Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Velkiavimas; žūklė vobleriais, sukrėmis, blizgėmis, guminiais masalais; gaudymas skrituliais
 #474528   Salokym
 05 Geg 2013 19:34
edmundaxx rašė:Vakar 4, šiandien 3. ;-) Didžiausia 57cm. :lol: Šiandien Orbit 110 824 sausai sutriuškino visus kitus. :-D
O aš neįsiūliau nei Orbit 80, nei Rigge 70, bet va Rigge 56, Jackall Chubby (!) ir Khamsin Jr. valgė pasigardžiuodamos. :)
 #474625   Rapolas
 06 Geg 2013 09:45
Savaitgaly iš pirktinių masalų (negiliame ežeriuky:D) topas buvo USAMI tigriukas 8cm (daugiausia velkiaujant;)
DSC00140_usami_tigriukas.jpg
Iš savų masalų pagas lydekos dydį (didžiausia 2kg, kita 1,5kg) nugalėjo šitas (original ir countdown hibridas /nuotrauka neto žuvio:D)
DSC00136_kysa_countdown.jpg
O pagal kiekį aiškus favoritas- krankas "RAIŽO" :-D (kramtė kas netingėjo, nu tik dydžiai vaikiški, todėl paleistos atgal ;)
DSC00123_kysa_raizo.jpg
 #476793   Deividas
 12 Geg 2013 19:06
Sezono atidarymas, paveluotai bet sekmingai. Sestadienis ir sis sekmadienis, naujos valties isbandymai su tikslu pagauti lydeki. Kibimu buta nemazai, keleta palaikymu, kelios paleistos pauget ir si grazuole namo su manimi, 4,5 kg :koliorava

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #477210   Kairys
 13 Geg 2013 18:52
Šeštadienį pagaliau pavyko atidaryti sezoną gimto kaimo ežeriuke. ''plot Trys kibimai, trys kilograminės lydekaitės, vieną iš kiek toliau, gal už kokių 30 metrų pasikinkiau, tai visai smagu traukti buvo. ;-) Kas įdomu, kad toje vietoje, kur užkibo, prieš tai geras 40 minučių mėčiau visa ką, ten toks vasarą žolėmis apaugantis kampas, ir anei kipšt, o paskui visai netikėtai dundulis trankytis pradėjo, ir visai posmarkiai, ir ką jūs manot, per 7 minutes trys kibimai, trys lydekiokai. ;-) Visi susigundė salotiniu dragono guminuku. ;-)
 #477271   Mackus888
 13 Geg 2013 21:08
Sekmadienį Švenčionių raj. dviese 11 lydekų kibimų - 11 ištraukta (100 proc.) + 1 gražus ešerys. Visi kibimai iki 11 val ryto - vėliau pradėjo kepinti saulė ir kliovas dingo :stop-; pagrinde kibo iki 1 m gylyje, rezultatyviausias masalas - sukriukė.
 #477273   Edga5251
 13 Geg 2013 21:12
Na sestadieni ir as isvariau pagaut pirmaja siu metu lydekaite, na ka vienas kibimas ir viena 1,2kg lydekaite, smugis buvo uztikrintas, kova trumpa bet smagi buvo... ;uolrait

Paveikslėlis
 #477913   gerulis19
 15 Geg 2013 19:42
na sestadieni ir man gerai sekesi :gutgut
isplaukiau 6hryto.gaudziau iki13h.
pagavau 8 lydekas :) 6 nuo 300g-700g kelevo atgal.
dar dvi pasijamiau.viena3.5kg kita 4.3kg :ruko
didziausios uzkobo.nuo 10h iki puse 12h kazkur.viska pagavau ant relax guminuku.
 #478960   Void
 19 Geg 2013 15:10
Kokiu guminuku gaudyt tamsiam vandeny (talkšos ežeras, šiauliai)? aš su baltu ir mėlynu žvejoju, orandžiniu, bet nei vieno kliovo per dieną.. :/
 #479053   Rapolas
 20 Geg 2013 06:55
Void rašė:Kokiu guminuku gaudyt tamsiam vandeny (talkšos ežeras, šiauliai)? aš su baltu ir mėlynu žvejoju, orandžiniu, bet nei vieno kliovo per dieną.. :/
Geltona (sodri) spalva (salota- taip pat), rečiau- suveikia "pienas" ;-)
 #479106   Rapalas
 20 Geg 2013 09:17
Pabraukiau kelis variantus, bet favoritas pilnai apibrauktas.
Prikabinti failai
6345438204309787500KOPYTO 3 INCH OK.jpg
6345438204309787500KOPYTO 3 INCH OK.jpg (85.79 KiB) Peržiūrėta 6221 kartus(ų)
 #479115   Rapolas
 20 Geg 2013 09:47
Perlai visokie (balsvo ir gelsvo atspalvio) veikia daugiau skaidriuose vandenyse, bet tai nereiškia kad nepagiausi (kartais:D) ir drumstame :-D
Tamsiam, drumzlinam, rudam vandeny.. jau rašiau- geriausiai veikia sodri geltona (relax kopyto S061 /62), salota ir "pienas", taip pat oranžinė gerai "pramuša" mutniaką :-D
 #479477   Edga5251
 20 Geg 2013 22:42
Kagi, savaitgalio laimikiai ;;yel
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

3 ant ranku darbo sukres, (na taip buvo teigiama kaip pirkau) dvi silkutes, viena 900g, vieta kanalai X... :)
Lydekaite ant dead fish vobleriuko, pagauta priekranteje... :)
Visos toliau uzsiima mailiaus naikinimu...:)
 #479583   Rapolas
 21 Geg 2013 12:50
Baigia jau visai "sugraušt" mana Raizeką lydokai:
Kysa_RAIZO_abasas_Zet1.jpg
Net ir vaikučiai neatsisako paragaut "abašienos", nu bet tokie visuomet papozavę ir įgyję patirties, net nekeliant iš vandens, paleidžiami namolio;)
Kysa_RAIZO_abasas_Zet1_1.jpg
Nu keletą įskaitinių reikia parvežti ir šeimynai ant stalo ;-)
Kysa_RAIZO_abasas_Zet1_2.jpg
Kysa_RAIZO_abasas_Zet1_2.jpg (112.38 KiB) Peržiūrėta 5880 kartus(ų)
 #479748   Void
 21 Geg 2013 21:56
Šiandien vakare buvau prie ežero. Pirmas metimas - kibimas, lydeka 42cm, po poros metimų 44cm ištraukta, po kokių 10 minučių lydeka užkibo, traukė LABAI stipriai, turbūt virš 3kg tai tikrai, bet neištraukiau :/ (Lydis žinoma paleidau). Ką daryti jeigu didelė lydeka užkimba nežinau, aš traukiu iš visų jėgų, bet man visada jos atsikabina, bet mažesnes be vargo ištraukiu... Ir dar kažkaip keistai čia pergerai kibo, nes dažniausiai 3h+ mėtai ir nei vieno kibimo -_-. Žvejojau su Zumpe Jūra 23007 - 25g.
 #480823   Andrius0522
 24 Geg 2013 21:39
snd su Donasss paneigem visas teorijas apie menulius,vejus ir slegius...slegis neaukstas,vejas siaures,menulis-pilnatis...per abudu apie 20 kibimu,is ju

3kg,3kg,2kg,1.5 kg,2x netoli kg ir viena 4.5 kg

agresyvios iki negaliu...as tik viena emiau4.5kg,donas kazkurias irgi paleido...
Prikabinti failai
DSC_0353.jpg
 #484319   Rapolas
 05 Bir 2013 07:38
Jackal rašė:... įmeskite į vandenį stiklo šukę: jei lydeka priplauks ir bandys šukės atspindyje įžvelgti, ar jos užpakalis ne per storas - tai patelė;
Kad neieškoti stiklo (veidrodžio) šukių, specialiai veidrodinį liežuvėlį į voblerį įklijavau, kad galėtų patelė pasigrožėt :-D
IMAG3808.jpg
 #485656   Fuksas
 10 Bir 2013 08:19
Sekmadieni su druzoku buvom sciupaku gaudyt, nebutam dar ezeriuki moletu raj. Ezeriukas idomus labai vingiuotas, perkritimu daug gylio. Nu ka 7 val. leidziam valti dedu Khamsin 70 DR ir pradedam velkiaut. Po minutes pirmas man jomas konkretus, valas zviegia kotas dauzos, kertu ir tik pora galingu mostu ir baba, istraukiu tik vala. Nei pavadelio 35cm nei khamsin blyn, pinto galas graziai kaip su peiliuku nureztas :shock: Nuostolis pavadokas 12LT + 60 LTL ZB :-D Buvau piktas, labai piktas, bent butu pasmezavus kas do monstras buvo. Diskutavom su draugeliu ar lydys isgyvens, ir nusprendem kad dideliui lydziui tai ne pirmas kartas :-D
Aisku daugiau buvo tylu isskyrus viena kazkur kilogramine kuri atsipurte. Nu i ta vieta mes dar grisim, tik pavadoka 50cm uzsidesiu :-D
 #487528   Lydekistas
 16 Bir 2013 14:19
kad smalsumas nezudytu zmoniu rizkuoju gauti bana visam gyvenimui,bet manau verta ;)

stai mano grazuole...

o istorija tokia,-vaziuoju y maxima nusipirkti uzkasti pries zvejyba,sutinku zvejus pazystamus,sako lekiam y atmata starkiu,vaziuoju as link savos senvages ir traukia sukti link atmatos,pagalvoju neturiu masalu starkiniu pasiemes,sekantis posukis link silutes kai pamastau jog masalai taseje yra :) vel jau lyg ir sukti link silutes,bet rankas traukia link manosios senvages...taip kad,kazkas vakar mane grynai tempe uz rankos buti laiku ir vietoje,ir eilinis yrodymas ,kad ne vien tik pavasaris ar ruduo trofeju metas

darbo 40 minuciu,20 minuciu is valties,nusitempiau prie kranto,islipes dar 20 minuciu dirbau krante,rizikavau lipti y kranta,nes graibstas 3x mazesnis nei reikia tokiai lydekai...sioks toks video traukimo sios grazuoles ,vienas buvau vandenyje tai nebuvo kas pafilmuos normaliau,kai pamaciau kad per sonini kaula pakirtau,nusprendziau kovoti iki galo,nes per sonini kaula pakirtus manau daug kas zino,jog mazai sansu lydekai lieka pabegti...filmavau su mintimi,kad pabegs,o is pradziu isvis maniau kad samas :)

http://www.youtube.com/watch?v=dsErjGqH03Q

Nei zvyno kolegos ;)
Prikabinti failai
DSC_0058.jpg
DSC_0058.jpg (75.4 KiB) Peržiūrėta 6718 kartus(ų)
IMG_7620.JPG
IMG_7638.JPG
IMG_7632.JPG
DSC_0056.jpg
IMG_7618.JPG
IMG_7641.JPG
IMG_7649.JPG
IMG_7624.JPG
 #500753   upinis
 15 Rgp 2013 22:55
Ar dažnai taip būna? Lydekos vakar buvo visai pablūdusios.
Gaudžiau Nemune netoli Jurbarko.
Šapalai buvo ne nuotaikoj, tai užsidėjau špūlę su pintuku, prikabinau sukrę - EFFZETT longą ir nuėjau prie žolynų, kur lydekos ganosi.
Kol perėjau visą įlankėlę - apie 200 m., buvo vienas stuktelėjimas, viena užkibo ir greit atsipurtė, o vieną pavyko išprašyt ant kranto. Tik pastebėjau vieną neįprastą dalyką - griebė ne prie žolių, o labai toli nuo kranto.
Buvo jau beveik 11 val. ir pora kolegų jau vyniojo įrankius, nes laimikiai jų nedžiugino, sakė: "ne mano diena šiandien".
Gražiai švietė saulutė, vėjo beveik nebuvo, tai nusprendžiau sukrę pakeisti ne tokiu ryškiu masalu - užkabinau salotinį guminuką su tamsia nugarėle.
Tuo tarpu pakilo vėjelis, atsirado debesėliai ir čia prasidėjo...
Tokio kibimo net sapne neturėjau. Metu guminuką toli - prie pagrindinės srovės, spėju jį pašokdinti tik 1 -2 -3 kartus ir jau - bum! Yra!
O tada prasideda antroji dalis - akrobatinė. Beveik kiekviena lydeka jaučia pareigą pademonstruot žvakę. Vaizdelis gražus: kokių 2 -3 kg. sportininkė šoka kiek išgali iš vandens ir purtosi ore. Ir tai vyksta toli nuo kranto - kokie 30 -40 m. Viena jų, kol pritraukiau artyn, padarė šį fokusą net triskart.
Beje, daugumai pavykdavo šitaip kablio atsikratyt. Viena jų tuo pačiu nurėžė man ir pusę guminuko (laimė, kitą tokį pat turėjau). Kaip visada, nutrūko ir pačios didžiausios.
Tai užtruko apie valandą, tiksliai nepasakysiu, kaip ir kibimų skaičiaus - gal 15-17. Atrodė, jog lydekos tik ir tyko, kol mano guminukas nugrims iki dugno. Lyg būtų apsirijusios kokio "ekstazy" ar iš proto išsikrausčiusios.
Vienu metu suabejojau jau dėl savo proto: prisitraukiu vieną artyn, įvertinu iš akies - apie pusantro kilo. Ji neria gilyn, o aš galvoju - tokią vėl išsikelsiu ir bandysiu "naglai" virš pakrantės žolių išsivest į pakraštį. Taip ir darau - išsikeliu, o ten jau jokia ne lydeka, o ešerys, toks neblogas. Klapsiu akim ir nesuprantu, ar čia su mano regėjimu netvarka, ar protelis nuo įtampos perkaito. Išsitraukiu tą ešerioką gal 200gr. ir matau - šonai sukramtyti. Taip pasitaiko, bet šysyk ešerys buvo nemenkas.
Geras vaizdelis surinko ir žiūrovų - prisistatė keli vaikėzai, netoliese bandę žvejoti. Sako matėm, kaip jūsų lydeka šoko. O čia man dar viena užkimba ir matau kaip sparčiai valas kyla aukštyn. Sakau, tuoj šoks. Ir ji šoka. Vaikėzai - sužavėti. Aš - ne, nes ir vėl kablį išspjovė.
Bet visos pasakos baigiasi. Baigėsi ir šita. Namo suėdimui parsinešiau dvi didesnes. Dar ir karšį paėmiau, nes ir tas gal dėl pablūdimo čiupo sukrę ir prarijo visą trišakį.
Tokia tai neeilinė žvejyba...
O dėl kablių kokybės verta pagalvoti - per daug atsipurtė.
 #500765   Andrius0522
 16 Rgp 2013 09:28
buvo man pries pora metu kazkas,-nusileidziu y vandeni apie 15.00 kazkas ir ant velkes pasileidziu y uzuoveja,nes vejas buvo nevaikiskas...zinau turi atvaziuoti pora pazystamu zmoniu tai ir metau-laukiu ju...pora val nei barkst,jau neveide buvau,ir matau pazystami parplaukia ant velkes,ir ka tu manai vienas nuo manes koki 15 metru saukia sedi margoji,sudas uzvire iki negaliu,ne is pavydo,bet siaip kad palei nosi,nes man nei brkst...tas tik istrauke kitas saukia sedi labai gera,tada tiksliai nepamenu +/- 8 kg istrauke,as dar didesneje depresijoe :)na ir prasidejo,vienam ,antram (ir man pagaliau) :) tai suskaiciavom,100 mteru spinduliu per valanda apie 18 kibimu,visos grazios ,nuo 2.5 iki 8 kg kazkas...paskui rimo nurimo ir viskas,tai cia ysimintiniausia man tokia diena kibimu kiekyje ir kad va tokie cirkai uzeina nezinia kodel visoms lydekoms vienu metu...ir jei neklystu tas pats cirkas ant rytojaus daresi Gegeje,tai yra uz koki 30 km...
 #500807   Maukis
 16 Rgp 2013 14:17
Tikrai šiuo metu lydekos labai "šoklios" ir energingos. Aš irgi ką tik nuo vandens. Per savo žvejo "karjerą" daugybę kartų mačiau šokančią iš vandens lydeką, bet tokios akrobatės dar nesu sutikęs. Žodžiu apie 11 val. užsiinkaravau ant povandeninio kalnelio viršūnės (maždaug 6 m.) ir užmečiau gilumos link. Ten gylis apie 9-10 m. Guma skendo ilgai ir kai jau buvo netoli dugno, staiga "bumt". Energingai pakirtau ir tą pačią sekundę, lydeka, kaip strėlė, šovė aukštyn. Tą 10 m. gylį įveikė per kelias sekundes ir visu greičiu šoko iš vandens. Kai pakirtau, supratau, kad lydeka ne iš mažųjų, bet kai iššoko iš vandens, žandikaulis atvipo. Tikra gražuolė, kažkur 6-7 kg. Iš vandens iššoko tikrai virš metro. Kai buvo aukščiausiam taške, energingai papurtė galvą ir guma kelis metrus nulėkė į šoną. Po to dar spėjo pasisukt galvą žemyn ir "nėrė" atgal į savo stichiją. Jeigu kas būtų nufilmavęs, kadrai būtų tikrai įspūdingi. Kaip baltasis ryklys, atakuodamas ruonį. Žodžiu lydeka tikrai verta sulaukt žilos senatvės. Dėkingas jai už suteiktas emocijas ir ilgų gyvenimo metų.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė