Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #475986   ramkis
 09 Geg 2013 15:25
Na cia kalba ir eina apie pigiausius graphitus, nes ten tie kur stovi auksteliau, tai jau net minciu nebutu lygint. Nors ka gali zinot, gal Tironas irodys atvirksciai, kad yra, ir tas SALMO turi galinetis mtik su Finezza :shock: Nieko netoriu pasiepti ar dar ka :-D
 #476078   Menke
 09 Geg 2013 20:25
Apziurejau as tuos teamsalmo, kaina ju parduotuveje 365lt, laikiklis fuji, blankas kaip ir nieko, tik nezvejojus neaisku ju skambumas. Bet kas krito y aki tai prasta ziedu kokybe, dideli kazkoki, laku nevienodai aplieti, bei uzdasas kazkoks kreivas sleivas, bet gal taip turi but. Nu neverti jie 365lt. Bet mane suzavejo Salmo Elite Mikro jig. Stovejo salia ju. Kaina 126lt bet lengvas, smagiai guli rankoje, Fuji laikiklis. Geriau imciau Salmo Elite ir dar pinigu nemazai liktu ant LJ gumu :D
 #476367   ramkis
 10 Geg 2013 12:24
judesys rašė:Kokiu atsiliepimu galit pazert apie si kota? Pontoon21 S&H 761XF 1,8 – 7,0gr 2-6lb Ex.Fast JIG & FINESSE SPOON
Na apie Pontoon kotus turiu savo tokia idomia nuomone. Nezinau kiek siai dienai kainuoja S&H, bet sita serija kotu net nezinau kam ir del ko padaryta. Tikrai Pontoon turi idomesniu seriju ir modeliu. Taigi, apart geros furnituros ir gero surinkimo, ten nelabai kas gero ir yra. Gal but is visu serijos kotu, ka nors ir galima isspaust, bet is to ka teko pabandyt, tai nezinau. O ir kaina, kai as su jais susidures buvau, buvo tokia nevisai atitinkanti realybe :-D Bet cia yra mano subjektyvi nuomone, ir nebutina jos priimti uz gryna piniga, nes kitam jie gali buti auksciausio lygio spiningas, ir negali isivaizduoti be jo savo zvejybu. Taigi:pagal klase, ganetinai sunkus, bukokas ir buvo brangokas(kaip dabar nezinau, jei kaina nukrito i 300-350LTL lygi, butu norma). Tikrai geri ziedai ir rites laikiklis, ir tikrai dailiai surinktas. Faktiskai ner prie ko prisikabint, tuo klausimu. Dizainas man siaip sau, bet vel cia mano nuomone.
 #476381   HIPIS
 10 Geg 2013 12:49
ramkis rašė:
rusla02 rašė:O šiaip yra kur Klaipėdoj Corto spiningu pačiupinet?
Manau, kad nelabai. Nebent pas ta kas turi. Ramzis galetu rekomenduot ta drauga kur 6 japanskus turi, tai manau Corto anas tikrai turetu turet, tuo paciu ir pratestuot gal suteiktu galimybe ;uolrait
Tai as tas anas ... :tia-tau
Ir Corto turiu net du kotus..ir ne tuos ,,gaidiskus,, atsiprasau jei kam uzklius, bet normalius, kur ir kaina kita ir pagaminti tikrai japonijoi..
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3303

Tie kiti cortai, tai labai jau didelis kompromisas, kai reikejo koto ,,liaudziai,, ikandamo.Tai pavadinimas ir teliko..Daznai dabar zmones maisos..varda padare vienas gaminis o juo naudojas visai kitas..

O del tu salmolitiniu...uz savo pinigus pas juos viskas ok. plius ir kaina ciut paderinama...Bet cia reik kiekvienam naturoi paturet ir apsisprest, ko kam reik...kokie reikalavimai asmeniski, kokie poreikei, masalai, svorei..Vienam tiks kitam ir uz dyka nereik..
Zodziu ziurim kratom bandom..

ps. nors asmeniskai as, visgi taupyciaus japonui, tikram..prie gero greit priprantama
Paskutinį kartą redagavo 1 HIPIS. Iš viso redaguota 10 kartus.
 #476388   ramkis
 10 Geg 2013 13:02
Na HIPIS tu ncia skirtingus biski pagaliukus sulyginai. Finezza corto niekur nedingo, ir kaina anos jau kitokia :-D O vat Corto EX http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=5200 visai kitos teslos blynas. Pritariu tau, kad geriau pasitaupyt iki japo. Ir zuvaut su didziausiu pasitenkinimo, o kolei taupysi iki ano, bus gerai ir lenku-kinu koks mikrodziginis "sedevras" :-D
 #476389   HIPIS
 10 Geg 2013 13:03
Menke rašė:Ramzi, niekas nieko neuzsipuole, o kad kazkas pakrate ir pasake kad ispudis neblogas, tai pakratyti gali savo myžtuka. O su kotu reikia pazvejoti bet keleta zvejybu ir tik tada suprasi kas kame.
Cia apie kieno mistuka suki minti .. :twisted: ..neduosiu kratyt net jei ir grazei paprasysi.. :-D

O seip jei turi patirties tai pats supranti jog ir is koto palaikymo daug kas matos..
O ir surinkimo kokybe, bei precizika, taipogi kaska sako apie gamintojo poziuri..
Paskutinį kartą redagavo 1 HIPIS. Iš viso redaguota 10 kartus.
 #476392   HIPIS
 10 Geg 2013 13:13
Jep sutinku.. jei ner galimybes, ar tiesiog poreiko..tikrai nebutu protinga vien del pizoniskumo, laust save, kad tik japons ir kad kitaip ner net ko prie vandens eit....
Pilnai ir lenkas darbinis..ir kaina atitinkamai zemiska, arciau teisybes..
Va esu nuo kongerio rapyra mikrodzigine laikes :shock: ...Joptararai kotelio smagumas..net uzsisakes buvau..Ale per ziema konkretus modeliukas is katalogo dingo..Tai gailejaus nemaziau nei japona sulauzes.. '''bum
 #476395   HIPIS
 10 Geg 2013 13:24
Menke rašė:Bet mane suzavejo Salmo Elite Mikro jig. Stovejo salia ju. Kaina 126lt bet lengvas, smagiai guli rankoje, Fuji laikiklis. Geriau imciau Salmo Elite ir dar pinigu nemazai liktu ant LJ gumu :D
Analogiskas ispudis..
 #476400   ramkis
 10 Geg 2013 13:47
Menke rašė:Bet mane suzavejo Salmo Elite Mikro jig
cia gal atnaujintas modelis? Nes tas kur seniau buvo, tai manes visiskai nesuzavejo. Labiau buka, tik buvau bandes kazkoki neaiskios kilmes York, ar tai Cork :shock: . Tai apie ta is viso patyliu. Bet gal atnaujino modeli, tai tuo sykiu nieko negaleciau placiau pakomentuot. Bet grysiu prie to paties, ryt nusimato isvyka i laikinaja sostine, vat ir paziuresiu kas ir kaip. Gal del bendro issilavinimo dar ir nugriausiu ta SALMO kur beprotiskai gers, anot Tirono :-D
 #476414   Menke
 10 Geg 2013 14:29
Xrapas rašė:
ramkis rašė:...cia gal atnaujintas modelis?...
Nebent jei kalba eina apie elite microtech:
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=2920
nes senasis ir man nepaliko jokio įspūdžio :neutral: , tas pats Colmic Perch competition, sakyčiau, visa galva aukštesnis.
Jo sitas, neatsiminiau pavadinimo tiksliai. Man jis patiko :gutgut
 #476418   ramkis
 10 Geg 2013 14:48
Xrapas rašė:Nebent jei kalba eina apie elite microtech:
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=2920
nes senasis ir man nepaliko jokio įspūdžio , tas pats Colmic Perch competition, sakyčiau, visa galva aukštesnis.
Vat vat, nes as jau truputi issigandau :-D Sito neesu dar mates ir bandes. Reiks paveizet kas ir kaip.
 #476500   rusla02
 10 Geg 2013 19:38
ramkis rašė:
Menke rašė:Bet mane suzavejo Salmo Elite Mikro jig
cia gal atnaujintas modelis? Nes tas kur seniau buvo, tai manes visiskai nesuzavejo. Labiau buka, tik buvau bandes kazkoki neaiskios kilmes York, ar tai Cork :shock: . Tai apie ta is viso patyliu. Bet gal atnaujino modeli, tai tuo sykiu nieko negaleciau placiau pakomentuot. Bet grysiu prie to paties, ryt nusimato isvyka i laikinaja sostine, vat ir paziuresiu kas ir kaip. Gal del bendro issilavinimo dar ir nugriausiu ta SALMO kur beprotiskai gers, anot Tirono :-D
Parašyk savo nuomone, nes kaip ir kol kas krypstu link tos minties, kad imsiu ta Salmo team pirmadienį.
 #476578   HIPIS
 11 Geg 2013 08:05
Variva ta ciupinau, klaipedos salmolitoi..Kainos svyravimai, pagal pardavejia, tarp 700-800lt.
Nieko tokio ispudingo..viskas ko galima tiketis uz tuos pinigus ir tiek..
Man jis ciut per griestas pasirode ir rankena kaskokia, na netokia prie kokiu linkes, trumpoka pagal koto natura...ale kam ko reik..
 #477044   ramkis
 13 Geg 2013 10:57
Taigi, atėjo laikas kažką parašyti apie SALMO team ir ta kitą pigesnį SALMO microtech. Atėjo šeštadienis, baigiu darbą, sėdu į auto pas žmoną ir su didelėmis viltimis judame i laikinąją sostinę :-D Aš pačiupinėti tuos du stebuklus iš SALMO, o gal būt ir nusipirkti, o žmona, tikisi, kad aš nepirksiu ir tuos pinigus išleisime jos reikmėm :-D Vos spėju atvažiuoti iki darbo pabaigos. Užeinu, ir išsigastu. Nėra, nematau ar kaip. Nes Microtech pamatau, o šito ne. Paskui paaiškes kodėl. Na visdėlto randu, Salmo Team, paimu iš stendo, ir OHOHO :shock: Pirmas įspūdis pranoko visus lūkesčius. Pradedu čiupineti ir apžiurinėti įdėmiau, ir iš didelio OHOHO, liko tik OHO, ir galiausiai O, o paskui tik oi :-D
Tokia įžanga, bet gal geriau apie patį spiną. Kaip ir sakiau, pirmas įspūdis tik paėmus į rankas, buvo kuo puikiausias. Tikrai labai lengvas, ganėtinai maloniai gulantis į ranką, na čia jau FUJI laikiklis, kotelis. Truputėli kresteliu, kotelis "subanguoja", tas man aspektas man nelabai patinka, bet pagalvoju, kad su tinkama rituke šitas gali pradingti, tai būna. Reikia subalansuoti. Žiedai, nors ir kopija FUJI, bet didoki ir manau per sunkus, tas vėlgi prisideda prie "bangavimo". Vat ir pirmi nusivylimai, ir kuo daugiau as ta kotelį glostau, tuo daugiau nevilties. Labai malonaus pardavėjo paprašau, kad leistų man uždėti ritę, išrenku manau visai tam reikalui tinkamą RARENIUM Ci4 1000, ir vėl neviltis kotelis nesusibalansuoja, net su tokia rituke. Pradedu dar įdėmiau apžiūrinėti patį kotelį. Ir viskas pradeda aiškėti, lengvumas pasiektas iki minimumo suploninant blanko sieneles, kotelis gavosi lengvas, bet ir labai trapus, bei nestabilus. Tokį variantą teko stebėti, ant vieno "match" tipo meškerykočio, kuris buvo lengvas, gan patogus, bet nuo didesnės žuvies svorio tiesiog lūžinėjo. Tai joks pliusas, šitam meškerykočiui. O vat ir dėl ko nepastebėjau iš karto, aš šitų kotelių. Viršūnė, pagaminta tikriausiai(mano nuomone) iš pačio pigiausio stiklo pluošto(nežinau net kaip tai pavadinti), ir, kad panašėtų į kitus "rokfishinius" kotus nudažyta baltai, bet taip prastai, kad as žiūrėdamas i šviesą,mačiau ne baltą, o dalinai skaidrią viršūnėlę, kas mane ir suklaidino. Ji yra aiškiai per sunki, iki negalėjimo išlengvintam blankui. Štai kiek visko, kad kotelis "banguotų" . Apie žiedelių uždėjimo kokybę, net nekalbu. Jei dar ant pagrindinės dalies, negalėčiau, nieko per daug blogo pasakyti, tai ant viršūnės, galėjo nors užtepti su kokiu tai nepermatomu laku, kad nesimatytu, visas klijavimo prastumas. Toks vaizdas, kad žiedeliai tik to lako dėka ir laikosi, taip tikriausiai buvo norima sutaupyti kelis gramu nuo bendro svorio. Apibendrinant, reikėtų išbandyti praktiškai šitą "šedevrą" ir tada susidaryti gal būt ir geresnę nuomonę. O dabar, aš jo tikrai nepirkčiau(jei net kainuotų nepadoriai pigiai), nors pirmas įspūdis, tik paėmus į rankas ir buvo pats geriausias. Tai viso labo bandymas padaryti grąžią ir labai panašią aliuziją į gerus "rokfishinius" kotus, bet bandymas manau nevykęs.
O štai kitas SALMO kotelis. Jokio "bangavimo", nors ir be didesnių kažkokių pretenzijų kaip, kad aukščiau aprašytas kotelis, žiedeliai pigus. Bet ir kaina viso labo truputis virš 100 Lt. Uždėk jam, geresnius žiedus, padidink kainą desėtką kitą ir bus kotelis be konkurencijos, šitam segmente. Tiesa kiek sunkesnis, bet žema kaina viską konpencuoja :-D
Pasirinkimas: pirkčiau "microtech" ir taupyčiau rimtam kotui, jei būtų reikalas. Niekada nepirkčiau TEAM. Bet viskas gal būt pasikeistų žvejybos metu.
P.S. žmona liko patenkinta :-D
Visiems kam nepatiko, ar jei kas nepritariate mano nuomonei. Tai yra tik mano pirmas įspūdis apie du visiškai skirtingus spiningėlius. Nebūtina dėl to nei keikti, nei girti, kaip ir nebūtina visu šituo aklai pasitikėti. Tikrai apsidžizugčiau, jei dėl SALMO Team, kas pakeistų mano nuomonę iš žmonių kurie išbandė jį praktikoje. Neesu nusiteikęs nei prieš SALMO, nei juolab prieš žmones kurie atstovauja šitam ženklui. Tiesiog suintrigavo mane pats faktas, ir neiškenčiau :-D
 #477061   ramkis
 13 Geg 2013 11:21
vk rašė:
ramkis rašė: , lengvumas pasiektas iki minimumo suploninant blanko sieneles,
Pagal ką taip sprendi nematęs blanko sienelių (nespėjęs sulaužyti koto)? ;;yel
Pažiūrėjęs į sujungimą :-D , ir į viršutinės dalies skylutę :-D Labai viskas gražiai matosi, netgi pasakyčiau jaučiasi :-D Kai pirštais lengvai bandai paspausti, atrodo, kad net spaudziasi, nors taip ir nėra. Bet to nebandykit daryt pardėje, kad nenusipirktumėte, jum nereikalingo daigto. :-D
 #477084   Xrapas
 13 Geg 2013 11:46
vk rašė:...Pagal ką taip sprendi nematęs blanko sienelių (nespėjęs sulaužyti koto)...
Užtenka pamėgint pirštais suspaust virš sujungimo blanko sieneles, "rimto" koto blankas gan lengvai pasiduoda spaudžiamas ;-) .
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė