Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #488901   vyrgaz
 21 Bir 2013 09:49
Dreigas rašė:Asmeniskai nesu naudojes soklyderio isvis, nes neturejau tam poreikio. Zvejoju feederiu 50-100g uzmetimo, 0.10 pintu valu. Serykla daznai naudoju 40gr, reciau 20gr. Pilna pasaro sveria 80-100g. Vala daznai klipsuoju ir buna, kad reikia mest 100-130m. Per siuos metus pora seryklu buvau tik numuses, o zvejybu tikrai apturejau.
Papasakok kokią užmetimo techniką kad nušveiti 100-130 m.. :shock: Aš irgi norėčiau tiek numest.. :ruko Ir kokio dydžio ta šėryklėlė kad dar 60 gr jauko į ją sukemši ir paskuj nuskraidini 130 m atstumu su fideriu, kurio viršutinė metamo svorio riba yra 100 gr? :shock:
Edit: gal matavmo vienetus sumaišei, gal atstumą pėdom parašei? :lol:
Paskutinį kartą redagavo 1 vyrgaz. Iš viso redaguota 21 kartus.
 #488905   pensininkas
 21 Bir 2013 09:56
su 20-40g serykla + 60g pasara nuskraidint ir tuos pacius 50m su feederiu - rimtas issukis. net su karpine neiveiktum, nes tiesiog elementariausias pasipriesinimas tau to neleis ...
 #488923   Dreigas
 21 Bir 2013 10:19
giedriuzzz rašė:Pagal maps.lt pats tiksliausias užmetimo nustatymo būdas :gutgut :grin:
O kodel jis blogas? Man nebuvo aktuali konkreciai si tema kiek as uzmetu su savo feederiu ir neskaiciavau konkreciai suviniojamo valo. Tiesiog per maps.lt apsiziuriu telkinius ir issimatuoju man reikiamus atstumus. O jei yra norinciu pamatyti ale utopija ar dar ka, o gal ir yra kurseniskiu, laisvai galiu prie progos pademonstruoti :D Bet aisku su savo kotu. Tik dabar neklausinekit koks kotas, nes tiksliai nepasakysiu, bet jei labai domina, tai galesiu veliau parasyti tiksliai. Beje, su draugo feederiu tiksliai negaliu pasakyti kiek uzmetu, bet tikrai nepasiekiu tokiu atstumu, bet pas ji monoflomentas 0.16mm berots ir uzmetimas iki 120g.
 #488930   Dreigas
 21 Bir 2013 10:28
vyrgaz rašė:
Dreigas rašė:neglaiu pasakyt tiksliai seryklos dydzio, bet naudoju nemazas. Gal del bendro seryklos svorio kiek ir suklydau, nes nebuvau sveres. Bet del uzmetamo atstumo tikrai neklystu.
Šėryklėlės tokio tipo:
http://www.zuklys.lt/cat-salmo-metaline-serykle-2991
Taip, tokio tipo, bet del konteinerio dydzio, tai maniskiai vizualiai atrodo biski didesni.
 #488931   Antas
 21 Bir 2013 10:28
Dreigas rašė:
giedriuzzz rašė:Pagal maps.lt pats tiksliausias užmetimo nustatymo būdas :gutgut :grin:
O kodel jis blogas? Man nebuvo aktuali konkreciai si tema kiek as uzmetu su savo feederiu ir neskaiciavau konkreciai suviniojamo valo. Tiesiog per maps.lt apsiziuriu telkinius ir issimatuoju man reikiamus atstumus. O jei yra norinciu pamatyti ale utopija ar dar ka, o gal ir yra kurseniskiu, laisvai galiu prie progos pademonstruoti :D Bet aisku su savo kotu. Tik dabar neklausinekit koks kotas, nes tiksliai nepasakysiu, bet jei labai domina, tai galesiu veliau parasyti tiksliai. Beje, su draugo feederiu tiksliai negaliu pasakyti kiek uzmetu, bet tikrai nepasiekiu tokiu atstumu, bet pas ji monoflomentas 0.16mm berots ir uzmetimas iki 120g.
pasimatuok kiek valo suvynioja vientas rites rankenos apsukimas (360 laipsniu) ir kai mesi kita karta paskaiciuok kiek apsisukimu iseina - tada prasyk cia.
 #488944   MariusJa
 21 Bir 2013 10:41
Nu jo, kosmosai dedasi jau čia :D 130m... rimtas reikalas :D

Dabar prie rimtų reikalų grįžtam, važiuosiu šį savaitgalį dzūkijon pažuvaut ir labai noriu išbandyti asimetrinę kilpą. Tik va du klausimai, ar ji nėra skirta tik pintam valui (pas mane mono)? Ir nesuprantu kaip susukti tą kasytę :D Kvailai skamba bet tikrai, kokiu būdų ji susisuka? :D Ar tiesiog sukti valą aplink valą ir iš abiejų pusių dėt po mazgą? Bet ar tada neišsisuks atgal?

ir kad būtų aišku (žinau akd kažkur šioj temoj ilgiai nagrinėti, bet nieko konkretaus, nuomonių kratinys ir tiek).

Kokio ilgio daryt paprastai normaliai žvejybai ilgąją kilpos dalį? Nes 60-70cm truputį per daug man atrodo. Ir kokio ilgio daryti trumpesniąją kilpos dalį bei kasytę?

Paveikslėlis

žinau kad yra tam instrukcija, bet noriu sužinot iš praktikos kaip darote ir kaip Jums patogiausia :)
 #488946   giedriuzzz
 21 Bir 2013 10:46
Dreigas rašė:Beje, su draugo feederiu tiksliai negaliu pasakyti kiek uzmetu, bet tikrai nepasiekiu tokiu atstumu, bet pas ji monoflomentas 0.16mm berots ir uzmetimas iki 120g.
Su 0,16 monofilu 100gr svorius mėtot :shock: nu jo :roll:
Paskutinį kartą redagavo 1 giedriuzzz. Iš viso redaguota 21 kartus.
 #488947   hipy
 21 Bir 2013 10:52
kasyte suki tiesiog valas aplink vala, kur kilpute ten mazgo nereik, kur baigias kasyte ja uztvirtini mazgu. as asimetrines ilgesne puse risdavau tik 2-4 cm ilgesne, nes jei darai daugiau, laikui begant tas valas susisuka ir gaunas kaip paternosteris ant trumpo pavadzio...
 #488950   renaldas
 21 Bir 2013 10:54
VisualSound rašė:Nu jo, kosmosai dedasi jau čia :D 130m... rimtas reikalas :D

Dabar prie rimtų reikalų grįžtam, važiuosiu šį savaitgalį dzūkijon pažuvaut ir labai noriu išbandyti asimetrinę kilpą. Tik va du klausimai, ar ji nėra skirta tik pintam valui (pas mane mono)? Ir nesuprantu kaip susukti tą kasytę :D Kvailai skamba bet tikrai, kokiu būdų ji susisuka? :D Ar tiesiog sukti valą aplink valą ir iš abiejų pusių dėt po mazgą? Bet ar tada neišsisuks atgal?

ir kad būtų aišku (žinau akd kažkur šioj temoj ilgiai nagrinėti, bet nieko konkretaus, nuomonių kratinys ir tiek).

Kokio ilgio daryt paprastai normaliai žvejybai ilgąją kilpos dalį? Nes 60-70cm truputį per daug man atrodo. Ir kokio ilgio daryti trumpesniąją kilpos dalį bei kasytę?

Paveikslėlis

žinau kad yra tam instrukcija, bet noriu sužinot iš praktikos kaip darote ir kaip Jums patogiausia :)
Kasa gali pint dviem budais, pirmas, tai sulenki vala is kurio ja pinsi, ir su abieju ranku pirstais suki vala i viena puse ir tokiu budu ja susuki norimo ilgio, tada uzrisi mazga ir ji neatsisuks. Ant galo kilpos nebutina rist mazgo, jis tik maisys. Antras budas, ta sulenkta vala sukandi dantim, viena gala laikai vietoj, kita suki aplink ji. Tokiu budu gal kiek standziau gaunas, bet ilgiau prakaituot reik :)
 #488954   MariusJa
 21 Bir 2013 10:57
renaldas rašė:
VisualSound rašė:Nu jo, kosmosai dedasi jau čia :D 130m... rimtas reikalas :D

Kasa gali pint dviem budais, pirmas, tai sulenki vala is kurio ja pinsi, ir su abieju ranku pirstais suki vala i viena puse ir tokiu budu ja susuki norimo ilgio, tada uzrisi mazga ir ji neatsisuks. Ant galo kilpos nebutina rist mazgo, jis tik maisys. Antras budas, ta sulenkta vala sukandi dantim, viena gala laikai vietoj, kita suki aplink ji. Tokiu budu gal kiek standziau gaunas, bet ilgiau prakaituot reik :)
Dėl kasytės viskas aišku tada, dėkui. Bet tu man pasakyk ar čia realu ilgis 60-70 cm ir 40-50cm?
 #488956   renaldas
 21 Bir 2013 11:03
Cia gal kas pakomentuos, kas dazniau gaudo ta sistema, bet siaip tu pats turi nusprest ko nori. Jei nori kad zuvis pati pasikirstu, darai kokia 15-20cm kilpa, jei ne, tada kokia 40cm. Tu 60-70cm tai tikrai nematau tolko daryt.
 #488958   MariusJa
 21 Bir 2013 11:13
renaldas rašė:Cia gal kas pakomentuos, kas dazniau gaudo ta sistema, bet siaip tu pats turi nusprest ko nori. Jei nori kad zuvis pati pasikirstu, darai kokia 15-20cm kilpa, jei ne, tada kokia 40cm. Tu 60-70cm tai tikrai nematau tolko daryt.
va tokio atsakymo ir reikėjo, dėkui ;)
 #488966   Qmas
 21 Bir 2013 11:30
[/quote]
Kasa gali pint dviem budais, pirmas, tai sulenki vala is kurio ja pinsi, ir su abieju ranku pirstais suki vala i viena puse ir tokiu budu ja susuki norimo ilgio, tada uzrisi mazga ir ji neatsisuks. Ant galo kilpos nebutina rist mazgo, jis tik maisys. Antras budas, ta sulenkta vala sukandi dantim, viena gala laikai vietoj, kita suki aplink ji. Tokiu budu gal kiek standziau gaunas, bet ilgiau prakaituot reik :)[/quote]

o idomu ar mano kaseles pinimas turi daugiau trukumu ar privalumu, nes as pries pradedamas sukt vala i kasyte, perlenkes valo atkarpa per puse grubiai uzrisu mazyti suktuka ir tik tada susuku kasyte kaip mineta tarp pirstu sukdamas vala, uztvirtinu kasyte dvigubu paprastu mazgu. Bent man suktukas padeda greiciau pakeist pavadely, ir kazkaip tikrai nepastebejau neigiamo efekto (bent kolkas).
  • 1
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė