesnių, yra, ir turbūt dx, bet, nu su teisingu modeliu užtenka to skambumo per akis :!:
nu pipiec, as fantazuoju... Tai juk rasiau kad su avidu skirtu zvejot 3-10gr bandziau zvejot 7gr ir su juo n.x nesijaucia masalo. Ir ka tu man dabar siulai pasakyt, kad tas kotas kazko vertas? Vobleriams-blizgems jis tinka, bet tik ne dzigui. Teisingas modelis ane? Tai koki avido modeli reiktu rinktis zvejojant 7-10gr dzigais?
Apturėjęs neaišku kokio modelio vieną avid serijos spiningą ir jau supratai ir žinai kad visa avid serija džigui yra šūds? :roll: Ir ar aš tau sakiau kad tavo tas modelis teisingas? Tu tikrai apsirūkęs jaučiu :ruko , nes pievas kalbi. Beje parašyk pats geriau tiksliai modelį kuriuo gaudei, labai įdomu ::hai-bai
avs76mlxf2 - vienas labiausiai pozicionuojamu kaip labiausiai tinkamu dzigui 5-20gr tarpe :-D :-D :-D :-D
 #469350   dusys
 19 Bal 2013 21:08
SauliusM rašė:paniatkes pas zekus :-D
A zekas be paniatkiu cia pagal tave - Filosofija stoli :-D
 #469351   SauliusM
 19 Bal 2013 21:08
Kleckas1978 rašė:avs76mlxf2 - vienas labiausiai pozicionuojamu kaip labiausiai tinkamu dzigui 5-20gr tarpe :-D :-D :-D :-D
cia kas ana taip uzpozicionavo?
 #469352   SauliusM
 19 Bal 2013 21:09
dusys rašė:
SauliusM rašė:paniatkes pas zekus :-D
A zekas be paniatkiu cia pagal tave - Filosofija stoli :-D
a zekas yra zekas ir ne mano bedos jo paniatkes.
 #469353   Kleckas1978
 19 Bal 2013 21:11
sauliau negi reikia tavo zinute atkasti kur pats parasiai kad avido dzigui nesiulytum nebent tik 66MH modeli :gutgut :gutgut :gutgut

ar tu jau persigalvojai???

Beje pats kodel avidu atsisakiai ir perejai ant legendos trumpos??? turbut todel kad jautrumo truko ir smagumo ar siaip is neturejimo ka veikti???
 #469356   SauliusM
 19 Bal 2013 21:16
Kleckas1978 rašė:sauliau negi reikia tavo zinute atkasti kur pats parasiai kad avido dzigui nesiulytum nebent tik 66MH modeli :gutgut :gutgut :gutgut

ar tu jau persigalvojai???

Beje pats kodel avidu atsisakiai ir perejai ant legendos trumpos??? turbut todel kad jautrumo truko ir smagumo ar siaip is neturejimo ka veikti???
gali atkast, as ir dabar ta parasyt galiu. kad realiai dziginiai avidai yra MH. ir nuo avido prie legendos as neperejau. ten kur reikia MH koto pvz Nemune nuo kranto as ir toliau naudoju avida, o legenda pas mane valtinis kotas. taip kad viskam yra savas taikymas. o bedos kyla kai zmones kotus pradeda naudot ne ten kur jie tinka arba ne tokius kokie tinka.
 #469367   Kleckas1978
 19 Bal 2013 21:44
na va viska ir issiaiskinom jei avidas dzigui tai tik MH o visi kiti perbuki.
 #469384   alkanas
 19 Bal 2013 22:15
tai kad stovinciam vandeny su dzigo svoriais nuo tarkim 10 gr jau dzin koks spinas, aisku apie stiklini teleskopa nekalbu, visi puikiai musa i ranka. tokiem ir didesniem svoriam tikrai niekad nepirkciau brangaus spino, nes jautrumo ir pigiem spinam su tokiais svoriais per akis ir dar daugiau ;uolrait
 #469422   henyte
 20 Bal 2013 07:02
paskaityk posta, kur viskas aprasyta kaip avidas toj pacioj vietoj su kitais kotais lyginamas buvo, nerasineju cia isbandes viena kota ir nusprendes, kad jis Š . Uzdetas ploniausias pintukas is visu testuojamu, nes jis kaip ir lengviausias is visu turejo but...
SatanKlaus rašė:Apturėjęs neaišku kokio modelio vieną avid serijos spiningą ir jau supratai ir žinai kad visa avid serija džigui yra šūds? :roll: Ir ar aš tau sakiau kad tavo tas modelis teisingas? Tu tikrai apsirūkęs jaučiu :ruko , nes pievas kalbi. Beje parašyk pats geriau tiksliai modelį kuriuo gaudei, labai įdomu ::hai-bai
SantaKlause, jauciasi saulieno-sostines stilius, sveikinu, apsirukes-pievos ir t.t. Modelis ir visa kita aprasyta, perskaityk pirma ir po to izeidineti pulk... Kaip didelis avido serijos zinovas taip ir neparasei kuris kotas teisingas :-D zvejojant su 7-10gr.
:lol:
mane linksmina tas, kad jus labai nuspejami esat ir siaip su jumi nei gincytis nei diskutuot neimanoma, galima nebent fyzdavot zemaicius ir zvengt matant kaip anie putojasi is pykcio lygioj vietoj.
paniatkes pas zekus :-D
a zekas yra zekas ir ne mano bedos jo paniatkes.
su sostines guru tikrai beviltiska sneket ar gincytis, kai tokie postai plaukia... Paniatkes, nesvarbu kaip jas pavadinsi ar paniatkem ar supratimu, turi buti pas kiekviena normalu zmogu, zmogus be paniatkiu (be supratimo kas gerai, o kas ne) tu paciu zeku (aisku zinau, kad tau p.x ant ju) yra beveik nulis (nevartosiu tikrojo zodzio). Pas tave paniatkiu - lygiai nulis.
Putojiesi ir plysti is pykcio tiktai tu kai neturi ka pasakyt, drabstai tik izeidimus. Neturi nieko ar pasakei viska pagal tema, slysk tu i koki feisbuka tokiems pat kaip tu izeidinejimu dalint...
 #469425   henyte
 20 Bal 2013 07:32
SauliusM rašė: o bedos kyla kai zmones ....... pradeda naudot ne ten kur jie tinka arba ne tokius kokie tinka.
mylimiausias posakis :-D , rite zaisline, bandai su ja zvejot, nustembi, kad Š ji verta, pasigirsta: "o bedos kyla kai zmones ....... pradeda naudot ne ten kur jie tinka arba ne tokius kokie tinka", paimi pervertinta kota ir vel: "o bedos kyla kai zmones ....... pradeda naudot ne ten kur jie tinka arba ne tokius kokie tinka". Bet ne zodzio apie tai, kad yra daiktu kurie , tinka beveik viskam ir be psalmo "o bedos kyla kai zmones ....... pradeda naudot ne ten kur jie tinka arba ne tokius kokie tinka".
 #469426   Antistatic
 20 Bal 2013 07:35
tai kad stovinciam vandeny su dzigo svoriais nuo tarkim 10 gr jau dzin koks spinas
..O jei kibimai labai vangus,kai zuvis tik prisiliecia prie masalo? kas tada? ar jausi ponas mielas toki kibima? jei spiningas bus visai ne tam skirtas? as suprantu kad pas tave buna visi kibimai tokie kad net kota is ranku rauna,na tada tai taip,bet jei tik apzioja koki silikonini sliekuti atsargus eserys? na greitai pamastom su galvyte.... :ks>
 #469430   SatanKlaus
 20 Bal 2013 08:01
Henyte, su džigu iki 10 gramų išvis negaudau, taip kad modelio tau nepatarsiu, obet tačiau manau kad tokie svoriai ant bele kokio spino netaip jau aiškiai kals į ranką :roll: . O gaudau pagrinde 15-28 gramais ir mano turimas avidas pilnai tenkina mano poreikius :grin:
 #469433   henyte
 20 Bal 2013 08:21
SatanKlaus rašė:Henyte, su džigu iki 10 gramų išvis negaudau, taip kad modelio tau nepatarsiu, obet tačiau manau kad tokie svoriai ant bele kokio spino netaip jau aiškiai kals į ranką :roll: . O gaudau pagrinde 15-28 gramais ir mano turimas avidas pilnai tenkina mano poreikius :grin:
obet taciau as juk prasiau paskaityt mano posta del ko tas viskas prasidejo. Yra kotu su kuriais uzsimerkes kiekviena prisilietima su 7 gr jauti, avidas i tu kotu buri neieina.
slavikas rašė:Čia henytei - http://www.fion.ru/rating/items/1093/#add
viska as ten perskaites ir apie kotus ir rites ir kitka. Matai, jei as tikeciau visuo tuom ir pats nebuciau savo rankomis isbandes kruvos kotu vienodomis salygomis iskaitant ir avida, tai turbut irgi zvejociau piaristu sneku prisiklauses ir vargo nematyciau.
Zinojau, kad parases apie turbut daugiausiai paplitusia spinu serija sulauksiu tokios reakcijos :) , bet yra kaip yra ir baigiu ta rasinejima, nes laiko sugaista begale atsikirtinejant i izeidimus ir kitka. Jei kas isbandys tuos mano paminetus spiningus tom salygom, kuriomis isbandziau as ir pasakys, kad avidas geresnis ir jautresnis-skambesnis, nei pamineti lenkiski spiningai, tada maloniai prasom, galesim pratest, o kol rasys tik isizeide savininkai arba "o bedos kyla kai zmones ....... pradeda naudot ne ten kur jie tinka arba ne tokius kokie tinka", savo laiko nebegaisiu.
 #469437   Kleckas1978
 20 Bal 2013 08:36
SatanKlaus rašė:Henyte, su džigu iki 10 gramų išvis negaudau, taip kad modelio tau nepatarsiu, obet tačiau manau kad tokie svoriai ant bele kokio spino netaip jau aiškiai kals į ranką :roll: . O gaudau pagrinde 15-28 gramais ir mano turimas avidas pilnai tenkina mano poreikius :grin:
koks skirtumas kad metai 15-28 tie mineti kotai irgi laisvai metis tuos svorius ir aiskiau viska jusi i ranka nes yra jautresni + kainuos dar ir pigiau 2-3 kartus
 #469440   Aqua v.
 20 Bal 2013 08:53
Antistatic rašė:
tai kad stovinciam vandeny su dzigo svoriais nuo tarkim 10 gr jau dzin koks spinas
..O jei kibimai labai vangus,kai zuvis tik prisiliecia prie masalo? kas tada? ar jausi ponas mielas toki kibima? jei spiningas bus visai ne tam skirtas? as suprantu kad pas tave buna visi kibimai tokie kad net kota is ranku rauna,na tada tai taip,bet jei tik apzioja koki silikonini sliekuti atsargus eserys? na greitai pamastom su galvyte.... :ks>
tipo pasiveja atsargus eserys suoliuojanti 10+gr dziga ir ciulpia :grin: , ir tada reikia energingai prakirst eserio zabtus?
As irgi manau ( kaip Alkanas) - tradiciskai dzigaujant tokias svoriais zvejybos efektyvumas nuo koto "prabangumo" nepriklausys. Kitas truputi reikalas, jei ribokas uzsiima aktyvia masalo animacija ir dzigaujant - tada jau svarbu koto svoris, balansas, skambumas. Bet tai tikriausia retai liecia dzigaujancius 28g. svoriais.
 #469445   Antistatic
 20 Bal 2013 09:07
O kas sako kad suoliuojanti??? buna masalai pasyvus bet jie juda "is saves"... Tikia mano mintis buvo o ne apie ciulpimus kazko plaukiancio.. :-D
 #469450   Kleckas1978
 20 Bal 2013 09:22
Kuo kotas jautresnis tuo aiskiau viska jauti ir nereikia cia kazka sureiksminti kad nuo 10gr ar iki 10gr.
buna kad eserys tik baksnoja masala su nosim bet neima - keiti spalva masala ir t.t. o tu to baksnojimo su pusiau jautriu kotu net nejausi - galvosi kad nekimba ir zuvies nera - leksi i kita vieta + ismetus toliau masala tai dar jautrumas krenta + jei koks vejas ar bangele dar jautrumas krenta. tai su belekokiu kotu zurek ir isvis nieko nebejausi.

o gincas buvo tame kad avidui truksta jautrumo dzigaujant tas pats ir su turnamentais yra + dasidejo kad yra ir pigesniu bet jautresniu kotu ko kaikurie guru nu niekaip negali pripazinti.
 #469469   ssk
 20 Bal 2013 11:06
henyte rašė: Jei kas isbandys tuos mano paminetus spiningus tom salygom, kuriomis isbandziau as ir pasakys, kad avidas geresnis ir jautresnis-skambesnis, nei pamineti lenkiski spiningai, tada maloniai prasom, galesim pratest, o kol rasys tik isizeide savininkai arba "o bedos kyla kai zmones ....... pradeda naudot ne ten kur jie tinka arba ne tokius kokie tinka", savo laiko nebegaisiu.
Tai pats ką tik patvirtinai, kad skirtingom sąlygom reikalingi skirtingi spiningai. Jeigu tavo tomis konkrečiomis sąlygomis geriau kiti kotai tai valio, kitomis sąlygomis geriau avidas ar dar kas nors. Pilstote čia iš tuščio į kiaurą 5 lapus, kad kiekvienas savo žvejybose naudoja ką nori ir kas jam geriau :neutral:
  • 1
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė