Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #497223   Replay
 31 Lie 2013 13:15
Laba diena...kadangi nelabai turiu laiko skaityti ir uztat sulauksiu visu jusu puolimo...o gal ir ne :grin: Noreciau issirinkti sau dugnine meskere,tiksliau feeder tipo.Suma kuria galeciau leisti +- 300 litu,realiai galeciau ir kelis kart daugiau,bet su dugnine zvejot poreikis buna i metus keleta kartu,tad investiciju daug nededu.Kazkaip ziurinejau Shimano...bet pasitaike rast tik Alivio ir daugiau nieko,tad ir nebezinau kas verta but ziureti.Aisku radau begale dugniniu iki 100 litu,kuriu net rankos nelinksta pasimt pasiziureti,o jau kalbet apie kokybe :shock: Zodziu butu saunu kad kas parasytu keleta variantu vertu pasiziureti.

Poreikis butu...3.60 m - 3.90 m ir ismetimas ribose 70-130 gr...gaudysiu daugiau stovinciam vandenyje,klausimas iskils kam tiek ismetimas gramu...tai bandysiu atsakyt,kad...gal ir i Nemuna kada pabandysiu.

Is anksto dekoju visiems uz patarimus ir pasiulymus .
 #497227   Skridžas
 31 Lie 2013 13:36
Aš irgi noriu ,norėjau ko nors Nemunui...Kolkas pas mane fideris iki 75gr išmetimo sanklausai karmuške 60grmau + pašaras meta jau sunkokai,bet prei kranto neblogai žvejojasi ir su 50 gramu karmuškėm ir pagauti imanoma..Tad manau neverta saves istayti i rėmus kad gal kada i Nemuna..jeigu kada ir reikės i Nemuna priekrantėje pažvejosi ir su paprastu fideriu iki 80-90 kuriu pasirinkimas daug didesnis ir kokibės atžvilgiu bus smagesni įrankis nei koks kuolas iki 130...Nes ežere norėtusi subtilumo,vistiek malonumui juk gaudysi ir tas kuojas maloniau traukti ir kitus smulkius karšius,kiek jau ten tu dideliu karšiu pagauni...dauguma šušara vistiek švantalinti tenka...O pakluvus bonusui malonumo bus daug daugau iš subtilesnio įrankio,nei iš kokio galingesnio o galingesni ir sunkesni buna,o lengvas įrankis tikrai smagumėlis žvejyboje,net ir gaudant komerciniuose karpius kad ir 5 kg (didesniu dar nesu pagaves) ištraukssi be dideliu rupesčiu..Td siuliau imti standartini meškerykoti 3,60m iki 90gr. kuriu pasirinkimas apstšus,okuma man asmeniškai nepatiko tuolab kad už 300lt galima nuspirkti paieškojius internėtė iš užsienio ir rimtesniu firmu garbolino,shimanao,preston...ir t.t
 #497268   blight
 31 Lie 2013 16:34
hipy rašė:manyc gavus minkstesnes plastmases gabaliuka ir padrozus ar suklijavus is keliu plonu sluoksniu kazka panasaus, nereiktu spyruokliu ar kokiu kitu mechanizmu...
nu va cia profiliu kazka papiesiau, tik mazdaug reiktu gaminant jau +- taikyt koks valo storis bus naudojamas, nes kas gerai bus 0.3 mono, tas gali netikt 0.08 pintam...
Aha šiaip turėtų pasiteisint, bet tik tokiu atveju jei ta pusę pur "išeina" valas praplatintum, nu va taip kažkas atrodytų ;-) Reiks jaučiu pamėgint :roll:
Klipsas.jpg
Klipsas.jpg (30.84 KiB) Peržiūrėta 3676 kartus(ų)
 #497270   blight
 31 Lie 2013 16:40
Agis rašė:Browningo lašo formos šėryklėlės duoda į vienus vartus visoms kitoms gaudant srovėje, jeigu kalbėt apie jų laikymąsi ant dugno
Nu niekaip nesuprantu kur čia tau taip duoda vienan vartan? :roll: :-D Tai gal silpnesnėj srovėj gaudai, kur tu čia taip? Koks ten dugnas? Gal ten minkštas koks... smėliukas? Labai įdomiai... Nes man jei čiut greitesnėj srovei nei vidutinė, tai man laiko lygiai taip pat kaip įprastinė kvadratinė :roll: Šitoj vietoj jos pliusų nepastebėjau :donknow' Man tik pliusas jos tas, kad labai greit nuo dugno atkyla, tai žvejot galima kur daug kliuviniu, kokių tai akmenų ir kriauklių :-D
 #497320   blight
 31 Lie 2013 19:48
Pagalvojau apie tą "klipsą" kur pats papaišiau, visgi iš tokio Š gausis manau :? , nes po metimo ir valo nesustabdys "užklipsuoto", valas nuslys nuo tū kraščiukų... O hipio atveju prasisukant būgneliui vis vien valas neišsivynios ir klius už briaunos. Neišeis hipi marods iš tokio iš vis kažką panašaus padaryt, nes valas vis vie turi būt prispaustas, kad neišsprūstų. O vat dabar galvoju, jei tiesiog padaryt "pa prostų" paimt storesnį pokietės gumos čmotą ir jį įpjaut (galima gal ir čiut po kampu), blin jaučiu visai pavyktų toks bajeris, reiks pamėgint ;-)
 #497504   blight
 01 Rgp 2013 11:29
vyrgaz rašė:O ne lengviau pagooglinti, nei dviratį išradinėti?
Nu o tai ką? Čia tas pats MAP'o ACS klipsas ir yra kur įdėjau. Ir įdomu kaip tu jį siūlai pasidaryt pačiam? :-D
Hipy, va toks turėtų "dirbt" ::liux Aš tik va pirma pamėginsiu paprastuoju būdu gumą papjaustyt, žiūrėsiu kas gausis :-D
 #497511   blight
 01 Rgp 2013 11:40
vyrgaz rašė:Manau, o ir foto matosi, kad apverstos T formos griovelio nereikia, užtenka ir L
Virgi, ten visai kitaip, ten gi valas su spyruokle tuo plastmasiuku prispaustas, o taip pasidaryt tikrai kur kas sudėtingiau :tia-tau
 #497887   Agis
 03 Rgp 2013 08:12
blight rašė:Nu niekaip nesuprantu kur čia tau taip duoda vienan vartan? :roll: :-D
O ko čia nesuprast, paprasčiausia žymiai geriau "laiko" dugną negu kitos mano naudojamos.Palyginimas gaudant visą laiką toje pačioje vietoje.Keiti šėryklas kol pasieki tai, ko nori ir viskas, tada jeigu visa tai kartojasi daug kartų, supranti, jog tose sąlygose geriausia ta forma.Atviro tipo 100 g.vielinė kvadratinė/apvali/šratas nelaiko tiek, kiek laiko 75g. "lašelis". "Kibirai "fanieros" nedomina tai tiesiog bandau ieškoti laimės toli.Tikslas toks: jeigu "donkininkas" su 4-5 uncijų "šaukštu" gali ten suvilioti karšioką, tai kodėl to negalima padaryti su šėryklėlėmis ir pasiūlius tam karšiokui ką nors skaniau, negu naktinis ;-) Negi tik Zamatariniai gali gaudyti karšiokus toli toli nuo kranto :-D
 #498578   blight
 06 Rgp 2013 11:36
Agis rašė:O ko čia nesuprast, paprasčiausia žymiai geriau "laiko" dugną negu kitos mano naudojamos.
Nu tai va nesuprantu, kodėl man taip nesigauna :-D Dar tada vistiek pakartosiu klausimą (nu aišku jei čia nėr kokia paslaptis) :-D :
Kokioj srovėj gaudai? Koks ten dugnas? Ir kokia sistema riši? Ar čia tas "laikymo" pranašumas galioja visais atvejais? :roll:
 #498634   Agis
 06 Rgp 2013 14:26
Gaudau Skirvytės srovėj tokioje, kokia būną tą dieną kai žvejoju :lol:
Dugnas žvyras, kriauklynai, ant minkšto dugno galima tik kuojas surasti.
Jau nusibodo knaisiotis, tai žvejoju su paprastu paternosteriu
Nepretenduoju į metų išradimą, parašiau tik savo pastebėjimus, savo žvejybinėse vietose.
 #498670   faunderis
 06 Rgp 2013 16:40
Užsimaniau pažvejot dugninę,turiu dugninės kotą 70-100g, 360cm, medium dugninė, kaip suprantu. Reikėtu ritukės. Ar tiktu man šita ritė dugninei http://www.ciakimba.lt/lt/rites-su-prie ... ria-ly3000 naudosiu apie 40g šėryklas + jaukas? Valas apie 0,22 - 0.24 mono. Gaudysiu karšius. Ar nesulūžtu man ji ar reikia galingesnios?
  • 1
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė