Taigi, atėjo laikas kažką parašyti apie SALMO team ir ta kitą pigesnį SALMO microtech. Atėjo šeštadienis, baigiu darbą, sėdu į auto pas žmoną ir su didelėmis viltimis judame i laikinąją sostinę

Aš pačiupinėti tuos du stebuklus iš SALMO, o gal būt ir nusipirkti, o žmona, tikisi, kad aš nepirksiu ir tuos pinigus išleisime jos reikmėm

Vos spėju atvažiuoti iki darbo pabaigos. Užeinu, ir išsigastu. Nėra, nematau ar kaip. Nes Microtech pamatau, o šito ne. Paskui paaiškes kodėl. Na visdėlto randu, Salmo Team, paimu iš stendo, ir OHOHO

Pirmas įspūdis pranoko visus lūkesčius. Pradedu čiupineti ir apžiurinėti įdėmiau, ir iš didelio OHOHO, liko tik OHO, ir galiausiai O, o paskui tik oi
Tokia įžanga, bet gal geriau apie patį spiną. Kaip ir sakiau, pirmas įspūdis tik paėmus į rankas, buvo kuo puikiausias. Tikrai labai lengvas, ganėtinai maloniai gulantis į ranką, na čia jau FUJI laikiklis, kotelis. Truputėli kresteliu, kotelis "subanguoja", tas man aspektas man nelabai patinka, bet pagalvoju, kad su tinkama rituke šitas gali pradingti, tai būna. Reikia subalansuoti. Žiedai, nors ir kopija FUJI, bet didoki ir manau per sunkus, tas vėlgi prisideda prie "bangavimo". Vat ir pirmi nusivylimai, ir kuo daugiau as ta kotelį glostau, tuo daugiau nevilties. Labai malonaus pardavėjo paprašau, kad leistų man uždėti ritę, išrenku manau visai tam reikalui tinkamą RARENIUM Ci4 1000, ir vėl neviltis kotelis nesusibalansuoja, net su tokia rituke. Pradedu dar įdėmiau apžiūrinėti patį kotelį. Ir viskas pradeda aiškėti, lengvumas pasiektas iki minimumo suploninant blanko sieneles, kotelis gavosi lengvas, bet ir labai trapus, bei nestabilus. Tokį variantą teko stebėti, ant vieno "match" tipo meškerykočio, kuris buvo lengvas, gan patogus, bet nuo didesnės žuvies svorio tiesiog lūžinėjo. Tai joks pliusas, šitam meškerykočiui. O vat ir dėl ko nepastebėjau iš karto, aš šitų kotelių. Viršūnė, pagaminta tikriausiai(mano nuomone) iš pačio pigiausio stiklo pluošto(nežinau net kaip tai pavadinti), ir, kad panašėtų į kitus "rokfishinius" kotus nudažyta baltai, bet taip prastai, kad as žiūrėdamas i šviesą,mačiau ne baltą, o dalinai skaidrią viršūnėlę, kas mane ir suklaidino. Ji yra aiškiai per sunki, iki negalėjimo išlengvintam blankui. Štai kiek visko, kad kotelis "banguotų" . Apie žiedelių uždėjimo kokybę, net nekalbu. Jei dar ant pagrindinės dalies, negalėčiau, nieko per daug blogo pasakyti, tai ant viršūnės, galėjo nors užtepti su kokiu tai nepermatomu laku, kad nesimatytu, visas klijavimo prastumas. Toks vaizdas, kad žiedeliai tik to lako dėka ir laikosi, taip tikriausiai buvo norima sutaupyti kelis gramu nuo bendro svorio. Apibendrinant, reikėtų išbandyti praktiškai šitą "šedevrą" ir tada susidaryti gal būt ir geresnę nuomonę. O dabar, aš jo tikrai nepirkčiau(jei net kainuotų nepadoriai pigiai), nors pirmas įspūdis, tik paėmus į rankas ir buvo pats geriausias. Tai viso labo bandymas padaryti grąžią ir labai panašią aliuziją į gerus "rokfishinius" kotus, bet bandymas manau nevykęs.
O štai kitas SALMO kotelis. Jokio "bangavimo", nors ir be didesnių kažkokių pretenzijų kaip, kad aukščiau aprašytas kotelis, žiedeliai pigus. Bet ir kaina viso labo truputis virš 100 Lt. Uždėk jam, geresnius žiedus, padidink kainą desėtką kitą ir bus kotelis be konkurencijos, šitam segmente. Tiesa kiek sunkesnis, bet žema kaina viską konpencuoja
Pasirinkimas: pirkčiau "microtech" ir taupyčiau rimtam kotui, jei būtų reikalas. Niekada nepirkčiau TEAM. Bet viskas gal būt pasikeistų žvejybos metu.
P.S. žmona liko patenkinta
Visiems kam nepatiko, ar jei kas nepritariate mano nuomonei. Tai yra tik mano pirmas įspūdis apie du visiškai skirtingus spiningėlius. Nebūtina dėl to nei keikti, nei girti, kaip ir nebūtina visu šituo aklai pasitikėti. Tikrai apsidžizugčiau, jei dėl SALMO Team, kas pakeistų mano nuomonę iš žmonių kurie išbandė jį praktikoje. Neesu nusiteikęs nei prieš SALMO, nei juolab prieš žmones kurie atstovauja šitam ženklui. Tiesiog suintrigavo mane pats faktas, ir neiškenčiau
ot tai dave ...