Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #485304   Vaidis
 08 Bir 2013 22:18
Rudeninėms atėjūnėms ruošiesi :klasta!:
:gutgut
 #485351   diego
 09 Bir 2013 08:27
man rodos greitai susirinksiu pilna kolekcija Probe vobliku :) tas kur turiu dirba tikrai idomiai ir nujauciu kad bus kibus ;-)
 #485413   PRobe
 09 Bir 2013 15:26
Vaidis rašė:Rudeninėms atėjūnėms ruošiesi :klasta!:
:gutgut
Apie rudenį dar negalvoju, bet..., pirmiausia planuoju su jais pavelkiauti, gal net ir kuršmarėse.
spiridonas rašė:

Kaip per 3 metus gerOOOkai pasistumėta priekin :gutgut
Dėkui spiridonai, smagiai prisiminiau jaunas dienas :-D
O jai daryti kokia išvadą iš to, (jai kas gaunasi ) vadinasi tai gali kiekvienas, pradžioj krypu krepu, o poto vis į priekį. Taip kad Mantai ne PRobes kolekciją reik rinkti, o daryti savo (su mano priežiūra) :-D
 #485636   Rapolas
 10 Bir 2013 07:25
PROBE :gutgut
puikūs ešeriecai :-D
Mano skoniui- tai vistiek su raudona akia fainesnis, gal kad fonas šviesesnis, nu vienžo- puikiai ;-)
PRobe rašė:abachi 9,8cm 13g.
Abašas valdo :gutgut
 #485648   Rapolas
 10 Bir 2013 08:00
S.A.G rašė:Rapolas ;shelwius

SUPER ! :gutgut
Dėkui, malonu, kai tikram meistrui patinka ir dar pagiria :-D
Pribaigiau :-D aš tą undinių partiją, viena keliaus į "meet"-ą ;-)
Abašas, 8cm, ~12g, plaukianti, gan įdomiai dirba (ant apatinės kilputės) tvičinant :-D
IMAG3932.jpg
IMAG3932.jpg (26.12 KiB) Peržiūrėta 4554 kartus(ų)
Besverdamas pastebėjau, kad svarstyklių spalvų gamą nukopinau, gal neprisikabins autorių teisių agentūra kokia :-D
 #485946   Daxidas
 10 Bir 2013 21:41
gal galit kas ideti kokiu video,foto apie dzerku gamyba?kur deti svina kad dzerkas normaliai dirbtu,kokias formas daryti kad lengvai tampytusi,nepavargtu rankos.
 #486024   Rapolas
 11 Bir 2013 06:57
Jei bubini rusiškai, tai vat čia gali pasiskaityt:
http://www.striborg.ee/viewtopic.php?f=49&t=1514
trololo rašė:gal galit kas ideti kokiu video,foto apie dzerku gamyba?kur deti svina kad dzerkas normaliai dirbtu,kokias formas daryti kad lengvai tampytusi,nepavargtu rankos.
arba pasieškok (prisiguglink :D) kitų nuorodų kita kalba :-D
Siūlyčiau gal pradžiai kokį paprastesnį voblerį išsidrožt, t.y. normaliai dirbantį (be spec.trūkčiojimų :D), daugiau suprasi kas prie ko, tuomet ir su svoriais džerkuose aiškiau pasidarys ;)
 #486027   Rapolas
 11 Bir 2013 07:28
p.s.: o jei nori voblerio ir džerko (kad rankos nepavargtų :D) ,tai gali pabandyt šitą:
http://www.vlasenko.ru/
--> masterskaja --> moskovskij zalt (Viktoro Vlasenko straipsnis apie švediško ZALT-o gamybą savaip) ;-)
 #486248   evaldasb
 11 Bir 2013 19:15
pabandyk rapalos gliding rapa pakopint jo forma is nuotraukos gali pasimt o svinu isdestyma galima rast pasigooglinus rentgeno nuotrauka kazkas padares yra. bent man tai labai neblogai gavos ;uolrait
 #486251   evaldasb
 11 Bir 2013 19:19
gal pades :ruko
Prikabinti failai
images.jpg
images.jpg (6.41 KiB) Peržiūrėta 4412 kartus(ų)
images.jpg
images.jpg (6.41 KiB) Peržiūrėta 4412 kartus(ų)
 #486585   evaldasb
 12 Bir 2013 11:25
turiu klausimeli viena. kuo impregnuot dzerkus ir voblerius kad po lydekos dantu nepradetu pustis ir trukinet :?:
 #486623   Rapolas
 12 Bir 2013 12:14
SKYLINE rašė:Gal kam reik xrapo su nulauztu liezuveliu?
O ką ,be liežuvio nebesitvičina? :-D kai kurie vobleriai su nulaižtais liežuviais patampa visai neblogais džerkiukais (tik reikia įgudimo spiną valdyt), kai kuriem vobleriam specialiai liežuvius nutrumpina (beveik per pusę), kad geriau dirbtų.
Nežinau, kaip šitam RAPALA vobleriukui, bet manau irgi galima liežuvėlį naują "įsabačint" :-D
Su ZIP-ais ir kitais japonais pavyksta tai padaryt, manau ir su X-Rap-u galima ;-)
 #486630   Rapolas
 12 Bir 2013 12:20
evaldasb rašė:turiu klausimeli viena. kuo impregnuot dzerkus ir voblerius kad po lydekos dantu nepradetu pustis ir trukinet
:?:
Manau, kad tuo pačiu, kuom ir kitus lydekinius voblerius. Plastikinių džerkų pvz. neimpregnuoja niekuom, o dažus padengia keliais (pvz. 5-7) lako sluoksniais. Kaip su mediniais- nepasakysiu :-D nes negaminu džerkų ;)
 #486632   SKYLINE
 12 Bir 2013 12:21
Kad žinok nekoks aš meistras su sulaužyta ranka :-D . Čia rudenį kanale tėvukas įmetė į medį, o partraukė va tokį ir dar paskui priejo prie manes i dar sako nu tie tavo rapala nedirba kažkodėl, o pats buvau kitam kranto pusėj ir viską mačiau :-D
 #486638   Rapolas
 12 Bir 2013 12:37
SKYLINE rašė:Kad žinok nekoks aš meistras su sulaužyta ranka :-D . Čia rudenį kanale tėvukas įmetė į medį, o partraukė va tokį ir dar paskui priejo prie manes i dar sako nu tie tavo rapala nedirba kažkodėl, o pats buvau kitam kranto pusėj ir viską mačiau :-D
Būtų koksai stebuklingai gaudantis vobleris, tai apsiimčiau sutvarkyt, o dabar plastikinius "liejinius" atgaivinėt ir gyvybės inpūst- kažkaip man rankos nlb kyla. Būtų iš balsos, tai dar žinau draugą, kuris remontuoja, o gryno plastiko musiau ir jam neįsiūlysiu :-D
p.s.: o tai ką :-D pas jus kanale medžiai auga :-D
 #486665   SauliusM
 12 Bir 2013 14:01
Rapolas rašė:Nežinau, kaip šitam RAPALA vobleriukui, bet manau irgi galima liežuvėlį naują "įsabačint" :-D
tik naujas liezuvis kazin ar gelbes situacija, nes isluzus senajam, vobleris tuoj pames nosyje esancia kilpele...
 #486671   evaldasb
 12 Bir 2013 14:09
Rapolas rašė:
evaldasb rašė:turiu klausimeli viena. kuo impregnuot dzerkus ir voblerius kad po lydekos dantu nepradetu pustis ir trukinet
:?:
Manau, kad tuo pačiu, kuom ir kitus lydekinius voblerius. Plastikinių džerkų pvz. neimpregnuoja niekuom, o dažus padengia keliais (pvz. 5-7) lako sluoksniais. Kaip su mediniais- nepasakysiu :-D nes negaminu džerkų ;)
o tai tu savuju neimpregnuoji? nes man tai lydekos kartais kai sega pazes metu tai skyles kaip su yla prabadytos lieka o cia dar tik kilogramines lydekaites :grin: bijau pagalvot kas liktu kai rimta lydeka paragautu :superšokas
 #486673   Rapolas
 12 Bir 2013 14:16
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:Nežinau, kaip šitam RAPALA vobleriukui, bet manau irgi galima liežuvėlį naują "įsabačint" :-D
tik naujas liezuvis kazin ar gelbes situacija, nes isluzus senajam, vobleris tuoj pames nosyje esancia kilpele...
Gali būti ir taip.. nu reikės namuos atidžiau panagrinėt "X-Rapo" konstrukciją (ir nosies kilpelės montavimą );)
Buvo davęs kažkada (vienas bendras pažystamas :D)keletą ROGOS-ų su nulaužytais liežuviais "paremontuot", tai su jais "remonto" variantas pasirodė lengvesnis- pagamint naują voblerį :-D O vat su Rigge nulūžusiais- problemų nėra, t.y. nesunkiai galima net pačiam pasidaryt;)
 #486682   Rapolas
 12 Bir 2013 14:26
evaldasb rašė: o tai tu savuju neimpregnuoji? nes man tai lydekos kartais kai sega pazes metu tai skyles kaip su yla prabadytos lieka o cia dar tik kilogramines lydekaites :grin: bijau pagalvot kas liktu kai rimta lydeka paragautu :superšokas
Aš iš putplasčio, makroflekso ir balsos negaminu lydekinių voblerių. Visi- iš kietmedžio (ąžuolo, buko, klevo, raudonmedžio ir kt./ pagal Brinelio koeficientą- virš 4). Bandžiau iš abašo (mažesnių keletą)- tai taip- dantis kartais lieka korpuse įsmigęs ir nulūžęs po įkandimo, o su kietmedžiu- to nepasitaikė. Impregnuoju- skystais ir lb skvarbiais kitajskais klijais (neatsimenu pavadinimo dbr :-D), kiti impregnuoja su karšta epoksidke (dar patį voblerį mikrobanginėj pakaitina :D), o kai dar ant kietmedžio "užmetu" lako penkis sluoksnius- tai lydekoms belieka tik dantis nusilaužt :-D
 #486687   Evaldas Z
 12 Bir 2013 14:49
SauliusM rašė: nes isluzus senajam liezuviui, vobleris tuoj pames nosyje esancia kilpele...
na, liezuvis ner visai isluzes, nors is foto sunku tiksliai ivertint. visgi pagal rentgena galima sprest, kad kilpele dar turetu laikytis :roll:
Prikabinti failai
X Rap.jpg
 #486691   Rapolas
 12 Bir 2013 15:04
EvaldasZ :gutgut puikus rentgenas ir vidutiniška (prasta) konstrukcija- t.y. kilpelė ir liežuvis yra silpnoji grandis;)
Praktiškai- sunkiai, o gal net- neremontuojams vobleris.
Teoriškai- galima sutvarkyt (už padorią kainą :D) ;-)
 #486716   Rapolas
 12 Bir 2013 15:38
Evaldas Z rašė:nieko cia tvarkyt nereikia, padailini truputi tai, kas is liezuvio liko ir turi "seira minnow" kopija :-D pravedimas tikrai nesudetingas :)
A nu tai jo ,bet šitas variantas tai tik tiems, kuriems rankos iš teisingos vietos dygsta :-D
pasidarai iš xrapo SEIRA minnow kloną ir važiuoji į Seirijus, į SEIROS upelį- basų tvičint :-D
 #486721   Evaldas Z
 12 Bir 2013 15:45
Rapolas rašė:pasidarai iš xrapo SEIRA minnow kloną ir važiuoji basų tvičint :-D
seira - ne tvicinginis vobleris, todel ir rasiau, kad pravedimas nesudetingas - tiesiog tempi su pauzem :) citata is gamintojo puslapio: "When bait fish are not threatened, they swim straight. Jackall engineers have designed a bait to swim with no action needed. Just like real bait fish. Bass think it is an easy meal."
 #486866   Rapolas
 13 Bir 2013 07:26
iusegun rašė:gamintojas net zino ka basas galvoja :gutgut :-D
Bet nežino, kad Seiroj Bass-ų nėra :-D
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 194
  • VDS, VPS serveriai