Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #490963   Wytux
 02 Lie 2013 07:22
Gedcka rašė:Bent man, energija negimsta is oro....
ta prasme nori pasakyt, kad ta pati atstuma galiamn uvaziuot tik su tokiu pat kiekiu degalu ?
 #492234   Sokratas
 07 Lie 2013 18:47
Daugelyje šalių alkotesteris reikalingas tik ketinantiems išgerti, bet jei kelionės maršrutas driekiasi per Prancūziją, šis prietaisas reikalingas ir visiškiems blaivininkams. Nuo praėjusių metų liepos Prancūzijoje reikalaujama, kad alkotesteris būtų kiekviename automobilyje. Jo neturintiems skiriama 11 eurų bauda.

http://www.lrytas.lt/verslas/auto/butin ... is.htm?p=2
 #492262   Vytenisnl
 07 Lie 2013 22:55
Ha, jau savaitę testinu, ar neprikniso proto - neprikniso. Freoną pripildė, sakė, kad net negalėtų pripildyt, jei sistema nesandari (ir pradžioj testino kompresiją). Taigi jo tik nebeliko ir viskas. Kol kas puikiai šaldo po papildymo, stirpumas nemažėja :-P
 #495741   Kairys
 24 Lie 2013 15:13
Sveiki. Papirkau žmonai 2006 tojotą corollą, zyzeliuką, lyg tai jos pagiriamajame rašte buvo rašyta, kad yra autopilotas joje, bet va, kur jis ir kokia "knopke" užkuoduotas, nei žinau, nei matau. :-D Gal kas turit tokį ratuotą aparatą ir galite paprotinti, ar yra joje mano minėtas "pribumbasas"? ;-)
 #495743   rimantasm
 24 Lie 2013 15:18
Kairys rašė:Sveiki. Papirkau žmonai 2006 tojotą corollą, zyzeliuką, lyg tai jos pagiriamajame rašte buvo rašyta, kad yra autopilotas joje, bet va, kur jis ir kokia "knopke" užkuoduotas, nei žinau, nei matau. :-D Gal kas turit tokį ratuotą aparatą ir galite paprotinti, ar yra joje mano minėtas "pribumbasas"? ;-)
Verso ar paprastas lengvasis?
Nes Verso autopilotui yra atskira rankenelė šalia vairo, žemiau valytuvų rankenėlės.
ir priešingai nei kitos rankenėlės, ši sukiojasi kartu su vairu.

Gal pagelbes, nes nemanau, kad toyota galetu kardinaliai skirtingai šias vietas daryti skirtingiems modeliams

Va beveik identiškai atrodo (čia nuo camry):
http://www.toyota.com.au/static/images/ ... 40x529.jpg
 #495759   vava
 24 Lie 2013 16:10
kaip ir parase rimantas, turetu buti desinej pusej po vairu rankenele su mygtuku. paspaudus isijungia kruizas, aukstyn kilnojant greitinasi, zemyn - letinasi, patraukus rankenele i save atsijungia
 #495830   Kairys
 24 Lie 2013 21:55
Ne, ne verso, paprastas variantas, dėkui, Rimantai ir Vava, ieškosiu rankenėlės. ;-)
 #495862   krioklis
 25 Lie 2013 01:10
Ner ko ten ieskoti ji yra arba ne! O jei reikalingas autopilotas perki srote rankenele ir isistatai!
 #495883   rimantasm
 25 Lie 2013 08:17
krioklis rašė:Ner ko ten ieskoti ji yra arba ne! O jei reikalingas autopilotas perki srote rankenele ir isistatai!
Tik rankenėles neužteks. Reikės ir varlyčių po pedalais (sankabos/stabdžių), kurie atjungtų CC juos nuspaudus.
Taip pat reikia su kompu pakeist konfigūracija automobiliui, kad aktyvuoti CC funkciją.
 #495912   Vytenisnl
 25 Lie 2013 08:53
o jei yra noras, kad kuro suvartojimą rodytų ekraniukę - galima tą pasidaryti? Nes kaip supratau iš vienų veikėjų, diegiančių kuro lygio fiksavimo sistemas, 90% automobilių, gamintų po 2002 prie borto kompo jungiantis galima paimti tuos skaičius. Bet vat išvedimo į ekraniuką pas mane nėr:/
 #495922   rimantasm
 25 Lie 2013 09:45
Vytenisnl rašė:o jei yra noras, kad kuro suvartojimą rodytų ekraniukę - galima tą pasidaryti? Nes kaip supratau iš vienų veikėjų, diegiančių kuro lygio fiksavimo sistemas, 90% automobilių, gamintų po 2002 prie borto kompo jungiantis galima paimti tuos skaičius. Bet vat išvedimo į ekraniuką pas mane nėr:/
Šiaip įmanoma, bet matyt priklausomai nuo automobilio.
Pažįstamas savo auto buvo pasidaręs (Peugeot 406, 2000 m.)
Tačiau reikėjo keisti ekraną iš paprasto į daugiafunkcinį (kuris būna tokiame pat automobolyje su borto kompiuterio funkcija).
Ir dar reikalinga pakeisti konfigūracija, kad aktyvuoti tą informacinį kompiuterį.
Tada standartiškai pradeda rodyti degalų sunaudojimą (vidutinis +momentinis), kilometražo likutį, vidutinį greitį.
 #495927   Vytenisnl
 25 Lie 2013 10:01
Na pas brolį to paties modelio, tik metais 3-4 vyresnė Seat Ibiza, tai suvartojimą rodė kur kilometrašas, tai ekranas daugiafunkcinis turėtų būt (nes pas mane ant to paties ekraniuko ir Inspection rodo, kai reikia servisan profilaktiniam pasitikrinimi važiuot). Reikės pasmalsaut, spėčiau, kad tik kompo programavimas čia kaltas, kad rodyt ar nerodyt :)
 #495928   rimantasm
 25 Lie 2013 10:03
Jei tas ekranas prie spidomentro toks pats pas abi auto, tik vienoj rodo, kitoj ne - tai gali būti kad užteks konfigūracijos pakeitimo.
Tačiau gali būti ir taip - kad tam prireiks ir pačios panelės pakeitimo (kur spidometras, odometrai ir t.t. matosi).
 #495967   krioklis
 25 Lie 2013 12:19
rimantasm rašė:
krioklis rašė:Ner ko ten ieskoti ji yra arba ne! O jei reikalingas autopilotas perki srote rankenele ir isistatai!
Tik rankenėles neužteks. Reikės ir varlyčių po pedalais (sankabos/stabdžių), kurie atjungtų CC juos nuspaudus.
Taip pat reikia su kompu pakeist konfigūracija automobiliui, kad aktyvuoti CC funkciją.
Nezinau ar reiks ten tu varlyciu, bet forume Toyotaclub.lt yra visa info ir ne vienas yra isidejas savo rankomis be jokiu varlyciu o tik nusipirkes rankenele
http://toyotaclub.lt/forumas/index.php/ ... 509.0.html
 #495969   andrius0302
 25 Lie 2013 12:24
I opelius taip pat nereikia jokiu varlyciu. Nusiperki srote rankenele su autopilotu, ja pastatai, pajungi papildoma fiske kuri jau buna is gamyklos ir vsio turi autopilota.
 #495979   rimantasm
 25 Lie 2013 12:44
Panašu tada, kad toyotos viska padaro, išskyrus rankenėlę :)
Mano patirtis buvo su Peugeot, tai be papildomų daviklių ant pedalų - niekaip :)
 #495987   Kairys
 25 Lie 2013 13:02
Rankenėlės (autopiloto), tokios kaip verso modelyje dešinėje vairo pusėje, mano coroloje nėra. Permečiau kelis skelbimus autopliuse, mašinos skydeliai identiškas manajam, rašo, kad autopilotas yra, tai man vis dar paslaptis, kur tas autopilotas coroloje. :roll: Gali būti kažkur ant dešinės pusės svirtelių "prisabačinta"?
 #496044   rimantasm
 25 Lie 2013 15:50
Kairys rašė:Rankenėlės (autopiloto), tokios kaip verso modelyje dešinėje vairo pusėje, mano coroloje nėra. Permečiau kelis skelbimus autopliuse, mašinos skydeliai identiškas manajam, rašo, kad autopilotas yra, tai man vis dar paslaptis, kur tas autopilotas coroloje. :roll: Gali būti kažkur ant dešinės pusės svirtelių "prisabačinta"?
Keistas dalykas :) jei rašo, vadinasi kaip ir turėtų būti. Gal ant vairo mygtukai yra? nes maniškei darbinei Mazdai, tai CC reguliuojamas tik mygtuku pagalba ant vairo va taip, kaip nuotraukoj (dešinėje pusėje):
Mazda 6
Paskutinį kartą redagavo 1 rimantasm. Iš viso redaguota 25 kartus.
 #496154   rimantasm
 26 Lie 2013 07:58
rimantasm rašė: Keistas dalykas :) jei rašo, vadinasi kaip ir turėtų būti. Gal ant vairo mygtukai yra? nes maniškei darbinei Mazdai, tai CC reguliuojamas tik mygtuku pagalba ant vairo va taip, kaip nuotraukoj (dešinėje pusėje):
Mazda 6
Kairys, vistik panašu, kad turi būti rankenėlė :)
Va čia, manau modelis kažkas panašaus, ir rankenėlė autopilotui tikrai matosi dešinėje pusėje prie vairo:
http://auto.plius.lt/skelbimai/toyota-c ... 14747.html
 #496792   Rolas
 29 Lie 2013 14:53
Kaip tik tokias dabar esu isidejes. Gavau uz savikaina, tai ir susigundziau. Kazkokio realaus "akiu prasvesiejimo" nepastebejau, tik viena dalyka garantuotai pastebejau, kad geriau matosi kai lyja yra slapia asfalto danga ar ūkanota. Tada tai tikrai jaučiasi skirtumas, bet kai pas mus tokie ilgi rydenys ir pavasariai tai gal ir visai neblogai tokios sviesos.
P.S. Nezinau, ar cia tik pas mus taip išsikalinėja, bet technikines manes su tokiomis lemputemis nepraleido, gavau istatyti atgal paprastas...
 #496794   EDVD
 29 Lie 2013 15:02
Skridžas rašė:Ar kas bandė tokias lempas? http://www.autoaibe.lt/index.php?route= ... 2&typeno=0

Perdegė lemputė viena ggalvoju gal tokias susidėti?Vistiek žiema artėja reikės daugiau šviesos,bet ar realiai jos duoda daugiau šviesos?
lyginant su elementariom skirtumas yra. Man labiausiai patiko šios: http://pigu.lt/auto_prekes/eksploatacin ... ?id=357392 bandžiau H4, bet manau H7 ir bus neblogai.
 #496796   Rolas
 29 Lie 2013 15:10
Taip kaip sakai, taip ir šviečia melsvai-baltai. Kai istaciau paprastas, tai tos pasirode kaip kiausinio trynio geltona sviesa. Sutinku, kad truputi geriau sviecia, bet tas skirtumas nera jau toks akivaizdus, kad sakytum vau kaip skiriasi...
  • 1
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 178
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė