Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #470310   saulux
 22 Bal 2013 17:32
Va dabar as jus kolega sujuokinsiu. Nepatinka man tos hemarojines rankenos '''bum nu nelimpa prie ranku nors uzmusk. O va paprastos kamstines klasikines su klasikiniu rites prisukimu :gutgut
 #470329   saulux
 22 Bal 2013 18:17
PelkiuSenis rašė:O cia tais Mikado ir Mistrall tik Klaipedoje prekiauja ar kas matet ir Vilniuje?

O Saulux - tai as kiek prisimenu Ninjato ten apie 100lt. O 400-500lt tai rimtesnis Dragon arba kazka gal is Sakura matei?
http://www.rovana.lt/prekiu-katalogas/142-meskeres

Va nepamenu '''bum is tos partijos tik isiminiau kad ant pirmisios (storosios kur rankena) dalies ilgesni modeliai turi ne viena o jau 2 ziedus. Man kazkaip keistai pasirode pradzioj. Rankena klasikine, priekyje rankenos kur blankas prasideda geltonas blizgantis ziedas uzmautas ant blanko. Va tuos dalykus tai tiksliai pamenu :?
 #470330   Kleckas1978
 22 Bal 2013 18:18
parsiveze jie ir brangesniu (su didesniu antkainiu) tu ninjatu, kazkokius Klp kraciau pries menesiuka tai ispudi paliko nekoki o kiek kainavo ir nepamenu, prie progos reikes uzeiti paziureti kas ten per kinietiski noname stebuklai uz 400-500 - gal irgi kokie super kotukai :-D :-D :-D
 #470335   saulux
 22 Bal 2013 18:25
Man atrodo kad ten ir buvo tie Ninjato. Nesu mates daug tu spiningu ir tikrai man dar iki eksperto toli.. bet surinkimo kokybe tai man tikrai paliko ispudi. Ziedai lygtai irgi ne tie pigus paprasti SIC'iniai
 #470365   SauliusM
 22 Bal 2013 20:08
henyte rašė: ar tikrai skambumo neturi? Tu gal pirma pazvejok juo? Tik nepasakok, kad zvejojai. ...
tai kad zvejojau ir jei po foruma pasiknistum, tai net nuotrauku atrastum...
 #470380   alkanas
 22 Bal 2013 20:31
henyte rašė:
SauliusM rašė:
Kleckas1978 rašė:Nepaminejei Mitchell mag pro lite evo M 8-32 jautrumas normalus su sunkiu dzigu 14-50gr atidirba be problemu
bet dzigui tai as jo nerekomenduociau.
ar tikrai skambumo neturi? Tu gal pirma pazvejok juo? Tik nepasakok, kad zvejojai. Siandien isbandytas ir "Mitchell mag pro lite evo MH 12/40", ko, o skambumo jam tikrai netruksta.
jo jo, siuo atveju galiu pabuti liudininku, saulius tikrai mtcela kazkoki turejo ir pardave tokiam siaulieciui, su kuriuo paskui ir testavom tvicui ir dzigui ta mitcela, abiem budam :gutgut geriau nereikia, ypac dzigui :gutgut :lol:
 #470384   SauliusM
 22 Bal 2013 20:39
tai smagu girdet, kad jum mitchelai labai geri kotai dzigui. galit dziaugtis.
 #470389   alkanas
 22 Bal 2013 20:45
tai tik pats neliudek, nes kroiksai dzigui netinka ::hai-bai
 #470394   SauliusM
 22 Bal 2013 20:57
alkanas rašė:tai tik pats neliudek, nes kroiksai dzigui netinka ::hai-bai
dabar zinosiu.
 #470405   PelkiuSenis
 22 Bal 2013 21:10
alkanas rašė:tai tik pats neliudek, nes kroiksai dzigui netinka ::hai-bai
O kam tinka? :-D
 #470487   henyte
 23 Bal 2013 08:00
SauliusM rašė:tai kad zvejojau ir jei po foruma pasiknistum, tai net nuotrauku atrastum...
tik turbut nenori pasakyt, kad jei ir zvejojai, tai ne naujuoju "EVO", kuriame medziagos jau kitos...
 #470508   SauliusM
 23 Bal 2013 08:39
henyte rašė:
SauliusM rašė:tai kad zvejojau ir jei po foruma pasiknistum, tai net nuotrauku atrastum...
tik turbut nenori pasakyt, kad jei ir zvejojai, tai ne naujuoju "EVO", kuriame medziagos jau kitos...
tu gal pasiskaityk nors keliu paskutiniu dienu mano kas rasyta, neklausinejes ka as noriu pasakyt.
ar dlia osobo odarionnyx as turesiu po 10 kart ta pati per ta pati kartot?
 #470511   Kleckas1978
 23 Bal 2013 08:45
SauliusM rašė:tai smagu girdet, kad jum mitchelai labai geri kotai dzigui. galit dziaugtis.
Sauliau pas tave jei atmintis mano nepaveda buvo senoji serija Mitchell Elite kotas su eva rankena, ir tuo metu kai ta mitchela turejei net nebuvo dar naujos Mag PRO LITE EVO serijos.

Mag pro lite EVO nuo elite serijos - skiriasi kaip diena nuo nakties nes ir konusai jau kotu kitokie ir balnkas greitesnis, standesnis zymiai ir fuji ziedai sudeti.
Ir kaina proto ribose ~250lt. (t.y. vakarienes su seima bare kaina - ir kota sulauzes galiu ismest ji ant kranto ir nuvaziuoti nauja nusipirkti ir nafik jokios man garantijos nreikalingos kai kotas tiek tekainuoja)

Stai Mitchell ELITE ir dabartine Mitchell MAG PRO serijos - tie patys kotai (is tos pacios disovos , neskambios anglies ir t.t.) ir kaina ta pati kaip ir anksciau buvo ant elite kotu (tikrai buki kotai)

O kad su Mag pro lite evo 662L 2-8 kotuku jauti kaip 4gr+7cm guma i ranka ant smelio stuksi dugnas, ir maziausias kibimas kaip su elektra - stai pas avida to tikrai nera.
Ir ka cia bepasakysi Croixai kepa ant tos SC3 anglies kotus jau 10 metu - idiege IPC - tai pagal daugelio nuomone net krito vos jautrumas ir t.t. tai ant tu avidu nera jokiu naujoviu ir t.t., eilinis istvermingas (nes anglis gan zemo lygio ir storos sineles + IPC) darbinis kotas uz kosmoso kaina ir tiek.
stai Croixo Elite serija nusipelno tikrai pagiru ir blankai superiniai ir ispildymas geras - tik kad slubuoja pas ju su kokybe irgi - tai blankas kreivas tai ziedelis disovai prisuktas - apsiruke amerikosai ir pridaro klaidu surinkinedami kotus, pas avidus po ilgesnio laiko - lakas prie ziedeliu sutrukineje ir t.t. nu ne idialus kotai tikrai.

Avidai amerikosijoj tai vakarienes kainos bare vertes kotai (kaip sakant muzikam - kaimieciam skirta - kurie nemoka elgtis normaliai su kotais ir isdarineje beleka) + bet kiek daugiau suprantantis ir vertinantis perka iskart legenda ir neziuri i tuos eilinius avidus :-D
 #470515   SauliusM
 23 Bal 2013 09:00
Kleckas1978 rašė:[Ir ka cia bepasakysi Croixai kepa ant tos SC3 anglies kotus jau 10 metu
tai vat kai visokie mitchelai ir mikado sugebes rinkoj isgyvent ta pati modeli 10 metu kepdami, tai pasnekesim, kas tas yra kokybe, o kas tas laikini susizavejimai.
nors... avida tai gerokai seniau nei 10 metu kepa. as savo pirmaji avida jau 15 metu kaip turiu... ir tai jie nebuvo naujiena tuo metu.
 #470518   Kleckas1978
 23 Bal 2013 09:12
tai tame Sauliau ir esme kad tai 15 metu senumo anglis - su IPC perejimu, kuri prilibde gan neseniai ir psio, tai negi galvoji kinieciai nieko geresnio nesugalvojo nei amerikonai pries 15metu??

Beje ir lenkai gali sugalvoti - amzina garantija tik tada teks moketi kaip ir uz avidus 2x brangiau, o kokia nauda is to??? geriau jau sulauzius kazka naujo nusipirkti ir isbandyti, nei visa gyvenima apsikabinus avida laikyti ir sakyti kad nieko geresnio nera.
Nes pats gi supranti kad technologijos vietoj nestovi ir net tiem patiem japonam kitaicai suka blankus, surinkineja kotus ir po to pardavineje kaip japoniskus kotus.

As visiskai sutinku kad daugelis lenku kitaicu ir t.t. sudo kruva bet atsiranda viena kita padori linija kotu ir tiek.
Beje is savo patirties zinau kad jei kotas kainuoja 200-300 lt tai visiskai negaila jo ir gali draskyti tampyti metyti ir t.t. ta kota, o kai kainuoja 1000lt tai ir saugai vos ne i vata suvyniojas (tubos, zacepai ir t.t.).
 #470524   SauliusM
 23 Bal 2013 09:22
Kleckas1978 rašė:tai tame Sauliau ir esme kad tai 15 metu senumo anglis
anglis mano ziniom yra viena ir ta pati nuo pat didziojo sprogimo laiku ir Mendelejevo lentelej zymima raide C.
Hexcel ir Toray gaminami anglies pluostai kaip IM6, IM7 ir t.t.. jau irgi nesikeicia desimtmeciais nes prasmes kazka keist nera.
Kleckas1978 rašė: ...negi galvoji kinieciai nieko geresnio nesugalvojo...
galvoju kad kinieciai gali nebent nukopijuot kazka o ne sugalvot.
Kleckas1978 rašė:
Beje ir lenkai gali sugalvoti
viskas ka gali sugalvot lenkai tai uzsakyt gamyba pas kazka (dazniausiai kiniecius) ir kad uzklijuotu ju sugalvota lipduka su logotipu.
 #470528   Kleckas1978
 23 Bal 2013 09:29
Visiskai sutinku - Kinieciai ismoko kopijuoti ir vogti kitu technologijas, bei turbut nusipirkti geros anglies pluosto rulonus is kuriu kepa kotus.
 #470529   SauliusM
 23 Bal 2013 09:31
deja, bet savo poziurio i darba, klienta bei gaminio kokybe kinieciai dar nepakeite.
ir kaip pas juos buvo didziausia garbe "na.ja.batj blednalicava" taip ir liko.
 #470606   henyte
 23 Bal 2013 11:53
SauliusM rašė:tu gal pasiskaityk nors keliu paskutiniu dienu mano kas rasyta, neklausinejes ka as noriu pasakyt.
ar dlia osobo odarionnyx as turesiu po 10 kart ta pati per ta pati kartot?
tu pries siulydamas knistis po tavo postus, pirma paziurek i savo postu skaiciu? Man uz toki darba nieks nemoka. Kaip osobo odarionyj, as tau galiu pasakyti, kad tu isvis gali nieko nesakyt, nes ir taip aisku, nors ir pezi kas ant seiles uzeina, bet vistiek kad jei ka jau pasakei, tas sventa, kitkas dunduku sapaliones...
SauliusM rašė:tai vat kai visokie mitchelai ir mikado sugebes rinkoj isgyvent ta pati modeli 10 metu kepdami, tai pasnekesim, kas tas yra kokybe, o kas tas laikini susizavejimai.
nors... avida tai gerokai seniau nei 10 metu kepa. as savo pirmaji avida jau 15 metu kaip turiu... ir tai jie nebuvo naujiena tuo metu.
niekas nesigincyja, kad pries 10 metu koks avidas gal ir buvo vienas is geriausiu kotu, bet gyvenimas vietoj kartu su kitajozomis nestovi.
SauliusM rašė:anglis mano ziniom yra viena ir ta pati nuo pat didziojo sprogimo laiku ir Mendelejevo lentelej zymima raide C.
ojoj kiek isminties, tai gal Kleckas apie anglies pluostus sneka, ar taip neatrodo, tau, kad tik prisikabint nesvarbu prie ko... Juk tu pluostu tikrai nemazai, ne taip kaip pries 10 metu ir man rodos nemaza dali visai neblogu pluostu ne kas kitas, o kitaicai ir gamina.
SauliusM rašė:deja, bet savo poziurio i darba, klienta bei gaminio kokybe kinieciai dar nepakeite.
ir kaip pas juos buvo didziausia garbe "na.ja.batj blednalicava" taip ir liko.
o cia jau amerikosiska propaganda. Teko man ne viena brangu amerikosiska kota laikyt i kuri ziuredamas nesupratau ar ten girtas negras ta kota "dare" ar kaip sakai jie paprasciausiai uzsimane "na.ja.batj blednalicava" ir atvirksciai 300lt kitaisku kotu, prie kuriu nerasi prie ko prisikabint.
 #470616   henyte
 23 Bal 2013 12:06
naujam Daivos kataloge yr naujas dropshotinis kotukas su iklijuota titano virsunele, nelabai isivaizduoju kaip tokia virsunele dirbs, gal kas zino dar kokiu kitu firmu panasiu kotu ar net bandes yra ? Neteko titano tokio strypelio matyt kuris savybem butu i angline virsunele ar nors stikline panasus...
 #470622   SauliusM
 23 Bal 2013 12:17
henyte rašė:tu pries siulydamas knistis po tavo postus, pirma paziurek i savo postu skaiciu? Man uz toki darba nieks nemoka. Kaip osobo odarionyj, as tau galiu pasakyti, kad tu isvis gali nieko nesakyt, nes ir taip aisku, nors ir pezi kas ant seiles uzeina, bet vistiek kad jei ka jau pasakei, tas sventa, kitkas dunduku sapaliones...
jau vienas uz panasius pasisakymus gavo savaitei atostogu.
henyte rašė:ojoj kiek isminties, tai gal Kleckas apie anglies pluostus sneka, ar taip neatrodo, tau, kad tik prisikabint nesvarbu prie ko... Juk tu pluostu tikrai nemazai, ne taip kaip pries 10 metu ir man rodos nemaza dali visai neblogu pluostu ne kas kitas, o kitaicai ir gamina.
tai kam puse citatos kur apie anglies pluostu nutrynei? :lol:
henyte rašė: o cia jau amerikosiska propaganda.
kai tu po pietryciu azija pasivazinesi tiek kiek as darbo reikalais ten pravazinejau ir su kinieciais pabendrausi tiek, tai galesi man kazka papasakot tada, kas yra amerikoniska propaganda :lol: nors dar ir i ta pacia amerika pries tai butu sveika nuvaziuot ir pervaziuot ja visa ir pamatyt pries taip kalbant. nu bent jau kad nesigautu kaimo isminciaus is jurtos pasisakymai apie kosminiu technologiju nauda ir biciu medaus nasumo itaka skridziams i menuli...
henyte rašė: Teko man ne viena brangu amerikosiska kota laikyt i kuri ziuredamas nesupratau ar ten girtas negras ta kota "dare" ar kaip sakai jie paprasciausiai uzsimane "na.ja.batj blednalicava" ir atvirksciai 300lt kitaisku kotu, prie kuriu nerasi prie ko prisikabint.
nu kad tavo kotu vertinimo ir ju gerumo supratimo kriterijai yra svelniai kalbant "nestandartiniai" tai jau supratau. gali nebesiplest tuo klausimu.
 #470636   henyte
 23 Bal 2013 12:59
SauliusM rašė:jau vienas uz panasius pasisakymus gavo savaitei atostogu.

tu kaip ziuriu dar kazkodel cia.
SauliusM rašė:kai tu po pietryciu azija pasivazinesi tiek kiek as darbo reikalais ten pravazinejau ir su kinieciais pabendrausi tiek, tai galesi man kazka papasakot tada, kas yra amerikoniska propaganda :lol: nors dar ir i ta pacia amerika pries tai butu sveika nuvaziuot ir pervaziuot ja visa ir pamatyt pries taip kalbant. nu bent jau kad nesigautu kaimo isminciaus is jurtos pasisakymai apie kosminiu technologiju nauda ir biciu medaus nasumo itaka skridziams i menuli...
tai, kad paveziojo tave po kaimus ir zonas visokias manai jau viska zinas...
SauliusM rašė:nu kad tavo kotu vertinimo ir ju gerumo supratimo kriterijai yra svelniai kalbant "nestandartiniai" tai jau supratau. gali nebesiplest tuo klausimu.
as sneku apie kreivus blankus, kreivai pritvirtintus ziedus, o tu apie ka?
danke shion. B.l.t. reik amerikosiskai mokintis... Transleitas vo ka man parase apie performanca:Jautrumas yra puikus, tačiau ką iš tikrųjų mano, kad tai per viršų strypas yra išskirtinis veiksmas. Niekada anksčiau ji nebuvo tiek mažai, kad jūsų masalas į gyvenimą. Tai užtrunka šiek tiek priprasti prie kai liejimo arba kovos žuvis, bet ši lazdelė siūlo žvejų unikalus ... ir labai įdomus naują patirtį.
Nu nesvarbu, kiek supratau neblogai. Tik tam europiniam daivos kataloge, kiek pamenu nieko apie SVF angli (C pas Mendelejeva :cig. ) neraso...
 #470641   Ovkas
 23 Bal 2013 13:02
:ruko ei vyručiai gal gana ?? -:kiwl
 #470662   iRane
 23 Bal 2013 13:44
gal žinot, kas Vilniuje prekiauja Mitchell mag pro 6-9" kotais?
 #470663   Antistatic
 23 Bal 2013 13:45
nu duoda chebra garo..is sudo vaska spaudzia... :-D
 #470669   SauliusM
 23 Bal 2013 13:49
Ovkas rašė::ruko ei vyručiai gal gana ?? -:kiwl
ikalbejei.
 #470675   henyte
 23 Bal 2013 13:55
Ovkas rašė::ruko ei vyručiai gal gana ?? -:kiwl
ok, kaip pasakysi...
 #470713   blight
 23 Bal 2013 15:48
SauliusM rašė:jau vienas uz panasius pasisakymus gavo savaitei atostogu.
Šiaip labai nedaug ir kitam trūko :roll: , bus kitą kart toks viešas santykių aiškinimasis, tai be jokių ten įspėjimų bac atostogos abiem ir viskas, yra forumo taisyklės ir tvarka ir nei vienas mes čia neišskirtiniai, nors gal ir patiems kartais kitaip atrodo :evil:
  • 1
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė