Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #476995   vyrgaz
 13 Geg 2013 09:19
Rapalas rašė:Klausimas ne visai i tema, gal kas pasidalinsit kur pirkot mikseriuko antgali jaukams maišyti?
Šiaip toks kontraklausimas- kokį kiekį jauko žūklei ruoši kad mikserio reikia?
 #477007   Skridžas
 13 Geg 2013 09:43
vyrgaz rašė:
Rapalas rašė:Klausimas ne visai i tema, gal kas pasidalinsit kur pirkot mikseriuko antgali jaukams maišyti?
Šiaip toks kontraklausimas- kokį kiekį jauko žūklei ruoši kad mikserio reikia?
šeštadieni buvau žvejoti maišiau 2 kartus po pusė kilogramo o ka? :roll: Tiesa dar draugui daviau ,nenoriai bet daviau ir jam pasimaišyti :)
 #477009   vyrgaz
 13 Geg 2013 09:49
Nieko..tiesiog manau kad tokį kiekį rankytėm nesunku pasiruošti..Na jei kokie 4-5-6 kg. tai jau rankytėm sunkiau.. :? Nor šiaip, tiesa sakant mano akys irgi jau krypsta į akumuliatorinius suktuvus.. :) Kokio modelio ir galingumo naudoji?
Paskutinį kartą redagavo 1 vyrgaz. Iš viso redaguota 13 kartus.
 #477013   Rapalas
 13 Geg 2013 09:51
Jo mažoka valo, bet neūžia ištikro ir metasi gerai, naudojau 30 gramų ir 40 berots šeryklėles, reikės dar pasivynioti beckingo :) O mikseri naudoju nes paprastai maišau 3 kg jauko, plius dar sausų priedų iki puskilio. Šeštadieni maišiau 2 kg, aišku jo buvo gerokai perdauk trims valandom, ėmiau viena paprasto jauko kg, tada sensaso kila už kvapnuji, dėjau depex klijų, ir timaro spalvotų džiūvėsių, kvapui dėjau melasos apie 120ml. Viska sumaišiau ir gaudžiau slieku, bei dzykais, ėmė tik ant dzikų, bet manau kukurūzas su dzykiuku būtų labiau suveikes :) O maišumui esu nusipirkes iš statybinių medžiagų parduotuvės toki mikseriuka, pasitobulinau su bulgarke, bet matau kad visi realiai su kitokiais maišo. Aišku čia dar geriau naudoti platų kibirą, tada ir neturi tiek daug esmės mikseris.
 #477016   vyrgaz
 13 Geg 2013 09:58
Nu upėj gal ir didesnė išeiga jauko gaunasi..Man mariose 4-5 val žūklės užtenka 4 ltr. išbrinkusio persijoto jauko, katrą pasiruošiu iš 1-1,5 kg sauso..
Paskutinį kartą redagavo 1 vyrgaz. Iš viso redaguota 13 kartus.
 #477064   vyrgaz
 13 Geg 2013 11:27
Neturiu..bet kai maišęs rankom ir 1 kg ir 3 kg jauko, tai tris kg gal ir sunkiau su rankom išmaišyt..Tai vat ir galvoju, kad jei kasdienėj žūklėj naudoji daug jauko, tai apsimoka tas daiktas..ir dar apsimoka, jei prie ūkio jį naudoji..O jei vien tik žvejybai tai jau sakyčiau kad labiau prabangos nei būtinybės dalykas mikseris yr..
Tai skridž, atsakyk ir į mano klausimą- kokio modelio ir galingumo suktuvą naudoji? Mačiau seniuose akcija buvo 89 berods litai už vagner suktuvą 14,5v galingumo..al tokis per silpnas musėt.. :? Kiek skaičiau, reikia apie 18v..o tokie jau ir kainuoja daugiau nei mano taburetė..
 #477069   Skridžas
 13 Geg 2013 11:29
Rapalas rašė:Kad ir ta pati kila gerokai lengviau su mikseriu, gerai išpurena, su ranka sunkiau tai padaryti.
Dėl išpurenimo tai jo malonus toks buna (bet per syta praleidžiu vistiek,nors sako nebutina),bet gyrdėjau kad su mikseriu ne taip gerai kvapus įgeria kaip maišant rankomis :roll:

O teorines nuomonės aš pagalvojau gal ir neblogai irgi kad žmonės išreiškia,nes daug geru idėjų galima sugalvoti vien iš teoriniu pasvaisčojimiu,kuo musu gerbiamas virghis ir užsiima,nes jis teoriškai gerai žino visus drenan kotus ir kitus fiderio pribumbausus ir privalumus ;uolrait Tad atsiprašau viešai kad vis ant virgio najėzdus darau,tegusl žmogus tolau gvildena teorija ir visokas neišbandytas praktiškai mintis daugau nebekomentuosiu neigiamai :grin: Dar karta atsiprašau už grubuma.. :oops:
 #477075   Skridžas
 13 Geg 2013 11:34
vyrgaz rašė:Tai skridž, atsakyk ir į mano klausimą- kokio modelio ir galingumo suktuvą naudoji? Mačiau seniuose akcija buvo 89 berods litai už vagner suktuvą 14,5v galingumo..al tokis per silpnas musėt.. :? Kiek skaičiau, reikia apie 18v..o tokie jau ir kainuoja daugiau nei mano taburetė..
Nedelsiant skubu atsakyti,suktuka gavau nudrožta iš gero bičiulio,užrašai visi nusitrine bet spėju kad 18v.Kai šitas nusibaigs pirksiu 18v ir kad batareika butu didelės talpos....Bus brangu, bet man žvejyba neatsiperka tai nesuku dėl to galvos :grin:
 #477085   Rapalas
 13 Geg 2013 11:47
Aš irgi sena sudrošta metabo naudoji, pats mikseris kainavo iki 10 lt ir elektros kad su bulgarke ji patobulinti, jei kibiras siauras tai 3 kg sauso jauko sumaišyti drelei jau buna išūkis, reikia pabaigti ranka, bet mažesnis kiekis gerai, dėl to ir planuoju pirkti platų kibira, kad lengviau būtų drelei. Aišku pirkti drele už 400 tik jauko maišymui tai jau tikrai malonumo prekė, o ne butinumo.
 #477090   vyrgaz
 13 Geg 2013 11:52
Rapalas rašė:Aišku pirkti drele už 400 tik jauko maišymui tai jau tikrai malonumo prekė, o ne butinumo.
Va apie ką aš ir kalbu.. :roll: Didelis kiekis (ne vienas 1- 1,5kg) nusimato tik 8 kartus metuose..tai kaip nors ir rankytėm pasimaišysiu.. :) O ateity žiūrėsiu..
 #477112   Wytux
 13 Geg 2013 12:26
Na siaip suktukas normalus kainuoja triju nuliu zonoje naujas su akumu ir pakroveju. Vien akumas prasideda nuo 400-500 litu. Pac suktukas jei padevetas, tai praktiskai kainuoja kapeikas - va koks jo akumas- cia didziausias klausimas. Bet kuriuo atveju nesiulau pirkti kad ir nauju tu kur po 100 litu ir panasiai. Nes pvz senukuose pirkta Makita uz 200+ su nuolaida ( kai kaina 300+ man rodos buvo) neyspudingai laike.
 #477167   Antas
 13 Geg 2013 15:47
Lankykites ebajuje - sako, kad gariunai, bet kartais puikiu daiktu ant ispardavimo pasitaiko. Buvo akumuliatorinio grazto ispardavimas, GMC firmos berods, 18 v, grezia i bet ka + 2 akumai, deze, 2 sukimo greiciai, kaina tik 40 svaru + siuntimas i Vilnius (WILNO - kad kaunieciai suprastu) tik 20 lt. Pats gera pasiemiau nauja black and decker 14,4 v su 2 akumais (1,2 Ah - svarbu i siuos skaiciukus paziureti - aisku kuo daugiau tuo geriau), pirma su pasiskolintu maisikliu reiks isbandyti (gal Skridzas duos :mėlynvarla ), jei tiks - kito neziuresiu, o jei ne reiks 18v ar 24 v susirasti.
 #477214   blight
 13 Geg 2013 19:02
Rapalas rašė:Kaip ir žadėjau ikeliu foto kaip suvyniotas valas, tik backingo per mažai
O kam to bekingo pagailėjai? :-D Šiaip tai iš foto tai vaizdzialis visai neblogas - gražus lygus cilindras ::liux . Aišku su plonesniu valu ir didesniu bekingo kiekiu vaizdzialis gali būt kiek blogesnis :roll: :-D
 #477247   MariusJa
 13 Geg 2013 19:52
Kolegos, klausimas. Skirtumai tarp Shakespeare MACH2 XT 12ft Feeder bei Shakespeare Mach 2 XT 12ft Commercial Feeder Fishing Rod.

Kiek pats suprantu, tai pastarasis keliais gramais lengvesnis, susideda ne iš 3, o iš 2 dalių. Va tiek esminių skirtumų tik matau. Abu iki 90g, 3,6m, 3 viršūnėlės. Gal kas ką patart gali, nes mislijų būtent apie antrąjį. Tik pagrindinis skirtumas neramina, kad šis iš 2 dalių. Ar tiesa kad kuo daugiau dalių kotas, tuo jis patikimesnis?
 #477256   renaldas
 13 Geg 2013 20:32
VisualSound rašė: Ar tiesa kad kuo daugiau dalių kotas, tuo jis patikimesnis?
Kas cia tau tokiu teoriju pripasakojo? logiskai pamislink, kuo daugiau sujungimo mazgu, tuo daugiau galimybiu, kad kazkas kazkur truks ar luz. Ir dvidaliai yra jautresni nei trieju daliu. Vievintelis dvidaliu minusas, tai ju transportavimas, i bagazine jau jo neikisi, teks salone veztis, bet cia manau smulkmena.
 #477257   Rapalas
 13 Geg 2013 20:33
blight rašė:Aišku su plonesniu valu ir didesniu bekingo kiekiu vaizdzialis gali būt kiek blogesnis :roll: :-D
beckingo sakay taip gavosi kad nebeturėjau o reikėjo susivynioti, bet su daugiau beckingo ir plonesniu valu manau problemų nebūtų.
 #477261   blight
 13 Geg 2013 20:44
vyrgaz rašė:Šiandie išbandyta ritė browning backfire 630fd su browning cenex feedaline valu..Meta, renka valą puikiai..Ale kaip per vieną žūklę ji tą valą susuko, biski atpalaiduoji ir susimeta į kasytę..kame čia šaknys?
Bus čia tau kogero kaip ir rašė Renaldas, nes pas mane jin monūškės visai nesuka :roll:
 #477277   kamstis
 13 Geg 2013 21:15
blight rašė:
vyrgaz rašė:Šiandie išbandyta ritė browning backfire 630fd su browning cenex feedaline valu..Meta, renka valą puikiai..Ale kaip per vieną žūklę ji tą valą susuko, biski atpalaiduoji ir susimeta į kasytę..kame čia šaknys?
Bus čia tau kogero kaip ir rašė Renaldas, nes pas mane jin monūškės visai nesuka :roll:
Nei pintuko,nei monuskes nesuka.Jau kokie 3 metai ir as ir kamstukas pasikeisdami droziam.Du kartus pertepem(profilaktiskai)pakolkas :gutgut
  • 1
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė