Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #478068   arnas23
 16 Geg 2013 08:55
Pritariu Doniui, čia jau tikrai, kad visa upė. Upeliai upėtakiniai yra geroookai mažesni :)
 #478297   Taacis
 16 Geg 2013 20:03
Maženi yra ne upėtakiniai, o upėtakiukiniai upeliai. O upėtakiai (ne upėtakiukai) negyvena tuose grioviuose (nu nebent virš bebro namo užsiliieka). O Arabo upėtakiavimo rezultatai tai patvirtina.
 #478312   Salokym
 16 Geg 2013 20:29
Taacis rašė:Maženi yra ne upėtakiniai, o upėtakiukiniai upeliai. O upėtakiai (ne upėtakiukai) negyvena tuose grioviuose (nu nebent virš bebro namo užsiliieka). O Arabo upėtakiavimo rezultatai tai patvirtina.
Tai kad nelabai.
 #478329   PelkiuSenis
 16 Geg 2013 21:01
Na, as siaurame upely tik 3 sezona pradejes pavasary maciau kazka link legalumo, kaip rasiau. Tikiuosi ir vasaros metu ju rasti. Tad didesni vandenys gali ir didesniu daugiau upetakiu tureti...
Zinoma upe upei ir ruozas ruozui nelygus :)
 #478429   looking4snow
 17 Geg 2013 06:06
As galiu tik patvirtinti Taacio nuomone. Pradejau karjera irgi nuo tu persokamu upeliuksciu. Bet rimti upetakiai pradejo kibti tik tada, kai persikrausciau i didziasias upes. Aisku nesiulau gaudyti Nemune ir pan. :grin: Be to didziosiose upese, kur dar galima sugauti upetakiu, jie buna tik tam tikruose ruozuose metai is metu. Kai tuo tarpu mazuose upeliuksciuose gali rankioti sprindinukus praktiskai per visa upes ilgi. Nesakau, kad mazame upelyje nebuna dideliu upetakiu, bet kol sugauni viena dideli upetaki, suzaloji desimtis pypliu. O dideleje upeje, vienam rimtam upetakiui tenka vos vienas kitas pyplius, bet kaip priegauda gauni lydeku. :gutgut
 #478433   Donis
 17 Geg 2013 06:22
Mazame upelyje jei jis nenuzvejotas,duobese,kurios pasitaiko nedaznai tikrai nesedes piplys,bus rimtesnis upetakis,pypliai llaikosi sekliau,o ,kad mazam upelyje prieiti prie didelio upetakio yra kur kas sunkiau nei didesneje upeje,cia gal ir i nauda,dauguma ir galvoja,kad upelyje pypliai gyvena :gutgut
 #478435   Sakys
 17 Geg 2013 06:32
Kažkaip reiktų įvardink kas vadinama mažais upeliais ir kas upemis :lol:
 #478438   Donis
 17 Geg 2013 06:41
As asmeniskai upelius vadinu 2-4 metrai plocio,didesnius jau prie upiu priskirciau.
 #478441   looking4snow
 17 Geg 2013 07:08
Sakys, mazi upeliukai, tai kur auga upetakiu mailius. Ten 90 proc. upelio gylis buna koks 30 cm, o plotis pora metru. Ir del vienos-kitos duobes juose ieskoti didelio upetakio, tai ka as zinau... :) Esu mates tokiame upelyje pries nersta atejusiu slakiu, tai greiciausiai ateina ir dideliu upetakiu, bet garantuotai nepasilieka, o iskart dumia i motinine upe.
 #478457   Sakys
 17 Geg 2013 08:02
Mano mėgstamas upėtakinis upelis 3-4 metrų, labai vingiuotas ir su kiekvienu posūkių vis po duobę, vienur didesnės kitur mažesnės. Pagaunu vidutiniškai per žvejyba po 3-4 35cm, virš 40cm retai pasitaiko, bet nemanau , kad čia maži upėtakiai. Sutinku su tuo, kad vadinamose motininėse upėse upėtakių yra ir ten maistinė bazė visai kita, ko pasekoje ir upėtakiai didesni, tačiau didelėje upėje juos sunkiau rast.( galvoje turiu didžiausias upes Žemaitijoje) :ruko
 #478491   arnas23
 17 Geg 2013 09:12
Taacis rašė:Maženi yra ne upėtakiniai, o upėtakiukiniai upeliai. O upėtakiai (ne upėtakiukai) negyvena tuose grioviuose (nu nebent virš bebro namo užsiliieka). O Arabo upėtakiavimo rezultatai tai patvirtina.
Kiekvieno patirtis yra sava. Aš iš savo patirties tikrai galiu patvirtinti, kad esu pagavęs ne vieną 40< upėtakį 4-5 m. pločio ~ 1 m gylio numelioruotam griovy. Aišku tas griovys žemiau jau virsta visai padoria upe, tai upėtakiai (ne tik upėtakiuikai) migruodami pasirenka savo vietas kartais atrodo ir visiškai peršokamam griovyje :/braj;
 #478517   Daugirdas
 17 Geg 2013 10:01
arnas23 rašė:
Kiekvieno patirtis yra sava. Aš iš savo patirties tikrai galiu patvirtinti, kad esu pagavęs ne vieną 40< upėtakį 4-5 m. pločio ~ 1 m gylio numelioruotam griovy. Aišku tas griovys žemiau jau virsta visai padoria upe, tai upėtakiai (ne tik upėtakiuikai) migruodami pasirenka savo vietas kartais atrodo ir visiškai peršokamam griovyje :/braj;
Tą patį ir aš galiu patvirtinti. Esu pastebėjęs, kad "grioviai" atgyja ne tik kai aukštas pavasarinis vanduo, bet ir vasaros antroje pusėje, kai pradeda į vandenį kristi neatsargūs imitę žiogai. Kelis kartus esu užtaikęs kai vanduo net verda.
 #478523   arabas
 17 Geg 2013 10:16
Kažkaip pasisekė padaryti porą normalesnių nuotraukų:
Paveikslėlis
image hosting tynipic

Nasrai 2:
Paveikslėlis
screenshot windows

Vakar pirmą kartą pamėginau gaudyti upėtakius ant paviršinių masalų. Pačiam keista :shock: , bet kimba. Dar labai daug neaiškaus, bet pradžia jau yra. Vaizdai super :gutgut :gutgut :gutgut - daug purslų, triukšmo ir... tuščių kibimų, bet jei kam reikia efektų, o ne mėsos, tai rekomenduoju pamėginti. Kaip sako Tironas, ant „šlapios“ gaudo tik bailiai. :roll:

Pats pirmas upėtakiukas ant paviršinio. Persiprašau už pedofilinę fotkę:
Paveikslėlis
windows automatic screenshot

O čia jau legalus:
Paveikslėlis
image upload no ads
 #478621   DainiusM
 17 Geg 2013 13:45
nu va... ir tas ant sauseko persimete... kur ritasi pasaulis... :)
 #478720   looking4snow
 17 Geg 2013 20:14
Blin, kaip tik uzvakar varciau kazkokius maziukus popperius ir vis dvejojau imti ar neimti (butent upetakiui). :grin: Reikes matyt ismeginti. Bet kiek esu bandes upetakinese upese Rapala Skitter Pop, tai nesulaukiau jokio susidomejimo. Nors ant jo esu raude kaip kalade pagaves, tai teoriskai neturetu spjauti ir upetakis...
 #480552   krioklis
 24 Geg 2013 03:07
Super Romai! Dabar upetakis tures viena papildoma danti :D
 #482596   silkius
 30 Geg 2013 11:00
Kolegos, gal galėtumėt pasidalinti patirtimi pasirenkant upėtakinį spiningą, kas ir kokio gamintojo naudojat, (domintų rimtesnių gamintojų) nes susiduriau su tam tikra dilema - sunkesnis spinas prastai meta lengva voblika (4-5cm). Todel nutariau problemą išspresti - nusipirkau Fenwick river runer 7ft6in /light/fast - 1/32 -3/16, tai metimo problema išsisprende, bet pirmą žvejybą su šituo spinu, jo privalumus nutare išbandyti upelio "senelis", kuris pirmu jau ėjimu susuko spiną į baranką, gerai, kad dar mazgo neužmezgė :-D , o paskui aišku nuplauke savo keliais. Kitą kartą - keli ugtelėję jaunuoliai (apie 35 cm) sėkmingai išsivadavo iš vobliko pančių. Reziume gaunasi kad nepakertu žuvies, nors spinigas minkštas, atrodo kaip tik turėtų gerai laikyti žuvį, ar su minktu spiningu ne taip pakirtinėju. Ar paprasciausiai isigijau "gaidį"... :shock: ...kurį galima naudoti tik mailiaus gaudymui....
 #482606   Vegys
 30 Geg 2013 11:35
pakartosiu kas ne kart buvo rašyta - upėtakiui geriau L, o ne UL spiningas.
 #482623   silkius
 30 Geg 2013 12:26
Vegys rašė:pakartosiu kas ne kart buvo rašyta - upėtakiui geriau L, o ne UL spiningas.
Vegy, apie UL ir taip aisku kad per skystas, ant spino parašyta L , ar patsai sprendi pagal duota užmetimo svorį, kad šis UL? :roll:
 #482629   Vegys
 30 Geg 2013 13:05
1/32-3/16 mano supratimu yra 1-6 g. Man čia UL.
 #482650   silkius
 30 Geg 2013 14:47
Vegys rašė:1/32-3/16 mano supratimu yra 1-6 g. Man čia UL.
Supratau... :roll: Reiškia, iš tikro busiu išsuduręs...
O pats kokį naudoji, jeigu ne paslaptis...
 #482653   arabas
 30 Geg 2013 15:00
Tai gal kiaušiniai, t.y. spiningas, nekaltas? Sulenkė, nuplaukė, atsipurtė.... Gal ritės stabdys užveržtas per daug? Gal kabliai buki?
Jei ką, tai kotą priglausiu už protingą kainą ;-)
 #482661   silkius
 30 Geg 2013 15:26
Jo... liaudyje yra toks posakis, kad blogam šokėjui ... :-D
Upėtokiu srityje į profus tikrai dar negaliu pretenduoti, nes antras sezonas..., bet rite susireguliuot jau sugebu... nes spiningauju jau kelis desimtmecius... :ruko , o voblikas (japoniukas) buvo tik iš dežutes iškrapštytas, tai kabliai neturejo but "atsiraitę"..., dėl "dedės" tai ten kita diskusija, bet va, kad "jaunuoliai" (apie 35cm) pasiplauna tai čia jau problem...
Nu nebent tada juos pakirtinet su minkštesniu kotu "abiem rankom, kad net kotas atsidurtu už nugaros" :-D
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė